xxxx52 Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 dzisiaj straz miejska przywiozla spaniela ,calego zadredzionego cuchnacego na odchody swin,piszczacego z bolu,wystraszonego,Z uszu i oczu wyplywala mu ropa:placz::placz::placz:Bestie to sa tylko ludzie co przyczyniaja sie do cierpien innych.:mad::mad::mad::mad::mad: Mial zaraz udac sie na konsultacje wet. Quote
Weronia Posted April 12, 2008 Author Posted April 12, 2008 mam zdjęcia spaniela, ale niestety bardzo słabe.. Piesek był zdezorientowany, widać, że cierpi jeszcze. Ale już pomerduje ogonkiem. Ciągle się wiercił, więc nie było możliwości zrobienia lepszych fotek. ale chociaż takie: [IMG]http://img177.imageshack.us/img177/6496/p1040196yg2.jpg[/IMG] biedny pies- wszędzie ropa, na oczach, caaałe uszy (spuchnięte) cały śmierdział łajnem i gnojem. Masakrycznie zaniedbany. Nie chce mi się wrzucić następne zdjęcie:/ coś mi programik wariuje. Więc na razie tylko to.. Quote
Asia & Ginger Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 [quote name='Weronia']mam zdjęcia spaniela, ale niestety bardzo słabe.. Piesek był zdezorientowany, widać, że cierpi jeszcze. Ale już pomerduje ogonkiem. Ciągle się wiercił, więc nie było możliwości zrobienia lepszych fotek. ale chociaż takie: [URL]http://img177.imageshack.us/img177/6496/p1040196yg2.jpg[/URL] biedny pies- wszędzie ropa, na oczach, caaałe uszy (spuchnięte) cały śmierdział łajnem i gnojem. Masakrycznie zaniedbany. Nie chce mi się wrzucić następne zdjęcie:/ coś mi programik wariuje. Więc na razie tylko to..[/quote] To straszne... :placz: :placz: :placz: Niewyobrażalne jak ta sunieczka musi cierpieć... :placz: :placz: :placz: Już zbieramy pieniążki na jej leczenie. Jutro zadzwonię w jej sprawie do Pani Wandy. Quote
Weronia Posted April 17, 2008 Author Posted April 17, 2008 Spanielek juz o wiele lepiej się czuje i dobrze wygląda. Jest wesoły. Pod okiem P.Wandy szybko dojdzie do siebie. Dostał kurację antybiotykową. Quote
Asia & Ginger Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 [quote name='Weronia']Spanielek juz o wiele lepiej się czuje i dobrze wygląda. Jest wesoły. Pod okiem P.Wandy szybko dojdzie do siebie. Dostał kurację antybiotykową.[/quote] [B]Weronia[/B], Pani Wanda mówiła mi, że ma zdjecia spanielki z oczyszczania ucha pod narkozą. Czy możesz jakoś te zdjęcia wziąć i wstawić na forum? Chciałabym wystawić aukcję na Allegro na leczenie tej suni, ale potrzebne są jakieś poruszające serca zdjęcia. :roll: Bardzo się cieszę, że sunieczka powoli dochodzi do siebie. :multi: Quote
agpol Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 Na pierwszej stronie jest biała suczka (amstaffowata??), na stonie przytuliska o imeniu Fama, czy wiadomo coś bliżej, jaka jest do innych psów/suk , rozumiem że super łagodna do ludzi, w jaki sposób znalazła się w przytulisku, jak sądzicie, czy wcześniej była domowa, czy raczej kojcowa, jakiej jest wysokości i może jakieś jeszcze inne informacje przychodzą wam do głowy...... a może są jakieś jej zdjęcia "w całości"?? Quote
