Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzień taki sobie Buba i Safi nie wyszły, zdjęć też niewiele bo czasu brak. Na szczęście te psy które wyszły dostały swoją porcję wolności i coś na ząb. Adopcji zero - ... :shake:

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Buba wyszła na mini spacer Justynko (już zapomniałaś akcję "przenoszenie"
:diabloti:).
Safi nie wyszła-> mam nadzieję że w następną niedzielę się uda....martwię się o sunie gdyż nie jest jak reszta....mało "przekupna", nie urządza "tańca radości" gdy nas zobaczy, ale widać że na swój sposób się cieszy i chce wyjść...ehhh.....:-(.....
Beka szalała jak nigdy:evil_lol:, Buba dopieszczona troszkę zjadła jedzonka ale nie ma to jak jedzenie Kuby- na pewno musiało smakować troszkę "inaczej" :roll:....
dziewczyna troszkę oberwała od swojego nowego kolegi jak to się mówi "za nic"....chyba podeszła za blisko i onek musiał pokazać kto tutaj rządził w klatce....:razz:......ja oczywiście spanikowałam, o mały włos nie wepchnęłabym opiekuna do klatki albo sama bym wlazła....:roll:....na szczęście było to mało poważne użycie siły przeciw bezbronnej, mojej miłości....
Aha i odważna Bianka przy sprawdzaniu reakcji na koty zareagowała paniką i chciała uciec gdy kotek 10 razy mniejszy syknął na nią....przecież nigdy nie wiadomo co takiemu odbije a ucieczka to dobre rozwiązanie:eviltong:. No i teraz czekam tylko na sterylizację i sunia (jak to osoba zainteresowana sunią powiedziała) będzie miała domek na 100%.....tylko proszę mi tutaj nie szaleć aby nie zapeszyć....;).......

Zdjęcia wkleję (jeżeli pozwoli mi na to dogo) jutro.....:roll:.......

Posted

U mnie tak samo jak z Safi....tak jest z Felixem i Niką...tylko w klatce się tak cieszą, a jak są na spacerze to o wszystkim zapominają i liczy się dla nich tylko trawa i ziemia pod nogami a do człowieka o pieszczoty to tylko czasem podchodzą(jak się je smyczą przyciągnie....:eviltong:) Z Puzona jestem bardzo dumna, bo pamiętam że też taki był a teraz jak się kucnie albo go zawoła to od razu przychodzi i pokazuje brzucha:loveu: Jak będziecie z Safką na spacerze to musicie ją przyciągać na wet na siłę, kucnąć i ją głaskać i miło do niej mówić;) to się przekona do człowieka, tylko to musi trochę potrwać...;) Ja też tak muszę zrobić z terierem...dam mamie Nikę a sama jego wezmę(:painting::huh:) i poprzyzwyczajam...bo takie milusińskie psy to mają większą szansę...;):razz::cool3:- chyba...:razz:

Posted

niestety ludzie oglądają psiaki właśnie w boksach :roll:
Sama wiem, że nawet najśliczniejszy pies, który boi się ludzi nie potrafi jakoś znaleźć domku :-(

Posted

Mam nadzieję, że z Bianką wszystko wypali, ale by nie zapeszawć nie szaleję :-(.

Oby reszta naszych psów miała kiedyś również szansę na dom już wystarczająco sie nasiedziały.

Posted

Mysia_ napisał(a):
śliczne sunie, oby im się jeszcze w życiu poszczęściło :roll:

OBY!.......ale z doświadczenia wiemy że psy/sunie w podeszłym wieku do tego duże mają małe szanse na znalezienie domu.....ogłaszałam Je dużo razy ale niestety odzewu prawie w ogóle nie ma....

Posted

justynaz87 napisał(a):
:kciuki: A kiedy się wyjaśni czy którejś się udało czy nie. Bo ja nic nie wiem :mad:

bo to jest świeża informacja;)......może któraś się spodoba chociaż Pani woli "puszystą" sunię (chyba taką jak Salsa)...takich nie posiadamy ale wysłałam wszystkie jakie były (prócz Suzi ona by Pani psa pokochałaby i to bardzo :diabloti:).
Z tego co się orientuję to chyba najbardziej się spodobała Safii ale Pani jeszcze musi się skonsultować z całą rodziną i podjąć decyzję...

Posted

ehhh no w sumie teraz z tą Panią to mamy 3 domki....z czego 1 jest bardzo niepewny a kolejny nie wie którą wybrać (jeżeli w ogóle któraś wpadnie w oko:roll:)......no ale jak to się mówi trzeba być dobrej myśli....
Nie wiem tylko czy dane słowo zostanie "spełnione" i Bianka już jest "ciachnięta" bo jak nie to zamorduję własnoręcznie!!!! Jutro zadzwonię i się zapytam....:cool1:....."powinna być w tym tygodniu"-> pamiętam te słowa;) i nie zawaham się ich użyć:diabloti:.

Posted

Macie może jakieś sunie kudłate do 5 lat?
Napisała do mnie Pani, która szuka właśnie takiej suni.... w miarę duża....
Morisowa masz może taką sunię? Jak tak to podeślij mi zdjęcia suni. Panie chcą przyjechać po sunię na początku przyszłego tygodnia. Aha sunia ma tolerować inne psy (już jeden jest w domu).

Posted

Co do poprzedniego wpisu-> spodobała się Łapeńka (jak samo imię wskazuje ma coś z łapkami tylnymi-> krzywe(?) przez co nie chodzi "normalnie"), Panią nie odstraszyło że ma problemy-> może się uda?

No a jutro spacery- mam nadzieję że już nie będzie zamieszania jak w zeszłą sobotę...:roll:....i że wszystkie sunie wyjdą (uda się z Safii....) i wreszcie poznamy kolejną suńkę z gromady Kręcioła i spółki;).

Posted

Oby.

Szkoda, że o chłopców nikt się nie pyta. To przykre. Tracę nadzieję, ze te sieroty znajdą kiedyś dom. I coraz bardziej oczywiste jest to, ze wiele z nich umrze w schronisku jak Pawi i Remik (Krecik) :-(.