SengaSengana Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 [quote name='Germanika']Aniu przy najbliższej wystawie postaram się to naprawić.[/quote] tak czy siak, wszystko w moich rekach :lol: :lol: :lol: :lol:
Candy Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 Widzę, że gorąca atmosfera się robi. Jakieś uszczypliwości ze strony Germaniki do Anna1 - oj nie ładnie, nie ładnie. Przecież każdy wie, że Idea, Weset, Wrotka Wywrotka, Wermut, Wiraż to Germanika. Trzymajcie się ludziska i więcej dystansu do tego kynologicznego grajdołu.
anna1 Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 czyzby mialo ci to sprawic wielka trudnosc w ramach kolezenskiej uprzejmosci? no coz jesli tak to glowa muru nie przebije:)
orsini Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 [quote name='SengaSengana']tak czy siak, wszystko w moich rekach :lol: :lol: :lol: :lol:[/quote] O DŻIZAS jak tak :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
SengaSengana Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 [quote name='anna1']czyzby mialo ci to sprawic wielka trudnosc w ramach kolezenskiej uprzejmosci? no coz jesli tak to glowa muru nie przebije:)[/quote] a któż tu mówi o trudnościach ?????:crazyeye: Aniu dla Ciebie WSZYSTKO !!!!:loveu:
orsini Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 [quote name='SengaSengana']a któż tu mówi o trudnościach ?????:crazyeye: Aniu dla Ciebie WSZYSTKO !!!!:loveu:[/quote] a dla mnie??????????????????????????????
Germanika Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 [quote name='Candy']Widzę, że gorąca atmosfera się robi. Jakieś uszczypliwości ze strony Germaniki do Anna1 - oj nie ładnie, nie ładnie. Przecież każdy wie, że Idea, Weset, Wrotka Wywrotka, Wermut, Wiraż to Germanika. Trzymajcie się ludziska i więcej dystansu do tego kynologicznego grajdołu.[/quote] Candy,chyba żartujesz jakie uszczypliwości.Z mojej strony:crazyeye: .Nie każdy jest znawcą chińskich grzywaczy i wie z jakiej hodowli pochodzi dany pies,a pełna nazwa to imię i przydomek.Hodujemy po to,aby nasze psy były coraz lepsze,więc pełna nazwa psa jest swoistą reklamą,tak jak jego tytuły,i to postaram sie uzupełnić.Ewuniu to prośba do Ciebie.
anna1 Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 [quote name='SengaSengana']a któż tu mówi o trudnościach ?????:crazyeye: Aniu dla Ciebie WSZYSTKO !!!!:loveu:[/quote] dZiekuje ci bardzo:) candy ja mam juz super wielki dystans do tej kynologii:)) dostalam sporo cennych lekcji i nie zamierzam sie zabijac o nic na wystawach i w tym swiatku:) ale mam tez kilka cennych znajomosci ktore pielegnuje i ciesze sie ze te osoby poznalam mimo ze z niektorymi dzieli mnie spora odleglosc i tu w polsce i za granica ale grunt to pozytywne myslenie i bycie w porzadku w stosunku do siebie i wlasnie tych osob ktore tez sa w porzadku do mnie:)
Candy Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 [quote name='Germanika']Candy,chyba żartujesz jakie uszczypliwości.Z mojej strony:crazyeye: .Nie każdy jest znawcą chińskich grzywaczy i wie z jakiej hodowli pochodzi dany pies,a pełna nazwa to imię i przydomek.Hodujemy po to,aby nasze psy były coraz lepsze,więc pełna nazwa psa jest swoistą reklamą,tak jak jego tytuły,i to postaram sie uzupełnić.Ewuniu to prośba do Ciebie.[/quote] Panie Adamie a kto Pana nie zna i Pana psów??? Nawet ja znam choć nie hoduję grzywaczy. Wystarczy pojechać na pierwszą lepszą wystawę i Pana widać z psami bądź sędziującego:roll: . Nie zgodze się co do tego, żehoduje się psy aby były coraz lepsze. Dość duża część to rozmnażalnie a nie hodowle:mad: . Przepraszam ale taka jest brutalna prawda. Pozdrawiam.
Candy Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 [quote name='anna1']dZiekuje ci bardzo:) candy ja mam juz super wielki dystans do tej kynologii:)) dostalam sporo cennych lekcji i nie zamierzam sie zabijac o nic na wystawach i w tym swiatku:) ale mam tez kilka cennych znajomosci ktore pielegnuje i ciesze sie ze te osoby poznalam mimo ze z niektorymi dzieli mnie spora odleglosc i tu w polsce i za granica ale grunt to pozytywne myslenie i bycie w porzadku w stosunku do siebie i wlasnie tych osob ktore tez sa w porzadku do mnie:)[/quote] Aniu i tu się z Tobą zgadzam. Jesteś wielka !!! Trzymaj tak dalej. Życzę Ci szybkiego powrotu do zdrowia.
