Agnes Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Baster jest the bet:loveu: Monia trekingi!! Ja jak kupilam swoje pierwsze to walnelam do szafy "oficerki" i wszedzie latam w porzadnych:evil_lol:
*Monia* Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 [quote name='Agnes'] Monia trekingi!! Ja jak kupilam swoje pierwsze to walnelam do szafy "oficerki" i wszedzie latam w porzadnych:evil_lol:[/QUOTE] U mnie leżą w piwnicy chyba 2 pary i się kurzą, a raczej wilgotnieją od ładnych paru lat :roll:. Jednak za krótkie jak na nasze warunki polne i chyba jakichś dłuższych muszę poszukać... Tylko pewnie cena mnie powali :roll:
gops Posted November 25, 2010 Author Posted November 25, 2010 [quote name='*Monia*']Widać że podszerstek ma porządny ;) To taki jak my będziemy miały, więc chętnie obejrzę bo na 'swój' trochę poczekam ;). Ja na spacery mam grubaśną kurtkę w której niektórzy ludzie mnie biorą za kobietę w ciąży (:evil_lol:), ledwo z niej mnie widać bo wystają tylko nogi od kolan i twarzy kawałek a i tak marznę :roll:. A buty żadne mnie przed zimnem nie chronią i stopy wiecznie zamarznięte :shake:.[/QUOTE] postaram sie cos pstryknac :) buty to ja mam salomona czy jakos tak ,cieple nie sa ale nieprzemakaja i sa za kostke wiec snieg nie wlazi , polecam :) oprocz tego sa tak brzydkie ze nadaja sie tylko na spacer z psami :lol: [quote name='Agnes']Baster jest the bet:loveu: Monia trekingi!! Ja jak kupilam swoje pierwsze to walnelam do szafy "oficerki" i wszedzie latam w porzadnych:evil_lol:[/QUOTE] Baster zawsze byl the best :eviltong: [quote name='*Monia*']U mnie leżą w piwnicy chyba 2 pary i się kurzą, a raczej wilgotnieją od ładnych paru lat :roll:. Jednak za krótkie jak na nasze warunki polne i chyba jakichś dłuższych muszę poszukać... Tylko pewnie cena mnie powali :roll:[/QUOTE] no za porzadne buty napewno ponad 200zl :roll:
Ewa&Duffel Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 Baster świetnie wygląda, na pewno nie na swoj wiek ;) Jeszcze zima się nie zaczęła, a ja też już marznę jak nie wiem...:roll: Dziś poszłam z psem w kurtce narciarskiej, rękawiczkach, czapce, owinęłam się szalikiem a i tak trzęsłam się z zimna, rozgrzałam się dopiero jak z nim trochę pobiegałam...
gops Posted November 25, 2010 Author Posted November 25, 2010 [quote name='Ewa&Duffel']Baster świetnie wygląda, na pewno nie na swoj wiek ;) Jeszcze zima się nie zaczęła, a ja też już marznę jak nie wiem...:roll: Dziś poszłam z psem w kurtce narciarskiej, rękawiczkach, czapce, owinęłam się szalikiem a i tak trzęsłam się z zimna, rozgrzałam się dopiero jak z nim trochę pobiegałam...[/QUOTE] ja jakos nie , moze dlatego ze do zmarzluchow nie naleze :lol: dziewczyny moze wy wiecie , niedlugo mam szczepienie na wscieklizne obu psow i nie wiem jak isc , poniewaz pierwsze szczepieni Miska miala w grudniu 2008r potem w 2009r nie miala bo zapomienilismy i w 2010r w styczniu ! miesiac po terminie poszlismy na to sczepienie . i teraz nie wiem co zrobic czy isc w grudniu ? czy w styczniu 2011? jak pojde w grudniu to to bd druga wscieklizna z data 2010 ;)
NightQueen Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 [quote name='gops'] dziewczyny moze wy wiecie , niedlugo mam szczepienie na wscieklizne obu psow i nie wiem jak isc , poniewaz pierwsze szczepieni Miska miala w grudniu 2008r potem w 2009r nie miala bo zapomienilismy i w 2010r w styczniu ! miesiac po terminie poszlismy na to sczepienie . i teraz nie wiem co zrobic czy isc w grudniu ? czy w styczniu 2011? jak pojde w grudniu to to bd druga wscieklizna z data 2010 ;)[/QUOTE] psa się szczepi raz w roku (rok od daty poprzedniego szczepienia) więc idź w styczniu
gops Posted November 25, 2010 Author Posted November 25, 2010 macie filmik , Miske slabo widac ale Baster jest :lol: [URL]http://www.youtube.com/watch?v=j5Q22YBTsos[/URL]
zaba14 Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 Basterek jaki dostojny :P a Miśka wariatka :) i o dziwo moja sucz nie zaczeła szczekać jak Twój szczekał.. :o
sunshine Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 hehehe pocieszne są:D Miśka wiele chyba dla piłeczki zrobi:P
vege* Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 jakiś filmik na YT obejrzałam z miśką i cleo, teraz widać, że cleo jest szczęśliwa :loveu:
gops Posted November 26, 2010 Author Posted November 26, 2010 ] [quote name='zaba14']Basterek jaki dostojny :P a Miśka wariatka :) i o dziwo moja sucz nie zaczeła szczekać jak Twój szczekał.. :o[/QUOTE] MIska jak widzi pilke nagle robi sie wariatka ;) nawet jak sobie spi a ja ja wyjme to nie wiem jakim sposobem slyszy i juz leci :lol: moze wiedziala ze to w komputerze :eviltong: [quote name='sunshine']hehehe pocieszne są:D Miśka wiele chyba dla piłeczki zrobi:P[/QUOTE] dla pilki wszystko :evil_lol: [quote name='vege*']jakiś filmik na YT obejrzałam z miśką i cleo, teraz widać, że cleo jest szczęśliwa :loveu:[/QUOTE] Cleoska szczesliwa to napewno , tylko potrzebuje tyle ruchu ze Asia nie wyrabia , ona po 2godz spacerze z bieganiem za pilka, zabawami w wodzie i innymi psami w domu nie polozy sie odpoczac tylko chce isc spowrotem na dwor:roll:
Unbelievable Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 [quote name='gops']] Cleoska szczesliwa to napewno , tylko potrzebuje tyle ruchu ze Asia nie wyrabia , ona po 2godz spacerze z bieganiem za pilka, zabawami w wodzie i innymi psami w domu nie polozy sie odpoczac tylko chce isc spowrotem na dwor:roll:[/QUOTE] po pierwsze wyciszać, po drugie dawać wysiłek nie tylko fizyczny, ale też psychiczny ;)
gops Posted November 26, 2010 Author Posted November 26, 2010 [quote name='Unbelievable']po pierwsze wyciszać, po drugie dawać wysiłek nie tylko fizyczny, ale też psychiczny ;)[/QUOTE] my to wiemy , ale uwierz latwo powiedziec ciezko zrobic jak pies sie wogole nie moze skupic na niczym bo zaraz sie nakreca na co innego , nie wytrzyma minuty zeby sie czegos nauczyc bo cos uslyszy/zobaczy/ zirytuje sie /stwierdzi ze za dlugo siedzi i idzie sobie dalej ;) Asia obrala taka metode ze najpierw 2godz biegania probuje ja wymeczyc jak najabrdziej sie da i potem uczy krotkimi sesjami bo ja szybko nudzi(Cleo nudzi sie) , wtedy jest ciut lepiej ale tez ciezko wedlug mnie osiaga male sukcesy bo Cleoslawe ma miesiac jakis a nauczyla ja siad,lapa,druga lapa,lezec i popros , wynik nie jest zly wedlug mnie biorac pod uwage ze moja Miska lape uczyla sie ponad rok :evil_lol: takiego mam "glupiego " psa Cleo tylko nie potrafi nauczyc komend typu stoj,zostan ale wkoncu nie odrazu Krakow zbudowano , Asia sie nie poddaje ;) tylko Luna umiala wszystko , uczyla sie mega szybko , znala wszystkie mozliwe sztuczki Aska kochala ja uczyc , a Cleo nie jest taka "kumata" , ale kazdy pies jest inny to normlane
Unbelievable Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 [quote name='gops']my to wiemy , ale uwierz latwo powiedziec ciezko zrobic jak pies sie wogole nie moze skupic na niczym bo zaraz sie nakreca na co innego , nie wytrzyma minuty zeby sie czegos nauczyc bo cos uslyszy/zobaczy/ zirytuje sie /stwierdzi ze za dlugo siedzi i idzie sobie dalej ;)[/QUOTE] te słowa akurat skierowałaś do złej osoby ;) ja doskonale wiem że jest ciężko, ale się da i nie narzekać mi tu. Jeżeli chodzi o nudzenie, to albo zbyt trudne (nie od razu kraków zbudowano jak sama napisałaś- to czego jest już nauczona to dobre podstawy, ale możliwe że to akurat dla niej za dużo i za szybko), albo zbyt długo(dwa powtórzenia i koniec sesji, polecam klikanie- kształtowanie, pies zaczyna super myśleć i bardzo się męczy, aczkolwiek przy niewprawnej ręce może się bardzo frustrować) no i męczyć psychicznie można też w domu, po spacerze, skoro ciągle wariuje. Jak szczurzy zaczyna " łazikować" tzn. nie wie co ze sobą zrobić i mi tupta po podłodze wydając wkurzające dźwięki :diabloti: to wysyłam go do budy i mam spokój, on się uspokaja i zasypia(potęga crate games- polecam youtube ). Warto też poczytać o stresie który może przyczyniać się do właśnie zwiększonej pobudliwości, trudności ze skupianiem, bo niewątpliwie Cleo jest zestresowana- dużo zmian w krótkim czasie ;) ale wszystko można ładnie, łatwo i szybko wyprostować
