Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja już poczyniłam kroki w moim odchudzaniu , tzn bardziej w zgubieniu brzucha bo tak ogółem to dobrze waże .
nie jem po 19 :razz: ograniczałam pepsi do jednej puszki dziennie i batony do max 1 na 2 dni :lol:
pizza max raz na 2 tyg. ale jakoś nie działa a już się tak męczę prawie 2 miesiące .

• Replies 7.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja mam zaburzony cykl dnia ;) dlatego i pory posiłku mam inne ....

Śniadanko jadłam jak wracałam z pracy ... ok 3 nad ranem , kilo czereśni :evil_lol:

Posted

[quote name='Vectra']Ja mam zaburzony cykl dnia ;) dlatego i pory posiłku mam inne ....

Śniadanko jadłam jak wracałam z pracy ... ok 3 nad ranem , kilo czereśni :evil_lol:[/QUOTE]
rozumiem , no jeszcze mi się nie zdarzyło jeść śniadania o 3 w nocy :lol:
a u mnie czereśnie w tym roku jakieś lipne , mało słodkie albo ja mam pecha i już 2 razy na takie trafiłam.

Posted

to jeszcze pokaże nasz nowy zakup :diabloti:

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/220/zdjcie0403z.jpg/][IMG]http://img220.imageshack.us/img220/5125/zdjcie0403z.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/840/zdjcie0404c.jpg/][IMG]http://img840.imageshack.us/img840/869/zdjcie0404c.jpg[/IMG][/URL]

xxl :evil_lol:

i skóra (niestety nie miałam jak chwycić jedną ręką całości więc to tak połowa:evil_lol:)
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/135/zdjcie0406.jpg/][IMG]http://img135.imageshack.us/img135/4488/zdjcie0406.jpg[/IMG][/URL]

Posted

[quote name='LadyS']Hihi, Miśka ma świetną minę na pierwszej focie :lol:[/QUOTE]
to mina typu "odejdź z tą komórką "
10sec potem cieszy się i chce piłke ale i aparat i komórka ją strasznie peszy :roll:

Posted

[quote name='Unbelievable'] tylko że po kastracji może nie obrosnąć tak ładnie mięśniami jakby mógł, a tego już się nie dowiemy[/QUOTE]

Gooby, plz. Jax nie jest ładnie obrośnięty mięśniami? Może Gram za to jest? :diabloti: Sorry, NMSP :evil_lol:

U nas się zbiera na wielką burzę, tylko coś ta burza doleźć nie może, parno jest, duchota, masakra! :shake:

[url]http://img220.imageshack.us/img220/5125/zdjcie0403z.jpg[/url] nie dość, że zapasiona, to jeszcze katowana! Po oczach widać! :evil_lol:

Posted

[quote name='evel']

U nas się zbiera na wielką burzę, tylko coś ta burza doleźć nie może, parno jest, duchota, masakra! :shake:

[URL]http://img220.imageshack.us/img220/5125/zdjcie0403z.jpg[/URL] nie dość, że zapasiona, to jeszcze katowana! Po oczach widać! :evil_lol:[/QUOTE]
u nas to samo, zbiera się na burze, i tak mocno deszczowo nie wiadomo kiedy zaatakuję deszcz a pies nadal nie był :lol: była o 12 do sklepu i z powrotem tylko jakoś musi przeżyć .

oczywiście obroża nie jest jej , tzn nasza ale czeka na staszka.

Posted

Taka wielka obroża na takiego małego staffika ;)

Kurczę, ominęła mnie rozmowa o żarciu :placz: Gopsowa, nic się nie przejmuj. Mnie na wątku o RC chcieli przekonać, że Jari, który ważył 33 kg i było widać mu każdy mięsień, bo nie miał żadnego tłuszczu wyglądał lepiej i bardziej zdrowo niż teraz :diabloti: Dla mnie to on wyglądał jak dziecko z Etiopii, ale napalone na "sportowe" sylwetki nastolatki wiedzą lepiej. Wszystko jest OK, jak komuś się te wyżyłowane pity podobają, ale trzeba sobie zdać sprawę, że one zapewne nie jedzą tylko Acany czy TOTW tylko wpierniczają jakieś odżywki i mają ściśle określoną dietę. Ograniczając swojemu psu jedzenie, aby wyglądał "sportowo" nie mając na ten temat wiedzy, można doprowadzić do odwrotnego skutku tj spalania własnych mięśni.

Ja wiem, że stawy stawami, ale też bez przesady. Zauważyłam tendencję do traktowania wszystkich psów jakby te stawy miały chore. Wtedy to inna bajka. Ale pies ze zdrowymi stawami powinien mieć [B]normalną[/B] wagę, bez przesady w jedną ani w drugą stronę. Tym bardziej, że i tak większość psów na dogo, umówmy się, nie trenuje do mistrzostw świata tylko rekreacyjnie. No i są to rasy albo lekkie, albo małe.

Miśka to taki mały rottek - widział ktoś kiedyś sportowego rottka czy wszystkie są zatuczone? :diabloti: Jakby ktoś kiedyś czytał wzorce niektórych ras to by się dowiedział, że podkasany brzuch jest wręcz wadliwy, więc nie ma mowy o talii osy. Co nie znaczy absolutnie, że pies jest zatuczony. Mocniejsze psy są mocniejsze po całości, więc mają też grubszy szkielet.

Posted

[quote name='gops']oczywiście obroża nie jest jej , tzn nasza ale czeka na staszka.[/QUOTE]
Staszek to imię Twojego przyszłego psa czy jakaś nowa nazwa rasy? :diabloti:

Posted

[quote name='Amber']Taka wielka obroża na takiego małego staffika ;)
[B]staffiki maja duże karki , obroża będzie dobra[/B] :diabloti:

Kurczę, ominęła mnie rozmowa o żarciu :placz: Gopsowa, nic się nie przejmuj. Mnie na wątku o RC chcieli przekonać, że Jari, który ważył 33 kg i było widać mu każdy mięsień, bo nie miał żadnego tłuszczu wyglądał lepiej i bardziej zdrowo niż teraz :diabloti: Dla mnie to on wyglądał jak dziecko z Etiopii, ale napalone na "sportowe" sylwetki nastolatki wiedzą lepiej. Wszystko jest OK, jak komuś się te wyżyłowane pity podobają, ale trzeba sobie zdać sprawę, że one zapewne nie jedzą tylko Acany czy TOTW tylko wpierniczają jakieś odżywki i mają ściśle określoną dietę. Ograniczając swojemu psu jedzenie, aby wyglądał "sportowo" nie mając na ten temat wiedzy, można doprowadzić do odwrotnego skutku tj spalania własnych mięśni.

Ja wiem, że stawy stawami, ale też bez przesady. Zauważyłam tendencję do traktowania wszystkich psów jakby te stawy miały chore. Wtedy to inna bajka. Ale pies ze zdrowymi stawami powinien mieć [B]normalną[/B] wagę, bez przesady w jedną ani w drugą stronę. Tym bardziej, że i tak większość psów na dogo, umówmy się, nie trenuje do mistrzostw świata tylko rekreacyjnie. No i są to rasy albo lekkie, albo małe.

Miśka to taki mały rottek - widział ktoś kiedyś sportowego rottka czy wszystkie są zatuczone? :diabloti: Jakby ktoś kiedyś czytał wzorce niektórych ras to by się dowiedział, że podkasany brzuch jest wręcz wadliwy, więc nie ma mowy o talii osy. Co nie znaczy absolutnie, że pies jest zatuczony. Mocniejsze psy są mocniejsze po całości, więc mają też grubszy szkielet.[/QUOTE]
o to to LUBIĘ TO :lol:
szczególnie fragment o małym rottku :evil_lol:

Posted

[quote name='BBeta']Staszek to imię Twojego przyszłego psa czy jakaś nowa nazwa rasy? :diabloti:[/QUOTE]
nowa rasa :diabloti::evil_lol:
imię mamy inne wybrane , Kajetan czyli Kajtek w skrócie Kaj .
doszliśmy wszyscy w domu do wniosku że musi pasować do Misi i tak wybraliśmy , na 99% tak zostanie .;)

