AngelsDream Posted October 26, 2008 Author Posted October 26, 2008 [url=http://www.youtube.com/watch?v=zhUhKFwtzDs]YouTube - Zostawanie[/url] [url=http://www.youtube.com/watch?v=vYKQGlnmrvc]YouTube - Zostawanie II[/url] Quote
ariss Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 Baaj na tych zdjęciach wygląda jak nie Baaj:crazyeye:jakby mi ktoś je pokazał w życiu bym na niego nie stawiała:crazyeye: Quote
jonQuilla Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 [COLOR=Olive][FONT=Georgia][B]pieski się szkolą i szkolą ale po szkoleniu widzę że i czas na zabawy się znalazł :) :cool3: super kolege do zabaw miał Baaj :loveu: [url]http://i311.photobucket.com/albums/kk473/beriet_baaj/Dogomania/2008_10_26%20Szkolenie/Resizeof081026_24.jpg[/url] [/B][/FONT][/COLOR] Quote
shirrrapeira Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 Niedawno ja gratulowałam na tym wątku Panu magistrowi inżynierowi, a teraz mi można pogratulować zostanie magistrem. 4 na dyplomie. A Baaj jest cudowny. Podobają mi się te psy niesłychanie. Quote
Pestka Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 jaki posluchany .. [url]http://i311.photobucket.com/albums/kk473/beriet_baaj/Dogomania/2008_10_26%20Szkolenie/Resizeof081026_25.jpg[/url] :cool1: Quote
jbk Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Obejrzałam zdjęcia i filmik i jestem pod dużym wrażeniem, aż się zastanawiam, czy by się na szkolenie nie wybrać z Vadirem. Baaj jest boski :) Quote
AngelsDream Posted October 27, 2008 Author Posted October 27, 2008 [quote name='ariss']Baaj na tych zdjęciach wygląda jak nie Baaj:crazyeye:jakby mi ktoś je pokazał w życiu bym na niego nie stawiała:crazyeye:[/QUOTE] Za łysy? Za jasny? ;) [quote name='jonQuilla'][COLOR=Olive][FONT=Georgia][B]pieski się szkolą i szkolą ale po szkoleniu widzę że i czas na zabawy się znalazł :) :cool3: super kolege do zabaw miał Baaj :loveu: [url]http://i311.photobucket.com/albums/kk473/beriet_baaj/Dogomania/2008_10_26%20Szkolenie/Resizeof081026_24.jpg[/url] [/B][/FONT][/COLOR][/QUOTE] To w trakcie przerwy na szkoleniu - z komendy przerwa będzie robiona komenda 'biegaj' :) [quote name='shirrrapeira']Niedawno ja gratulowałam na tym wątku Panu magistrowi inżynierowi, a teraz mi można pogratulować zostanie magistrem. 4 na dyplomie. A Baaj jest cudowny. Podobają mi się te psy niesłychanie.[/QUOTE] Gratulujemy! [quote name='deer_1987']Ale sie slucha, madry psiak![/QUOTE] [quote name='Kinguska']jaki posluchany .. [url]http://i311.photobucket.com/albums/kk473/beriet_baaj/Dogomania/2008_10_26%20Szkolenie/Resizeof081026_25.jpg[/url] :cool1:[/QUOTE] :) [quote name='jbk']Obejrzałam zdjęcia i filmik i jestem pod dużym wrażeniem, aż się zastanawiam, czy by się na szkolenie nie wybrać z Vadirem. Baaj jest boski :)[/QUOTE] Spróbować zawsze można - w grupie równoległej jest nawet malamut i fakt szkoli się z linką, ale jednak się szkoli :D Quote
ariss Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 łysy,inny kolor ma zupełnie jak jakiś inny wilczak:loveu: Quote
AngelsDream Posted October 27, 2008 Author Posted October 27, 2008 Jego siostra jest slicznie włochata, on jeszcze się nie futrzy - pewnie przez mieszkanie, ale sssmoku twierdzi, że do pełnej łysiny mu daleko - za to ma bardzo gęstą sierść :) Quote
pusia2405 Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 [quote name='jbk']Obejrzałam zdjęcia i filmik i jestem pod dużym wrażeniem, aż się zastanawiam, czy by się na szkolenie nie wybrać z Vadirem. Baaj jest boski :)[/quote] A ja bym się wybrała na szkolenie z Rudą:cool3:. Chociażby ze względu na grupę różnych psów. Quote
zuzolandia Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 [URL]http://i311.photobucket.com/albums/kk473/beriet_baaj/Dogomania/2008_10_26%20Szkolenie/Resizeof081026_25.jpg[/URL] :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: [I][COLOR=darkred]Doberek ...ale wielgachny namordnik :diabloti:[/COLOR][/I] Quote
jamnicze Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Ale pięknie Wam wychodzi zostawanie :p, a my jeszcze tego nawet nie zaczęliśmy, a przecież nie wiele później od Was zaczęliśmy :shake: Quote
AngelsDream Posted October 27, 2008 Author Posted October 27, 2008 My mamy tempo dostosowane do grupy - nie zaczynamy przywołania, jeśli większość psów dobrze nie zostaje. Nie będziemy np. ćwiczyć aportu, bo to wyższa szkoła jazdy i jesli ktoś chce, to może iść na kurs wyżej... Ja z wyboru szkolenia jestem super zadowolona - szczególnie z trenera i jakbyśmy nie zdali tego PT [cenzurki mam gdzieś], to i tak napiszę pochwałę, bo tylko dzięki pracy nad psem w tej szkole mamy relane szanse na drugiego psa. Quote