Agnes Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 Ja mysle, ze tu chodzi o czas. Cleo dlugo siedziala w schronisku, jest od niedawna u Asi. Poznalam Lune, poznalam Azie, Luna to byl pies z motorkiem w tylku:evil_lol: I widzialam co Asia z Luna zrobila, do czego doszla i jaka to byla wiez miedzy nimi. Wierze ze do tego samego dojda dziewczyny teraz, Asia z Cleo. Kwestia czasu;)
*Monia* Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 [quote name='gops']...moja Miska lape uczyla sie ponad rok :evil_lol: takiego mam "glupiego " psa... [/QUOTE] Shina też łapy nie chce dawać i dałam sobie z tym spokój bo nie mam cierpliwości :evil_lol:. Rozumiem co to pies który nie chce się uczyć (nudzi się, frustruje), ale na przykładzie Shiny mogę powiedzieć że nawet pozornie niemożliwe jest możliwe tylko odpowiedni trybik w psim móżdżku musi zaskoczyć :lol:. Etap niespożytej energii też przechodziłam i też się da coś z tym zrobić ;). Gdzie fotki Misi w sweterku :placz:. Nasz w następnym tygodniu przyjdzie :lol:
gops Posted November 26, 2010 Author Posted November 26, 2010 [quote name='Unbelievable']te słowa akurat skierowałaś do złej osoby ;) ja doskonale wiem że jest ciężko, ale się da i nie narzekać mi tu. Jeżeli chodzi o nudzenie, to albo zbyt trudne (nie od razu kraków zbudowano jak sama napisałaś- to czego jest już nauczona to dobre podstawy, ale możliwe że to akurat dla niej za dużo i za szybko), albo zbyt długo(dwa powtórzenia i koniec sesji, polecam klikanie- kształtowanie, pies zaczyna super myśleć i bardzo się męczy, aczkolwiek przy niewprawnej ręce może się bardzo frustrować) no i męczyć psychicznie można też w domu, po spacerze, skoro ciągle wariuje. Jak szczurzy zaczyna " łazikować" tzn. nie wie co ze sobą zrobić i mi tupta po podłodze wydając wkurzające dźwięki :diabloti: to wysyłam go do budy i mam spokój, on się uspokaja i zasypia(potęga crate games- polecam youtube ). Warto też poczytać o stresie który może przyczyniać się do właśnie zwiększonej pobudliwości, trudności ze skupianiem, bo niewątpliwie Cleo jest zestresowana- dużo zmian w krótkim czasie ;) ale wszystko można ładnie, łatwo i szybko wyprostować[/QUOTE] dzieki za rady ;) moze sie nawet przydadza :evil_lol: [quote name='Agnes']Ja mysle, ze tu chodzi o czas. Cleo dlugo siedziala w schronisku, jest od niedawna u Asi. Poznalam Lune, poznalam Azie, Luna to byl pies z motorkiem w tylku:evil_lol: I widzialam co Asia z Luna zrobila, do czego doszla i jaka to byla wiez miedzy nimi. Wierze ze do tego samego dojda dziewczyny teraz, Asia z Cleo. Kwestia czasu;)[/QUOTE] to napewno tez:lol: mozesz trzymac za nie kciuki :lol: [quote name='*Monia*']Shina też łapy nie chce dawać i dałam sobie z tym spokój bo nie mam cierpliwości :evil_lol:. Rozumiem co to pies który nie chce się uczyć (nudzi się, frustruje), ale na przykładzie Shiny mogę powiedzieć że nawet pozornie niemożliwe jest możliwe tylko odpowiedni trybik w psim móżdżku musi zaskoczyć :lol:. Etap niespożytej energii też przechodziłam i też się da coś z tym zrobić ;). Gdzie fotki Misi w sweterku :placz:. Nasz w następnym tygodniu przyjdzie :lol:[/QUOTE] nie poddwaj sie! :evil_lol: ja wkoncu moja nauczylam, a jaka dumna bylam :lol: oj zrobie :eviltong: w domu cieplo i nie chcialam jej ubierac ;)
