Unbelievable Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 [quote name='Vectra']a skąd on to ma ? co tam przed nim siedzi w tym rodowodzie ? ja to wielbię jak samiec siebie przekazuje :loveu: tak jak i mój Franio :loveu:[/QUOTE] nie mam pojęcia, jego potomków nie da się znaleźć w necie, on jest z zabitej walijskiej wsi ;) a przekazuje bardzo mocno, Brum też jest do niego bardzo podobna, tylko tego tak nie widać bo ma długi włos
Aleks89 Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 [quote name='motyleqq']jest to dużo bardziej prawdopodobne i nie ma w tym nic dziwnego. zresztą Olek napisał, że zna rodziców Lucasa :roll:[/QUOTE] tzn.ja na oczy nie widziałem ,ale dziewczyna z fundacji była tam na interwencji i rodzicami Lucasa jest ON samiec kopia Lucasa ,i ON suka o umaszczeniu takim jakie ma Kajut.Poza tym wystarczy na Lucasa spojrzeć ,poznać i widać ,że to ON w typie.
Vectra Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 [quote name='gops']d ok więc Luc nie ma rodowodu ale wygląda jak onek i ma charakter więc może być onkiem ale Kleo mimo wyglądu i charakteru kelpika być nim nie może :lol: wszystko jasne[/QUOTE] czemu Ty nie potrafisz słuchać , co się do Ciebie mówi / pisze ? przeczytałaś mój post uważnie ? Lucas jest w typie ONka , tak samo jak Kleo przypomina kelpika ale serio , żadne z nich jest rasą , bo nie mają na to papierów :diabloti: Misia , to już nie jest podobna ani do nikogo ani do niczego ... niestety musisz się z tym zgodzić. Jest udowodnione naukowo , gdzieś tam były takie tam badania , że po zmiksowaniu wsiech ras psów , wyjdzie pies w typie wilka ... czyli powiedzmy najbardziej popularna rasa świata ... zwana ONkiem ... Nie mam teraz dowodu by to okazać , ale w sumie ma to sens. Patrząc na kundelki , że większość mimo wsio ma charakterystyczne cechy wyglądu ONka ... uszy , ogon , łeb , kufa , umaszczenie również.
gops Posted December 18, 2012 Author Posted December 18, 2012 [quote name='motyleqq']jest to dużo bardziej prawdopodobne i nie ma w tym nic dziwnego. zresztą Olek napisał, że zna rodziców Lucasa :roll:[/QUOTE] którzy tez byli bez rodowodu i nie znanego pochodzenia . może być w typie ok . [quote name='Aleks89'] Gops-prawopodobieństwo czystej krwi ON w Lucasie wynosi jakieś 105% ,prawdopodobieństwo % krwi Kelpie w tym czymś od koleżanki Twojej wynosi 0,000000000001% ,a dlaczego?A dlatego ,że Kelpików w pl jest niewiele a on tysiące.Do tego rodzice Luca są znani ,a tego czegoś NIE. Pojmujesz teraz?Bo prościej się nie da i staram się zejść na twój poziom.[/QUOTE] ale jakieś prawdopodobieństwo jest i tego się trzymam gdyż znam tego psa . Lucas dla mnie jest za gruby jeśli mam byc szczera i dla mnie wygląda na zaniedbanego może to kwestia karmy nie wiem , sierść pewnie byłaby inna gdyby była lepiej odżywiona. i to nie jest wbita:) tylko pisze skoro ciągle chcesz wiedzieć .
motyleqq Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 [quote name='gops']którzy tez byli bez rodowodu i nie znanego pochodzenia . może być w typie ok .[/QUOTE] no chyba nikt tu nie twierdzi, że Lucas jest rodowodowym ONkiem, tylko właśnie, że jest w typie...
