Dinka Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 Jak widac sa rozne wersje.. :razz::razz: Ja osobiscie uwazam, ze kazdy pies jest psem i nalezy je traktowac rowno tzn. otaczac taka sama miloscia.. ;) Tego bez lapy, bez ucha, bez ogona i tego, ktory jest zdrowy.. Male i duze, brzydkie i ladne, glupie i madre... :razz::razz: [quote name='joanika'][U]Dinka[/U] masz rację. I ja walczę z tymi głupimi ludzkimi poglądami na temat małych psów (gł pudli bo sama mam pudliczkę) że to głupie takie, zadziorne, szczekliwe, że na smyczy ciągną, że wyszkolić się nie da i inne. Ludzie się dziwią że moja sunia nie dość że pudel, nie dość że mała (30 cm w kłębie) nie dość że szczeniak to przychodzi na zawołanie i nie szczeka I mówią : jaki mądry piesek, ja im na to zawsze odpowiadam: każdy pies jest mądra ale potrzebuje szkolenia, mądrego wychowania. I zaczyna się dyskusja: "Pani ja swojego niczego nauczyć nie mogę [B]on głupi jest."[/B] No to ja załamuje ręce w tym momencie.:angryy:[/QUOTE] Trzeba odpowiedziec: To nie pies jest glupi, tylko pan/i I po klopocie... :razz: Quote
joanika Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 I tak trzymać!!! :loveu: Nieważne jaki ważne że pies najlepszy przyjaciel. :lol: Quote
Dinka Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 [B]Joanika[/B]- Wiesz, tylko, ze to sa [COLOR="DarkSlateBlue"]nasz (dogomaniackie)[/COLOR] poglady.. Czy sadzisz, ze jakis zwykly czlowiek sie zainteresuje psem bez ucha.. ?? Teraz za kazdym razem jak ktos powie, ze pies jest glupi to mu odp. ze sam jest glupi... Nie? :razz::razz: Quote
sylwiaskalska Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 Fajny temat ja mam porównanie bo jednego psa mam 35 kilo a drugi niecałe 5 kilo. I ten maly radzi sobie bardzo dobrze :) A czy moga uprawiac agilty alez oczywiście jak najbardziej :) O to dowód [IMG]http://img221.imageshack.us/img221/9783/20060910019vc9.jpg[/IMG] [IMG]http://img441.imageshack.us/img441/658/obraz6873nv7.jpg[/IMG] i obalam mi że male żucają sie na duże, tylko też trzeba je socjalalizować :) i nie traktować jak lalke z porcelany ;) [IMG]http://img.photobucket.com/albums/v402/LAZY/Obraz541.jpg[/IMG] Quote
joanika Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 I proszę [U]Sylwia[/U] ([U]świetne zdjęcia[/U])ma dowody. Mały wysportowany pies i jak trzeba to wdzianko założy :lol: O i z tym się zgodzę: właściciele zabraniają małym psom kontaktu z dużymi, od razu małego na ręce biorą. I się dziwić czemu potem mały szczeka na dużego. Quote
sylwiaskalska Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 [quote name='joanika']I proszę [U]Sylwia[/U] ([U]świetne zdjęcia[/U])ma dowody. Mały wysportowany pies i jak trzeba to wdzianko założy :lol: O i z tym się zgodzę: właściciele zabraniają małym psom kontaktu z dużymi, od razu małego na ręce biorą. I się dziwić czemu potem mały szczeka na dużego.[/quote] Takie ubranka to naprawdę nie głupia rzecz w końcu małe nóżki blisko podłoża i zimno :) Jak nie miałam małego psa to też mnie to śmieszyło ale teraz wiem dlaczego warto ubierać psa tym bardziej że ja chodze na długie spacery. A to fakt biorą biora na ręcę - czasami naprawdę niepotrzebnie. Ale tez z moim dużym psem nie podchdzę do malych bo mó boks za bardzo szaleje i nie raz jest inaczej odczytywany. Wiec warto zapytać też czy można podejśc. Ja to mówia - żyjmy w harmonii :) Quote
_ChiQuiTa_ Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 [COLOR=SeaGreen]Proszę trzymać się tematu i nie OFFować... [/COLOR] Quote
requiem. Posted April 7, 2008 Author Posted April 7, 2008 Jakie znacie małe rasy? Takie najpopularniejsze. Ja myśle że yorki i chich są najpopularniejsze. A takie mopsy, border terierry? to co? But?? Quote
NightQueen Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 jest mnóstwo małych ras, wystarczy poszukać Quote
NightQueen Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 jest mnóstwo małych ras, wystarczy poszukać Quote
requiem. Posted April 7, 2008 Author Posted April 7, 2008 a takie całkiem zpomniane też są? dandie dinmont terrier ... czy ta rasa cieszy się popularmnością w polce? ?? Quote
BlackSheWolf Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 [quote name='joanika']A czemu te większe szybcjiej znajdują dom? Średniaków mało kto chce wziąć? dziwi mnie to.[/quote] no wlasnie mnie tez :( najwiecej w schronisku jest sredniakow. Quote
Unbelievable Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 [quote name='cocker']a takie całkiem zpomniane też są? dandie dinmont terrier ... czy ta rasa cieszy się popularmnością w polce? ??[/quote] ile ich w życiu widziałaś? Quote
BlackSheWolf Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 pewnie zadnego :P bo tych psow jest malutko ;p Quote
gops Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 ja np tylko 4 razy w zyciu widzialam tzn glaskalam grzywacza..u nas w miescie niema ani jednego :crazyeye: Quote
BlackSheWolf Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 a ja akurat grzywacze spotykam czasem :) Quote
Unbelievable Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 a na mojego jacusia ciągle mówią kundelek albo dalmatyńczyk : P Quote
lothia Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 moja grzywaczka szkoliła się w psim przedszkolu, super jej szło, czekam na powrót do pracy i pójdziemy na pt,a grzywaczy jest sporo,samych hodowli jest ponad 100,u nas pudelki toy zaczęły się pojawiac i pinczerki miniatury Quote
BlackSheWolf Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 no grzywaczy jest duzo w Polsce ;) denerwuje mnie zdanie innych ludzi, ze z małym psiakiem to nie wyjdziesz na dlugi spacer... Quote
gops Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 u nas w miescie bardzo duzo pudelkow , jorkuf :evil_lol: , pinczerkow miniaturek :) a ostatnio widze coraz wiecej buldozkow francuskich :) ja osobiscie z malych ras uwielbiam jrt :loveu: i znam tylko dwa :roll: Quote
requiem. Posted April 7, 2008 Author Posted April 7, 2008 [quote name='Tinka:)']ile ich w życiu widziałaś?[/quote] I tu się myslisz ... smerfie? :diabloti: Bo widziałam 2 ... ale na słowacji. No fakt, sie nie cieszą :cool3: [B]Gopsik- [/B]hahaha w polsce jest dużo tych jorkuf. To takie jorkif są :p:eviltong: Quote
lothia Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 oo u mnie na podwórku są dwa jrt, rzeczywiscie buldożków też jest kilka i kilka westików,chyba jeden maltan albo coś w typie grzywacze przynajmniej moje lubia długie spacery i wcale nie takie powolne ,idziemy szybkim krokiem,bo jakoś nie lubię się snuć, są świetne na agility Quote
gops Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 ooo a za to mamy ostatnio wysyp westow :) na jednym spacerze spotkalam 4 :evil_lol: wiec mamy ich sporo a maltanczykow i bolonczykow to juz wogole pelno :) Quote
requiem. Posted April 7, 2008 Author Posted April 7, 2008 a my na spacerki chodzimy z entlebucherem, alpenzelerem i kundelem :) Quote
Recommended Posts