Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

przeciez on jest normalny,on musi tylko odzyskac zaufanie do czlowieka.Nie wiemy co biedak przeszedl ,gdzie byl trzymany jako szczeniak.Czesto zle traktowanie ,izolacja ,w szczeniecym wieku sa przyczyna strachow,gryzieniem ze strachu itd.Dochodzi do tego nieumiejetne wychowanie przez opiekuna ,oraz predyspozycje pewnych cech charakteru zwiazane z rasa.

• 2 weeks later...
  • Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W Ruscu slyszalam ze jest 11 slicznych roznokolorowych szczeniaczkow.Moze i one znajda szybko domy,gdyz szabko rosna,a schronisko to nie jest miejsce ,zeby staly sie w nim dojrzale i umarly ze starosci.
Ponoc beda sredniaki.

• 2 weeks later...
Posted

Jaaaaaaaaaaacie :loveu::loveu: dzieki ogromniaste:loveu: moge wykorzystac do ogloszen i prosic o jeszcze przy kolejnej wizycie?

a co powiesz o dziadziusiu tak ogolnie? P. Wanda mowila, ze w niezlym stanie jeszcze jest :p zapomnialam ja tylko dopytac czy ma jakis kontakt z innymi zwierzakami i jak reaguje.

A w ogole skad jezdzisz?? Mialabys mozliwosc np. karme z Poznania dla chlopaka przewiezc?

Posted

wlasnie, kasiuO jest na wage zlota, ja mam kawal do pani wandy, a i tak planuje raz w miesiacu jezdzic. ale to nie to samo, jak ty jestes na miejscu, albo blizej. moglabys porobic zdjecia paru psiakom i by sie je pooglaszalo, zeby zmniejszyc troche liczbe psiakow.
wiesz moze jak ponek majkel sie miewa i spaniele dziadzio zenek? te ktore przywiozlam do pani wandy ostatnio.

Posted

masienka napisał(a):
Jaaaaaaaaaaacie :loveu::loveu: dzieki ogromniaste:loveu: moge wykorzystac do ogloszen i prosic o jeszcze przy kolejnej wizycie?

a co powiesz o dziadziusiu tak ogolnie? P. Wanda mowila, ze w niezlym stanie jeszcze jest :p zapomnialam ja tylko dopytac czy ma jakis kontakt z innymi zwierzakami i jak reaguje.

A w ogole skad jezdzisz?? Mialabys mozliwosc np. karme z Poznania dla chlopaka przewiezc?

KasiaO na pewno będzie robiła zdjęcia na zamówienie w Przyborówku :loveu:]
(ale zabiję Cię Kacha za foty ślepej szczeniaczki i chorego szczeniaczka- nic wczoraj nie dostałam)

a malamucik na psy reaguje raczej obojętnie.

Karmę możemy przewiezc z Poznania, oczywiście.

Posted

Tak jak napisała Weronia jezdze z Poznania. Jeśli chodzi o karmę lub inne rzeczy to nie ma sprawy chętnie je do Pani Wandy zabiore ;) Co do malamuta to piecho jest koffany, z tego co widziałam to nie zwraca uwagi na inne psy ( biegają wokół niego a chłopak sobie śpi...), co do kotecków to nie wiem...

Jeśli chodzi o PONa do chłopak ma się całkiem dobrze, biega sobie z innymi pieskami luzem po całym terenie ale niestety w kagańcu ponieważ potrafi chwycić... Poza tym biedak już nie wygląda tak okazala gdyż dorwał go fryzjer....:evil_lol: Ale niedługo mu pewnie włoski odrosną i znów będzie wyglądał jak PON a nie jak spaniel....:lol:

Fotki wczoraj porobiłam, Weronia na pewno je tu powstawia bo lepiej orientuje się w pieskach ;) Nie musze mówić, że piesków codziennie przybywa niestety a każdy z nich jest koffany i zasługuje na domek...