BBeta Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 [quote name='gops']gdybym to wiedziała życie stałoby się prostsze :) ona jest z ulicy wywalona została lub uciekła więc nie wiemy skąd jest równie dobrze może być z Wrocławia, czy z każdego innego miasta . szczerze to sama nie wiem czy bym uwierzyła gdyby ktoś mnie tak zapewniał a bym psa nie znała, ale znam i Agnes zna i serio jestem przekonana że to nie są zbiegi okoliczności .[/QUOTE] Wiem, że nie wiesz, pytam jak myślisz, jaka Twoim zdaniem może być jej historia, jeżeli tak dokładnie analizowałyście wzorzec to nie wierzę, że nie zastanawiałyście się jak Kleo znalazła się w schronisku :eviltong: Ok, znasz Kleo, ale nie znasz żadnego Workinga, więc na jakiej podstawie twierdzisz, że ma w [U]100%[/U] identyczny charakter? W necie na temat WK można znaleźć bardzo mało informacji, a te które są, są bardzo ogólne ;) Chyba, że trafiłaś na jakieś ciekawsze źródło wiedzy ;) Pomijam fakt, że w obrębie jednej rasy mogą znaleźć się osobniki z całkiem różnymi charakterami
vege* Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 [quote name='Aleks89']Vege-no i właśnie o to chodzi ,każdy ma jakąś swoją rase w której siedzi i o której ma wiedzę.Ty siedzisz w niufach ,i w życiu nie śmiem powiedziec ,że ten pies jest brzydki ,bo nie wiem czy taki ma być czy tylko MI się nie podoba.Ale Gops ma wiedzę na każdy temat.A jak ktoś wie wszystko to nie wie NIC.[/QUOTE] Tak ja głównie w niufach od 12 lat, dla mnie to ideał psa i z wyglądu i z charakteru (poznałam ich tyle, ze mogę tak twierdzić :) ), dla kogoś może to być tylko wielka kula sierści, która produkuje hektolitry śliny :evil_lol: Każdy ma swoją rasę czy grupę, w której głównie siedzi i w tej kwestii powinien się wypowiadać, takie moje zdanie ;-) Dużo ras mi się podoba z wyglądu, ale co z tego jak nie znam charakteru na 100% bo się po prostu nie zagłębiam :) Mam 'swoją' rasę i jej się trzymam :) [quote name='Unbelievable'][URL]https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/541262_3165552773285_1948763366_n.jpg[/URL] tu widać wyraźnie bo synek jest szczeniaczkie :diabloti: ale teraz wygląda tak [URL]https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/318918_3957893221301_1178189244_n.jpg[/URL] półsiostra [URL]https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/59988_524070624277625_1607017199_n.jpg[/URL] tu inna półsiostra i półbrat [URL]https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/68655_496236167087782_1784973417_n.jpg[/URL] i jeszcze raz tatuś [URL]https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/317067_1518284493994_1605814343_n.jpg[/URL] dla mnie te psy są praktycznie kropka w kropkę :diabloti:[/QUOTE] Dla mnie nie są podobne, ale ja się NIGDY borderami nie interesowałam, nie czytałam o nich, nie głaskałam na wystawach, nie rozmawiałam z właścicielami, bo nigdy mi się one nie podobały z wyglądu ;-) Są wyjątki, gdzie mi się podobają, np. twoja bruma ma bardzo uroczy wyraz pyszczka, ale jednak to nie mój typ psa (za mały i zbyt pobudliwy) :) Ja lubię psy spokojne i duuuuże :loveu:
gops Posted December 18, 2012 Author Posted December 18, 2012 [quote name='Vectra']czemu Ty nie potrafisz słuchać , co się do Ciebie mówi / pisze ? przeczytałaś mój post uważnie ? Lucas jest w typie ONka , tak samo jak Kleo przypomina kelpika ale serio , żadne z nich jest rasą , bo nie mają na to papierów :diabloti: Misia , to już nie jest podobna ani do nikogo ani do niczego ... niestety musisz się z tym zgodzić. Jest udowodnione naukowo , gdzieś tam były takie tam badania , że po zmiksowaniu wsiech ras psów , wyjdzie pies w typie wilka ... czyli powiedzmy najbardziej popularna rasa świata ... zwana ONkiem ... Nie mam teraz dowodu by to okazać , ale w sumie ma to sens. Patrząc na kundelki , że większość mimo wsio ma charakterystyczne cechy wyglądu ONka ... uszy , ogon , łeb , kufa , umaszczenie również.[/QUOTE] ależ ja to wiem nie jest rasowa ewentualnie w typie rasy . to Olek ma z tym problem nie ja , podobno Luc jest super extra i wygląda jak z rodo czego ja nie widze . Misia nigdy nie była i nie będzie do niczego podobna z wyglądu bo to mix nad mixy taka owieczka i sie o to nie kłóce. pie który nie ma rodowodu jest kundlekim ewentualnei w typie rasy i niektórym widać cięzko to zrozumieć bo słowo kundelek razi .