vege* Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 moja Nuka też nigdy nie chciała podawać łapy, ale wykorzystałam to kiedy ona coś chciała i mnie łapą zaczepiała, więc pomyślałam, że wtedy coś się uda no i udało się nuka w kilka minut zakapowała o co chodzi z łapą :-) A z tym nie skupianiem się Cleo to na pewno dlatego że siedziała w schronisku i po prostu teraz jest ciekawa wszystkiego ;-) małymi kroczkami, a wszystko się uda. ej słuchajcie, tutaj na pewno mi pomożecie (szczególnie gops xd ) bo twoja miska nie podbiega do innych psów, albo jak pobiegnie to jest odwoływalna, no niestety mi się nie udało tego jeszcze osiągnąć, żeby nuka puszczona bez linki nie poleciała do jakiegoś psa jak zobaczy go, nie mam z kim ćwiczyć tego (chodzi mi o to, że nikt znajomy nie ma normalnego psa :/ ) koleżanka ma nienormalnego, totalnie niewychowanego 'labradora', który umie tylko siad, leżeć łapa i to wszystko, jest agresywny itd. druga koleżanka ma 'bernardynkę', ale to koleżanka też się tym psem nie zajmuje, nie chce jej się wychodzić z Lorą ('bernardynka') na spacery itd. a tak to u mnie na osiedlu wszystko jest małe (typu york, pinczer min....) trzęsące się i szczekające na wszystko co się rusza, no i niestety nie mam nikogo z normalnym psem (chyba, że ciocia z goldenką, ale z nią nie mam na kiedy się umówić bo ciągle pracuje i nie ma zbytnio czasu, a teraz już się za szybko ciemno robi :/ można tą komendę jakoś wyćwiczyć bez drugiego psa? (nuka jak nie ma innego psa to ładnie zawsze przybiega na zawołanie)
gops Posted November 26, 2010 Author Posted November 26, 2010 [quote name='vege*']moja Nuka też nigdy nie chciała podawać łapy, ale wykorzystałam to kiedy ona coś chciała i mnie łapą zaczepiała, więc pomyślałam, że wtedy coś się uda no i udało się nuka w kilka minut zakapowała o co chodzi z łapą :-) A z tym nie skupianiem się Cleo to na pewno dlatego że siedziała w schronisku i po prostu teraz jest ciekawa wszystkiego ;-) małymi kroczkami, a wszystko się uda. ej słuchajcie, tutaj na pewno mi pomożecie (szczególnie gops xd ) bo twoja miska nie podbiega do innych psów, albo jak pobiegnie to jest odwoływalna, no niestety mi się nie udało tego jeszcze osiągnąć, żeby nuka puszczona bez linki nie poleciała do jakiegoś psa jak zobaczy go, nie mam z kim ćwiczyć tego (chodzi mi o to, że nikt znajomy nie ma normalnego psa :/ ) koleżanka ma nienormalnego, totalnie niewychowanego 'labradora', który umie tylko siad, leżeć łapa i to wszystko, jest agresywny itd. druga koleżanka ma 'bernardynkę', ale to koleżanka też się tym psem nie zajmuje, nie chce jej się wychodzić z Lorą ('bernardynka') na spacery itd. a tak to u mnie na osiedlu wszystko jest małe (typu york, pinczer min....) trzęsące się i szczekające na wszystko co się rusza, no i niestety nie mam nikogo z normalnym psem (chyba, że ciocia z goldenką, ale z nią nie mam na kiedy się umówić bo ciągle pracuje i nie ma zbytnio czasu, a teraz już się za szybko ciemno robi :/ można tą komendę jakoś wyćwiczyć bez drugiego psa? (nuka jak nie ma innego psa to ładnie zawsze przybiega na zawołanie)[/QUOTE] musisz byc ciekawsza niz inny pies :) ja bardzo, bardzo dlugo nosilam smaczki na kazdy spacer , kto inny moze ma taka zabawke za ktora pies swiata nie widzi pies musi wiedziec ze TY jestes fajniesza , ze nie ma po co leciec do innego psa bo leci po co ? bawic sie? wpierdzilic mu ? Miska jak do mnie przyszla podbiegala do kazdego psa zeby mu "wpierdzilic" ,do ludzi zeby ich polapac za nogawki , a kto machal rekami to atakowala rekawy oczywiscie jak tylko zorientowalam sie jaki mam wielki problem kupilam 15m linki , mase smaczkow i przez jakies pol roku chodzila tylko i wylacznie na lince, przy kazdym przywolaniu pakowalam w nia smaki miska przy "swoich " psach czyt psich kumplach teraz potrafi zachowac spokoj , wszystkie psy leca do psa sie witac a moja siedzi obok mnie i patrzy z blagalnym wzrokiem "moge?" dopiero na mojej skinienie biegnie ale to jest duuuzo cierpliwosci , kupa czasu spedzona z psem na dworze na lince , jak Nuka miala by perfekcyjnie opanowanie "do mnie" to bys ja mogla odwolac w kazdej sytuacji musisz pracowac nad ta komenda poprostu :) wiem ze ja mojej suki nie odwolam z jednej sytuacji , gdy czuje bardzo blisko lub widzi dzikie zwierze , wylacza jej sie wtedy mozg i leci przed siebie , moge sobie wolac, krzyczec , do psa nic nie dociera i wiem ze tego nie wypracuje bo to jest silniejsze od niej . ale pracuj z Nuka , powodzenia!
