arjuna Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 jesli mowa o zdjęciach-to nie zapomnijcie cyknąć jakichś fot astom i pit bullom z przytuliska. ich los bardzo mi leży na sercu. Quote
Weronia Posted December 28, 2008 Author Posted December 28, 2008 [quote name='arjuna']jesli mowa o zdjęciach-to nie zapomnijcie cyknąć jakichś fot astom i pit bullom z przytuliska. ich los bardzo mi leży na sercu.[/quote] ajruna, tu masz np kochaną suczkę z Przyborówka, już bardzo długo czeka na dom.. [IMG]http://img528.imageshack.us/img528/1340/09me6.jpg[/IMG] na wątku są też zdjęcia jeszcze jednego bullka, niestety nie moge teraz znaleźć :/ tu wątek nowego bullowatego mieszkańca przytuliska: [url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/ofiara-bestialstwa-2-letni-pitbull-szuka-ds-dt-przyborowko-k-poznania-127091/[/url] Quote
Weronia Posted December 28, 2008 Author Posted December 28, 2008 [quote name='Magdalena']jest tam jakiś dojazd busem czy trzebaby samochodem? mogłabym przyjechać jednego dnia rano, zostac cały dzien i porobić foty wszystkim zwierzakom... chętnie pomogłabym o wiele częściej gdyby było bliżej ;) jakbym studiowała zaocznie to nawet bym się do pracy zgłosiła ;) jesli nie ma nikogo innego kto mogłby się zająć robieniem zdjęć to ja się moge tego podjąć, tylko kwestia dojazdu z Bydgoszczy, nie mam auta więc jakiś bus czy cuś...[/quote] Oo jaka miła niespodzianka :) Z Bydgoszczy masz blisko do Ruśca, tam jest masa pracy- również budowanie. Więcej piesków do adopcji znajduje się w Przyborówku, to niestety trochę dalej.. Jeśli chodzi o przenocowanie, o którym pisałaś w drugim poscie, to myślę, że musiałabyś już rozmawiać z P.Wandą (Martali podała Ci numery tel) ;) Quote
Poker Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 w przyborówku jest więcej psów do adopcji,ale do Ruśca pies z kulawą nogą nie zagląda:evil_lol: , niestety zagląda i to w nadmiarze:roll:.O ile wiem tam jest sporo prac budowlanych.Irysek z kolegą nocowali w ruścu,ale było wtedy cieplej,nie wiem jak jest w czasie zimy. Na pewno najlepiej porozmawiać z panią Wandą. Magdalena,jakbyś się wybierała samochodem , to spróbuj zrobić zbiórkę jakichś maneli dla psów , takich jak stare koce,kołdry,ręczniki poduszki,garnki, obroże ,smycze zabrać.Wszystko to jest bardzo potrzebne. Zdjęcie wrecz pożądane,bo bez nich ogłoszenia nie mają sensu. Do dzieła miła dziewczyno:loveu: Quote
irysek Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 jak ja bylam w ruscu to nie bylo juz wcale tak cieplo. koniec pazdziernika, srodek pola, grzalismy takim malym kaloryferkiem. kapalam sie w misce. a teraz mozna sie juz normalnie kapac bo bojler podlaczony. jakbym miala do wyboru teraz albo wtedy wolalabym teraz, bo woda przynajmniej leci z prysznica hihi :evil_lol: w ruscu jest wiecej pracy. wiec tam jezdzcie. stamtad jak jakis pies znajdzie dom to cud. od kiedy ja tam bylam do adopcji poszly 3 psy :crazyeye: roboty jest od groma, bylam tam 4 dni, a powinnam byc 14. ale tak czy siak lepiej 4 niz tylko przyjechac wyjdz z 3 psami czy zrobic 5 zdjec i pojechac. roboty sie w rekach palila. ale nadal jest jej tam tyle co niemiara. a jakbys z chlopakiem pojechala to jeszcze lepiej, bo by z panem andrzejem mogl zrobic te ciezsze prace, z ktorymi my kobiety bysmy sobie rady nei daly :lol: fajnie, ze chcesz cos pomoc. Quote
Magdalena Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 hmm... a to może jakąś większą grupą pojedziemy? więcej zrobimy... Quote
irysek Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 no im was bedzie wiecej tym lepiej. tylko jesli z noclegiem to w ruscu sa 2 male lozka... :roll: ale na upartego 4 osoby moga sie przespac. to dobieraj sobie pozostala dwojke do kompletu i wio do roboty hihi. Quote
Magdalena Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 [quote name='irysek']to dobieraj sobie pozostala dwojke do kompletu i wio do roboty hihi.[/quote] to co... jacyś chętni? :diabloti: :mad: Quote
irysek Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 mialam na mysli twoich znajomych z realnego swiata. moze oprocz chlopaka, by ten twoj kumpel sie dal namowic... Quote
