Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Różnie, kwestia indywidualna - bywa problem z uniesionym ogonem i interpretacją tego jako sygnału.

Tutaj wbrew pozorom było bardzo okej. Baaj po prostu się trochę odganiał, a sunia go zaczepiała, ale generalnie była sympatia i sporo ładnych CSów.

Baaj po prostu zna zasady. ;)

Posted

[FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]malamucia dama piękna :loveu::loveu:
śliczne oczka ma...jak zwykle zachwycam się niebieskimi oczami u psów ale co zrobić, uwielbiam :loveu:

to zdjęcie zdecydowanie jest moim ulubionym ;)
tak zawany FOCH :evil_lol::evil_lol:
[url]http://i842.photobucket.com/albums/zz344/beriet_baaj_2/2010-02-07%20wanta/2010-02-07-007.jpg[/url]

uh jaką groźną minę ma Baaj :diabloti:
[url]http://i842.photobucket.com/albums/zz344/beriet_baaj_2/2010-02-07%20wanta/2010-02-07-010.jpg[/url][/B][/COLOR][/FONT]

Posted

Angel bo to jest Syberian Malamut :D... też mam takiego jednego na osiedlu - wygląda jak haszczak wielkości malamuta ;). Cudo z niego niezmieskie, a kumpela zawsze się wkurza jak na niego syberian malamut wołam ;)

Posted

Dzieki Angels za foty-naprawde wyszły super!!! no spacerek nam się udał, Wanta padła po powrocie, tak ja zmeczyło nagabywanie Baaja :)
Wanta to "prawie" Mamut, a jak wiadomo prawie robi różnicę :) ale ciii nie mówcie tego przy niej bo się obrazi, całe życie żyje w przekonaniu że jest najprawdziwniejszym Malamutem i mogłaby doznać traumy jakiejś :)

Posted

Ale Baaj miał jej dość już w pewnym momencie, taki zaborczy babsztyl mu się trafił-no zero godności, tylko : "no baw się ze mną, baw!" Ale chciałam tu powiedzieć, jakby ktoś nie wiedział, ze Baaj to super chłopak i jaki posłuszny !!! Byłam w szoku jak on na zawołanie różne takie robił! serio Angels jestem pod duzym wrażeniem, szacun!

Posted

[quote name='Darianna']sucha karma... matko, u mojego starszego by to nie przeszło - uroki psa, który nigdy nie jest głodny....[/QUOTE]
wszystko załatwia spalanie miski :diabloti: my się też szkolimy na smaki a mam niejadka ;)

myśleliście o obedience? czy was to nie bawi? ciekawe by to było widzieć wilczaka w takim sporcie ;)

Posted

:crazyeye:Qrcze, bez kija nie podchodź:mad:
[URL]http://i842.photobucket.com/albums/zz344/beriet_baaj_2/2010-02-07%20wanta/2010-02-07-008.jpg[/URL]

I Ty mówisz, że foty nie wyszły, bo warunków nie było?:hmmmm:
Suuuuuuper Wam te foty wyszły:loveu: Czy robione kompakcikiem, czy macie jakiś nowy sprzęt? - bo jak kompakcikiem, to przyznam, że lepsze nawet niz moje z lustra:loveu:

Posted

Doginka, po prostu ostatnio miałem styczność z fotografiami Ariss, którym moje nawet do pięt nie doskakują. Aparat to ta sama niezniszczalna Konica Minolta A2 już od ładnych paru lat. Niestety przy śniegu i mocnym, niskim słońcu z cieniami od drzew a zarazem psami latającymi jak szalone to kompakt ciężko sobie radzi. Do tego mróz zawieszał mi aparat 3 razy dokładnie w momentach kiedy Baaj robił jakąś dziką akcję.

Aaricia, z Baajem jest ten problem, że jego reakcja jest totalnie uzależniona od osoby czy psa, z którym ma kontakt w danej chwili, przez co praktycznie bardzo ciężko jest przewidzieć co zrobi przy pierwszym spotkaniu. Do tego dochodzą jego wilczakowe humory, akurat wtedy miał dzień pracusia, innym razem ma ochotę rozrabiać i się nie słuchać a czasami po prostu mu się nic nie chce i najlepiej jakby wszyscy dali mu święty spokój. Te dwa czynniki powodują, że zazwyczaj Baaj zachowuje się inaczej niż statystycznie powinien, dlatego już nauczyliśmy się nastawiać na tą najgorszą wersję i najwyżej nas mile zaskoczy. Tak jak dzisiaj gdy odwiedziła nas zaszczurzona znajoma i Baaj ją pokochał od wejścia.

Posted

jak to dobrze ze ja dokładnie wiem jak Wanta się zachowa (bo z Brasem to różnie) ona po prostu zaawsze chce się bawic :) co z reszta pokazała już :) a jak jej się znudzi to jeszcze bardzo fajne jest szukanie żarcia na ziemi, albo uciekanie Pańci :)