gops Posted November 26, 2010 Author Posted November 26, 2010 [B]Monia [/B]specjalnie dla Ciebie :) zdjecia sprzed 20min ,z komorki ale sa [URL="http://img98.imageshack.us/i/26112010295.jpg/"][IMG]http://img98.imageshack.us/img98/4175/26112010295.jpg[/IMG][/URL] Uploaded with [URL="http://imageshack.us"]ImageShack.us[/URL] [URL="http://img100.imageshack.us/i/26112010296.jpg/"][IMG]http://img100.imageshack.us/img100/572/26112010296.jpg[/IMG][/URL] Uploaded with [URL="http://imageshack.us"]ImageShack.us[/URL] [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images41.fotosik.pl/413/09e1580846e1d48emed.jpg[/IMG][/URL]
*Monia* Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 [quote name='gops'][B]Monia [/B]specjalnie dla Ciebie :smile: zdjecia sprzed 20min ,z komorki ale sa[/QUOTE] Super wygląda :loveu:. Kaganiec też świetnie dobrany ;). Obroża to Ezy dog? Jakiś kolor ma inny.. Ale Misia na zdjęciach nie wygląda na szczęśliwą :evil_lol:
gops Posted November 26, 2010 Author Posted November 26, 2010 [quote name='*Monia*']Super wygląda :loveu:. Kaganiec też świetnie dobrany ;). Obroża to Ezy dog? Jakiś kolor ma inny.. Ale Misia na zdjęciach nie wygląda na szczęśliwą :evil_lol:[/QUOTE] dzieki , kaganiec jest troche za wysoki :roll: ale nie jest zle ;) obroza to ezy ona jest czerwona ale ciemno bylo no i zdjecia komorka to pozmienialo kolory :evil_lol: Misia nie lubi pozowac :lol:
*Monia* Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 [quote name='gops']dzieki , kaganiec jest troche za wysoki :roll: ale nie jest zle ;) obroza to ezy ona jest czerwona ale ciemno bylo no i zdjecia komorka to pozmienialo kolory :evil_lol: Misia nie lubi pozowac :lol:[/QUOTE] Wysokość z tego co u Shiny zauważyłam przeszkadza tylko w podróży kiedy chciała by się wygodnie położyć, a nie może. Tak to jest nawet lepszy po paszczę rozdziawi ;). Ładniejszy ten różowy na zdjęciach niż czerwony :evil_lol: Shina tylko w domu w obrożach nie chce pozować :lol:
gops Posted November 27, 2010 Author Posted November 27, 2010 [quote name='*Monia*']Wysokość z tego co u Shiny zauważyłam przeszkadza tylko w podróży kiedy chciała by się wygodnie położyć, a nie może. Tak to jest nawet lepszy po paszczę rozdziawi ;). Ładniejszy ten różowy na zdjęciach niż czerwony :evil_lol: Shina tylko w domu w obrożach nie chce pozować :lol:[/QUOTE] no mnie to toreche irytuje ta wysokosc bo nie uzywa "calego" kaganca :lol: a no mi sie podoba czerowny :evil_lol: ale chcialbym jescze jedna sztuke ezy szkoda ze takie drogie dzis mija 2 lata! jak Mis jest ze mna ! jak ja wytrzymalam z tym czarnym diablem , nie wiem :evil_lol:
Marta_Ares Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 najlepszego dla Was i jak najwięcej wspólnie spędzonych lat!!!! :multi: :multi: :multi: jakies nowe fotki z tej okazji by sie przydały:evil_lol:
Recommended Posts