dunia77 Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 [quote name='monita']Właśnie muszę zajrzeć do Ikei - zwłaszcza na dział dla dzieci ;)[/quote] IKEA rulez :cool3: Spyker ma stamtąd też swoją poduszkę... nigdzie nie mogliśmy znależć takiej malutkiej, a tam była. Quote
monita Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Nieraz mają ciekawy, asortyment dla zwierzaków :p Quote
DuDziaczek Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Pan wet stwierdzil, ze trzeba usunac kamien ale narazie nie jest to pilne. A krew mu poleciala bo zlapal pilke tenisow. A ze ma przodozgryz to te zabki na gole z przodu 1 juz wylacial a 2 sie rusza. I ten ruszajacy sie odgiol i krewka poleciala. Wiec coz narazie czekamy i sama nie wiem co mam robib bo u mojego zwierza zdjecie kamienia pod narkoza jest dosc ryzykowne. Quote
dunia77 Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 U Spykera się chyba na razie ta procedura odwlecze: TZ szczotkuje mu ząbki codziennie, a dodatkowo dodajemy mu taki specjalny preparat do wody do picia... i mamy efekty :multi: Ale nie demonizuję czyszczenia kamienia pod narkozą: przyjaciółka Spykera spanielka Jasmin miała to już chyba dwa razy... i większość psów "z sąsiedztwa" też. Quote
dunia77 Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Są rózne... ja kupiłam ten: [url]http://www.benedent.com/tp_plaqueoff.html[/url] Dodaje się kilka kropli do wody, którą pies pije. Quote
monita Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Muszę poszukać czegoś takiego w zoologu :p Quote
dunia77 Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Mnie to poleciła pani, której pies nie daje sobie pod żadnym pozorem szczotkować zębów... u nas też się sprawdza, zwłaszcza w przypadku zębów położonych dalej w szczęce, gdzie trudno jest dotrzeć ze szczoteczką (zwłaszcza jak pies ma taki ryjek jak mój Spajkun :p) Quote
monita Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Czyli jednak działa i zapobiega osadzaniu się kamienia ?? Quote
dunia77 Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Powiem więcej - u nas w ciągu 2 tyg było nawet mniej kamienia na tych trudnych do czyszczenia zębach. Bardzo dobrze się sprawdza. Spyker pije taką "uzdatnioną" wodę bez problemu, ale parę osób pisało w necie, że ich psom to przeszkadzało, więc to chyba taki jedyny minus jak dla mnie. Quote
DuDziaczek Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 [quote name='monita']Mój miał tak zęby czyszczone :p[/quote] [quote name='dunia77']U Spykera się chyba na razie ta procedura odwlecze: TZ szczotkuje mu ząbki codziennie, a dodatkowo dodajemy mu taki specjalny preparat do wody do picia... i mamy efekty :multi: Ale nie demonizuję czyszczenia kamienia pod narkozą: przyjaciółka Spykera spanielka Jasmin miała to już chyba dwa razy... i większość psów "z sąsiedztwa" też.[/quote] Tylko moj ma cos z serduchem ipo glupim jasiu dluuugo dchodzil do siebie a to bylo jakis rok czy 1,5 roku temu.... Wiec u nas to ryzyko jednak.... :shake: Quote
monita Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Hmmm ... ile ta cudowna woda ;) kosztuje ?? Quote
dunia77 Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 [quote name='DuDziaczek'] Wiec u nas to ryzyko jednak.... :shake:[/quote] Jasne, podobnie jak u starszych psiaków... dlatego o ile się da to lepiej zapobiegać niż leczyć. [quote name='monita']Hmmm ... ile ta cudowna woda ;) kosztuje ??[/quote] W necie 0.25l coś koło $6.5, a 0.5l - $9. Na 0.2l (miska mojego psa) daję 1/3 nakrętki (parę kropel), tak więc starcza na dość długo. Quote
monita Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Muszę poszukać czegoś podobnego u nas :razz: Quote
monita Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Skoro jest do picia, to składniki mogą być spożywanie ( nie tak, jak w przypadku pasty ) - ale z drugiej strony ... dobre pytanie :p Quote
Chefrenek Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Ja rozumiem że ta woda działa jak karma typu dental, czyli zawiera polifosoran sodu zmiękczający wodę. W karmach wiąże wapń w ślinie. Tylko ja mam wrażenie, że to znów na nerki nie jest zdrowe. :hmmmm: I chyba na serce. Trzeba by weta zapytać. Quote
eria Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 u nas nowym,dzisiejszym hitem jest ten wynalazek : [IMG]http://i19.tinypic.com/6yeye5w.jpg[/IMG] Miałam obawy kupując tą piłkę, bo jest gumowa i ma zapach (i pewnie smak) gumy. Znając Foxi myślałam że nie będzie chciała piłki do pyską wziąć. A jednak - oba kudłate są zachwycone !! :multi::multi::multi: wracają do domu zmęczone i szczęśliwe ,ja też -bo mam czyste ręce, a nie ubłocone i oślinione od piłki :multi::multi: Quote
DuDziaczek Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Eria a ile ma Twoj psiak w klebie i ile dlugosci ma sznurek. Nie placze sie pod lapkami :roll: Quote
eria Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 nie plącze się :) sznurek ma dokładnie 28cm, a ile Foxi ma w kłębie-szczerze mówiąc nie wiem, ale pewnie będzie koło 45 cm [URL]http://img523.imageshack.us/img523/975/tnimg7569qe5.jpg[/URL] Quote
DuDziaczek Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 No wlkasnie ja chcialam mojemu kupic ale moj ma 35 w klebie :eviltong: Quote
DuDziaczek Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 [url]http://animalia.pl/produkt.php?id=4280&kat=66[/url] Na to sie zdecydowalimy!!! :loveu::loveu::loveu: Dobry wybor :roll: Quote
monita Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 [B]DuDziaczek[/B] fajna ta zabawka :razz: [B]eria[/B] czy piłka jest z lanej gumy ?? Quote
Recommended Posts