gops Posted January 22, 2011 Author Posted January 22, 2011 [quote name='Ewa&Duffel']Chodziło mi tylko o to, że zazwyczaj to ttb skaczą do różnych rzeczy zawieszonych na drzewie, bynajmniej nie chodzi mi o robienie z Miśki ttb ;) Duffel też lubi łapać szarpak zawieszony na gałęzi, to jedna z wielu rozrywek po prostu i oczywiste, że każdy pies może to robić, jeśli lubi ;) Śliczny portrecik Kleo :loveu: http://images39.fotosik.pl/547/d3916ec47415d94emed.jpg Fajne ujęcie ;) http://images49.fotosik.pl/552/f37aa274042da5fbmed.jpg jestem przewrazliwionym na tym pukcie bo czesto to slysze ;) wkoncu mam syndrom "ttb" jak to ktos kiedys powiedzial :lol:
zaba14 Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 [quote name='Ewa&Duffel']Chodziło mi tylko o to, że zazwyczaj to ttb skaczą do różnych rzeczy zawieszonych na drzewie, bynajmniej nie chodzi mi o robienie z Miśki ttb ;) Duffel też lubi łapać szarpak zawieszony na gałęzi, to jedna z wielu rozrywek po prostu i oczywiste, że każdy pies może to robić, jeśli lubi ;) Śliczny portrecik Kleo :loveu: http://images39.fotosik.pl/547/d3916ec47415d94emed.jpg Fajne ujęcie ;) http://images49.fotosik.pl/552/f37aa274042da5fbmed.jpg ja moja chciałam nauczyć skakania do opony, ale ma ją gdzieś :P woli ganiać za piłkami ;(
gops Posted January 22, 2011 Author Posted January 22, 2011 zaba14 napisał(a):ja moja chciałam nauczyć skakania do opony, ale ma ją gdzieś :P woli ganiać za piłkami ;( to masz jakis wybrakowany model :diabloti::evil_lol: a obroze z kolcami masz? :lol: ja kiedys zawiesilam oponke od roweru :evil_lol: na dzialce i jedynym psem ktory chcial sie tym bawic byl Baster , skakal i szarpal jak rasowy pit bull :lol: kupilam Misce wkoncu sledy do ciagniecia , i zaczyanmy male odchudzanie :razz:
zaba14 Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 gops może gdybym wzieła oponke i normalnie się z suką poszarpała a dopiero później zawiesiła dość nisko to by sie nakręciła, ale oponke ma pies koleżanki na drzewie, dla mojej ciut za wysoko i ona się tym nie interesuje :) skakałam przy niej jak małpa i nic... ;) Bilonek wisiał na oponce to ona owszem skakała, ale po Bilonku :D :D robiła mu większe obciążenie hihi :) zobaczymy w maju się przeprowadzamy, szukamy czegoś z ogródkiem, może uda się w ogródku coś zamontować :>
gops Posted January 22, 2011 Author Posted January 22, 2011 zaba14 napisał(a):gops może gdybym wzieła oponke i normalnie się z suką poszarpała a dopiero później zawiesiła dość nisko to by sie nakręciła, ale oponke ma pies koleżanki na drzewie, dla mojej ciut za wysoko i ona się tym nie interesuje :) skakałam przy niej jak małpa i nic... ;) Bilonek wisiał na oponce to ona owszem skakała, ale po Bilonku :D :D robiła mu większe obciążenie hihi :) zobaczymy w maju się przeprowadzamy, szukamy czegoś z ogródkiem, może uda się w ogródku coś zamontować :> zazdroszcze przeprowadzki ! fajnie miec ogrodek majac psa :lol: mysle ze Miya by sie nakrecila na opone , pewnie kwestia czasu
zaba14 Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 też o tym marze ;) tym bardziej że będziemy mieszkać tylko w trójkę, więc tylko dwie osoby do zajęcia się psem ;) a tak to zawsze współlokatorka siostra mojego tzta zawsze z nią wyszła jak była potrzeba ;) a tak jeśli ogródek będzie zabezpeiczony to śmiało przy dobrej pogodzie będę mogła ją zostawić z boomerem... mam nadzieje że nie padnie na zawał :D :D bo nie wiem na ile jest wytrzymała , gdy u znajomych 4h biegała za boomerem po ogródku to ciekawe czy przy 8 by przeżyła :D :D
