Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='evel']No, za to piesek, do którego jest porównywany Jax (na zdjęciu w wieku 15 m-cy) w mojej wypowiedzi to normalnie mariuszpudzianoski :)[/QUOTE]
Czyli Grama można, powiedzmy "skrytykować", a pieska Twojej koleżanki nie? :diabloti:

Posted

[quote name='Unbelievable']jakoś nie miałaś z tym problemu śmiejąc się z tego że Gram ma więcej mięśni niż Jax :diabloti:[/QUOTE]

Bo uświadomiłam sobie to dopiero po fakcie. Jak pisała Vectra - efekty można by ocenić przy takim samym żywieniu i prowadzeniu obu psów. Ale nadal twierdzę, że Gram nie wyglądał na tak umięśnionego jak małe białe. I nie jest to związane z jakimiś moimi prywatnymi sympatiami bądź antypatiami, po prostu tak uważam. I już. Zbrodnia? :hmmmm:

Posted

[quote name='BBeta']Czyli Grama można, powiedzmy "skrytykować", a pieska Twojej koleżanki nie? :diabloti:[/QUOTE]

A Ty masz problemy ze wzrokiem czy coś? :) Dla mnie EOT, bo to zmierza w dziwnym kierunku.

Posted

[quote name='Vectra']lepiej mi powiedzcie , jak zrobić / czym , otworek w hilton speed , bo nie zarobie na te piłki na sznurku :evil_lol:[/QUOTE]

A ona pusta w środku? :D Można zrobić drutem rogrzanym nad gazem ;) np. takim do robienia szalików. No chyba, że kuchenkę masz całą na prąd :evil_lol:

Posted

[quote name='Vectra']lepiej mi powiedzcie , jak zrobić / czym , otworek w hilton speed , bo nie zarobie na te piłki na sznurku :evil_lol:[/QUOTE]

Ktoś pisał, że chyba wiertłem cienkim robił, ale nie wiem czy to w funny czy w speedach :niewiem:

Posted

[quote name='evel']A Ty masz problemy ze wzrokiem czy coś? :) Dla mnie EOT, bo to zmierza w dziwnym kierunku.[/QUOTE]
Wzrok mam bardzo dobry :) Miło, że pytasz :)

Zastanawiam się tylko po co ta ironia z Twojej strony, nie napisałam, że psiak ze zdjęcia wygląda źle, wręcz przeciwnie, śmieszy mnie po prostu ta licytacja, kto ma bardziej umięśnionego psa

Posted

wiertarką najprawdopodobniej .

Posted

Bożesz, jak ja Wam współczuje tych dylematów z żywieniem cudzych psów, tych fundamentalnych problemów, który pies ma więcej mięśni. Wytykanie sobie braku umiejętności czytania ze zrozumieniem, problemy z wzrokiem.. i to ostatnio w jaki wątek się nie zajrzy.

[IMG]http://bb.belgi.com.pl/wcf/images/smilies/popcorn.gif[/IMG]

/w tym temacie jeszcze nie byłam, więc dzień dobry, ja tylko przelotem czytająco :) /

Posted

Tez bym probowala wiertarka robic dziure, pilka twarda to powinno jakos pojsc...

[quote name='vpassione']Bożesz, jak ja Wam współczuje tych dylematów z żywieniem cudzych psów, tych fundamentalnych problemów, który pies ma więcej mięśni. Wytykanie sobie braku umiejętności czytania ze zrozumieniem, problemy z wzrokiem.. i to ostatnio w jaki wątek się nie zajrzy.[/QUOTE]

witamy na dogomanii:diabloti::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='BBeta']Czyli Grama można, powiedzmy "skrytykować", a pieska Twojej koleżanki nie? :diabloti:[/QUOTE]

Odezwę się jako właścicielka tego pieska koleżanki evel :lol: Można go oczywiście krytykować, choć proponuję w jego wątku :diabloti: Ale za bardzo nie radzę, bo my nerwowi jesteśmy, dużo osób nas nie lubi na dogo, po co powiększać to grono :lol:

[quote name='BBeta']Wzrok mam bardzo dobry :) Miło, że pytasz :)

Zastanawiam się tylko po co ta ironia z Twojej strony, nie napisałam, że psiak ze zdjęcia wygląda źle, wręcz przeciwnie, śmieszy mnie po prostu ta licytacja, kto ma bardziej umięśnionego psa[/QUOTE]

Evel ma ironię po mnie, szczerze się kajam :lol: A tak serio, to myślę, że to po prostu niezgodność przekonań - Unbelievable twierdzi, ze Gram jest bardziej umięśniony, a Evel, że moje małe białe, co - jeśli porównujemy po fotach, co wiele osób lubi - jest faktem ;) Ale nie jest to powód do jakichś konkretnych zagryzień wątkowych, my tam z Martyną dalej wymieniamy przydatne uwagi na wątkach i Pw i nie zamierzamy się nagle nienawidzic, nie jesteśmy dziecmi :lol: Wbrew obserwacjom obcych osób, evel i Martyna też nie beda sie nienawidzic :lol:

Posted

nieszczęśliwy pies z dziś
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/855/zdjcie0415n.jpg/][IMG]http://img855.imageshack.us/img855/323/zdjcie0415n.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/829/zdjcie0411c.jpg/][IMG]http://img829.imageshack.us/img829/415/zdjcie0411c.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

koniec :evil_lol:

Posted

[quote name='BBeta']Ładnie jej w świnkach :)[/QUOTE]
bardzo mocno się wyróżniają na jej sierści :)
mają coś w sobie że każdy do nas tita :-o
chyba przez to że są takie słodkie.

Posted

a ja lubie słodkie na psie :)

zawsze mnie to zastanawiało , bo widziałam foty już na torach , to są "martwe" tory czy tam coś jeździ ?

Posted

[quote name='LadyS']Powiem więcej - u wielu dogomaniaków zajmujących się bezdomniakami panuje przeświadczenie, że pieska trzeba dużo karmić, żeby był gruby i dużo przytulać i głaskać, bo to będzie dla niego lepsze niż dbanie o jego ułożenie czy figurę (a przez to i zdrowie...).[/QUOTE]

No ja przeczytałam, że pieska nie kocham, bo zamiast go nosić na rączkach i pozwolić mi spać w łóżku (pies z lękiem separacyjnym), to ja go O ZGROZO szkolę. :evil_lol: Plus przeprowadzono analizę zdjęć w stylu "pies się czuje niepewnie, jest spięty" (zdjęcie jak pies był u mnie na rękach i się akurat przekręcał, pominę, że spotkanie na pewno było stresujące, pies lękowy, a tu dwa nowe psy < w tym wilczak, duży>, łącznie 4 inne psy w kawalerce - pies swoją drogą poradził sobie super mój psiak :D).

Miśka w świnkach wygląda super! <3

Posted

Vectra, historia stara, bo sprzed ponad roku. ;) Ale "niepokoje" były wcześniej na wątku, tu post od którego zaczynają się wróżby ze zdjęć [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/194227-Pudelki-z-pseudohodowli-W-NOWYCH-DOMACH-%29%29%29?p=15993037#post15993037"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/194227-Pudelki-z-pseudohodowli-W-NOWYCH-DOMACH-%29%29%29?p=15993037#post15993037[/URL] (gdzie ja byłam zachwycona, bo pies początkowo bał się schodów itd., a na widok yorka była panika, a na fotkach był niecały miesiąc u mnie :D), wcześniej też były niepokoje, że klatka, że szkolenie, no wiadomo. ;)

*jak mu kaganiec sprawiłam to w ogóle się dowiedziałam, że z niego próbuję amstaffa zrobić, a to łagodny piesek, a takie widać w komunikacji miejskiej mogą olewać przepisy :evil_lol: *

