Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='AngelsDream']...
Piękno - rzecz względna. ;) Ja wilczaki polecam poznać, pooglądać, decydować się po głębokim namyśle. Nie odradzam, nie namawiam.[/QUOTE]
Dokładnie, zanim ktoś weźmie wilczaka, to niech go najpierw pozna, bo to dosyć trudna rasa;-) - tak mi sie przynajmniej wydaje:hmmmm:

Posted

U mnie to 67 ;)

Doginka ma rację, to bardzo trudna rasa - do tego niewyrównana. Również, jeśli chodzi o wygląd. Dzięki temu można sobie fajnie dobrać szczeniaka, ale można też się naciąć, jak w przypadku wszystkich psów, zresztą. Nie radzę wierzyć w bajki, że wilczak to pies do wszystkiego, tylko jak wilk wygląda. Po pierwsze nie zawsze przypomina choćby owczarka, po drugie zdarzają się sztuki: wybitnie strachliwe - to widać ładnie na wystawach - ogony pod sobą, skulone, podduszane ringówkami; wybitnie agresywne do psów - to też widać na wystawach; nieufne do ludzi, etc.

Przy tym są wilczaki (w Polsce) w dogoterapii, jedna suczka frisbuje, są trzy ze zdanym PTT-1, PT też się często zdarza. Są psy naprawdę pewne, łagodne, stabilne.

Od razu powiem, że moim zdaniem Baaj to średniak, ale ma to, co chcieliśmy, żeby miał. Ładną głowę, jasne oko, ciemniejszy kolor - jest niehodowlany, ale wielu osobom się podoba. Co do usposobienia - do pracy fajny, łatwo się nakręca, szybko uczy, mało czego się boi, ale jeszcze wciąż zbyt łatwo się rozprasza i nie jest typem psa, który kocha cały świat. Dla mnie to ostatnie jest zaletą, ale wiem, że wielu osobom jednak by to zawadzało.

Posted

[quote name='AngelsDream']U mnie to 67 ;)

Doginka ma rację, to bardzo trudna rasa - do tego niewyrównana. Również, jeśli chodzi o wygląd. Dzięki temu można sobie fajnie dobrać szczeniaka, ale można też się naciąć, jak w przypadku wszystkich psów, zresztą. Nie radzę wierzyć w bajki, że wilczak to pies do wszystkiego, tylko jak wilk wygląda. Po pierwsze nie zawsze przypomina choćby owczarka, po drugie zdarzają się sztuki: wybitnie strachliwe - to widać ładnie na wystawach - ogony pod sobą, skulone, podduszane ringówkami; wybitnie agresywne do psów - to też widać na wystawach; nieufne do ludzi, etc.

Przy tym są wilczaki (w Polsce) w dogoterapii, jedna suczka frisbuje, są trzy ze zdanym PTT-1, PT też się często zdarza. Są psy naprawdę pewne, łagodne, stabilne.

Od razu powiem, że moim zdaniem Baaj to średniak, ale ma to, co chcieliśmy, żeby miał. Ładną głowę, jasne oko, ciemniejszy kolor - jest niehodowlany, ale wielu osobom się podoba. Co do usposobienia - do pracy fajny, łatwo się nakręca, szybko uczy, mało czego się boi, ale jeszcze wciąż zbyt łatwo się rozprasza i nie jest typem psa, który kocha cały świat. Dla mnie to ostatnie jest zaletą, ale wiem, że wielu osobom jednak by to zawadzało.[/QUOTE]

To tak jak mój max(Husky)bardzo szybko się rosprasza,a kocha zabawe kury i jedzenie

Posted

Nie wiem czy juz jakieś fotki tu wstawiałam:) skleroza nie boli;)

[IMG]http://i444.photobucket.com/albums/qq164/gassira/DSC_8999.jpg[/IMG]

[IMG]http://i444.photobucket.com/albums/qq164/gassira/DSC_9218.jpg[/IMG]

[IMG]http://i444.photobucket.com/albums/qq164/gassira/DSC_8780.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Asaurus']Było zostawić, przynajmniej byłoby dużo zdjęć chłopaków w galerii :][/QUOTE]

nie wierzysz, że w końcu się zmobilizuje i powstawiam resztę zdjęć które zrobiłam:evil_lol::diabloti:

Posted

[url]http://i444.photobucket.com/albums/qq164/gassira/DSC_8780.jpg[/url] jaki synchron :loveu:

No wstawiajcie, wstawiajcie, nie róbcie nam tego :shake: