Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hehe.. xD
Moja dinka jak nie lubila wody tak nie lubi, choc moze sie kapac..x)
Kapala sie kiedys w pcimiu ..:loveu::loveu:
-------------------------------------------

Gops wejdz na gg.

• Replies 878
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='joanika']Jak zwiał? :crazyeye: A znalazł się już?
Władczyni - mistrzostwo :evil_lol:[/quote]

Musze go zkastrowac.
Jasne że tak ;) on tylko za bramke wyszedł, a jak warknęłam :evil_lol::diabloti: to był w kojcu :diabloti:

Posted

[quote name='smallpati']łoo rany oby nikt nie szedł w ślady Władczyni :evil_lol:[/quote]

heheh no czemu przeciez to taki dobry sposob :diabloti:

Posted

:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Co do wody - Lana lubi kałuże, stawki, strumyczki, rzeki i inne "zbiorniki" wodne. Kiedyś sobie urządziła polowanie na żaby i brodziła w wodzie, wygladała jak Jozin z Bazin :evil_lol:

Posted

[quote name='gops']no wlasnie joanika masz taka piekna suczke galerie musisz miec :diabloti: :eviltong:[/quote]
Piękna ona akurat dzisiaj nie jest. Ściełam jej dziś włosy z mordki nożyczkami :roll: i ma... jakby to powiedzieć, kwadratową mało symetryczną twarz :evil_lol: Strasznie boi się maszynki. Maszynka włączona może być i jest OK ale jak tylko jej dotknę maszynką to już koniec płacze i ucieka.

Posted

[quote name='joanika']Nie mam, ale popracuje nad tym.[/quote]

pracuj pracuj ;)

tylko żeby efektownie ci szło :evil_lol:
[B]
A jedzenie? Jak dużo i co dajecie pierdołką?

[/B]Ja karmie mała suchą karmą (zmieszany Royal Cainie, Eukanuba i Prfilium)- sucha ma zawsze w misce, no chyba że widzę że za dużo zjadać to nie dosypuje więcej, do tego dostaje fileta z kurczaka, albo obrane mięsko z kurczaka-raz dziennie. Ona w sumie dużo je, ale jest aktywnym psem, spacery, pływanie, aportowanie. Tak że dziennie szaleje od 4 do 7 godzin na zewnątrz. Nie jest gruba, trzymamy faja linię, żebra jej bez problemu wyczuwam pod palcami, wcięcie w tali też ma ;)

Posted

Kurczak + ryż + warzywa (gł. marchewka) + siemie lniane + preparat witaminowy. To na śniadanko i kolację. Raz na tydzień trochę wątróbki z kurczaka. W ciągu dnia podczas szkolenia suche Royala (i to tylko na dworzu bo w domu suchego nie je w ogóle) i smakołyki - żwacz, płuco, jakieś dropsiki.
Talia jest wyczuwalna ale niewidoczna na razie :-)

Posted

[quote name='gops']heheh no czemu przeciez to taki dobry sposob :diabloti:[/quote]

skuteczny na pewno :evil_lol:

[QUOTE] Talia jest wyczuwalna ale niewidoczna na razie :smile:[/QUOTE]
to musicie popracować żeby ja widać było :)

Posted

[quote name='joanika']Piękna ona akurat dzisiaj nie jest. Ściełam jej dziś włosy z mordki nożyczkami :roll: i ma... jakby to powiedzieć, kwadratową mało symetryczną twarz :evil_lol: Strasznie boi się maszynki. Maszynka włączona może być i jest OK ale jak tylko jej dotknę maszynką to już koniec płacze i ucieka.[/quote]

napewno cudnie wyglada :razz: moj tez sie boi maszynki..ale chyba kupie i sama bede go strzyc :roll:

a moje jedza sucha eukanube dwa razy dziennie i zawsze po wieczornym spacerze daje basterowi pol puszki chapi albo pedegree a kelli cala puszke :diabloti:

Posted

Ja karmię ile pies zje - aktualnie Hill's z tuńczykiem lub wołowiną (na zmiane kupuje). Czasem jakaś puszka czy mięsko. Tylko mało drobiu - uczulona jest. Szczuplutka jest, wcięcie jest, żebra są. Ale ciutkę przytyła i nie wystają jej upiornie.

Posted

[quote name='Enchantress*']Mam nadzieję, że to poważnie przemyślałaś. :roll:[/quote]

No pewnie że tak, nie jestem bezmyslna :eviltong: pozatym rodzice uznali że deliosowi też przyda się towarzystwo, lubią małe psy, spełnią warunki etc.

[quote name='gops']ciesze sie coc mam nadzieje zze z rodowodem i ze bedzie miszkal w domu ..bo westik raczej nie da rady na dworzu..nawet w ceplej budzie :roll:[/quote]

No co ty! west na polu :roll: oczywiście że w domu, ale jak będę miała swój pokój żeby oba psy jakoś się zmieścić ;) Z rodowodem - yes, ale też z dobrej hodowli

[quote name='gops']a no mowila cos takiego...:roll: niewiem kurcze..wytlumaczy nam napewno ;)[/quote]

robiłam testy, nie jestem jednak. Tam mi mama wmawiała :roll: nie wiadomo czemu. Jestem uczulona na seler, pietruszkę i ... ziemniaki :-( to chyba wszystko tłumaczy? czy mam wytłumaczyc?

[quote name='Tinka:)']najpierw dorośnij, potem nabywaj kolejnego psa.[/quote]

Eee ... przepraszam, to chyba nie ty decydujesz o tym :lol: