Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='nick_']Gops brakuje mi slow.. sorry, ale jestes tak tępa, ze się w pale nie mieści.. napisałem jasno i wyraźnie, przeczytałem CALA DYSKUSJE.[/QUOTE]

Lubię to.bardzo lubię

• Replies 7.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Skoro twierdzisz, że Kleo na 100% ma coś wspólnego z prawdziwym WK (aczkolwiek jeżeli jest identyczna i z wyglądu i z charakteru to chyba nie może być mieszańcem :hmmmm:), to napisz mi proszę skąd ona Twoim zdaniem znalazła się w schronisku, jakie jest jej pochodzenie? ;)

Posted

[quote name='vege*']
W każdej rasie jest tak, że osobniki się od siebie różnią, żadne nie są toćka w toćkę podobne :lol: [/QUOTE]
oj są, chociażby ojciec Brumy daje takie dzieci, że ciężko na wspólnych zdjęciach odróżnić który to ojciec a który syn :diabloti:

Vectra, jak dla mnie to ta głupia dyskusja ma coś pokazać, szkoda że osoba która powinna to zobaczyć dalej nie widzi :grins:

Posted

[quote name='BBeta']Skoro twierdzisz, że Kleo na 100% ma coś wspólnego z prawdziwym WK (aczkolwiek jeżeli jest identyczna i z wyglądu i z charakteru to chyba nie może być mieszańcem :hmmmm:), to napisz mi proszę skąd ona Twoim zdaniem znalazła się w schronisku, jakie jest jej pochodzenie? ;)[/QUOTE]
gdybym to wiedziała życie stałoby się prostsze :)
ona jest z ulicy wywalona została lub uciekła więc nie wiemy skąd jest równie dobrze może być z Wrocławia, czy z każdego innego miasta .
szczerze to sama nie wiem czy bym uwierzyła gdyby ktoś mnie tak zapewniał a bym psa nie znała, ale znam i Agnes zna i serio jestem przekonana że to nie są zbiegi okoliczności .

Posted

[quote name='gops']super cieszę się, jestem z Ciebie dumna.
masz swoje zdanie , ja mam swoje i nie życze sobie by ktos mnie wyzywał więc pochamuj się .[/QUOTE]

skoro wg Ciebie określenie "tepa" jest wyzywaniem, to ja już resztę zachowam dla siebie..

Posted

[quote name='Unbelievable']oj są, chociażby ojciec Brumy daje takie dzieci, że ciężko na wspólnych zdjęciach odróżnić który to ojciec a który syn :diabloti:[/QUOTE]
A no to możliwe :) masz może zdjęcie bo zobaczyłabym sobie chętnie (żadna złośliwość z mojej strony, tylko ciekawość, spokojnie ;-) )
Ja w owczarkach nie siedzę, ja siedzę w molosach i może trochę źle napisałam poprzednie zdanie i tak zabrzmiało, wiec chodziło mi o rasy, którymi ja się interesuję i wiem o nich więcej niż o np. staffikach (o których wiem tyle co ksiądz kropidłem pokropił :lol: ), po prostu jak się na rasie nie znam to siedzę cicho ;-)

Posted

[quote name='nick_']skoro wg Ciebie określenie "tepa" jest wyzywaniem, to ja już resztę zachowam dla siebie..[/QUOTE]
jest komplementem faktycznie :lol:
czyli była jakaś reszta? może i dobrze bo jeszcze bym się obraziła ;)

Posted

Vege-no i właśnie o to chodzi ,każdy ma jakąś swoją rase w której siedzi i o której ma wiedzę.Ty siedzisz w niufach ,i w życiu nie śmiem powiedziec ,że ten pies jest brzydki ,bo nie wiem czy taki ma być czy tylko MI się nie podoba.Ale Gops ma wiedzę na każdy temat.A jak ktoś wie wszystko to nie wie NIC.

Posted

[quote name='vege*']A no to możliwe :) masz może zdjęcie bo zobaczyłabym sobie chętnie (żadna złośliwość z mojej strony, tylko ciekawość, spokojnie ;-) )
Ja w owczarkach nie siedzę, ja siedzę w molosach i może trochę źle napisałam poprzednie zdanie i tak zabrzmiało, wiec chodziło mi o rasy, którymi ja się interesuję i wiem o nich więcej niż o np. staffikach (o których wiem tyle co ksiądz kropidłem pokropił :lol: ), po prostu jak się na rasie nie znam to siedzę cicho ;-)[/QUOTE]
[URL]https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/541262_3165552773285_1948763366_n.jpg[/URL]
tu widać wyraźnie bo synek jest szczeniaczkie :diabloti: ale teraz wygląda tak
[URL]https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/318918_3957893221301_1178189244_n.jpg[/URL]
półsiostra
[URL]https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/59988_524070624277625_1607017199_n.jpg[/URL]
tu inna półsiostra i półbrat
[URL]https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/68655_496236167087782_1784973417_n.jpg[/URL]
i jeszcze raz tatuś
[url]https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/317067_1518284493994_1605814343_n.jpg[/url]

dla mnie te psy są praktycznie kropka w kropkę :diabloti:

