Marta_Ares Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 pamiętaj żeby ją jeszcze w bazie zarejestrować. szkoda, ze u nas nie ma takich akcji.... koszt chipowania to ok 80zł
gops Posted October 14, 2011 Author Posted October 14, 2011 [quote name='Marta_Ares']pamiętaj żeby ją jeszcze w bazie zarejestrować. szkoda, ze u nas nie ma takich akcji.... koszt chipowania to ok 80zł[/QUOTE] u nas 70zł , dlatego czekałam na darmowe. u nas weterynarz rejestruję , nie kazał mi nic robić , spytałam oczywiście. ;)
Agnes Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 [quote name='Marta_Ares']pamiętaj żeby ją jeszcze w bazie zarejestrować[/QUOTE] w ktorej?:cool3: (pytanie podchwytliwe:eviltong:)
motyleqq Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 my też za friko czipowałyśmy, Etna nawet nie zauważyła, że ktoś jej coś wstrzyknął, może nas oszukali?:cool3:
Unbelievable Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 [quote name='Agnes']w ktorej?:cool3: (pytanie podchwytliwe:eviltong:)[/QUOTE] w każdej :grins:
vege* Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 [quote name='gops']u nas 70zł , dlatego czekałam na darmowe. u nas weterynarz rejestruję , nie kazał mi nic robić , spytałam oczywiście. ;)[/QUOTE] U mnie do końca 2010 roku było darmowe chipowanie więc też Nukę zachipowałam, też nic nie poczuła, sam wet się zdziwił bo mówił, że praktycznie każdy pies przychodzący do niego na chipowanie robi histerię :lol:Jak zapytałam ile by kosztowało chipowanie tak poza tą akcją darmowego chipowania to powiedział, że nie więcej jak 50 zł :-) I też nie kazał nam nigdzie w bazie zapisywać, bo wziął moje dane i powiedział, że później sam wszystko wpisuje :-)
gops Posted October 15, 2011 Author Posted October 15, 2011 [quote name='motyleqq']my też za friko czipowałyśmy, Etna nawet nie zauważyła, że ktoś jej coś wstrzyknął, może nas oszukali?:cool3:[/QUOTE] no, przed nami zachipował 498 psów :evil_lol: bo miał 500 chipów darmowych a ja się załapałam na przed ostatni , i mówił że nie było psa który by nie pisnął , to kwestia luźnej skóry na karku pewnie ;) ale ta igła robiła wrażenie :lol: [quote name='Unbelievable']w każdej :grins:[/QUOTE] nie trzeba nigdzie rejestrować . ;) [quote name='vege*']U mnie do końca 2010 roku było darmowe chipowanie więc też Nukę zachipowałam, też nic nie poczuła, sam wet się zdziwił bo mówił, że praktycznie każdy pies przychodzący do niego na chipowanie robi histerię :lol:Jak zapytałam ile by kosztowało chipowanie tak poza tą akcją darmowego chipowania to powiedział, że nie więcej jak 50 zł :-) I też nie kazał nam nigdzie w bazie zapisywać, bo wziął moje dane i powiedział, że później sam wszystko wpisuje :-)[/QUOTE] ;)
motyleqq Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 oni sami rejestrują, bo wtedy mają zwrot kasy. jeśli Ty zarejestrujesz, to oni nie dostają zwrotu, przynajmniej tak mi powiedział ten, który Etnę czipował ;)
Marta_Ares Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 [quote name='Unbelievable']w każdej :grins:[/QUOTE] wyliczankę trzeba zrobić :D a tak swoją drogą to w której rejestrują weci?
gops Posted October 15, 2011 Author Posted October 15, 2011 [quote name='Marta_Ares']wyliczankę trzeba zrobić :D a tak swoją drogą to w której rejestrują weci?[/QUOTE] przy chipowaniu dają taki plastik do ząłożenia na obrożę na nim jest numer telefonu do tej bazy , za jakiś czas zadzwonie się dowiem , na razie wet pewnie jeszcze nas nie zarejestrował .
Agnes Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 Weci? W ktorej chca;) W Warszawie w "warszawskiej" o ktorej zapewne w Gdansku juz wiedziec nie beda. Nie ma jednej bazy do ktorej wszyscy wpisuja swoje psy. Jak pies zachipowany w stolicy zgubi sie w tejze stolicy to pol biedy, gorzej jak sie zgubi w Krakowie. Tak bylo jeszcze niedawno, nie wiem na ile rozwiazali ten problem obecnie - pewnie nijak, powstaja tylko kolejne platne bazy. Dla mnie to pic na wode, zrobilam, bo darmo rozdawali i tyle ;) [B] gops[/B] farciaro hehe u nas nie dali nic do obrozy. Swoja droga jak wpisalam Azy kod w ta super baze to sie lekko zdziwilam informacjami tam zawartymi ;)
Unbelievable Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 [quote name='Marta_Ares']wyliczankę trzeba zrobić :D[/QUOTE] conajmniej :evil_lol: ja mam chyba w indexelu psa zapisanego, ale safe-animal jest lepsza bo ogólnoeuropejska
gops Posted October 15, 2011 Author Posted October 15, 2011 [quote name='Agnes'] [B] gops[/B] farciaro hehe u nas nie dali nic do obrozy. Swoja droga jak wpisalam Azy kod w ta super baze to sie lekko zdziwilam informacjami tam zawartymi ;)[/QUOTE] u nas dawali zawsze, Baster mimo że chipowany 6 lat temu też dostał taką plakietkę , tylko że plakietka sztuk 1 więc założyłam do kolczatki bo w niej chodzimy gdzieś dalej , tak to ma adresówki wszędzie tylko wiadomo . na plakietce tej jest numer telefonu do tej bazy i napis "zaczipowany" . [quote name='Unbelievable']conajmniej :evil_lol: ja mam chyba w indexelu psa zapisanego, ale safe-animal jest lepsza bo ogólnoeuropejska[/QUOTE] a ja nie wiem gdzie w sumie Baster jest zapisany aż z ciekawości poszukam jego książeczke i sprawdzę . dziś mam niezłą zagadkę , Baster od rana się trzęsie mimo że w domu mamy koło 23 stopni , myślałam że będzie miał atak ale do tej pory nie ma ehh
gops Posted October 18, 2011 Author Posted October 18, 2011 macie trochę staruszka :) [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/811/dsc02070p.jpg/][IMG]http://img811.imageshack.us/img811/5444/dsc02070p.jpg[/IMG][/URL] Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL] [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/708/dsc02071le.jpg/][IMG]http://img708.imageshack.us/img708/9017/dsc02071le.jpg[/IMG][/URL] Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL] niestety lepszych nie idzie mu zrobić .
łamAga Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 [url]http://img811.imageshack.us/img811/5444/dsc02070p.jpg[/url] wygodniś z tego staruszka :loveu:
*Monia* Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Jaki dumny staruszek się wyleguje na łóżku :loveu: Właśnie mi przypomniałyście że Shinuchy w końcu nie zachipowałam w tamtym roku i już mam niecny plan wyciągnięcia brata (ma meldunek w Wawie, ja nie mam) w weekend do weta, na pewno się ucieszy :p
motyleqq Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 a ja nie mam meldunku, nikt mnie o nic nie pytał :D
Agnes Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 O ile pamietam ja bylam z dowodem osobistym, wiec meldunek trzeba miec
motyleqq Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 [quote name='Agnes']O ile pamietam ja bylam z dowodem osobistym, wiec meldunek trzeba miec[/QUOTE] no chyba nie koniecznie trzeba, skoro ja nie mam, a pies zaczipowany :)
gops Posted October 21, 2011 Author Posted October 21, 2011 [quote name='dOgLoV'][URL]http://img811.imageshack.us/img811/5444/dsc02070p.jpg[/URL] wygodniś z tego staruszka :loveu:[/QUOTE] tak ,całe dnie leży ;) [quote name='*Monia*']Jaki dumny staruszek się wyleguje na łóżku :loveu: Właśnie mi przypomniałyście że Shinuchy w końcu nie zachipowałam w tamtym roku i już mam niecny plan wyciągnięcia brata (ma meldunek w Wawie, ja nie mam) w weekend do weta, na pewno się ucieszy :p[/QUOTE] no ja tylko czekałam na darmową akcję i po 5 latach znowu zrobili akcję , to od razu poleciałam . Miśka ma chipa na mnie , sprawdzali dowód (meldunek) . [quote name='motyleqq']a ja nie mam meldunku, nikt mnie o nic nie pytał :D[/QUOTE] [quote name='Agnes']O ile pamietam ja bylam z dowodem osobistym, wiec meldunek trzeba miec[/QUOTE] [quote name='motyleqq']no chyba nie koniecznie trzeba, skoro ja nie mam, a pies zaczipowany :)[/QUOTE] u nas trzeba mieć