Doginka Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Angel, a czy kaganiec kupiłaś w sklepie, czy internetowo zamówiłaś?:razz: Ja od dawna noszę się z zamiarem kupna takiego dla moich sznupków, ale one mają różne kufy, a w internecie takie standarty mogą nie pasować np. na Rapcia, więc musiałabym mu najpierw przymierzyć:razz: - potrzebne mi kagańce tylko do celów podróży tramwajem lub autobusem;) Quote
AngelsDream Posted October 28, 2008 Author Posted October 28, 2008 Kupiłam w w domestice na arkuszowej 2 w Warszawie, ale sklep się przenosi i chyba nie mają pełnego asortymentu. [QUOTE]SKLEPY: ul. Arkuszowa 2 A 01-934 Warszawa (Bielany) tel. 022 499 66 88 ___________________________ ul. Budy 3 A Warszawa (Wola) tel. 022 371 70 17[/QUOTE] Quote
eria Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 wszystkimi konczynami się podpisuję pod kagancem fizjologicznym,to jest rewelacyjny wynalazek :loveu: zamawiałam przez internet, na sznaucera olbrzyma....suke :evil_lol: w ogóle fotki łosia są na gappay.pl i na stronie maszera :loveu: Quote
jbk Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Witamy :) Najgorsze jest to, że w moim mieście (zadupie, niestety), nie ma żadnego szkolenia psów, a do innego miasta nie miałabym jak dojechać, mężu pracuje w różnych godzinach.... Ech. Quote
sacred PIRANHA Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 [quote name='AngelsDream']Trener nas pocieszył, że są rózne psy i niekiedy kolczatka jest długoterminowa... Na razie różnica jest kolosalna w stosunku do tego, co było i przyznam, że spacer jest dużo milszy, jak nie muszę własnego psa kurczowo trzymać na widok czegokolwiek czterołapnego luzem.[/quote] moj wyzel ma 10 lat i czesto chodzi w kolczatce...wlasnie po to zebym nie dostawala skurczow dloni jak widze innego psa...po odstawieniu kolczatki wracal do swoich przyzwyczajen...na kolczatce spokojnie przejde kolo kazdego psa nawet rzucajacego sie...i wcale sie nie ciagnie i nie napina na kolczatce...dobrze ze trener sprawdzil czy jest odpowiednia...ja pierwszą kupilam sama...ale znajomy trener nam ją zmienil i ta juz z nami zostala na zawsze:) slyszalam wiele krytyki na temat tego ze moj Tim chodzi w kolczatce...komentarze typu "i ty niby pasjonujesz sie szkoleniem psowa wlasnego masz na kolczatce? co nie umiesz nauczyc go chodzic na smyczy?" ale ja stawiam przede wszytskim na indywidualne podejscie...kazdy pies jest inny i trzeba dostosowywac metody do danego psa...moje skromne zdanie:) Quote
zuzolandia Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 [I][COLOR=darkred]doberek :loveu:[/COLOR][/I] Quote
AngelsDream Posted October 28, 2008 Author Posted October 28, 2008 [quote name='sacred PIRANHA']moj wyzel ma 10 lat i czesto chodzi w kolczatce...wlasnie po to zebym nie dostawala skurczow dloni jak widze innego psa...po odstawieniu kolczatki wracal do swoich przyzwyczajen...na kolczatce spokojnie przejde kolo kazdego psa nawet rzucajacego sie...i wcale sie nie ciagnie i nie napina na kolczatce...dobrze ze trener sprawdzil czy jest odpowiednia...ja pierwszą kupilam sama...ale znajomy trener nam ją zmienil i ta juz z nami zostala na zawsze:) slyszalam wiele krytyki na temat tego ze moj Tim chodzi w kolczatce...komentarze typu "i ty niby pasjonujesz sie szkoleniem psowa wlasnego masz na kolczatce? co nie umiesz nauczyc go chodzic na smyczy?" ale ja stawiam przede wszytskim na indywidualne podejscie...kazdy pies jest inny i trzeba dostosowywac metody do danego psa...moje skromne zdanie:)[/QUOTE] Ja też dowiedziałam się już, że poniosłam wychowawczą porażkę. Do niektórych nie dociera, że próbowaliśmy wszelkich metod i gdyby była na nich poprawa, to bym przy nich została, a tu się wręcz pogarszało, mimo naszej konsekwencji. W efekcie spacery wyglądałoy tak, że chodziłam gigantycznymi łukami... Baaj ciągnie do zabawy, ale nie każdy pies jego zabawę toleruje i w końcu skończyłby z zębami wbitymi w głowę... albo sam nauczyłby się agresji. A tak jest uczony spokojnego podchodzenia, a jak się ciągnie to sam sobie karę daje. W jego przypadku ignorowanie czy brak smakołyka, to było nic, bo nagrodą było samo ciąganie się. I nie wiem, co gorsze, żeby pies dyndał na obroży dusząc się, czy przeszedł normalnie obok innego psa na kolczatce. Quote
sacred PIRANHA Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 [quote name='AngelsDream']I nie wiem, co gorsze, żeby pies dyndał na obroży dusząc się, czy przeszedł normalnie obok innego psa na kolczatce.[/quote] a ja wiem co gorsze:eviltong::diabloti: Quote
Recommended Posts