ulvhedinn Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 U różnych ptaków jest różna podatność na zawał, ale np. małe ptaki (czyli wszstkie te co spiewają itp) są z reguły mocno wrazliwe.... Wróble, czy sikorki można zabić samym własnie płoszeniem, o złapaniu nie mówiąc. A np. wśród hodowlanych (tak dla ciekawostki) to szczegónie często umierają pawie, małe papugi i czasem... strusie. Co do srok, to jak wiekszość drapieżników pełnia funkcje regulacyjną, wiec tak nie do końca są szkodnikami ;) Quote
WŁADCZYNI Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 Ulv ale w Warszawie, a napewno na mokotowie srok jest tak dużo że inne ptaki giną:( nie jest dobrze. Quote
gops Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 moj baster gania tylko bociany ..niewiem czemu ale na male ptaki nie reaguje..no i gania koty..:roll: juz obciety joanika :diabloti: a srok nie lubie kella zawsze je gania wsumie to ona gania wszystkie ptaki ale ja jej nie pozwalam ;) Quote
joanika Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 Baster gania za bocianami :crazyeye: :lol: To chyba z Kellą się pomylili Ona powinna łapać bociany a Baster mniejsze sroki. Ciekawe jak Lana zniesie pierwsze strzyżenie mam nadzieje że tak cierpliwie jak kąpiele. A ja to chyba będę płakać tak mi się podoba jak ma takie długie włosy. Quote
gops Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 on gania tylko bociany z ptakow..niewiem czemu wlasnie bociany ..ja widzi to odrazu chce zlapac , pobiec do niego :evil_lol: to ze cale wakacje siedze na wsi razem z psami to ma wele okazji zeby pogonic bociana od nas z dzialki :evil_lol: baster nie lubi strzyzenia na mordce...nie daje sie a nawet chce ugryzc..tzn straszy mnie i warczy :roll: Quote
requiem. Posted April 23, 2008 Author Posted April 23, 2008 [B]a czy wasze małe psiuty, z racji że są małe, wymykają się pod bramką? :diabloti: [/B] Quote
WŁADCZYNI Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 nie, Su ma zakaz zbliżania się do płotu na wszelki wypadek - ma duużo miejsca do biegania tam nie musi. Na działce, tak mieszkamy w bloku. następna osoba pytająca czy piesek jest z cyrku dostanie kopa w kostkę - to że małe i skoczne i robi sztuczki nie oznacza że jest z cyrku:mad: Quote
Dinka Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 [quote name='cocker'][B]a czy wasze małe psiuty, z racji że są małe, wymykają się pod bramką? :diabloti: [/B][/QUOTE]] Ja nie mam bramki... :diabloti: Mam ogrodek z tylu domu i Dina chodzi bez smyczy... Kiedys sie wymykala dolem siatki i uciekala.. :roll::roll: [quote name='WŁADCZYNI'] następna osoba pytająca czy piesek jest z cyrku dostanie kopa w kostkę - to że małe i skoczne i robi sztuczki nie oznacza że jest z cyrku:mad:[/QUOTE] [SIZE="5"][COLOR="Yellow"]UWAGA NA WLADCZYNI- KOPIE PO KOSTKACH :evil_lol::evil_lol:[/COLOR][/SIZE] Jak ma dziecko (Gdyby sie tak zdarzylo) To zapytaj: Przepraszam, czy dziecko jest z cyrku? Bo tak skacze i jest male... :evil_lol::evil_lol: Quote
joanika Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 Mieszkam w bloku :eviltong: lana nie ma jak się wymknąć. Za to jamniki mojego chłopaka na wsi jak jesteśmy z nimi wymykają się pod ogrodzeniem (w ogrodzie mają wydzielony spory teren osiatkowany i tam robią co chcą) zabezpieczyliśmy ogrodzenie ale to i tak nic nie pomogło bo robią podkopy spryciary. Quote
Unbelievable Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 [quote name='cocker'][B]a czy wasze małe psiuty, z racji że są małe, wymykają się pod bramką? :diabloti: [/B][/quote] już nie :evil_lol: Quote
NightQueen Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 ja mieszkam w bloku ale bywa i tak że jesteśmy u kogoś kto ma szeroko rozstawione pręty to przejdzie, ale tylko jak jestem po 2 stronie i jej pozwolę przejść, zawołam jaj do siebie Quote
