Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='monita']Właśnie muszę zajrzeć do Ikei - zwłaszcza na dział dla dzieci ;)[/quote]

IKEA rulez :cool3: Spyker ma stamtąd też swoją poduszkę... nigdzie nie mogliśmy znależć takiej malutkiej, a tam była.

Posted

Pan wet stwierdzil, ze trzeba usunac kamien ale narazie nie jest to pilne.
A krew mu poleciala bo zlapal pilke tenisow. A ze ma przodozgryz to te zabki na gole z przodu 1 juz wylacial a 2 sie rusza. I ten ruszajacy sie odgiol i krewka poleciala.
Wiec coz narazie czekamy i sama nie wiem co mam robib bo u mojego zwierza zdjecie kamienia pod narkoza jest dosc ryzykowne.

Posted

U Spykera się chyba na razie ta procedura odwlecze: TZ szczotkuje mu ząbki codziennie, a dodatkowo dodajemy mu taki specjalny preparat do wody do picia... i mamy efekty :multi:
Ale nie demonizuję czyszczenia kamienia pod narkozą: przyjaciółka Spykera spanielka Jasmin miała to już chyba dwa razy... i większość psów "z sąsiedztwa" też.

Posted

Mnie to poleciła pani, której pies nie daje sobie pod żadnym pozorem szczotkować zębów... u nas też się sprawdza, zwłaszcza w przypadku zębów położonych dalej w szczęce, gdzie trudno jest dotrzeć ze szczoteczką (zwłaszcza jak pies ma taki ryjek jak mój Spajkun :p)

Posted

Powiem więcej - u nas w ciągu 2 tyg było nawet mniej kamienia na tych trudnych do czyszczenia zębach. Bardzo dobrze się sprawdza.
Spyker pije taką "uzdatnioną" wodę bez problemu, ale parę osób pisało w necie, że ich psom to przeszkadzało, więc to chyba taki jedyny minus jak dla mnie.

Posted

[quote name='monita']Mój miał tak zęby czyszczone :p[/quote]

[quote name='dunia77']U Spykera się chyba na razie ta procedura odwlecze: TZ szczotkuje mu ząbki codziennie, a dodatkowo dodajemy mu taki specjalny preparat do wody do picia... i mamy efekty :multi:
Ale nie demonizuję czyszczenia kamienia pod narkozą: przyjaciółka Spykera spanielka Jasmin miała to już chyba dwa razy... i większość psów "z sąsiedztwa" też.[/quote]

Tylko moj ma cos z serduchem ipo glupim jasiu dluuugo dchodzil do siebie a to bylo jakis rok czy 1,5 roku temu....
Wiec u nas to ryzyko jednak.... :shake:

Posted

[quote name='DuDziaczek']
Wiec u nas to ryzyko jednak.... :shake:[/quote]
Jasne, podobnie jak u starszych psiaków... dlatego o ile się da to lepiej zapobiegać niż leczyć.

[quote name='monita']Hmmm ... ile ta cudowna woda ;) kosztuje ??[/quote]
W necie 0.25l coś koło $6.5, a 0.5l - $9. Na 0.2l (miska mojego psa) daję 1/3 nakrętki (parę kropel), tak więc starcza na dość długo.

Posted

Ja rozumiem że ta woda działa jak karma typu dental, czyli zawiera polifosoran sodu zmiękczający wodę. W karmach wiąże wapń w ślinie. Tylko ja mam wrażenie, że to znów na nerki nie jest zdrowe. :hmmmm: I chyba na serce. Trzeba by weta zapytać.

Posted

u nas nowym,dzisiejszym hitem jest ten wynalazek :
[IMG]http://i19.tinypic.com/6yeye5w.jpg[/IMG]
Miałam obawy kupując tą piłkę, bo jest gumowa i ma zapach (i pewnie smak) gumy. Znając Foxi myślałam że nie będzie chciała piłki do pyską wziąć. A jednak - oba kudłate są zachwycone !! :multi::multi::multi: wracają do domu zmęczone i szczęśliwe ,ja też -bo mam czyste ręce, a nie ubłocone i oślinione od piłki :multi::multi:

Posted

nie plącze się :)
sznurek ma dokładnie 28cm, a ile Foxi ma w kłębie-szczerze mówiąc nie wiem, ale pewnie będzie koło 45 cm
[URL]http://img523.imageshack.us/img523/975/tnimg7569qe5.jpg[/URL]