GoniaP Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 [quote name='agpol']Na pierwszej stronie jest biała suczka (amstaffowata??), na stonie przytuliska o imeniu Fama, czy wiadomo coś bliżej, jaka jest do innych psów/suk , rozumiem że super łagodna do ludzi, w jaki sposób znalazła się w przytulisku, jak sądzicie, czy wcześniej była domowa, czy raczej kojcowa, jakiej jest wysokości i może jakieś jeszcze inne informacje przychodzą wam do głowy...... a może są jakieś jej zdjęcia "w całości"??[/quote] To jest Dog Argentyński wyrwany z koszmarnych warunków. Psina była maszynka do rodzenia szczeniąt. Tu jest jej wątek: [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=103133[/url] Quote
Magdina Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 Dostałam dzisiaj filmik ze spanielem wiec jak tylko mi sie uda to wrzucę go na stronke tak aby wszyscy zobaczyli jaki biedny jest ten piesek, Quote
Weronia Posted April 22, 2008 Author Posted April 22, 2008 [quote name='Asia & Ginger'][B]Weronia[/B], Pani Wanda mówiła mi, że ma zdjecia spanielki z oczyszczania ucha pod narkozą. Czy możesz jakoś te zdjęcia wziąć i wstawić na forum? Chciałabym wystawić aukcję na Allegro na leczenie tej suni, ale potrzebne są jakieś poruszające serca zdjęcia. :roll: [/quote] no właśnie z takimi sprawami mamy problem. Bo ja muszę brać od Pani Wandy aparat, który jest potrzebny, ostatnio nie mogłyśmy znalezć kabla.. i tak wiesz..:/ A nie mogą być jakieś normalne zdjęcia na razie (ale też nie wiem kiedy uda mi się zrobić.. ja nie mam samochodu:shake:, a wyprawa do przytuliska wiąże się z pociągiem, fatygowaniem P.Wandy, która musi po mnie na dworzec pojechać. i tam się spędza z pół dnia, więc nie mogę tam codziennie jezdzić) Quote
Weronia Posted April 22, 2008 Author Posted April 22, 2008 [B][U][SIZE=5][COLOR=red]Czy znajdą się osoby, które mogłyby pomóc w przytulisku????????????[/COLOR][/SIZE][/U][/B] [B][U][SIZE=5][COLOR=#ff0000]Tam [COLOR=blue]nie ma wolontariatu[/COLOR]!!!!!!![/COLOR][/SIZE][/U][/B] [B][U][SIZE=5][COLOR=#ff0000]Ludzie, pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/COLOR][/SIZE][/U][/B] [B][U][SIZE=5][/SIZE][/U][/B] [B][SIZE=3][COLOR=#ff0000]Jak jest ładnie, czysto, psy zadbane, to już się nie trzeba interesować i pomagać????????[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=#ff0000]To jest tylko 30 km od Poznania!![/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=#ff0000]P.Wanda zarobi się tam na śmierć jak nikt jej nie będzie pomagał!!!! i co z psami wtedy????? Przyjdzie ktoś inny kierować przytuliskiem i zrobi z niego Krzyczki :([/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][/SIZE][/B] Quote
Asia & Ginger Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 [quote name='Weronia']no właśnie z takimi sprawami mamy problem. Bo ja muszę brać od Pani Wandy aparat, który jest potrzebny, ostatnio nie mogłyśmy znalezć kabla.. i tak wiesz..:/ A nie mogą być jakieś normalne zdjęcia na razie (ale też nie wiem kiedy uda mi się zrobić.. ja nie mam samochodu:shake:, a wyprawa do przytuliska wiąże się z pociągiem, fatygowaniem P.Wandy, która musi po mnie na dworzec pojechać. i tam się spędza z pół dnia, więc nie mogę tam codziennie jezdzić)[/quote] Mogą być jakiekolwiek fotki, jesli masz oczywiście. ;) Tak tylko pytałam o tamte z oczyszczania ucha, bo Pani Wanda mi o nich wspomniała, że musi je komuś dać nagrane na płycie. ;) Quote
Weronia Posted April 23, 2008 Author Posted April 23, 2008 Masz rację. Tak zrobię. Bo to się w głowie nie mieści. [B][/B] [B][COLOR=red]A gdzie sa teraz te osoby, ktore pisały, zeby zamieszczać zdjęcia psów to one porobią wątki i poogłaszają??????????????[/COLOR][/B] Quote
