Weronia Posted May 5, 2008 Author Posted May 5, 2008 [quote name='Neczka']a psiaki mają jakieś imiona ?[/quote] mają, mają. Napisz któremu chcesz założyć wątek, to dowiem się wszystkiego:) Quote
Neczka Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 ok, no to na pierwszy rzut poszłyby 2 amstaffki ;) tj. ta sunia [IMG]http://img509.imageshack.us/img509/8664/03ua7za0.jpg[/IMG] i psiak [IMG]http://img509.imageshack.us/img509/2200/04fu4bm4.jpg[/IMG] byłabym strasznie wdzięczna, gdybyś oprócz informacji o psiakach załatwiła jeszcze jakieś ich zdjęcia :) Quote
Weronia Posted May 6, 2008 Author Posted May 6, 2008 [quote name='Neczka']ok, no to na pierwszy rzut poszłyby 2 amstaffki ;)byłabym strasznie wdzięczna, gdybyś oprócz informacji o psiakach załatwiła jeszcze jakieś ich zdjęcia :)[/quote] Biała ma już swoj watek. a rudy piesek nie ma, to byłoby fajnie, gdyby ktoś się nim zajął:) zwłaszcza, że jest uroczy. Jak znajdę jakieś zdjęcia, od razu prześlę. Jak nie znajdę, porobię nowe. Quote
Neczka Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 [quote name='Weronia']Biała ma już swoj watek. a rudy piesek nie ma, to byłoby fajnie, gdyby ktoś się nim zajął:) zwłaszcza, że jest uroczy. Jak znajdę jakieś zdjęcia, od razu prześlę. Jak nie znajdę, porobię nowe.[/quote] podaj mi linka na wątek tego białego ;) aha, no i wiesz coś o tym rudym ? skąd się tam wziął, jaki jest do kotów, psów, dzieci itd. ? Quote
Weronia Posted May 6, 2008 Author Posted May 6, 2008 [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=103133[/URL] tu jest watek Białej. O Rudym jest trochę informacji tu, na watku Przyborówka. na ktorejś z pierwszych stron.. Quote
Wisełka Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 A ja bym chciała coś więcej wiedzieć o "moim" kudłaczku. Wiesz którym?? Od początku wątku 3mam za niego kciuki. Porobiłabym mu ogłoszenia :p Quote
Weronia Posted May 8, 2008 Author Posted May 8, 2008 [quote name='Wisełka']A ja bym chciała coś więcej wiedzieć o "moim" kudłaczku. Wiesz którym?? Od początku wątku 3mam za niego kciuki. Porobiłabym mu ogłoszenia :p[/quote] Wisełka, to porób.. A co ja mam Ci więcej o tym piesku powiedzieć? hmm? Quote
Wisełka Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 No napisałaś że możesz się czegoś dowiedzieć o konkretnych psach. Jak zrobię ogłoszenie to co ja teraz napisze? Śliczny włochaty kundelek szuka domu :roll: Może ma imię? Jakiś wiek? jak się zachowuje? etc... :razz: Quote
Weronia Posted May 8, 2008 Author Posted May 8, 2008 na stronie 7 są informacje o tym piesku. w kilku postach.Prosiłaś,żebym się dowiedziała, to się dowiedziałam. są też inne jego zdjęcia (niestety deszczowe- psiak trochę mokry). Pies ma ok 3 lat, kastrowany, miły, kochany, wesoły, przytulak, zgadza się z sukami, z psami nie wiem. Pewnie też. Quote
Neczka Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10124852#post10124852[/URL] wątek Rudasa Quote
Weronia Posted May 16, 2008 Author Posted May 16, 2008 no- i wszyscy mają głeboko w zadzie apele, prośby i tak dalej. Wszyscy się zajmują Krzyczkami, Zamościem, itp. Po co się przejmowac schroniskami, w których są ładne pieski, zadbane. Kit z tym, że ich jest 200, zajmuje się nimi JEDNA, zarobiona ponad siły kobieta:) Za jakiś czas siły ją opuszcza.. ale po cholere się tym przejmować?? Lepiej tylko gadać i podnosić wątki :D (nie mówię oczywiście o ludziach z daleka) Gadam do siebie:D żałosne. Quote