Posted

[quote name='gops']jest komplementem faktycznie :lol:
czyli była jakaś reszta? może i dobrze bo jeszcze bym się obraziła ;)[/QUOTE]

:mdleje:
umiesz Ty w ogole czytać ze zrozumieniem?

Posted

[quote name='nick_']:mdleje:
umiesz Ty w ogole czytać ze zrozumieniem?[/QUOTE]

To chyba było na polskim.A z tego matury nie zdała więc odpowiedź brzmi NIE.

Posted

a rasy to jak powstały ? to tak należy poszperać w ich życiorysach .... czemu pewne rasy bywają podobne :) rasowe psy , to mimo wsio też mieszańce.
Selekcjonowało się z tych miksów , porządne cechy i tak płodziło dalej , w bardzo bliskim pokrewieństwie.

Kleo po prostu może być psem , który ma zbliżone cechy charakteru i eksterieru do rasy już wyhodowanej ... być może została w podobny sposób spłodzona i u niej uwydatniły się takie cechy jak ma kelpik - kelpik nie powstał z mąki , wody i jajek ... niemniej pisanie że jest 100% kelpikiem jest kłamstwem ... na to trzeba mieć papier :diabloti: Taka sama jest sytuacja jak z wszystkimi psami bez papierów ... i z kundelkami.
Twoim tokiem , to mogę napisać , że Lalka to idealne CAO , bo ma doskonały dla tej rasy charakter ...

I to próbują ci tu wszyscy NAPISAĆ od iluś tam stron. KAPISZI ?

Posted

[quote name='Aleks89']To chyba było na polskim.A z tego matury nie zdała więc odpowiedź brzmi NIE.[/QUOTE]

olek czasami twoje zarty sa niesmaczne...chyba troszke przeginasz

Posted

[quote name='Aleks89']Vege-no i właśnie o to chodzi ,każdy ma jakąś swoją rase w której siedzi i o której ma wiedzę.Ty siedzisz w niufach ,i w życiu nie śmiem powiedziec ,że ten pies jest brzydki ,bo nie wiem czy taki ma być czy tylko MI się nie podoba.Ale Gops ma wiedzę na każdy temat.A jak ktoś wie wszystko to nie wie NIC.[/QUOTE]
widzę że Cie strasznie uraziłam tym że Luc jest brzydki , to jest Olku kwestia gustu mi się nie podoba jak na onka poporstu za to Czarek podobał mi się bardzo .
dla mnie choćby jakis pies miał rodowód a mi się nie podobał nie będzie ładny poprostu , więc żeby mieć swój gust nie muszę się aż tak znać .

Posted

[quote name='Agnes']olek czasami twoje zarty sa niesmaczne...chyba troszke przeginasz[/QUOTE]

A Gops w kłamstwach nie przegina?
Poza tym słowa były skierowane do Nicka ,a nie do ciebie:)

Posted

[quote name='Unbelievable'][URL]https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/541262_3165552773285_1948763366_n.jpg[/URL]
tu widać wyraźnie bo synek jest szczeniaczkie :diabloti: ale teraz wygląda tak
[URL]https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/318918_3957893221301_1178189244_n.jpg[/URL]
półsiostra
[URL]https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/59988_524070624277625_1607017199_n.jpg[/URL]
tu inna półsiostra i półbrat
[URL]https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/68655_496236167087782_1784973417_n.jpg[/URL]
i jeszcze raz tatuś
[URL]https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/317067_1518284493994_1605814343_n.jpg[/URL]

dla mnie te psy są praktycznie kropka w kropkę :diabloti:[/QUOTE]

a skąd on to ma ? co tam przed nim siedzi w tym rodowodzie ?

ja to wielbię jak samiec siebie przekazuje :loveu: tak jak i mój Franio :loveu:

Posted

No jeszcze tego brakowalo, zebys po mnie jechal...Skoro byly kierowane do danej osoby i nie mozna tego skomentowac - jest taka opcja pw - do to Olka, bo nie zacytowalam (zeby nie bylo watpliwosci)

Posted

[quote name='nick_']:mdleje:
umiesz Ty w ogole czytać ze zrozumieniem?[/QUOTE]
dla mnie to Ty możesz wyjść ;)

[quote name='Aleks89']To chyba było na polskim.A z tego matury nie zdała więc odpowiedź brzmi NIE.[/QUOTE]
a widzisz zdałam i to bardzo dobrze .
zresztą g*wno Ci do tego .
[quote name='Vectra']a rasy to jak powstały ? to tak należy poszperać w ich życiorysach .... czemu pewne rasy bywają podobne :) rasowe psy , to mimo wsio też mieszańce.
Selekcjonowało się z tych miksów , porządne cechy i tak płodziło dalej , w bardzo bliskim pokrewieństwie.

