AngelsDream Posted November 30, 2008 Author Posted November 30, 2008 [IMG]http://i311.photobucket.com/albums/kk473/beriet_baaj/Dogomania/2008_11_30/Resizeof081130_16.jpg[/IMG] [IMG]http://i311.photobucket.com/albums/kk473/beriet_baaj/Dogomania/2008_11_30/Resizeof081130_17.jpg[/IMG] [IMG]http://i311.photobucket.com/albums/kk473/beriet_baaj/Dogomania/2008_11_30/Resizeof081130_18.jpg[/IMG] [IMG]http://i311.photobucket.com/albums/kk473/beriet_baaj/Dogomania/2008_11_30/Resizeof081130_19.jpg[/IMG] [IMG]http://i311.photobucket.com/albums/kk473/beriet_baaj/Dogomania/2008_11_30/Resizeof081130_20.jpg[/IMG] Quote
taxelina Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 [url]http://i311.photobucket.com/albums/kk473/beriet_baaj/Dogomania/2008_11_30/Resizeof081130_20.jpg[/url] Gratulacje!!!!! :D Quote
AngelsDream Posted November 30, 2008 Author Posted November 30, 2008 Sąsiednia łączka, a na niej pies. Było super dopóki nie pobiegł tam labrador. Za nim poleciał Baaj, za nimi Celar. Baaj się odwołał. Celar nie. Baaj zawrócił i wrócili obaj. Quote
taxelina Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 Mialam bardziej na mysli gdzie w Wawie takie fajne miejsce :D Quote
AngelsDream Posted November 30, 2008 Author Posted November 30, 2008 A to po prostu Pole Mokotowskie, czyli najbardziej zapsiony park Warszawy. Quote
taxelina Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 Aha, nie bylam tam nigdy jakos, moze dlatego ze psa nie mialam :D Ale pewnie jak zapsiony to tez rozne psy sie spotyka.. takie co nie umieja sie odwolac? Quote
AngelsDream Posted November 30, 2008 Author Posted November 30, 2008 Oj brak odwołania, to często najmniejszy problem. Quote
M&T Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 [url]http://i311.photobucket.com/albums/kk473/beriet_baaj/Dogomania/2008_11_30/Resizeof081130_20.jpg[/url] Gratulacje!!! :multi::multi: I widzę, że fajny spacerek mieliście :D Quote
taxelina Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 [quote name='AngelsDream']Oj brak odwołania, to często najmniejszy problem.[/quote] a jakie inne? jesli masz czas i chcesz odpisac na pytanie :diabloti: w Malmö jest otwarty plac dla psow przy plazy.. nie odwolywalne, pan gdzies tam daleko itd..:angryy::angryy: Quote
Unbelievable Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 [url]http://i311.photobucket.com/albums/kk473/beriet_baaj/Dogomania/2008_11_30/Resizeof081130_13.jpg[/url] linka, skąd ja to znam... ;) Quote
AngelsDream Posted November 30, 2008 Author Posted November 30, 2008 Po pierwsze chcę zaznaczyć, że Baaj też jeszcze nie ma odwołania takiego, jakie bym chciała. Treningi to jedno, spacery często drugie, ale Baaj nie jest agresywny. Jednak puszczanie luzem psa z niefajnym charakterem, gdy jednocześnie średnio się nad nim panuje, to dla mnie skrajna nieodpowiedzialność. A na PM zdarza się to i to częściej niż sie wydaje. Poza tym psy samowyprowadzające się, albo takie, których właściciel zupełnie nie zwraca uwagi na to, co robi pies. Normalka. Baaj nie zawsze wraca jak robocik, ale my patrzymy, co robią psy i staramy się, żeby nie przeszkadzały nikomu, choć wiadomo, że 100% nie da się uzyskać - niektórym w końcu wadzi samo to, że pies żyje, czy że jest na spacerze w tym samym parku. A linka to u nas podstawa. Chociaż już zdązyłam się dowiedzieć, że psu kark skręcę, skoro go puszczam z linką tam, gdzie są drzewa, ławki, czy ogólnie rzeczy, o które można się linką zaczepić. Celar już pięknie wraca, dziś linki użyłam słownie 3 razy, co mnie cieszy. Quote
Unbelievable Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 [quote name='AngelsDream'] A linka to u nas podstawa. Chociaż już zdązyłam się dowiedzieć, że psu kark skręcę, skoro go puszczam z linką tam, gdzie są drzewa, ławki, czy ogólnie rzeczy, o które można się linką zaczepić. Celar już pięknie wraca, dziś linki użyłam słownie 3 razy, co mnie cieszy.[/quote] żeby nie skręcić wystarczą szelki :diabloti: gratuluje postępów ;) mój jak nie ma innego psa bądź jest Lena jest super grzeczny- z innym psem w ogóle nie zwraca uwagi na mnie... więc linka to też podstawa ;) Quote