vege* Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 gops napisał(a): kupilam Misce wkoncu sledy do ciagniecia , i zaczyanmy male odchudzanie :razz: to co Miśka, aż tak przytyła :lol:
gops Posted January 22, 2011 Author Posted January 22, 2011 zaba14 napisał(a):też o tym marze ;) tym bardziej że będziemy mieszkać tylko w trójkę, więc tylko dwie osoby do zajęcia się psem ;) a tak to zawsze współlokatorka siostra mojego tzta zawsze z nią wyszła jak była potrzeba ;) a tak jeśli ogródek będzie zabezpeiczony to śmiało przy dobrej pogodzie będę mogła ją zostawić z boomerem... mam nadzieje że nie padnie na zawał :D :D bo nie wiem na ile jest wytrzymała , gdy u znajomych 4h biegała za boomerem po ogródku to ciekawe czy przy 8 by przeżyła :D :D ehhh mam nadzieje ze kiedys sie doczekam ogrodka :lol: vege* napisał(a):to co Miśka, aż tak przytyła :lol: zima ,zaczela normalnie jesc co jej wsypie to znika, nie ma tyle ruchu , jak jest snieg to nie rowerujemy ani nie plywamy a to duzo dawalo nie ma nadwagi raczej ale ja ja wole 0,5kg miejsza :lol: ma teraz 17,2kg a najlepiej wygladalo rpzy 16,5 ;)
vege* Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Nuka ma 21 kg, a ona na prawdę wcale nie chce jeść suchej karmy, nie wiem już co mam jej dawać :cry: jak już zje to najczęściej późnym wieczorem, lub w nocy, a tak to módl się, żeby zjadła karmę, teraz jej wzięłam BRIT z łososiem i BOSCH z jagnięciną to tak jakoś lepiej jej to podchodzi <uff>
gops Posted January 22, 2011 Author Posted January 22, 2011 vege* napisał(a):Nuka ma 21 kg, a ona na prawdę wcale nie chce jeść suchej karmy, nie wiem już co mam jej dawać :cry: jak już zje to najczęściej późnym wieczorem, lub w nocy, a tak to módl się, żeby zjadła karmę, teraz jej wzięłam BRIT z łososiem i BOSCH z jagnięciną to tak jakoś lepiej jej to podchodzi <uff> sprobuj polac mala lyzeczka oleju karme, albo jogurtem naturalnym u nas dziala ;) zle robisz ze ma ciagle miske, powinnas dawac 2 razy dziennie na 10min i zabierac skoro nie chce, zaufaj ze po kilku dniach zjadlaby ;) wiedzialaby ze nie stoi i nie czeka na nia. ja tak zaczelam robic i rzeczywiscie Miska potrafila nie jesc nawet 4dni a po takich akcjach zjadala chociaz polowe dawki . mi to powiedziala Agnes ale dziala wiec probuj moja np nie lubi jesc rano wiec ma tylko raz dawana miske z suchym , nie powinno sie tak robic ale ona nie nie chce inaczej wiec trudno , stawiam miske wieczorem na 10min akurat teraz to zjada ;)
vege* Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 ok spróbuję z tym olejem i miską, ogólnie też z tą miską próbowałam, ale co tata/mama weszli do kuchni to ją zestawiali i ciągle się o to z nimi kłóciłam :/ a najczęściej się kłócę z tatą o to by Nuki przy stole nie karmił :mad: a jak goście przychodzą to Nuka im na kolana wskakuje, próbuje ściągnąć ze stołu coś (ale jak ja w pokoju jestem to jakoś nie próbuje bo wie, że będzie za to kara taka, że na łóżku leżeć nie będzie mogła) i wtedy słyszę "Baaaaaasia, Nuka znowu na stół wskakuje", no to wtedy odpowiadam "sam nauczyłeś żebrać przy stole to teraz sam oducz jej tego" :diabloti: mina taty bezcenna :eviltong:
*Monia* Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Wyjąca Misia!! :loveu::loveu::loveu::loveu: Świetna ona jest, taki ciaputek zakręcony :loveu: Zaraziłaś mnie i też dzisiaj filmiki kręciłam, tylko u nas straszliwie monotonne są bo tylko bieg Shiny za piłką, przynoszenie i w tle darcie paszczy Hexoliny bo przecież śniegu nie rzucam wtedy kiedy ona stoi i na mnie patrzy :mad: Ta obroża to 4cm? Jakaś niekolorowa :eviltong:. A szelki doszły czy w końcu nie zamówiłaś?
gops Posted January 23, 2011 Author Posted January 23, 2011 vege* napisał(a):ok spróbuję z tym olejem i miską, ogólnie też z tą miską próbowałam, ale co tata/mama weszli do kuchni to ją zestawiali i ciągle się o to z nimi kłóciłam :/ a najczęściej się kłócę z tatą o to by Nuki przy stole nie karmił :mad: a jak goście przychodzą to Nuka im na kolana wskakuje, próbuje ściągnąć ze stołu coś (ale jak ja w pokoju jestem to jakoś nie próbuje bo wie, że będzie za to kara taka, że na łóżku leżeć nie będzie mogła) i wtedy słyszę "Baaaaaasia, Nuka znowu na stół wskakuje", no to wtedy odpowiadam "sam nauczyłeś żebrać przy stole to teraz sam oducz jej tego" :diabloti: mina taty bezcenna :eviltong: no u mnie bylo to samo , ale jak zobaczyli ze pies i tak nie chce jesc to przestali zestwaiwac ;) moja to tez zlodziej, a najbardziej lubi rozwalac smietnik w kuchni :roll: a ja potem musze sprzatac bo to moj pies, cokolwiek by nie zrobila ja musze sprzatac "TY chcialas psa to teraz sprzataj" wsumie maja racje :lol: *Monia* napisał(a):Wyjąca Misia!! :loveu::loveu::loveu::loveu: Świetna ona jest, taki ciaputek zakręcony :loveu: Zaraziłaś mnie i też dzisiaj filmiki kręciłam, tylko u nas straszliwie monotonne są bo tylko bieg Shiny za piłką, przynoszenie i w tle darcie paszczy Hexoliny bo przecież śniegu nie rzucam wtedy kiedy ona stoi i na mnie patrzy :mad: Ta obroża to 4cm? Jakaś niekolorowa :eviltong:. A szelki doszły czy w końcu nie zamówiłaś? jak jest brzydka pogoda to wole nakrecic filmik niz dawac brzydkie zdjecia na ktorych prawie nic nie widac :roll: dzis mamy ladna pogode , nasypalo nam jeszcze wiecej sniegu .. obroza to 4cm ale kupilam cala czarna zeby tylko wyprobowac , i jest ok miekka bardzo i wydaje sie ze psu wygodnie ale kolorowa nie wiem kiedy zaryzkuje :lol: jakie szelki ? z pitmana kupilam razem z obrozami , zlote szele 3cm , sa zajebiste :lol: ale juz cale brudne musze sprobowac je doprac , a teraz kupilam jej sledy ;)
gops Posted January 23, 2011 Author Posted January 23, 2011 Uploaded with ImageShack.us z bezdomna kolezanka :) Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us cdn
gops Posted January 23, 2011 Author Posted January 23, 2011 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us KOniec znowu bylo ciemno , jednak zima to nie jest dobra pora na zdjecia
vege* Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 ale macie ładne szeleczki :-) i dzięki za pomysł z tym olejem dodanym do suchej karmy, Nuka szybciej ją zjadła tylko, ze najpierw olej wylizała :lol:
*Monia* Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 gops napisał(a): jak jest brzydka pogoda to wole nakrecic filmik niz dawac brzydkie zdjecia na ktorych prawie nic nie widac :roll: dzis mamy ladna pogode , nasypalo nam jeszcze wiecej sniegu .. obroza to 4cm ale kupilam cala czarna zeby tylko wyprobowac , i jest ok miekka bardzo i wydaje sie ze psu wygodnie ale kolorowa nie wiem kiedy zaryzkuje :lol: jakie szelki ? z pitmana kupilam razem z obrozami , zlote szele 3cm , sa zajebiste :lol: ale juz cale brudne musze sprobowac je doprac , a teraz kupilam jej sledy ;) U nas też śniegu sporo :multi: Kolorowa z naszytym 3cm paskiem wygląda ok :razz: Pitmana szelki. Fajne są :loveu:. Ale one nie mają regulowanego paska między łapami.. Te szele to 3 czy 4 cm? Bo jakieś strasznie szerokie się wydają. Jakie gustowne kulki się Miśkowatej robią :evil_lol:
gops Posted January 23, 2011 Author Posted January 23, 2011 vege* napisał(a):ale macie ładne szeleczki :-) i dzięki za pomysł z tym olejem dodanym do suchej karmy, Nuka szybciej ją zjadła tylko, ze najpierw olej wylizała :lol: dzieki . tylko nie dawaj za duzo tego oleju ;) *Monia* napisał(a):U nas też śniegu sporo :multi: Kolorowa z naszytym 3cm paskiem wygląda ok :razz: Pitmana szelki. Fajne są :loveu:. Ale one nie mają regulowanego paska między łapami.. Te szele to 3 czy 4 cm? Bo jakieś strasznie szerokie się wydają. Jakie gustowne kulki się Miśkowatej robią :evil_lol: no nie maja, ale robia dosc normlane rozmiary , Miskowa ma 3cm ale ten kolor robi takie wrazenie , bardzo mocno sie odznacza :lol: na zdjeciach sa akurat ciasno zapiete , ale jak poluznie obrecz przednia to sa nizej i lepiej leza ;) Miska juz zarosla :roll: a ubierac sie cos ostanio nie chce wiec narazie nie tne ile wytrzymam to wytrzymam najwyzej bd robic szybka akcje , mysle ze spokojnie moge ja jeszcze tydzien przetrzymac z ta sierscia
vege* Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 daję jedną niedużą łyżeczkę od herbaty i dokładnie to mieszam :-)
evel Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 vege* napisał(a):Nuka ma 21 kg, a ona na prawdę wcale nie chce jeść suchej karmy, nie wiem już co mam jej dawać :cry: jak już zje to najczęściej późnym wieczorem, lub w nocy, a tak to módl się, żeby zjadła karmę, teraz jej wzięłam BRIT z łososiem i BOSCH z jagnięciną to tak jakoś lepiej jej to podchodzi <uff> A próbowałaś spalać miskę? Moja sucz przy odpowiedniej motywacji wciąga wszystko, a też marudziła :cool3:
gops Posted January 24, 2011 Author Posted January 24, 2011 vege* napisał(a):daję jedną niedużą łyżeczkę od herbaty i dokładnie to mieszam :-) ja daje tyle samo ;) evel napisał(a):A próbowałaś spalać miskę? Moja sucz przy odpowiedniej motywacji wciąga wszystko, a też marudziła :cool3: wiesz co , to zalezy od psa my jak mielismy strajk glodowy Miska nie chciala jesc wogole 4dni probowalam dawac cala dawke jako nagordy na spacerach i tez nawet nie spojzala..wiedziala ze to to samo co w domu ale jak kupilam mala paczke pedigree jako nagrody to sie rzucila :roll: vege* napisał(a):co robić? :oops: cala dawke suchej karmy dawac na dworze na spacerach jako nagrody ;)
gops Posted January 24, 2011 Author Posted January 24, 2011 dzisiaj znowu bylysmy z aparatem na spacerku , ale za czesto daje zdjecia i nie dam :evil_lol:
Recommended Posts