Dinka Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 [quote name='Tinka:)']już nie :evil_lol:[/QUOTE] Juz?:diabloti: A co- wczesniej uciekal? :D Quote
joanika Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 W "Mój pies" jest artykuł o małych psach zatytułowany: pokochać kieszonkowca. Quote
gops Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 jutro sobie kupie :) moj ucieka przez bramke bo jest tak chudy ze przeciska sie przez prety ..a wydaje sie ze nawet kot sie nie przeslizgnie :roll: Quote
joanika Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 Nie kupuj tej gazety :mad: :evil_lol: [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=108554[/url] Ja się na nich obraziłam nie kupuje! Przeglądałam u pani psiary z kiosku :p Quote
gops Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 [quote name='joanika']Nie kupuj tej gazety :mad: :evil_lol: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=108554[/URL] Ja się na nich obraziłam nie kupuje! Przeglądałam u pani psiary z kiosku :p[/quote] heheh dzieki nie kupie :evil_lol: Quote
gops Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 oj boi sie :petard , roznych wystrzalow, odkurzacza, szczotki,balonow :) Quote
Dinka Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 My- dogomaniacy nie bedziemy kupowac, ale my jestesmy 10%, a reszta? Oni nawet nie zauwaza jak kilka osob nie kupi... A czy wasze "male" pieski czegos sie boja? :D Quote
joanika Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 [quote name='Dinka']My- dogomaniacy nie bedziemy kupowac, ale my jestesmy 10%, a reszta? Oni nawet nie zauwaza jak kilka osob nie kupi... A czy wasze "male" pieski czegos sie boja? :D[/quote] A historii się uczyłaś :eviltong: Każde rewolucje, zrywy, bunty zaczynały się od jednostek :evil_lol: Lana w zasadzie niczego się nie boi. Czasem stanie jak wryta i szczeka jak widzi np. wielki kamień, hydrant coś czego nie spodziewa się zobaczyć :lol: Wtedy ja podchodzę dotykam to - co wygląda jakbym klepała i witała się z tym, Lana się uspokaja, podchodzi sprawdza co to takiego i idziemy dalej. Odkurzacza się bała jak była mniejsza ale teraz jak odkurzam to chce się bawić odkurzaczem. Quote
Dinka Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 Znowu sie poosty przesunely..;/ Tak, te "male" psy to najodwazniejsze... xD Dina kiedys nie lubila odkurzacza, ale teraz nawet go nie slyszy.. :roll: Dobra, moze zrobmy watek: [SIZE="5"][COLOR="Red"]NIE KUPUJCIE MOJEGO PSA, BO ROBIMY PROTESTT, DLATEGO, ZE MOJ PIES NOMINOWAL TESCO I VELVET DO DOSTANIA NAGROSY "SERCE DLA ZWIERZAT"[/COLOR][/SIZE]:evil_lol::evil_lol: Ladnie? Quote
requiem. Posted April 23, 2008 Author Posted April 23, 2008 nagrosy? :D Heh z mój sie boi ulicy i nie wychodzi. Na spacer go trzeba z bramki wynieść bo się rwie i nie ce :/ Quote
requiem. Posted April 23, 2008 Author Posted April 23, 2008 [quote name='WŁADCZYNI']następna osoba pytająca czy piesek jest z cyrku dostanie kopa w kostkę - to że małe i skoczne i robi sztuczki nie oznacza że jest z cyrku:mad:[/quote] Albo w inne czułe miejsce :diabloti: Quote
Dinka Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 Ale mi sie wydaje, ze Delios jest "ciut" wiekszy.. :hmmmm: Moze sie myle... Pies mojej babci- Figa boi sie butelek.. zostala wzieta z azylu wiec chyba ja ktos bil...:angryy::angryy: Na poczatku jak ja wzieli to bala sie jest.. Jak jadla, a ktos sie ruszyl to przestawala jesc... :-( Teraz na szczescie jest juz dobrze... ale nadal ma jakies leki... Quote
gops Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 pudylll? a o ktorej wychodzicie z psami najpozniej na wieczorny spacer? ja wychodze gora o 20 ;) Quote
Recommended Posts