Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Aleks89']Skończyły ci się argumenty do kłamstw?:cool3:
Ty nie kłamiesz?Słonko nawet w tym zdaniu było kłamstwo.[/QUOTE]
wiesz ja tak mogę cała noc nawet żaden problem .
jak ktoś chcę poznac prawde wystarczy poznać psa .
wiesz Olek ja tez moge o Tobie pare rzeczy powiedzieć wcale nie pozytywnych ale mamusia mnie dobrze wychowała i mi kultura nie pozwala na to .
dla mnie skoro uważasz że kłamie nie musisz tu wchodzic, pisać ba nawet możesz sobie mnie zablokować czy co tam można zrobić bo mi to delikatnie mówiąc zwisa.

• Replies 7.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Naklejka']T koleżanka zawzięcie chce DONa i nic do niej nie dociera, że to kaleki... :roll:[/QUOTE]

Nie wszystkie..wystarczy wybrać takiego co nie szoruje dupskiem po ziemi i nie wygląda jak zminiaturyzowany grizzli:roll: Mój DON z powodzeniem łapie frisbee,biega przy rowerze i świetnie się spisuje na planu szkoleniowym,ciorając pozoranta i pokonując przeszkody;)

Posted

[quote name='BBeta']Ja nie miałam okazji poznać WK na żywo, więc nawet po poznaniu Kelo osobiście nie odważyłabym się ocenić na ile procent jej charakter zgadza się ze wzorcem ;) Przyznaje się bez bicia, że nawet na temat AK nie mam jakiejś wielkiej wiedzy ;)

A możesz napisać jakie jeszcze cechy charakteru zgodne z WK ma Kleo poza zaganianiem? ;)[/QUOTE]
wrodzone adhd :p szybkośc uczenia się , łapy ( dośc rozlazłe) ,czujna, wydaje typowe dzwięki , łagodna , bardzo inteligentna, typowy sposób na zaganienia psów , typowa sierść , kryza , ma typowe portki, robi wszystko na 100% , jest niezmordowana.
znam ją bardzo dobrze , pewnei Asia dodała by jeszcze wiele cech lecz wątpie by chciała wziac udział w tej przepychance

Posted

[quote name='asiunia']Nie wszystkie..wystarczy wybrać takiego co nie szoruje dupskiem po ziemi i nie wygląda jak zminiaturyzowany grizzli:roll: Mój DON z powodzeniem łapie frisbee,biega przy rowerze i świetnie się spisuje na planu szkoleniowym,ciorając pozoranta i pokonując przeszkody;)[/QUOTE]

PACo nie jest DONem Asia ,Luc nie jest ON ,bo ma nietypowe umaszczenie.A twój też ma nietypowe więc nie jest DONem.Misia jest ONkiem i ma charakter ON mimo ,że jest kundlem podobnym do hmmm beczki i łańcucha:lol:

Posted

[quote name='gops']wrodzone adhd :p szybkośc uczenia się , łapy ( dośc rozlazłe) ,czujna, wydaje typowe dzwięki , łagodna , bardzo inteligentna, typowy sposób na zaganienia psów , typowa sierść , [B]kryza [/B], ma typowe portki, robi wszystko na 100% , jest niezmordowana.
znam ją bardzo dobrze , pewnei Asia dodała by jeszcze wiele cech lecz wątpie by chciała wziac udział w tej przepychance[/QUOTE]

KRYZA? od kiedy kelpiaki mają KRYZE?

Posted

[quote name='Aleks89']PACo nie jest DONem Asia ,Luc nie jest ON ,bo ma nietypowe umaszczenie.A twój też ma nietypowe więc nie jest DONem.Misia jest ONkiem i ma charakter ON mimo ,że jest kundlem podobnym do hmmm beczki i łańcucha:lol:[/QUOTE]
akurat Luc to nie jest Onkiem co już ustaliliśmy .
masz kundelka pogódź się z tym .