Kleo po prostu może być psem , który ma zbliżone cechy charakteru i eksterieru do rasy już wyhodowanej ... być może została w podobny sposób spłodzona i u niej uwydatniły się takie cechy jak ma kelpik - kelpik nie powstał z mąki , wody i jajek ... niemniej pisanie że jest 100% kelpikiem jest kłamstwem ... na to trzeba mieć papier :diabloti: Taka sama jest sytuacja jak z wszystkimi psami bez papierów ... i z kundelkami.
Twoim tokiem , to mogę napisać , że Lalka to idealne CAO , bo ma doskonały dla tej rasy charakter ...

I to próbują ci tu wszyscy NAPISAĆ od iluś tam stron. KAPISZI ?[/QUOTE]
ok więc Luc nie ma rodowodu ale wygląda jak onek i ma charakter więc może być onkiem ale Kleo mimo wyglądu i charakteru kelpika być nim nie może :lol:
wszystko jasne

Posted

[quote name='gops']widzę że Cie strasznie uraziłam tym że Luc jest brzydki , to jest Olku kwestia gustu mi się nie podoba jak na onka poporstu za to Czarek podobał mi się bardzo .
dla mnie choćby jakis pies miał rodowód a mi się nie podobał nie będzie ładny poprostu , więc żeby mieć swój gust nie muszę się aż tak znać .[/QUOTE]

ale zaraz chwileczkę.. nie zaczęłaś od kwestii upodobań, tylko od tego, ze LUCAS wygląda na typowego kundla, który nie ma nic z onka, stwierdziłaś to po jego wyglądzie, natomiast już zabrakło argumentów dlaczego? tak jak Olek napisał, podaj choć 3 wady w budowie Lucasa..

Posted

[quote name='Aleks89']A Gops w kłamstwach nie przegina?
Poza tym słowa były skierowane do Nicka ,a nie do ciebie:)[/QUOTE]
jedyna osoba która tu przegina jestes Ty .
ja juz mówiłam dla mnie to TY nie musisz się tu udzielać , nikt Ci nie każe tu wchodzić .

Posted

[quote name='nick_']ale zaraz chwileczkę.. nie zaczęłaś od kwestii upodobań, tylko od tego, ze LUCAS wygląda na typowego kundla, który nie ma nic z onka, stwierdziłaś to po jego wyglądzie, natomiast już zabrakło argumentów dlaczego? tak jak Olek napisał, podaj choć 3 wady w budowie Lucasa..[/QUOTE]
nie :) nie użyłam słowa NA TYPOWEGO KUNDLA ewentualnie na typowego mixa onka ze schronu co według mnie nadal jest rpawdą bo takie psy widziałam w schroniskach i sa dość częste, wszelakie mixy lub jak kto woli pseudo onki .

Posted

[quote name='gops']
ok więc Luc nie ma rodowodu ale wygląda jak onek i ma charakter więc może być onkiem ale Kleo mimo wyglądu i charakteru kelpika być nim nie może :lol:
wszystko jasne[/QUOTE]

jest to dużo bardziej prawdopodobne i nie ma w tym nic dziwnego. zresztą Olek napisał, że zna rodziców Lucasa :roll:

Posted

[quote name='nick_']ale zaraz chwileczkę.. nie zaczęłaś od kwestii upodobań, tylko od tego, ze LUCAS wygląda na typowego kundla, który nie ma nic z onka, stwierdziłaś to po jego wyglądzie, natomiast już zabrakło argumentów dlaczego? tak jak Olek napisał, podaj choć 3 wady w budowie Lucasa..[/QUOTE]

No nie poda ,bo takich nie ma:lol:

Gops-prawopodobieństwo czystej krwi ON w Lucasie wynosi jakieś 105% ,prawdopodobieństwo % krwi Kelpie w tym czymś od koleżanki Twojej wynosi 0,000000000001% ,a dlaczego?A dlatego ,że Kelpików w pl jest niewiele a on tysiące.Do tego rodzice Luca są znani ,a tego czegoś NIE. Pojmujesz teraz?Bo prościej się nie da i staram się zejść na twój poziom.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...