gops Posted December 18, 2012 Author Posted December 18, 2012 [quote name='Aleks89']Skończyły ci się argumenty do kłamstw?:cool3: Ty nie kłamiesz?Słonko nawet w tym zdaniu było kłamstwo.[/QUOTE] wiesz ja tak mogę cała noc nawet żaden problem . jak ktoś chcę poznac prawde wystarczy poznać psa . wiesz Olek ja tez moge o Tobie pare rzeczy powiedzieć wcale nie pozytywnych ale mamusia mnie dobrze wychowała i mi kultura nie pozwala na to . dla mnie skoro uważasz że kłamie nie musisz tu wchodzic, pisać ba nawet możesz sobie mnie zablokować czy co tam można zrobić bo mi to delikatnie mówiąc zwisa.
asiunia Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 [quote name='Naklejka']T koleżanka zawzięcie chce DONa i nic do niej nie dociera, że to kaleki... :roll:[/QUOTE] Nie wszystkie..wystarczy wybrać takiego co nie szoruje dupskiem po ziemi i nie wygląda jak zminiaturyzowany grizzli:roll: Mój DON z powodzeniem łapie frisbee,biega przy rowerze i świetnie się spisuje na planu szkoleniowym,ciorając pozoranta i pokonując przeszkody;)
gops Posted December 18, 2012 Author Posted December 18, 2012 [quote name='BBeta']Ja nie miałam okazji poznać WK na żywo, więc nawet po poznaniu Kelo osobiście nie odważyłabym się ocenić na ile procent jej charakter zgadza się ze wzorcem ;) Przyznaje się bez bicia, że nawet na temat AK nie mam jakiejś wielkiej wiedzy ;) A możesz napisać jakie jeszcze cechy charakteru zgodne z WK ma Kleo poza zaganianiem? ;)[/QUOTE] wrodzone adhd :p szybkośc uczenia się , łapy ( dośc rozlazłe) ,czujna, wydaje typowe dzwięki , łagodna , bardzo inteligentna, typowy sposób na zaganienia psów , typowa sierść , kryza , ma typowe portki, robi wszystko na 100% , jest niezmordowana. znam ją bardzo dobrze , pewnei Asia dodała by jeszcze wiele cech lecz wątpie by chciała wziac udział w tej przepychance
Aleks89 Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 [quote name='asiunia']Nie wszystkie..wystarczy wybrać takiego co nie szoruje dupskiem po ziemi i nie wygląda jak zminiaturyzowany grizzli:roll: Mój DON z powodzeniem łapie frisbee,biega przy rowerze i świetnie się spisuje na planu szkoleniowym,ciorając pozoranta i pokonując przeszkody;)[/QUOTE] PACo nie jest DONem Asia ,Luc nie jest ON ,bo ma nietypowe umaszczenie.A twój też ma nietypowe więc nie jest DONem.Misia jest ONkiem i ma charakter ON mimo ,że jest kundlem podobnym do hmmm beczki i łańcucha:lol:
Aleks89 Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 [quote name='gops']wrodzone adhd :p szybkośc uczenia się , łapy ( dośc rozlazłe) ,czujna, wydaje typowe dzwięki , łagodna , bardzo inteligentna, typowy sposób na zaganienia psów , typowa sierść , [B]kryza [/B], ma typowe portki, robi wszystko na 100% , jest niezmordowana. znam ją bardzo dobrze , pewnei Asia dodała by jeszcze wiele cech lecz wątpie by chciała wziac udział w tej przepychance[/QUOTE] KRYZA? od kiedy kelpiaki mają KRYZE?
gops Posted December 18, 2012 Author Posted December 18, 2012 [quote name='Aleks89']PACo nie jest DONem Asia ,Luc nie jest ON ,bo ma nietypowe umaszczenie.A twój też ma nietypowe więc nie jest DONem.Misia jest ONkiem i ma charakter ON mimo ,że jest kundlem podobnym do hmmm beczki i łańcucha:lol:[/QUOTE] akurat Luc to nie jest Onkiem co już ustaliliśmy . masz kundelka pogódź się z tym .
Unbelievable Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 [quote name='gops']wrodzone adhd :p szybkośc uczenia się , łapy ( dośc rozlazłe) ,czujna, wydaje typowe dzwięki , łagodna , bardzo inteligentna, typowy sposób na zaganienia psów , typowa sierść , kryza , ma typowe portki, robi wszystko na 100% , jest niezmordowana. znam ją bardzo dobrze , pewnei Asia dodała by jeszcze wiele cech lecz wątpie by chciała wziac udział w tej przepychance[/QUOTE] a jaki to jest typowy sposób zaganiania psów? szczególnie, że jak pies zagania psy to ma nieprawidłowy instynkt? :grins:
gops Posted December 18, 2012 Author Posted December 18, 2012 [quote name='Aleks89']KRYZA? od kiedy kelpiaki mają KRYZE?[/QUOTE] od zawsze ;)
gops Posted December 18, 2012 Author Posted December 18, 2012 [quote name='Unbelievable']a jaki to jest typowy sposób zaganiania psów? szczególnie, że jak pies zagania psy to ma nieprawidłowy instynkt? :grins:[/QUOTE] piękną mamy dzis pogode na prawde .