Unbelievable Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 [quote name='AngelsDream']I na obroży będzie dobrze, jak wszystko jest zrobione z głową. :) A Celar musiałby mieć specyficzne szelki, przy jego budowie. Zresztą np. Baaj nie lubi szelek, chodzi w nich gorzej niż źle, więc teraz już wiem, że szelki trzeba dobierać wybtnie pod psa.[/quote] oczywiście- wystarczy trochę wyobraźni ;) Gram wychodzi z wszystkich szelek niezależnie od kroju :roll: Quote
AngelsDream Posted November 30, 2008 Author Posted November 30, 2008 I na obroży będzie dobrze, jak wszystko jest zrobione z głową. :) A Celar musiałby mieć specyficzne szelki, przy jego budowie. Zresztą np. Baaj nie lubi szelek, chodzi w nich gorzej niż źle, więc teraz już wiem, że szelki trzeba dobierać wybtnie pod psa. Quote
AngelsDream Posted November 30, 2008 Author Posted November 30, 2008 W ogóle sporo psów, które znam szelki nosi tylko do "pracy", że tak to ujmę. Jutro kupujemy Baajowi obrożę, na reszcie poważna zmiana z kolczatki na obrożę, to zerknę może za czymś fajnym i dla małego, ale wydaje mi się, że mu jest dobrze z tym szmacianym rogzem, a z linką i tak będziemy się w najbliższym czasie żegnać - mam nadzieję. Quote
bonsai_88 Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 Gratuluję Baajowi :multi:... [B]Dozia[/B] przy Birmie nigdy nie musiałam używać linki ;). Linkę kupiłam dopiero teraz, jak mam Jagę... ale w końcu Jaga to haszczak, a one lubią uciekać :mad: Quote
Dozia_13 Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 Witamy... Przeczytałam, że Baaj strasznie przezywa samotne zostawanie w domciu... zapraszam do nas... moje sunie wspaniale zostaja w domu jak się wychodzi zaraz ida spac i spia do tej pory az wroce... wiec Baaja by podszkoliły hehe:diabloti: zauwazylam ze wiekszosc osob posiadajaca psy chociaz raz uzylo linki... moja sunia praktycznie do roku byla spuszczana na lince, a puzniej sie nauczyla przychodzic i teraz nie moge nazekac... I gratulujemy ocen ze szklenia...:multi: Quote
jonQuilla Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 [FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]brawa dla Baaja za takie ładne świadectwo :loveu::loveu:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
AngelsDream Posted November 30, 2008 Author Posted November 30, 2008 Stanowczo nie przy każdym psie linka jest potrzebna, ale akurat Celar pokazał nam, że mogą być problemy z przywołaniem. Na szczęście nie tak duże, jak się zapowiadało. Quote
taxelina Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 No ja sie ciesze ze linka nam pomogal z Sherry :D Quote
AngelsDream Posted November 30, 2008 Author Posted November 30, 2008 Bo dobrze użyta linka, to właśnie pomoc szkoleniowa. Moim zdaniem nie zastąpiona. Ani długa zwykła smycz, ani flexi, linką nie będzie, ale dla mnie w ogóle flexi to wielka pomyłka. Znam sporo psów, większość tych nieopanowanych, nieumiejących podstaw i ciągnących chodzi na flexi. Ludziom trudno widać pojąć, że na flexi trzeba psa nauczyć chodzić, żeby potem nie mieć problemów. A już połączenie flexi + kolczatka jest po prostu koncertowe. Quote
ariss Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 gartuluje pięknej oceny na egzaminie:multi:wiedziałam,że chłopak sobie poradzi:p Quote
AngelsDream Posted November 30, 2008 Author Posted November 30, 2008 [quote name='ariss']gartuluje pięknej oceny na egzaminie:multi:wiedziałam,że chłopak sobie poradzi:p[/QUOTE] :razz:Kto, jak nie on! Teraz będę obrastać w swoje snobistyczne piórka i pysznić się, jakiego to geniusza wychowałam. Ale spoko, chowam już drugiego... :eviltong: Quote
ariss Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 [quote name='AngelsDream']:razz:Kto, jak nie on! Teraz będę obrastać w swoje snobistyczne piórka i pysznić się, jakiego to geniusza wychowałam. Ale spoko, chowam już drugiego... :eviltong:[/quote] kochana jesteś zdecydowanie zaskromna:evil_lol::diabloti:toż takiego osiągnięcia nikt nigdy nie miał:eviltong::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Recommended Posts