Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[url]http://img845.imageshack.us/img845/8934/dsc06133m.jpg[/url] super :D
Faaajny jest, ma ciekawe umaszczenie. Tylko współczuję Ci z nim jesiennych spacerów w błocie i deszczu :P
A teraz faktycznie dość pokracznie wygląda :lol:

Posted

[quote name='chrupcia']mmm taki kompaktowy chłopak z niego :loveu: tylko jakieś 11cm większy od mojego karła :lol:[/QUOTE]
staffiki są kompaktowe :lol:

[quote name='rashelek'][URL]http://img845.imageshack.us/img845/8934/dsc06133m.jpg[/URL] super :D
Faaajny jest, ma ciekawe umaszczenie. Tylko współczuję Ci z nim jesiennych spacerów w błocie i deszczu :P
A teraz faktycznie dość pokracznie wygląda :lol:[/QUOTE]
on kocha kałuże i błoto niestety .
może iść ładnie reagować na każde FE przy mijaniu kałuży czy błota a wystarczy że nie zauważe już sie w niej tapla wariat .
no teraz ma taki brzydki okres , i to jeszcze dość długo tak będzie z tego co czytałam sobie , dopiero za pare miesięcy zacznie nabierać bardziej dorosłego wyglądu .
daję mu na spacerach taki wycisk że spala wszystko co zje a je jak duży pies bo i potrafi 500g wtrząchnąć .

Posted

Przygotuj się na uwagę przechodniów, która Cię pewnie długo nie opuści: ooooo, dwa pieski! Czarny! I biały! :evil_lol: U nas to był tekst wakacji :lol:

Gratuluję nowego domownika, bo nie pamiętam, czy gratulowałam :oops: Urocza z niego świnka :loveu:

Posted

[quote name='evel']Przygotuj się na uwagę przechodniów, która Cię pewnie długo nie opuści: ooooo, dwa pieski! Czarny! I biały! :evil_lol: U nas to był tekst wakacji :lol:

Gratuluję nowego domownika, bo nie pamiętam, czy gratulowałam :oops: Urocza z niego świnka :loveu:[/QUOTE]
dzięki
komentarze to mam na każdym spacerze przeróżne, mało kto przechodzi obok nas obojętnie :lol:
" po co pani dwa szczeniaki ? daje pani rade?" lub " o świnka i niedźwiadek " lub "krówka i jego mama " , przez 3 tygodnie usłyszałam tyle że mogłabym książke napisać :evil_lol:
wszyscy w domu nazywamy go świnią, knurem lub krową ale świnia najlepiej do niego pasuję ,różowa morda jest przepiękna :loveu:

piesy pojechały na działke , Clayton już zdążył ją pokochać i za każdym razem próbuje uciekać z samochodu jak musimy już wyjeżdżać , Baster robił dokładnie tak samo...
możecie mi nie wierzyć ale Clayton to taki Baster w świńskim wydaniu , mają wiele wspólnych cech z czego się bardzo cieszymy .

Posted

[quote name='dOgLoV']Uoooo jakie słodziaste zdjęcia :loveu::loveu::loveu::loveu:[/QUOTE]
dzięki :0

[quote name='cockermaister']Gratulacje :cool3:

śliczny białas :loveu:

dobrze,że się dogaduję z Misią :cool3:[/QUOTE]
dzięki , a no jakoś dogadują , jeszcze nie jest tak dobrze jak być powinno ale to kwestia czasu .

jakby ktoś miał na sprzedaż jawza to pisać do mnie, bo mi na razie szkoda wydać 50zł a nie wiem czy mały się zainteresuję , jak na razie kocha się szarpać i wisieć , aportuję też chętnie ale widać że to nie to bo piłką próbuje sie przeciagać .

Posted

Kup se dysk z tesco.Wytrzymały jest więc może u stafika wytrzyma kilka dni.
W sumie u mnie pod blokiem astka biega za tym dyskiem ładnych kilka tyg i dysk żyje.

Posted

[quote name='dog193']To na próbę możesz spróbować kupić coś tańszego, w Tesco są takie fajne dyski ;)[/QUOTE]

[quote name='Aleks89']Kup se dysk z tesco.Wytrzymały jest więc może u stafika wytrzyma kilka dni.
W sumie u mnie pod blokiem astka biega za tym dyskiem ładnych kilka tyg i dysk żyje.[/QUOTE]
może spróbuję ale nie wróże mu raczej długiej przyszłości , kiedyś zrobię fotke jego zabawkom tzn ich resztkom .
może pożyczę od Asi hero extra i najwyżej jej odkupie.

zbieram sie właśnie żeby zamówić mu gryzaki z juty lub skóry , są w paru miejscach , ceny różne i nie wiem czym się różnią :roll:
chyba wezmę po prostu najtańszy .
bo bankrutuję kupując co chwila nowe sznury .

Posted

[URL]http://www.elperro.com.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=291&category_id=5&option=com_virtuemart&Itemid=1&lang=pl[/URL]

tego wezmę bo w sumie musze mu kupić jakąś obroże właśnie mi z Misiowych wyrasta a nie wiem ile jeszcze urośnie to nie będę na razie nic drogiego kupować .

Posted

Jeśli chodzi o gryzaki z juty to polecam z Dingo, długo wytrzymał, a mam psa niszczyciela, który konga nawet załatwił ;)

[URL]http://allegro.pl/gryzak-z-juty-jeden-uchwyt-dingo-fi6-28cm-i2577639643.html[/URL]

Posted

[quote name='dog193']Hero extra nie jest jakiś super wytrzymały ;)
A te z Tesco są tanie, to nie będzie ich szkoda.[/QUOTE]
chodzi o to że my nie mamy tesco w mieście :lol: taka wiocha

[quote name='NightQueen']Jeśli chodzi o gryzaki z juty to polecam z Dingo, długo wytrzymał, a mam psa niszczyciela, który konga nawet załatwił ;)

[URL]http://allegro.pl/gryzak-z-juty-jeden-uchwyt-dingo-fi6-28cm-i2577639643.html[/URL][/QUOTE]
wydaję się ok ale mi zależy na dwóch rączkach by móc małego podnosić , na jednym się boję bo wtedy zawisa bokiem a że jest jeszcze mały to wole by tak nie wisiał .
ale dzięki będe pamiętac na przyszłość :lol:

Posted

kupiłam już w el perro bo musiałam wziąć mu obroże jakąś to za jedną wysyłką .
mam nadzieję tylko że uda mi sie mu wkręcić .

Posted

[quote name='NightQueen']Jeśli chodzi o gryzaki z juty to polecam z Dingo, długo wytrzymał, a mam psa niszczyciela, który konga nawet załatwił ;)
[/QUOTE]

Że Moli taki niszczyciel? :D

Posted

[quote name='dog193']Że Moli taki niszczyciel? :D[/QUOTE]

zdiwiłabyś się, ona ma zabawki na dzień, z konga płaty gumy odgryzała, petstagi zjadła, gryzaki z juty rozpruła, trzymają się te zabawki których nie lubi :evil_lol:

Posted

Gops fajny szczylek ;) nie przepadam za białym umaszczeniem, ale Clayton jest świetny, jedyne co mi nie pasuje to te uszy:evil_lol: ale to tylko i wyłącznie moje zdanie. pozdrawiam;)

Posted (edited)

[quote name='nick_']Gops fajny szczylek ;) nie przepadam za białym umaszczeniem, ale Clayton jest świetny, jedyne co mi nie pasuje to te uszy:evil_lol: ale to tylko i wyłącznie moje zdanie. pozdrawiam;)[/QUOTE]
walczyłam z tymi uszami :lol: trochę mu stawać zaczęły ale po szybkiej poradzie wiem że to najprawdopodobniej za dużo wapnia w jedzeniu odstawiłam twarożki , jogurty, surowe kości i jest już lepiej .
staffiki mają takie nie całkiem klapnięte uszka .
również pozdrawiam .

Edited by gops
Posted

A mi się własnie bardzo podoba jego białe umaszczenie :loveu:, jest świetny - gratuluję!

A planujesz z młodym coś? Weight Pulling, czy coś? :evil_lol:

Posted

[quote name='Pestka']A mi się własnie bardzo podoba jego białe umaszczenie :loveu:, jest świetny - gratuluję!

A planujesz z młodym coś? Weight Pulling, czy coś? :evil_lol:[/QUOTE]
nie wiem jakiej będzie budowy , jak będzie mocnym psem to może delikatnie się pobawię z jakąś oponką ale nie planuje zawodów , bardziej się nastawiam na spring pole bo już widać po nim że będzie mu to sprawiać mega frajde jak na razie to on by calutki dzień mógł wisieć i się szarpać więc mu to umożliwie i chciałabym tug of war ale nie mam z kim :roll: a on to też bardzo lubi , jak na razie z Kleo się ciąga ale na dłuższą mete przydałby się inny ttb do tego .
oprócz tego trochę porzucam mu dyski ale tak amatorsko wiadomo , zobaczymy czy mu się to spodoba.

na razie zanim coś zacznę z nim robić chciałabym go jak najbardziej wyszkolić , jest dziad uparty i szybko się dekoncetruję ciężko nam idzie z tymi najważniejszymi komendami jak puść, stój,zostań ale w końcu skuma na pewno .
Misia jest idealna pod tym względem więc liczę że trochę załapie podpatrując ją.
ogółem to on bardzo ją naśladuję,na spacerach łazi za nią , Misia skręci to mały też , ona coś wącha to on to samo , na szczęście jak Misia coś się burzy do innych psów to mały zaciekawiony patrzy póki co .

Posted

[quote name='Amber']A mi sie jego umaszczenie bardzo podoba :loveu:

Imie zostaje?[/QUOTE]
mi już też :lol:
zostaje , nazywa sie Clayton a wołamy różnie , Clay , Kaj , Kajtek .

w jakim wieku pies zaczyna podnosić nogę do siusiania?

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...