Aleks89 Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 Kaja robi przyczajki rozumiem ,że jest borderem?
Agnes Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 [quote name='Aleks89']KRYZA? od kiedy kelpiaki mają KRYZE?[/QUOTE] ja sie w dyskusje nie wtryniam, ale wpisujac w google to wyskakuje: "Na głowie, uszach, stopach i nogach sierść musi być krótka. Może być dłuższa na szyi, tworzyć ładnie prezentującą się [B]kryzę[/B]." - to opis Kelpie
Unbelievable Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 [quote name='gops']piękną mamy dzis pogode na prawde .[/QUOTE] no właśnie :grins: poza tym opisałaś TYPOWEGO krótkowłosego bordera, a także np. Kaję Olka :grins: one też mają TYPOWĄ kryzę :grins:
gops Posted December 18, 2012 Author Posted December 18, 2012 [quote name='Aleks89']Kaja robi przyczajki rozumiem ,że jest borderem?[/QUOTE] rozumiem że wygląda jak border ? i ma inne cechy bordera? jesli tak to tak .
gops Posted December 18, 2012 Author Posted December 18, 2012 [quote name='Unbelievable']no właśnie :grins: poza tym opisałaś TYPOWEGO krótkowłosego bordera, a także np. Kaję Olka :grins: one też mają TYPOWĄ kryzę :grins:[/QUOTE] tak i wygląda jak border ;)
Unbelievable Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 [quote name='gops']rozumiem że wygląda jak border ? i ma inne cechy bordera? jesli tak to tak .[/QUOTE] a Lucas który wygląda jak ONek i zachowuje się jak ONek nie jest Onkiem? najs :evil_lol:
gops Posted December 18, 2012 Author Posted December 18, 2012 [quote name='Unbelievable']a Lucas który wygląda jak ONek i zachowuje się jak ONek nie jest Onkiem? najs :evil_lol:[/QUOTE] czyli widzisz Lucas może być onkiem ale Kleo nie może być kelpie mimo że też się wszystko zgadza. najs .
Unbelievable Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 [quote name='gops']tak i wygląda jak border ;)[/QUOTE] a Kleo wygląda jak kundel :evil_lol:
Aleks89 Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 Mam BORDERA!!!!!Ale ONka już nie:-(:lol: bosz jaka ty jesteś śmieszna :evil_lol:
Unbelievable Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 [quote name='gops']czyli widzisz Lucas może być onkiem ale Kleo nie może być kelpie mimo że też się wszystko zgadza. najs .[/QUOTE] ale to nie ja twierdze ze kleo ma w przodkach kelpie a lucas jest kundlem :grins:
gops Posted December 18, 2012 Author Posted December 18, 2012 [quote name='Unbelievable']a Kleo wygląda jak kundel :evil_lol:[/QUOTE] oo a to nowość , może musisz sobie okulary sprawić .
gops Posted December 18, 2012 Author Posted December 18, 2012 [quote name='Unbelievable']ale to nie ja twierdze ze kleo ma w przodkach kelpie a lucas jest kundlem :grins:[/QUOTE] dokładnie tak zgadza sie a Kaja to border
gops Posted December 18, 2012 Author Posted December 18, 2012 [quote name='Aleks89']Mam BORDERA!!!!!Ale ONka już nie:-(:lol: bosz jaka ty jesteś śmieszna :evil_lol:[/QUOTE] dla mnie to Wy jesteście śmieszni . w grupie siła co nie.
asiunia Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 Dobrze,to mój pies w typie DONa:P chociaż gdyby urodził się miot później miałby metrykę...:roll:Co do umaszczenia ma takie jak tatuńcio-krótkowłose:eviltong:
BBeta Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 To nie jest przepychanka, przynajmniej z mojej strony, bo nie pytam złośliwie tylko z ciekawości i bądźmy poważni, nie pojadę 600 kilometrów, żeby poznać i ocenić psa, tym bardziej, że jak już wspominałam, nie znam żadnego WK, więc nie miałabym nawet punktu odniesienia, mogłabym porównać jej charakter co najwyżej do charakteru Bumiego i kilku innych AK, które miałam okazję poznać, a można je policzyć na palcach, bo to rzadka rasa ;) Mu też szybko się uczy, ma ADHD, jest inteligentny i niezmordowany, ma podobny temperament do Boomiego, dzięki temu nieźle się dogadują :eviltong: Budowa też zbliżona, czyli co, jest Kelpikiem? :diabloti:
Recommended Posts