oktawia6 Posted May 17, 2008 Posted May 17, 2008 jak tam czysto i schludnie! a jednak można! od raz widzę, że to prfekcjonistka a nie brudas jakiś-ona musi tyrac od świtu do nocy by taki poziom utrzymac! i to miejsce chcą zamknąc? jak tacy krwc niech się zajmą Chrcynnem albo Lublinem czy innymi syfami. jak to miejsce odkryłaś Weronia? Quote
xxxx52 Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 W przypadku braku adopcji,braku zaiteresowania wolontariatu moze sie zdarzyc ,ze moga zamknac:-(,a ta grozba wisi na wlosku:-( inna grozba ,to mogace nastapic zmiany wladz miasta ??,a to = tragedi dla zwierzat.Mam nadzieje ,ze do tego nie dojdzie,gdyz obecna wladza miasta jest pozytywnie nastawiana do zwierzat schroniskowych. Dlatego pomoc w kazdej postaci ,jest potrzebna!!!!!!!!!!!!!! Quote
Weronia Posted May 18, 2008 Author Posted May 18, 2008 [quote name='oktawia6']jak tam czysto i schludnie! a jednak można! od raz widzę, że to prfekcjonistka a nie brudas jakiś-ona musi tyrac od świtu do nocy by taki poziom utrzymac! i to miejsce chcą zamknąc? jak tacy krwc niech się zajmą Chrcynnem albo Lublinem czy innymi syfami. jak to miejsce odkryłaś Weronia?[/quote] no i tyra od piątej rano do pierwszej w nocy. a niekiedy śpi nawet po 3 godziny! Na razie nie zamykają, ale nie wiadomo co będzie. Pani Wanda zaniemoże przy takim trybie życia i przyjdzie ktoś nowy na jej miejsce!!!! I jakie sa szanse na to, że to miejsce będzie tak wyglądało??? Ta kobieta jest po zawale, pół roku lezała w szpitalu sparaliżowana!!! zajmuje się ok 200 psami i to częśc oddalona jest o 100 km! [SIZE=4][COLOR=red]Dlaczego nikt nie chce pomóc??? :([/COLOR][/SIZE] [COLOR=black]Oktawia, już dawno poznałam P.Wandę- jakiś rok temu.[/COLOR] A wiecie co jest straszne??? Pisałam już wcześniej- P.Wanda ma też drugie przytulisko- prawie 100km dalej (w Ruścu)- i z tego miejsca chcą ją wyrzucić! tam jest ok.60 psów(o ile się nie mylę) Wójt nie chce dać pozwolenia na schronisko. Trzeba wysyłać petycje (o tym w 1 poscie) Quote
oktawia6 Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 dodo mi nie działało 2 dni szlag! Weronia taką osobę trzeba nagradzac! a nie karac! niech szuje karają sk...wysynów z mordowni a takich jest wiele w Polsce! ta powinna dostawac również jakieś dotacje z Unii Europejskiej na tak profesjonalną opiekę-czy robi tam sterylizację/kastrację? są warunki jakiś szpitalik obok? Quote
Weronia Posted May 22, 2008 Author Posted May 22, 2008 [quote name='oktawia6']dodo mi nie działało 2 dni szlag! Weronia taką osobę trzeba nagradzac! a nie karac! niech szuje karają sk...wysynów z mordowni a takich jest wiele w Polsce! ta powinna dostawac również jakieś dotacje z Unii Europejskiej na tak profesjonalną opiekę-czy robi tam sterylizację/kastrację? są warunki jakiś szpitalik obok?[/quote] no pewnie Oktawia. Powinni nagradzać. Pieski są sterylizowane i kastrowane. Weterynarz dobry się pieskami zajmuje. I miejsce "szpitalik" też jest. Dziękuję ciotki, że nie zapominacie i podnosicie wątek. Psów ciągle przybywa:( Jeśli ktoś by chciał, to może porobić jakieś ogłoszenia oddzielne dla piesków, które jesczze ogłoszeń nie mają... są zdjęcia i opisiki krótkie.. Tylko prosiłabym z zaznaczeniem, że pieski w Wielkopolsce szukają domków.. Neczka z dziewczynami ogłasza Rudego pittbulla. Dzwonią ludzie. Ale nie koniecznie tacy jakbyśmy chcieli.. Tu wątek: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=111074[/URL] Quote