Magdalena Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 [quote name='irysek']mialam na mysli twoich znajomych z realnego swiata. moze oprocz chlopaka, by ten twoj kumpel sie dal namowic...[/quote] taaaaaaaaaa.............. mój realny bydgoski świat nie przelewa się dogomaniakami :p Quote
Poker Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 [quote name='Magdalena']taaaaaaaaaa.............. mój realny bydgoski świat nie przelewa się dogomaniakami :p[/quote] ale pytaj,ludzie często nie maja pojęcia ,że są takie potrzeby,uświadamiaj i opowiadaj :lol: Quote
Martali Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 Magdalena - z Poznania masz pociąg do Szamotuł, jak pogadasz z P. Wandą może będzie mogła Cię odebrac z dworca. Z noclegiem w Przyborówku to raczej kiepsko.. W przyczepie śpi Pani Wanda a więcej miejsca tam chyba nie ma. Do Ruśca mało kto zagląda a tam bardzo potrzebna jest pomoc fizyczna do prac budowlanych. W Przyborówku potrzebna jest pomoc w karmieniu psów, (Pani Wanda wszystko robi sama :() robienie zdjęć i ogłaszanie psów do adopcji, sprzątanie, mycie garnków i w ogóle masa tego. Najlepiej zebrać jakąś większą grupę bo łatwiej sie pracuje. ;) Quote
Weronia Posted December 30, 2008 Author Posted December 30, 2008 [quote name='Magdalena']hmm... a to może jakąś większą grupą pojedziemy? więcej zrobimy...[/quote] hihihi, to ja mam pomysł na spotkanie w Ruścu na kilka dni (ale musi być ciepło) !! Wezmiemy namioty i będzie super :evil_lol: Ale to moze w maju.. A na dzień dzisiejszy to musisz się z Wanda umówić. Dzwoniłaś już do niej?? Quote
Martali Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Weronika, hihi :cool3: Dobry pomysł. Zobaczymy jaka będzie pogoda w maju.:razz: Quote
Martali Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 Zrobiłam bazarek na pieski z Przytulisk Pani Wandy - [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f99/ksiazki-ktore-warto-przeczytac-pomoz-psiakom-z-dwoch-przytulisk-128130/[/URL] Quote
Magdina Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 Jak zrobi sie cieplej to my tez chetnie przyjedziemy! Acha jesli ktos z Wrocławia lub okolic uzbiera cos do wysyłki do schroniska to ja możliwosc wysyłac to gratis kurierem!!trzeba sie tylko jakos zgadac na przekazanie mi tego Quote
niufek Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 [URL=http://imageshack.us][IMG]http://img184.imageshack.us/img184/8982/silvester003iq4.gif[/IMG][/URL] Quote
Martali Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 [quote name='niufek'][URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img184.imageshack.us/img184/8982/silvester003iq4.gif[/IMG][/URL][/quote] Hihi, dzięki i nawzajem! :loveu: Quote
Martali Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 Zrobiliśmy plakacik reklamujący Przytulisko, czy ktoś z Was mógłby rozwiesić u siebie w okolicy? :) Ja rozwiesiłam go w różnych klinikach weterynaryjnych, sklepach zoologczynych, spżywczych itd. Niestety nie mam możliwości wydrukowania tych plakatów w dużej ilości, więc jesli ktoś z Was może i chce porozwieszać plakaty proszę, podajcie aders e-mail (tu lub w PW) - prześlę Wam ten, który zrobiliśmy. ;) Quote
Magdalena Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 poproszę: [email][email protected][/email] Quote
Weronia Posted January 1, 2009 Author Posted January 1, 2009 [quote name='Magdina']Ja porozwieszam!![/quote] Magda, czy dzwoniłaś tam już ?? (Wiesz o co chodzi..) Nie mogę się do Ciebie dodzwonić:/ Quote
Magdalena Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 post do usunięcia, pomyłka... ale przy okazji podniosę :multi: Quote
Martali Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 [COLOR=red][B]Magdalena [/B][/COLOR]i [COLOR=red][B]Magdina[/B][/COLOR] - wysłałam Wam plakat na Wasze maile. :loveu: Quote
Magdalena Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 a nie myślicie że warto byłoby umieścić od razu na plakacie numer konta? i może informacje że można przysyłać karme/kocy/itp i dokładny adres przytuliska? myślę, że jak ktoś od razu będzie miał podane dane gdzie można skierowac pomoc to szybciej to zrobi niż wchodząc na neta i tam jeszcze szukając... Quote
Recommended Posts