zameldowanie w Elblągu , sprawdzają to od razu zanim zachipują , nie wiem jak w innych miastach ;) dziś byłam chipować Shagiego z Kingą . ja jak zwykle za późno się kapnełam że karma nam się kończy i oba psy od 2 dni jedzą gotowane mięso z wypełniaczem i warzywami i tak aż do wtorku , bo dopiero wtedy będzie karma, i już się boję że mi się suka wypnie we wtorek na suche jak zobaczy że może mieć lepsze :lol: no i próbuję utuczyć Bastera ale słabo mi to idzie bo on potrafi nad miską stać 40min i wybierać mięso z ryżu a ryż(lub inny wypełniacz ) zostawić . Baster to chodzący szkielecior, nawet się go głaskać nie da bo same kości :roll:
evel Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 A może makaron gotuj Basterowi? Tak na paćkę. Są psy, które dużo bardziej wolą makaron niż ryż ;)
gops Posted October 21, 2011 Author Posted October 21, 2011 [quote name='evel']A może makaron gotuj Basterowi? Tak na paćkę. Są psy, które dużo bardziej wolą makaron niż ryż ;)[/QUOTE] wiesz co on potrafi wybrać , wszystko co dodaje jako wypełniacz jest w mega ciapce, rozgotowane jedynie nie daję kaszy bo to mu nie służy , ale wszelkie makarony,ryże czy płatki kukurydziane nawet ostatnio próbowałam rozmoczyć i z mięsem podać , on zostawia bardzo dużo wypełniacza a je same warzywa z mięsem , dłuuugo siedzi nad miską aż wybierze . no nic, jadą do nas już puszki pewnie we wtorek będą , puszkę łatwiej będzie zmieszać żeby nie mógł wybrać . Miśce za to żaden wypełniacz nie przeszkadza, bo obojętnie ile bym dała wszystko zje :roll: mój grubasek :lol:
*Monia* Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 [quote name='motyleqq']a ja nie mam meldunku, nikt mnie o nic nie pytał :D[/QUOTE] Jak chipowałam Hexę to też brat dowód pokazywał. Nie pytali o adres? :razz: [quote name='gops']wiesz co on potrafi wybrać , wszystko co dodaje jako wypełniacz jest w mega ciapce, rozgotowane jedynie nie daję kaszy bo to mu nie służy , ale wszelkie makarony,ryże czy płatki kukurydziane nawet ostatnio próbowałam rozmoczyć i z mięsem podać , on zostawia bardzo dużo wypełniacza a je same warzywa z mięsem , dłuuugo siedzi nad miską aż wybierze . no nic, jadą do nas już puszki pewnie we wtorek będą , puszkę łatwiej będzie zmieszać żeby nie mógł wybrać . Miśce za to żaden wypełniacz nie przeszkadza, bo obojętnie ile bym dała wszystko zje :roll:[B] mój grubasek[/B] :lol:[/QUOTE] I w końcu się przyznałaś :diabloti::eviltong: Mój grubasek też wszystko zjada z michy a brzuchol rośnie :mad: Może mięso mu na mniejsze kawałki pokrój? Albo zmiksuj wszystko i polej oliwą albo olejem z ryby :cool3:. U mnie kiedyś podziałało dodanie odrobinki czosnku (blee) do warzyw jak nie miałam podrobów i też michy wyczyściły.
Agnes Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 [quote name='evel']A może makaron gotuj Basterowi? Tak na paćkę. Są psy, które dużo bardziej wolą makaron niż ryż ;)[/QUOTE] Baster to francuski piesek hehehe rozpieszczony jak nic;) obawiam sie, ze makaron tu nic nie zdziala ;) Monia chcesz Basterowi watrobe rozsadzic? ;) olej a juz zapewne nie z ryb nie nadaje sie raczej dla staruszkow z chora watroba, to jest za tluste.
gops Posted October 21, 2011 Author Posted October 21, 2011 [quote name='*Monia*'] I w końcu się przyznałaś :diabloti::eviltong: Mój grubasek też wszystko zjada z michy a brzuchol rośnie :mad: Może mięso mu na mniejsze kawałki pokrój? Albo zmiksuj wszystko i polej oliwą albo olejem z ryby :cool3:. U mnie kiedyś podziałało dodanie odrobinki czosnku (blee) do warzyw jak nie miałam podrobów i też michy wyczyściły.[/QUOTE] nie no ja zawsze mówiłam że Miśka to chuda nie jest :evil_lol: ale nie żeby nadwagę miała jak mi niektórzy wmawiają :eviltong: co do mięsa to już jest na mega małe kawałki , niestety nie mam w czym tego rozmixować , będę musiała trochę nakupować teraz tzn nakupuję oliwy ,jogurtów. twarożków bo wiadomo samą puszką z wypełniaczem nie będzie żył , no i na pewno Miśka trochę na tym skorzysta bo już z tą myślą kupiłam 6,8kg worek suchej totw dla niej a nie 13kg ;) [quote name='Agnes']Baster to francuski piesek hehehe rozpieszczony jak nic;) obawiam sie, ze makaron tu nic nie zdziala ;)[/QUOTE] rozpieszczony to on jest przez moich rodziców ;) jakoś sobie poradzimy , chyba
Recommended Posts