Posted

Wróżby ze zdjęć ? hahahaha oplułam monitor , ale to takie jest modne zauważyłam :evil_lol:
idę czytać , jak się znęcasz nad pieskiem :diabloti:

Posted

Oj na pewno nie tak, jak Gops nad Miśką, Gops jej każe ciągnąć opony i w ogóle, a przecież TO NIE BULL! :evil_lol: A jak wiadomo sporty siłowe są zarezerwowane wyłącznie dla bulli, no bo tak i już. ;)

Posted

Czytam to , szkoda że jadłam , bo bym się udusiła ... :evil_lol: leże i kwicze ....mistrz !!!

i się obraziłam w sumie , bo tam napisane było , że TTB można wywalić z wyra , a pudelka nie ... hahaha marzycielka co TTB na pierwszych stronach faktu widziała :evil_lol:

Każdy ma coś na sumieniu , ja karzę biegać tym moim małym biednym pieskom , od rana do nocy za boomerami i stać do zdjęć i ich nie szkolę :diabloti: a i jeszcze rozmnażam :diabloti: i trzymam w klatkach :diabloti:

Misia jest gruba :grins: jeszcze był sparing Jax vs Gram - kto ma większe mięśnie ... :evil_lol:

nic nie poprawia mi tak humoru , jak dogomania

Ale kręcą mnie wróżby ze zdjęć :evil_lol: szczególnie pewna niekonsekwencja iluzji :diabloti:

Posted

[quote name='Vectra']a ja lubie słodkie na psie :)

zawsze mnie to zastanawiało , bo widziałam foty już na torach , to są "martwe" tory czy tam coś jeździ ?[/QUOTE]
ja lubie różowe :loveu:
tory są używane bardzo rzadko , są tam 4 tory obok siebie(2 już zarośniete) i 1 ciut wyżej na górce , te na górce używane codziennie 2 razy dziennie przejżdze pociąg z węglem , te na dole są używane jedne przez firme która jest obok torów i maja swoje tory które skręcają do firmy też wożą węgiel do firmy zawsze to mały wagonik jest i jedzie wolno , nigdy nic nas nie zaskoczyło , no ale i nasze psy są już nauczone co to pociąg i nawet jak zatrąbi albo skrzypi pod kołami to się nie boją,nie panikują tylko dalej wąchają trawke czy co tam właśnie robiły , obcy pies zazwyczaj się wystraszy/spanikuję.

[quote name='Szura']

Miśka w świnkach wygląda super! <3[/QUOTE]
dzięki

[quote name='Szura']

*jak mu kaganiec sprawiłam to w ogóle się dowiedziałam, że z niego próbuję amstaffa zrobić, a to łagodny piesek, a takie widać w komunikacji miejskiej mogą olewać przepisy :evil_lol: *[/QUOTE]
biedny pudelek :mad: na siłe z niego amstafa robić no , nie dobrze.:evil_lol:
[quote name='Szura']Oj na pewno nie tak, jak Gops nad Miśką, Gops jej każe ciągnąć opony i w ogóle, a przecież TO NIE BULL! :evil_lol: A jak wiadomo sporty siłowe są zarezerwowane wyłącznie dla bulli, no bo tak i już. ;)[/QUOTE]
tak bo dla większości bulle to już nie są psy , to powinno mieć osobną kategorie jakieś świnko-psy czy coś ;)

[quote name='Vectra']

i się obraziłam w sumie , bo tam napisane było , że TTB można wywalić z wyra , a pudelka nie ... hahaha marzycielka co TTB na pierwszych stronach faktu widziała :evil_lol:

:diabloti:[/QUOTE]
a to TY nie wiedziałaś że ttb muszą spać w klatkach bo inaczej Cię zagryzą w nocy ? :lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...