Unbelievable Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 [quote name='gops'] ale jakieś prawdopodobieństwo jest i tego się trzymam gdyż znam tego psa . Lucas dla mnie jest za gruby jeśli mam byc szczera i dla mnie wygląda na zaniedbanego może to kwestia karmy nie wiem , sierść pewnie byłaby inna gdyby była lepiej odżywiona. i to nie jest wbita:) tylko pisze skoro ciągle chcesz wiedzieć .[/QUOTE] Lucas świeci się jak psu jajca i wystaje mu kręgosłup, a wszystkie żebra można wyczuć ledwo dotykając boków
Aleks89 Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 [IMG]http://imageshack.us/a/img707/8031/dsc00224lj.jpg[/IMG] gruby pies z zaniedbaną sierścią:lol:
Vectra Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 [quote name='Unbelievable']nie mam pojęcia, jego potomków nie da się znaleźć w necie, on jest z zabitej walijskiej wsi ;) a przekazuje bardzo mocno, Brum też jest do niego bardzo podobna, tylko tego tak nie widać bo ma długi włos[/QUOTE] ale to tylko super świadczy o psie , że ma dobrze zakorzenione pewne cechy. Przy kryciu musisz to mocno brać pod uwagę ;) Bo ten ojciec może przebijać się pokoleniami !!! A ma tej ojciec już jakieś wnuki ? masz taką wiedzę ? Pytam , bo mnie to bardzo kręci ;) Włos to chyba akurat mały pikuś w Twojej rasie , więc to mało istotna jego długość. Ważne są cechy anatomii. Tak jest z Franka matką , ona pokryta jamnikiem dawała siebie
gops Posted December 18, 2012 Author Posted December 18, 2012 [quote name='BBeta']Wiem, że nie wiesz, pytam jak myślisz, jaka Twoim zdaniem może być jej historia, jeżeli tak dokładnie analizowałyście wzorzec to nie wierzę, że nie zastanawiałyście się jak Kleo znalazła się w schronisku :eviltong: Ok, znasz Kleo, ale nie znasz żadnego Workinga, więc na jakiej podstawie twierdzisz, że ma w [U]100%[/U] identyczny charakter? W necie na temat WK można znaleźć bardzo mało informacji, a te które są, są bardzo ogólne ;) Chyba, że trafiłaś na jakieś ciekawsze źródło wiedzy ;) [/QUOTE] oczywiście że zastanwiałyśmy się nie raz ale nie ma możliwości na dowiedzenie się bo jest z ulicy . identyczny z tym jaki można przeczytać w internecie . [quote name='Unbelievable']Lucas świeci się jak psu jajca i wystaje mu kręgosłup, a wszystkie żebra można wyczuć ledwo dotykając boków[/QUOTE] więc zdjęcia kłamią .
Aleks89 Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 Gops masz fote i co?Zaniedbana sierść?gruby?Chyba czas zmienić okulary.
gops Posted December 18, 2012 Author Posted December 18, 2012 [quote name='Aleks89'] gruby pies z zaniedbaną sierścią:lol:[/QUOTE] ja nie jestem u Ciebie na bieżaco bo średnio mnie interesuja rozmowy na Twoim wątku ale ja pamiętam takiego Luca i jego ciągle miałam na myśli [IMG]http://img834.imageshack.us/img834/8154/dsc00106tb.jpg[/IMG]
Aleks89 Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 Widzisz wystający podszerstek?Widzisz fiutusia?To wyobraź sobie ,że nie ma podszerstka i nic mu z brzuszka nie zwisa.I te białe kłaki przed siusiakiem też wiszą dając obraz cegły ,a ten pies to skóra ,kość i mięśnie. i zerknij na fote u góry.