Posted

[quote name='gops']wrodzone adhd :p szybkośc uczenia się , łapy ( dośc rozlazłe) ,czujna, wydaje typowe dzwięki , łagodna , bardzo inteligentna, typowy sposób na zaganienia psów , typowa sierść , kryza , ma typowe portki, robi wszystko na 100% , jest niezmordowana.
znam ją bardzo dobrze , pewnei Asia dodała by jeszcze wiele cech lecz wątpie by chciała wziac udział w tej przepychance[/QUOTE]
a jaki to jest typowy sposób zaganiania psów? szczególnie, że jak pies zagania psy to ma nieprawidłowy instynkt? :grins:

Posted

[quote name='Unbelievable']a jaki to jest typowy sposób zaganiania psów? szczególnie, że jak pies zagania psy to ma nieprawidłowy instynkt? :grins:[/QUOTE]
piękną mamy dzis pogode na prawde .

Posted

[quote name='Aleks89']KRYZA? od kiedy kelpiaki mają KRYZE?[/QUOTE]

ja sie w dyskusje nie wtryniam, ale wpisujac w google to wyskakuje:

"Na głowie, uszach, stopach i nogach sierść musi być krótka. Może być dłuższa na szyi, tworzyć ładnie prezentującą się [B]kryzę[/B]." - to opis Kelpie

Posted

[quote name='gops']piękną mamy dzis pogode na prawde .[/QUOTE]
no właśnie :grins:
poza tym opisałaś TYPOWEGO krótkowłosego bordera, a także np. Kaję Olka :grins: one też mają TYPOWĄ kryzę :grins:

Posted

[quote name='Aleks89']Kaja robi przyczajki rozumiem ,że jest borderem?[/QUOTE]
rozumiem że wygląda jak border ? i ma inne cechy bordera? jesli tak to tak .

Posted

[quote name='Unbelievable']no właśnie :grins:
poza tym opisałaś TYPOWEGO krótkowłosego bordera, a także np. Kaję Olka :grins: one też mają TYPOWĄ kryzę :grins:[/QUOTE]
tak i wygląda jak border ;)

Posted

[quote name='Unbelievable']a Lucas który wygląda jak ONek i zachowuje się jak ONek nie jest Onkiem? najs :evil_lol:[/QUOTE]
czyli widzisz Lucas może być onkiem ale Kleo nie może być kelpie mimo że też się wszystko zgadza.
najs .

Posted

[quote name='gops']czyli widzisz Lucas może być onkiem ale Kleo nie może być kelpie mimo że też się wszystko zgadza.
najs .[/QUOTE]
ale to nie ja twierdze ze kleo ma w przodkach kelpie a lucas jest kundlem :grins:

Posted

[quote name='Unbelievable']a Kleo wygląda jak kundel :evil_lol:[/QUOTE]
oo a to nowość , może musisz sobie okulary sprawić .

Posted

[quote name='Unbelievable']ale to nie ja twierdze ze kleo ma w przodkach kelpie a lucas jest kundlem :grins:[/QUOTE]
dokładnie tak zgadza sie a Kaja to border

Posted

[quote name='Aleks89']Mam BORDERA!!!!!Ale ONka już nie:-(:lol: bosz jaka ty jesteś śmieszna :evil_lol:[/QUOTE]
dla mnie to Wy jesteście śmieszni . w grupie siła co nie.

Posted

Dobrze,to mój pies w typie DONa:P chociaż gdyby urodził się miot później miałby metrykę...:roll:Co do umaszczenia ma takie jak tatuńcio-krótkowłose:eviltong:

Posted

To nie jest przepychanka, przynajmniej z mojej strony, bo nie pytam złośliwie tylko z ciekawości i bądźmy poważni, nie pojadę 600 kilometrów, żeby poznać i ocenić psa, tym bardziej, że jak już wspominałam, nie znam żadnego WK, więc nie miałabym nawet punktu odniesienia, mogłabym porównać jej charakter co najwyżej do charakteru Bumiego i kilku innych AK, które miałam okazję poznać, a można je policzyć na palcach, bo to rzadka rasa ;)

Mu też szybko się uczy, ma ADHD, jest inteligentny i niezmordowany, ma podobny temperament do Boomiego, dzięki temu nieźle się dogadują :eviltong: Budowa też zbliżona, czyli co, jest Kelpikiem? :diabloti:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...