resuruss Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 [quote name='Candy']Panie Adamie a kto Pana nie zna i Pana psów??? Nawet ja znam choć nie hoduję grzywaczy. Wystarczy pojechać na pierwszą lepszą wystawę i Pana widać z psami bądź sędziującego:roll: . Nie zgodze się co do tego, żehoduje się psy aby były coraz lepsze. Dość duża część to rozmnażalnie a nie hodowle:mad: . Przepraszam ale taka jest brutalna prawda. Pozdrawiam.[/quote] Ja bylam w zeszlym roku na kilku "pierwszych lepszych " wystawach i nie bylo widac Pana Adama ani jego psow.....na dodatek nawet w rodowodach psow wystawianych nie bylo przydomka Germanika......a, i sedziowie tez byli inni.......:roll:
SengaSengana Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 [quote name='Candy']Panie Adamie a kto Pana nie zna i Pana psów??? Nawet ja znam choć nie hoduję grzywaczy. Wystarczy pojechać na pierwszą lepszą wystawę i Pana widać z psami bądź sędziującego:roll: . Nie zgodze się co do tego, żehoduje się psy aby były coraz lepsze. Dość duża część to rozmnażalnie a nie hodowle:mad: . Przepraszam ale taka jest brutalna prawda. Pozdrawiam.[/quote] a co to za głupoty ....????:crazyeye: mówisz o hodowli ???? czy o produkcji?????:roll: hodowla ma tylko jeden cel !!!!!!:roll:
orsini Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 [quote name='Candy'] Nie zgodze się co do tego, żehoduje się psy aby były coraz lepsze. Dość duża część to rozmnażalnie a nie hodowle
orsini Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 [quote name='orsini'][quote name='Candy'] Nie zgodze się co do tego, żehoduje się psy aby były coraz lepsze. Dość duża część to rozmnażalnie a nie hodowle[/quote] ]zzarlo mi posta!!!!to po co sie hoduje w takim razie?????????????????i co z tego ze sa rozmnazacze??????????????????
resuruss Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 Hodowla = badz co badz rozmnazanie = rozmnazalnia?????O to chodzilo ,bo nie zrozumialam?????:roll:
flashka-g Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 na mięso na te Belinki orsini chyba:P :cool3: :lol:
Candy Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 Absolutnie nie mam na myśli, że hodowla=rozmnażalnia. Chodzi o to, że nie każdy podchodzi to hodowli tak jak, np. Germanika, Anna1 i inni. Są też osoby które non stop kryją swoje suki czym popadnie nie zastanawiając się czy ten pies jest dobrym partnerem dla ich suk. A chyba w hodowli chodzi o to, żeby dążyć do jak najbardziej doskonałych egzemplarzy a nie "poprak".
flashka-g Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 niektórzy naprawde sa tak zapatrzeni w siebie i swoje psy ze nie widzą świata na około...rozbrajają mnie takie osoby.I własnie kryja swoje beznadziejne suki przecietnymi psami..i potem mamy przecietne psy na ringach. Wcale nie mowie ze po utytułowanych psach musi sie urodzic cos super...ale dobry rodowod jest zawsze jakims wiekszym zabepieczeniem.
SengaSengana Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 [quote name='Candy']Absolutnie nie mam na myśli, że hodowla=rozmnażalnia. Chodzi o to, że nie każdy podchodzi to hodowli tak jak, np. Germanika, Anna1 i inni. Są też osoby które non stop kryją swoje suki czym popadnie nie zastanawiając się czy ten pies jest dobrym partnerem dla ich suk. A chyba w hodowli chodzi o to, żeby dążyć do jak najbardziej doskonałych egzemplarzy a nie "poprak".[/quote] to jaki sens miała Twoja wcześniejsza wypowiedź ????:crazyeye:
orsini Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 nie miala-chcial sobie cos popisac hahahahahhaa ze bezsensu?coz
miniaga Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 Ja akurat interesuje sie grzywkami juz jakis czas a nie każdego psa rozpoznam - mam jeszcze wrodzony brak pamięci do imion i przydomków i gdyby nie baza to..... Najczęsciej własnie mam tak, że podoba mi sie jakiś pies rozmawiam o nim a potem okazuje sie, że ja kojarzę tego psa z wieku szczenięcego - ale kojarzę te fakty dopiero po podaniu przydomka.
Candy Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 [quote name='orsini']nie miala-chcial sobie cos popisac hahahahahhaa ze bezsensu?coz[/quote] Wiecie co?? Szkoda mi Was. Klan zadufanych i wchodzących sobie w tyłki. Obca osoba, spoza "kliki" jest gnojna - życie.
Germanika Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 [quote name='Candy']Panie Adamie a kto Pana nie zna i Pana psów??? Nawet ja znam choć nie hoduję grzywaczy. Wystarczy pojechać na pierwszą lepszą wystawę i Pana widać z psami bądź sędziującego:roll: . Nie zgodze się co do tego, żehoduje się psy aby były coraz lepsze. Dość duża część to rozmnażalnie a nie hodowle:mad: . Przepraszam ale taka jest brutalna prawda. Pozdrawiam.[/quote] To miłe,ale AŻ tak rozpoznawalny nie jestem.Przykro mi:roll: . A co do hodowli to uważam,że tu trzeba trochę dystansu zachować i,nie "wkładać" wszystkich do jednego worka.Nie jest idealnie,ale to my decydujemy(hodowcy,właściciele reproduktorów),które suki są kryte i u kogo.Nie ma monopolu na super psy,wygrywanie,każdy z nas zaczyna od czegoś,poźniej wszystko zależy od tego jak to poprowadzimy i od tz. łutu szczęścia.Może jestem zbyt wielkim optymistą,ale nadal uważam,że hodowla polega na poprawianiu pogłowia,a nie TYLKO na rozmnażaniu.
Recommended Posts