oktawia6 Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 trzeba ogłaszac! doskonała organizacja u tej kobiety! Weronia....a nie można by chociaż połowy psów zabrac właśnie do niej zamiast do tej handlary Biedrzyckiej? równie dobrze mogłyby byc u Lacha albo u Zbynia z Krzyczek.... Quote
xxxx52 Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 p.jezyk napewno by pomogla,ale nie ma np.w Ruscu zadnej wolontariuszki ,ani osoby do pomocy.Budy niektore stoja puste. Niestety pomocy nie ma zadnej,a ma mozliwosci przetrzymania!!!!!!!!!!! Quote
Poker Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 miałam przyjemność poznać tę panią jak wiozłam Hasha vel Blacky bez łapki do Niemiec. Dla tej kobiety każdy pies jest jak dziecko,ale zadbane, o każdego się troszczy. Jest skromna,nie odmawia na ogół pomocy,ale jej też przydałaby się pomoc. Aż strach pomyśleć co by się działo,gdyby jej coś się stało :roll: Quote
Weronia Posted May 23, 2008 Author Posted May 23, 2008 [quote name='oktawia6']trzeba ogłaszac! doskonała organizacja u tej kobiety! Weronia....a nie można by chociaż połowy psów zabrac właśnie do niej zamiast do tej handlary Biedrzyckiej? równie dobrze mogłyby byc u Lacha albo u Zbynia z Krzyczek....[/quote] Oktawia, ona jest praktycznie sama na prawie 200 psów. Wyobrazasz sobie, ze jeszcze ktos jej zwozi 50???? Ona zasypia na stojąco. Dlatego apeluje o pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale już mnie nudzi gadanie do siebie, zeby ktos przyszedł i pomógł. Quote
Poker Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 [quote name='Poker'] Jest skromna,nie odmawia na ogół pomocy,ale jej też przydałaby się pomoc. Aż strach pomyśleć co by się działo,gdyby jej coś się stało :roll:[/quote] nie wyobrazam sobie:shake::shake::shake:żeby tej pani zwalić 50 psów. Może kilka dałoby radę.Ona tak kocha psy,że pewnie nie odmówi,ale przecież nie chodzi o to ,by kobietę wykończyć. Niestety,jestem we Wrocławiu. Quote
oktawia6 Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 no tak - ta kobieta jest perfekcjonistką i dba o psy - tamta brudasem komlpetnym i psy mają syf adekwatnie również-i tam zostały zwiezione nie tutaj do tej. [B]nie ma nikogo z okolic by do tej super kobiety podjechał i pomógł jako wolontariusz?[/B] Quote
Poker Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 Oktawio,ta pani ma 200 psów pod swoją ,samotdzielną i wyłaczną opieką? I jeszcze byś chciała dodać jej 50? Kto by wziął na siebie odpowiedzialność za psy,gdyby kobieta zaniemogła? Ona sama wymaga pomocy wolonatriuszy na już !!! Quote
xxxx52 Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 Poker-chcesz wiedziec co by sie stalo ,polowe psow by uspili. Juz teraz jesz zagrozenie ,gdyz przyjda nowe wladze ,ktore prawdopodobnie nie sa przychylne do czworonogow. Quote
Poker Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 [quote name='xxxx52']Poker-chcesz wiedziec co by sie stalo ,polowe psow by uspili. Juz teraz jesz zagrozenie ,gdyz przyjda nowe wladze ,ktore prawdopodobnie nie sa przychylne do czworonogow.[/quote] Tę odpowiedź trzeba skierować do innych osób. Ja bronię tej pani przed zalewem kolejnych psów :cool3: Quote
Recommended Posts