Saphira Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 Ja to bym proponowała podejść do straży miejskiej i zgłosić nielegalny wywóz odpadów na posesję dwojga starych, schorowanych ludzi. Quote
Poker Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 Bazarek dla pani Romy [url]http://www.dogomania.pl/forum/f99/pomoc-dla-pani-romy-z-przemysla-krysztaly-123144/#post11102607[/url] Quote
weronika1 Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 Co do pożyczki, mamy jednego Pana , który zobowiązał się pomóc Pani Romie - jest to Brutus, Brak mi słów :lol: poprostu , DZIĘKUJĘ:lol: Sprawa Lidlla - byłam tam wcześniej przed tym Panem , i jak zobaczyłam te śmiecie , to poprostu im podziękowałam za taką pomoc. Widziałam, że Pani Roma nie bardzo była z tego zadowolona, że nie wożę z Lidlla. I znalazł się ktoś usłużny, nie bardzo wiem kto, aby mu powiedzieć że nie powinien takich śmieci odbierać. Bo ekonomicznie sie nie opłaca. Oni z góry powiedzieli albo wszystko albo nic. Nasze Stowarzyszenie Ochrony Zwierząt "NADZIEJA" jest już organizacją pożytku publicznego.:multi: Quote
Saphira Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 Może by poprosić Pana Artura, żeby namówił Panią Romę na oddanie zwłaszcza młodych psiaków do schroniska. Przecież one muszą się wybiegać a u Pani Romy to nawet nie mogą wyjść z domu. Teraz w schronisku warunki są o niebo lepsze niz były a psiaki chociaż jakiś wybieg by miały. Głodu nie ma , słoma w nowych budach...... nie jest tak źle. No i szanse na adopcje znacząco większe. Quote
AlmaMater Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 [quote name='Saphira']Ja to bym proponowała podejść do straży miejskiej i zgłosić nielegalny wywóz odpadów na posesję dwojga starych, schorowanych ludzi.[/quote] Popieram. [quote name='weronika1']Nasze Stowarzyszenie Ochrony Zwierząt "NADZIEJA" jest już organizacją pożytku publicznego.:multi:[/quote] Gratulacje! :cool2: :offtopic:Przepraszam za offa, ale nie mogę się powstrzymać: przed chwilą przeczytałam na TVN24 coś takiego, że mało zawału nie dostałam. Ten sam tekst był, jak się okazało, na WP, ktoś dał go tu: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f106/gdybym-dorwala-ta-brak-mi-slow-123138/[/URL] Siedzę i płaczę :bigcry: Quote
Saphira Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 [quote name='weronika1']Co do pożyczki, mamy jednego Pana , który zobowiązał się pomóc Pani Romie - jest to Brutus, Brak mi słów :lol: poprostu , DZIĘKUJĘ:lol: [COLOR=#ff0000]JA TEŻ DZIĘKUJĘ ! TO OGROMNA POMOC DLA WSZYSTKICH ZAANGAŻOWANYCH NA TYM WĄTKU ! :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:[/COLOR] Nasze Stowarzyszenie Ochrony Zwierząt "NADZIEJA" jest już organizacją pożytku publicznego.:multi:[/quote] GRATULACJE !!!!!! :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Saphira Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 [quote name='weronika1'] Sprawa Lidlla - byłam tam wcześniej przed tym Panem , i jak zobaczyłam te śmiecie , to poprostu im podziękowałam za taką pomoc. Widziałam, że Pani Roma nie bardzo była z tego zadowolona, że nie wożę z Lidlla. I znalazł się ktoś usłużny, nie bardzo wiem kto, aby mu powiedzieć że nie powinien takich śmieci odbierać. Bo ekonomicznie sie nie opłaca. Oni z góry powiedzieli albo wszystko albo nic. [/quote] Myślę, że Pani Roma jest już całkowicie niezaradna i we wszystkich decyzjach trzeba ją wyręczać, ale to tak już jest z osobami w starszym wieku. Bez Ciebie Weroniko oni tam zginą.:shake::shake::shake::shake::shake: Quote
gagata Posted October 23, 2008 Author Posted October 23, 2008 Oj, to prawda.Wczoraj przeliczyłam jej te śmieci z Lidla na złotówki za kontener i wreszcie załapała chyba, o co chodzi. Mówiła,że w tych odpadach czasem tylko zdarzy się jakieś zbite jajko albo kawałek starego sera czy zepsuta ryba, której boi się dać psom, za to butelek, opakowań, resztek warzywnych cała masa...Obiecała,że już nie będzie ich przyjmować. Weronika załatwiła jej laskę,będzie mogła łatwiej sie poruszać. Następne badania 6 i 7.11. -trochę bedziesz musiała Weroniczko pocierpieć.w tych kolejkach... Nadal podtrzymuje,że na wiosnę odda następną partię psów do schronu. Teraz pewnie najchętniej i to szybko pozbyłaby się Zębatka-Osiołka, bo zaczyna gryżć wszystkich , ją też... Tylko co zrobić z takim psiakiem półrocznym z wnętrostwem i ewidentnymi kłopotami neurologicznymi czy tez psychicznymi? Do schronu do pana Artura?Zaden inny dom w grę nie wchodzi, wetem nie jestem więc o sensie jego leczenia się nie wypowiadam, a Roma uśpić nie da...Ktoś jej kiedyś naopowiadał,że usypianym psom pękają serca moje tłumaczenia,że nieraz zwierze lepiej uśpić niż pozwolić, by cierpiał z powodu np. nowotworu jakos do niej nie docierają... Weroniczko, pogadaj z Fedakiem, niechby znowu zrobił choć ze dwie sterylki... Quote