Posted

[quote name='Amber'] Wszystko jest OK, jak komuś się te wyżyłowane pity podobają, ale trzeba sobie zdać sprawę, że one zapewne nie jedzą tylko Acany czy TOTW tylko wpierniczają jakieś odżywki i mają ściśle określoną dietę. Ograniczając swojemu psu jedzenie, aby wyglądał "sportowo" nie mając na ten temat wiedzy, można doprowadzić do odwrotnego skutku tj spalania własnych mięśni.
[/QUOTE]

o to to ;) Takie psy mają diety jak ludzie koksy :D często właściciele oprócz odżywek nie stronią też od kłucia psów, niestety.

Posted

[quote name='Tyna21']o to to ;) Takie psy mają diety jak ludzie koksy :D często właściciele oprócz odżywek nie stronią też od kłucia psów, niestety.[/QUOTE]
w Polsce się tak nie dzieję wystarczy poczytać forum pitowo amstafowe, to zwykła dieta żadnych dodatkowych odżywek czy sterydów , oczywiście tabsy na stawy musza być .
nie wiem jak w innych krajach.

Posted

powiem Wam tylko tyle , że Emila waży teraz tyle co Rekin :diabloti: 15,500 :evil_lol: to są właśnie takie geny ;) dlatego pisałam , pies psu nie równy ;)
Puściłam je na dietę równo , Emila schudła 2 kg , Rekin 0,5 kg :evil_lol: Rekin ma 34,5 cm , Emila niecałe 40cm w kłębie :grins:

Ale cieszę się , że Rekinia łapa już sprawna w pełni , więc może ganiać za kijkiem i boomerem ;)

Posted

[quote name='gops']w Polsce się tak nie dzieję wystarczy poczytać forum pitowo amstafowe, to zwykła dieta żadnych dodatkowych odżywek czy sterydów , oczywiście tabsy na stawy musza być .
nie wiem jak w innych krajach.[/QUOTE]

Ja nie mówię, że robią tak wszyscy, ale wątpię też żeby ktoś na forum chwalił się tym, że koksuje swojego psa :D
Ja akurat nie wiem jak polskie psy, ale rozmawiałam z osobami od zagranicznych amstafów i i tak niestety się zdarza.
Sama ostatnio narzekając na to, że Vato nie może przytyć dostałam propozycję kupienia bardzo skutecznego środka, który raz dwa rozbuduje mi psa...i nie był to preparat naturalny z witaminkami :D oczywiście podziękowałam

Posted

[QUOTE]w Polsce się tak nie dzieję wystarczy poczytać forum pitowo amstafowe, to zwykła dieta żadnych dodatkowych odżywek czy sterydów , oczywiście tabsy na stawy musza być .[/QUOTE]
Wybacz ale kto to sprawdzi tak naprawdę? I piszę tu o odżywkach nie sterydach. Tj wiadomo, że każdy będzie gadał, że jego pies ma taką wspaniałą genetykę, że i na kaszy ze smalcem będzie tak wyglądał, ale mi się w to nie chce za bardzo wierzyć ;) Poza tym ja nie widzę nic złego w odżywkach, uważam, wręcz, że przy naprawdę sportowym psie bardzo mogą pomóc. Inna sprawa, że sporo tych psów, po takim sportowym życiu na starość za to płaci. Tak samo jak ludzcy sportowcy.

Posted

[quote name='Tyna21']Ja nie mówię, że robią tak wszyscy, ale wątpię też żeby ktoś na forum chwalił się tym, że koksuje swojego psa :D
Ja akurat nie wiem jak polskie psy, ale rozmawiałam z osobami od zagranicznych amstafów i i tak niestety się zdarza.
Sama ostatnio narzekając na to, że Vato nie może przytyć dostałam propozycję na bardzo skuteczny środek, który raz dwa rozbuduje mi psa...oczywiście podziękowałam[/QUOTE]
ale to widać ,pies na sterydach jest wielki , a u nas polskie pity te na zawodach są pięknie osuszone , drobne tylko mega umięśnione, wiem że przed zawodami niektórzy nie dają psu cały dzień pić żeby lepiej widać było rzeźbę .
te psy nie jedzą jakiś specjalnych karm serio, takie maja geny , że łatwo z nich zrobić mięśniaków beż żadnych odżywek.
dużo o tym czytałam, pytałam o to .