Unbelievable Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 [quote name='gops']ja nie jestem u Ciebie na bieżaco bo średnio mnie interesuja rozmowy na Twoim wątku ale ja pamiętam takiego Luca i jego ciągle miałam na myśli [/QUOTE] bo ten pies z boku wygląda jak kaban, a z góry etiopia
gops Posted December 18, 2012 Author Posted December 18, 2012 [quote name='Aleks89']Widzisz wystający podszerstek?Widzisz fiutusia?To wyobraź sobie ,że nie ma podszerstka i nic mu z brzuszka nie zwisa.I te białe kłaki przed siusiakiem też wiszą dając obraz cegły ,a ten pies to skóra ,kość i mięśnie.[/QUOTE] [quote name='Unbelievable']bo ten pies z boku wygląda jak kaban, a z góry etiopia[/QUOTE] dlatego mówie że zdjęcia często kłamią, na tych zdjęciach mi się Luc nie podoba a może gdyby kto inny uchwycił go inaczej by mi się podobał . mój młody też wygląda jak kaban na fotach a nim nie jest więc rozumiem.
Aleks89 Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 Na tym co ty wstawiłaś miał chore ucho ,dlatego zjechało w dół to go szpeciło z lekka.
BBeta Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 [quote name='gops']oczywiście że zastanwiałyśmy się nie raz ale nie ma możliwości na dowiedzenie się bo jest z ulicy . identyczny z tym jaki można przeczytać w internecie .[/QUOTE] ZDAJE SOBIE SPRAWĘ, ŻE NIE WIESZ SKĄD JEST KLEO, PYTAM [U]JAK MYŚLISZ[/U] :diabloti: Sugerujesz, że Kleo jest spokrewniona z prawdziwym WK, śmiem twierdzić, że w PL nie ma Workinga w typie, który tutaj wstawiłaś, a przynajmniej ja nie widziałam, więc skąd, TWOIM ZDANIEM, w Kleo płynie krew Kelpika? Wikipedia? :diabloti:
Aleks89 Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 Bbeta-pozywam cię do sądu!!Twój post to był zamach ,zamach na moje cenne życie!!Prawie się udusiłem piwem:-(
gops Posted December 18, 2012 Author Posted December 18, 2012 [quote name='BBeta']ZDAJE SOBIE SPRAWĘ, ŻE NIE WIESZ SKĄD JEST KLEO, PYTAM [U]JAK MYŚLISZ[/U] :diabloti: Sugerujesz, że Kleo jest spokrewniona z prawdziwym WK, śmiem twierdzić, że w PL nie ma Workinga w typie, który tutaj wstawiłaś, a przynajmniej ja nie widziałam, więc skąd, TWOIM ZDANIEM, w Kleo płynie krew Kelpika?[/QUOTE] nie wiem bo jest z ulicy :evil_lol: może jakiś kelpiak gdzieś w Polsce lub w Czechach bo blisko wylazł z posesji pokrył jakąś suke owczarową czy też nie szczeniaki się rozeszły a jeden trafił na ulice (wiadome że nikt sie nie przyzyna choćby ktoś wypuścił miot po kelpie bez papierów). a bajek takich można wymyslać cała mase co nie ma sensu , nie wiem skąd ma ale MI SIĘ WYDAJE że ma , Tobie nie musi :)
gops Posted December 18, 2012 Author Posted December 18, 2012 [quote name='Aleks89']Na tym co ty wstawiłaś miał chore ucho ,dlatego zjechało w dół to go szpeciło z lekka.[/QUOTE] powiedźmy że Ci wierze :lol:
gops Posted December 18, 2012 Author Posted December 18, 2012 [quote name='Aleks89']Z jakiego schroniska jest Kleo?[/QUOTE] koleś ją zgarnął z ulicy nie w mieście więc może być z każdej miejscowości jaka tylko istnieje. a trafiła do Elbląga będąc podrostkiem . nic o niej nie wiadomo dlatego niestety , jakby ją oddał właściel byłoby łatwiej .
Recommended Posts