Poker Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 podbijajcie mój bazarek na rzecz pani Romy.Jest w moim podpisie :cool3: Quote
weronika1 Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Jesli chodzi o Fedaka to pisał maila abym przywiozła do sterylki , tylko ja zawaliłam , bo nie mam chwilowo samochodu. Mój mąż pracuje autem pełna parą, rodzina spora czeka na pieniążki. Już dostaję kota z braku czasu. Dzisiaj radio w sprawie wolnożyjących kotów , jutro Urząd Miejski spotkanie jednostek pozarządowych i tak sie kręci. Rodzina mi się zwiększyła ( było nas troje jest osiem) Jednym słowem pięć w jednym.:lol: Jak tylko dorwię samochód to zawiozę do sterylki , mówił Fedak ,że można nawet wieczór aby na drugi dzień zrobił. Quote
Saphira Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Oj Weroniko ! Ta rodzina to chyba znacznie liczniejsza niż 8 osb. Jakby tak policzyć wszystkich, którymi przyszło Ci sie opiekować..... Quote
gagata Posted October 24, 2008 Author Posted October 24, 2008 Weroniko...a niektórzy mówią,że serce nie stodoła....chyba Ciebie nie znają,przytulisz każdą bidę...:loveu:, nawet Zosię... A tak w razie czego, na sterylki aborcyjne też się decyduj....siła wyższa... Quote
weronika1 Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Wiesz, że ja jestem przeciwko aborcji i u ludzi i u zwierząt, ale jak zrobi wet to wole niewiedzieć , niech sobie robi, bo mnie zaraz żal sciska serce. Co zrobię , natury nie zmienię. :lol: Rozsądek mówi co innego, serce dyktuje co innego. Nie przywieźli ścirwa w tym tygodniu, jak do jutra nie będzie to kupię coś do kaszy dla psiaków Pani Romy, niech wiedzą ,że niedziela.:lol: Quote
ANETTTA Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 ludzie moga pomyslec a zwierzeta ..........maja instynkt .....i tu nie myslą ......sterylka i kastracja jak najbardziej na tak ................. Quote
weronika1 Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Macie rację, jest to przykre i niekiedy konieczne. Lepiej dokonać aborcji niż skazywać zwierzęta na cierpienie. Ale zawsze to dla mnie jest trudne. Quote
gagata Posted October 25, 2008 Author Posted October 25, 2008 Pewnie,że nie jest to łatwe, ale wyobrażasz sobie Weroniczko te kolejne szczeniorki u Romy?Połowa pewno od razu się pochoruje i wyzdycha, tak jak ostatnio...albo pojawi się nowy Osiuołek-Zębatek, bo to pewnie on przy swoim jednym jąderku tam może nabroić...reszta panów unieszkodliwiona... Co do kostki mięsnej: rozmawiałam z dostawcą. Dowiedziałam się tego samego co i poprzednio,że trasy układane są w soboty na następny tydzień i że czasami trasy do Przemyśla nie ma, bo nie mogą specjalnie dla 30 kg wysyłać tam samochodu.Ja Romę już uprzedzałam wcześniej,że musi mieć tygodniowy zapas, tak na wszelki wypadek...Teraz, w poniedziałek mają zawieżć jej podwójna ilość, tą zaległą i tą aktualna. Na wszelki wypadek jeszcze to potwierdzę przed południem...Gorzej,że Romie skończyła się sucha karma i faktycznie,jeśli nie utrzyma sztywnego zapasu to psy mogą być skazane tylko na kaszę...Może by jej kupić jakiś olej w dużej butli? Wg wyliczeń psich dietetyków na 1 kg psa przypada dziennie 1 dkg mięsa i 1 dkg kaszy. Jamnikowate i niezapasione waży mniej więcej 10 kg, czyli 20 dkg jedzenia na dobę. Nie sądze,by u Romy wszystkie psy były małe, choćby Duduś:evil_lol:, więc to jedzonko naprawdę jest tam na styk...albo i ciut może brakować... Quote
gagata Posted October 25, 2008 Author Posted October 25, 2008 Właśnie się dowiedziałam przed chwila,że karma do Romy pojechała dzisiaj,tak jakoś wypadła im trasa...Mając na uwadze dotychczasowe perturbacje dogadałam się,że będą podwozić co dwa tygodnie po 50 kg, troche trudniej dla Romy ale pewniejsze... Quote
weronika1 Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 Swietnie Gagatko, Pani Roma ma czynną lodówkę ,to nie będzie problemu jak zawiozą 50 kg na dwa tygodnie, tylko muszę jej to powiedzieć aby nie myslała, ze to na tydzień. Quote
Poker Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 z bazarku będzie jak na razie chociaż 20 zł :roll: podnoście go,proszę. Quote
Recommended Posts