Posted

[quote name='Amber']Wybacz ale kto to sprawdzi tak naprawdę? I piszę tu o odżywkach nie sterydach. Tj wiadomo, że każdy będzie gadał, że jego pies ma taką wspaniałą genetykę, że i na kaszy ze smalcem będzie tak wyglądał, ale mi się w to nie chce za bardzo wierzyć ;) Poza tym ja nie widzę nic złego w odżywkach, uważam, wręcz, że przy naprawdę sportowym psie bardzo mogą pomóc. Inna sprawa, że sporo tych psów, po takim sportowym życiu na starość za to płaci. Tak samo jak ludzcy sportowcy.[/QUOTE]
bo rozmawiałam z kilkoma dziewczynami prywatnie i mówiły że żadne odżywki , sama dobra karma i treningi, możliwe że jakiś się znajdzie ale serio wątpie by nas tacy byli ;)

Posted

[quote name='Vectra']powiem Wam tylko tyle , że Emila waży teraz tyle co Rekin :diabloti: 15,500 :evil_lol: to są właśnie takie geny ;) dlatego pisałam , pies psu nie równy ;)
Puściłam je na dietę równo , Emila schudła 2 kg , Rekin 0,5 kg :evil_lol: Rekin ma 34,5 cm , Emila niecałe 40cm w kłębie :grins:

Ale cieszę się , że Rekinia łapa już sprawna w pełni , więc może ganiać za kijkiem i boomerem ;)[/QUOTE]
ale chudziny :evil_lol:
i Rekin zaraz zgubi :)

Posted

[quote name='gops']bo rozmawiałam z kilkoma dziewczynami prywatnie i mówiły że żadne odżywki , sama dobra karma i treningi, możliwe że jakiś się znajdzie ale serio wątpie by nas tacy byli ;)[/QUOTE]
A te dziewczyny mają jakieś osiągnięcia? Bo szczerze - dlaczego nie używają odżywek? Przy tak wytężonych fizycznie psach ja bym odżywki podawała, bo bałabym się przeciążenia organizmu. I co więcej nie wstydziłabym się o tym mówić ;) Ale jak piszę, większość ci powie, że "nic" nie robi, skoro nikt "nic" nie robi. Taka już ludzka natura.

Posted

[quote name='Amber']A te dziewczyny mają jakieś osiągnięcia? Bo szczerze - dlaczego nie używają odżywek? Przy tak wytężonych fizycznie psach ja bym odżywki podawała, bo bałabym się przeciążenia organizmu. I co więcej nie wstydziłabym się o tym mówić ;) Ale jak piszę, większość ci powie, że "nic" nie robi, skoro nikt "nic" nie robi. Taka już ludzka natura.[/QUOTE]
tak tak, pytałam akurat wtedy o to jak zacząć treningi ze staffikiem by mu nie zaszkodzić a od małego uczyć , i przy okazji pytałam o te odzywki i jaką karme podają , maja osiągnięcia mają .
one akurat nic nie dają ale myślę że głównie dlatego że psie odżywki są bardzo słabo dostępne i kosztuja fortune a na ludźkie pewnie trzeba uważać .

Posted

Tak sobie przeglądam te odżywki psie (tj suplementy) i wygląda na to, że suple na stawy dla psów pracujących zawierają też bardzo często inne dodatki i stąd to gadanie, że nic innego się im nie podaje. Teraz już wszystko jasne ;)