Weronia Posted April 24, 2008 Author Posted April 24, 2008 [quote name='_beatka_']wera ja zawsze mogę zrobić allegro:razz:[/quote] no wiem Beatka kochana:* ale nie wiem czemu ludzie z okolic Poznania się nie odzywają..:( tam na prawdę trzeba pomóc.. Quote
GoniaP Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 Weronia, ja jestem... Wiesz o tym, ale co z tego? Quote
Weronia Posted April 25, 2008 Author Posted April 25, 2008 GoniaP!!! kobieto, przecież Ty w Przyborówku jesteś i będziesz i ja to wiem. [B]Ale gdzie reszta? Trzeba pomóc:([/B] Quote
AgaZ Posted April 27, 2008 Posted April 27, 2008 Poznałam osobiście to schronisko i cudowną osobę,która robi tak wiele dla zwierząt,że nie ma takiej drugiej chyba na świecie.Jestem zauroczona tym miejscem,tym poświęceniem i pasją... Uważam,że pomoc wszelka materialna,żywnościowa a przede wszystkim rąk do pracy jest konieczna,bo tam żadna z form pomocy NIE ZMARNUJE SIĘ !!! Nie wiem czy jest takie schronisko gdziekolwiek,gdzie psy czują się zadbane,kochane takie jak w Przyborówku....Chylę czoła i namawiam wszystkich do pomocy... Quote
Weronia Posted May 2, 2008 Author Posted May 2, 2008 GoniaP ! Czy bernardynka Miła (ta, ktora miała łańcuch wrośniety w szyję) ma swój wątek??? coś mi swita, że ma, ale nie mogę zalezć.. Quote
GoniaP Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 [quote name='Weronia']GoniaP ! Czy bernardynka Miła (ta, ktora miała łańcuch wrośniety w szyję) ma swój wątek??? coś mi swita, że ma, ale nie mogę zalezć..[/quote] [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=104162[/url] Quote
kaLOlina Posted May 4, 2008 Posted May 4, 2008 TIAAA tylklo dla mnie np wielim problemem jest dojazd- ja bez auta jestem..a weekendy mam pracujace...wiec z kims sie zabrac nie mam jak:( b.mi przykro bo chetnie bym znow p.Wande odwiedzila Quote
Neczka Posted May 4, 2008 Posted May 4, 2008 Ja niestety nie mogę pomóc jeśli chodzi o wolontariat, ale zawsze moge porobić psiakom wątki ;) Potrzebne byłyby tylko zdjęcia i taki mniej więcej opis, skąd psiak się wziął, charakter... chyab wiecie o co mi chodzi :eviltong: Quote
Weronia Posted May 4, 2008 Author Posted May 4, 2008 [quote name='Neczka']Ja niestety nie mogę pomóc jeśli chodzi o wolontariat, ale zawsze moge porobić psiakom wątki ;) Potrzebne byłyby tylko zdjęcia i taki mniej więcej opis, skąd psiak się wziął, charakter... chyab wiecie o co mi chodzi :eviltong:[/quote] Neczka, byłoby świetnie.... to któremu zrobisz wątek?:cool3: zdjęcia są na 1 stronce i chyba na 5.. Quote
Weronia Posted May 4, 2008 Author Posted May 4, 2008 [quote name='kaLOlina']TIAAA tylklo dla mnie np wielim problemem jest dojazd- ja bez auta jestem..a weekendy mam pracujace...wiec z kims sie zabrac nie mam jak:( b.mi przykro bo chetnie bym znow p.Wande odwiedzila[/quote] jesteś z Poznania??? no to co za problem??:) zawsze możesz się z nami zabrać:) w jakiej dzielnicy mieszkasz? My np.. jedziemy chyba we wtorek po 16g. Zawsze mozna też porobic ogłoszenia i np. porozwieeszać w lecznicach okolicznych.. ze zdjęciem psiaka.. z doświadczenia(małego, ale zawsze) wiem, że to działa Quote
Neczka Posted May 4, 2008 Posted May 4, 2008 [quote name='Weronia']Neczka, byłoby świetnie.... to któremu zrobisz wątek?:cool3: zdjęcia są na 1 stronce i chyba na 5..[/quote] Jak tylko będę miała czas, to za którgoś się zabiorę ;) pewnie we wtorek :) Quote
Recommended Posts