@ Masienka - nie pytaj tylko kopiuj foty i ogłaszaj biedaka ( jeśli chcesz to mogę przesłać Ci je na maila )

Posted

Transport z Poznania do p. Wandy to nie problem :lol: . Czemu nikt nie powiedział o takiej potrzebie . Pracuje w Poznaniu budynek WZMOT ul. Dąbrowskiego a mieszkam w Szamotułach . Kilka razy w tygodniu jadę samochodem , do weta ze zwierzętami jeździmy do Poznania na Piątkowo pod wieżę telewizyjną . Małe rzeczy mogę przewozić codziennie :evil_lol: a duże paki na dogadanie .

Posted

no to super, ze majkelek sobie biega. pani wanda mi juz przez telefon o tym mowila. a spanielek jak? wiadomo.
ja bede jechac do przyborowka, pod koneic wrzesnia z kolejna porcja kasy i darow. mam juz pewna nawet kwote zgromadzona, ale pani wandzie ani slowa. to ma byc niespodzianka :)

• 2 weeks later...
Posted

nowy piesek w przytulisku:

Piesek to trzyłapki jamniczek..
Jak można się domyśleć nie wzbudza ŻADNEGO zainteresowania odwiedzających przytulisko.
Kto ma ochotę się nim "zaopiekować"???
Może osobny wątek.. jakies ogłoszenia???

Posted

Poniżej, kilka fotek psiaków z Przyborówka

ta sunka, zapadła mi w pamięci, jest przekochana, bardzo garnie się do człowieka moim zdaniem ma coś z ogara polskiego tudzież z gończego..

slicza króffka

piękna kilkumiesięczna szczeniaczka ;)

cudna, delikatna sunieczka, która uwielbia przesiadywać na kolanach ;)

piesek w typie sznaucera

i śliczny rudzik o bursztynowych oczach...

Posted

na krkavecie nie ma co glosowac, bo tam wszystkie glosowania sa umuwione.
na bewecie juz raz glosowalam. a teraz na wrzesien nie ma jeszcze tej ankiety z tego co widze. ale nie ma co, zaglosuje na pania wande. biorac pod uwage, ze ma na glowie nie tylko schronisko w przyborowku, ale takze i drugie w ruścu (gdzie ostatnio trafila zdrzadzeniem losu).

Posted

glosowania sa umowine nie wiem za bardzo o co ci chodzi, ale w kazdym razie wlasnie jesli o takie umowienie na kogo glosowac w danym miesiacu to wlasnie jest propozycja,zeby bylo na p.Wande. Na razie glosy sa na Emira i w tym miesiacu powinne wygrac Emir , ale chodzi o następne glosowania.

Posted

matko oby panny wroclawianki na ten watek nie trafily bo chyba padne. pomagajcie tym wroclawskim lepiej.

kazdy wie, ze na krakvecie glosowania sa umuwione, bo skad niby wiesz, ze wygra emir? tak sobie ustalaja. ja czegos takiego nie toleruje i kropka.

dziewczyny nie trabcie wszedzie o bewecie, bo znowu beda sie umawiac i tam. a tak malo kto o tym wie i bedzie mozna glosowac w spokoju uczciwie.

Posted

Edi100 napisał(a):
Czy udało by się zrobić lepszą fotkę temu sznaucerowatemu? Wiecie jaki jest i jak się znalałz w przytulisku?Kuchnia, taki do Żuczka podobny:roll:

jego fotki sa już na 1 stronie, albo na 2.
To piesek, sympatyczny, zgadza się z innymi psiakami.

Posted

Nowy pudelek! Już starszy. Jest kochany, zgadza się z innymi pieskami:

Jamniczka i jamniczkowy szczeniaczek.
Przywiezione se strasznych warunków, były zagłodzone i skrajnie zaniedbane. Miały wodobrzusze!!
Teraz są zdrowe i gotowe do adopcji (jamniczka po sterylce) :

Posted

[quote name='danka1234']Isadorko to ja im założe i bede pilnować,ale jeden wspólny czy lepiej osobne?
Jamnisie mają wiecej fotek?

Danusiu wiedziałam ze pomożesz :) ja już nie dałabym rady jeszcze zakładać wątek. ZAłóż może jeden, ja im jedno allegro wsytawię też z opcją oczywscie ze moga osobno być adoptowane. Jakby więcej zdjęc i informacji było jeszcze to super.

I DANE KONTAKTOWE