Np. coś takiego:
[I]RDS Joint-Heart-Muscle Formula
Dodatek uzupełniajcy do karm dla psów pracujcych:
Działanie: RDS Joint-Heart-Muscle Formula to produkt stworzony specjalnie z myl o psach ratownikach i innych psach
pracujcych. Preparat łczy w swoim składzie najsilniej działajce substancje czynne: glukozamin, chondroityn, L-karnityn i
HMB. Działanie Joint-Heart-Muscle Formula mona podsumowa w czterech słowach: Joint-Heart-Muscle Formula. Joint-
Heart-Muscle Formula chroni stawy i odbudowuje ich uszkodzenia, chroni serce i odnawia uszkodzon w wyniku
intensywnego wysiłku fizycznego tkank miniow, zmiata kancerogenne wolne rodniki powstajce podczas wysiłku. Preparat,
w wygodnej do podawania postaci saszetek, moe stanowi wsparcie codziennej diety, a dodatek białka z kurczaka i białka z
łososia, podnosi walory smakowe i odywcze preparatu.
Skład: hydrolizat białka z kurczaka, hydrolizat białka z łososia, siarczan glukozaminy, siarczan chondroityny, L-karnityna, -
hydroksy--metylomalan wapnia, tauryna, L-leucyna, L-izoleucyna, L-walina, kwas alfa-liponowy.[/I]

Posted

Migori, chyba nawet nie mam nawet co ci odpisywać bo się zupełnie nie zrozumiałyśmy ;)

[quote name='evel']Gooby, plz. Jax nie jest ładnie obrośnięty mięśniami? Może Gram za to jest? :diabloti: Sorry, NMSP :evil_lol:
[/QUOTE]
Ja nic takiego nie napisałam, chodziło mi o to, że mógłby być bardziej obrośnięty, ładnie proszę nie wkładać mi nie moich słów do ust po raz kolejny bo mnie to nie bawi :)

Gram teraz wygląda jak stado nieszczęść, wcześniej był obrośnięty mięśniami lepiej niż Jax teraz, brak ruchu robi swoje. Zauważ że nie robię mu fot na okrągło, i nie miał zdjęć sylwetki w swoim najlepszym okresie :) a już na pewno nie wystawowych gdzie byłby łądnie spięty i miał wszystko widoczne, filmiki też wiele do życzenia zostawiają. I kto go na żywo widział ten wie jak on wygląda, ale też strasznym mięśniakiem nigdy nie będzie, bo ja nie chcę robić z niego mięśniaka, nie jara mnie to, wolę z nim porobić coś innego

Posted

[quote name='Amber']Tak sobie przeglądam te odżywki psie (tj suplementy) i wygląda na to, że suple na stawy dla psów pracujących zawierają też bardzo często inne dodatki i stąd to gadanie, że nic innego się im nie podaje. Teraz już wszystko jasne ;)

Np. coś takiego:
[I]RDS Joint-Heart-Muscle Formula
Dodatek uzupełniajcy do karm dla psów pracujcych:
Działanie: RDS Joint-Heart-Muscle Formula to produkt stworzony specjalnie z myl o psach ratownikach i innych psach
pracujcych. Preparat łczy w swoim składzie najsilniej działajce substancje czynne: glukozamin, chondroityn, L-karnityn i
HMB. Działanie Joint-Heart-Muscle Formula mona podsumowa w czterech słowach: Joint-Heart-Muscle Formula. Joint-
Heart-Muscle Formula chroni stawy i odbudowuje ich uszkodzenia, chroni serce i odnawia uszkodzon w wyniku
intensywnego wysiłku fizycznego tkank miniow, zmiata kancerogenne wolne rodniki powstajce podczas wysiłku. Preparat,
w wygodnej do podawania postaci saszetek, moe stanowi wsparcie codziennej diety, a dodatek białka z kurczaka i białka z
łososia, podnosi walory smakowe i odywcze preparatu.
Skład: hydrolizat białka z kurczaka, hydrolizat białka z łososia, siarczan glukozaminy, siarczan chondroityny, L-karnityna, -
hydroksy--metylomalan wapnia, tauryna, L-leucyna, L-izoleucyna, L-walina, kwas alfa-liponowy.[/I][/QUOTE]
a no widzisz , a wiesz jaka jest cena takiego czegoś ?
oczywiście ja nie zamierzam nic dawać prócz zwykłych tabsów na stawy , myśle że uda nam się ładnie wyglądać i bez takich rzeczy a naturalnym treningiem.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...