Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

saga_86 napisał(a):
Słuchajcie, ja jestem jak najbardziej za sterylkami, tylko ja nie wiem czy dla 9 letniej suni sterylizacja nie będzie za dużym obciążeniem. Spytajcie sie może weta co o tym myśli..

Trzy dni temu moja dwunastoletnia mała sunia miała sterylkę połączoną z usuwaniem 4 tłuszczaków. Bardzo się o nią bałam. Przed zabiegiem zrobiłam jej morfologię z profilem nerkowo - wątrobowym + sód i potas, USG jamy brzusznej i uzyskałam opinię kardiologa. Zabieg przebiegł bez problemów. Dostała antybiotyk i środki przeciwbólowe - również do domu, w tabletkach - na wypadek wystąpienia bólu. Wczoraj była na kontroli szwów. Wszystko jest ok. Jutro następna kontrola a za tydzień zdjęcie szwów. Mam nadzieję, że zagoi się "jak na psie". Kamień spadł mi z serca, że mamy to za sobą, choć żałuję, że sunia nie zrobiliśmy tego znacznie wcześniej.

PS: moja sunia nie miała szczeniaków i nie była zainteresowana "kawalerami" nawet będąc w cieczce. Pilnowaliśmy jej, żeby dmuchać na zimne.
Słyszałam jednak o kilku taki przypadkach, kiedy suka odganiająca "narzeczonych" przy wielu cieczkach, w końcu uciekła z jakimś nowym kandydatem i były z tego szczenięta.

• Replies 478
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pewnie jeszcze w tym tygodniu zrobi ktoś `nalot` do Pana Czarka zeby sprawdzic warunki.;] A jak wszytsko pojdzie ok to szukamy transportu Olkusz-Ostrowiec Świętokrztski.

Posted

Witam :) Zostałam poproszona na privie o sprawdzenie domku dla slicznej Scotki.... Poprosze więc namiary i ewentualne sugestie na co mamy zwrócić szczególna uwage. Pójdziemy tam z Jolą - inspektorem TOZ - we dwie będzie nam raźniej :cool3: Potem tutaj zdam relację...

Posted

[email protected] napisał(a):
Witam Cię,bardzo mi sie podoba ta sunia i byłbym nia zainteresowany. Ja mieszkam w Ostrowcu św.Jak było by to mozliwe to nawet bym prosił o kontakt tel.podaje swoj nr.509-422-232.Prosze o szybka odpowiedz!!!

a wlasiciwie to P. Czarek podal numer telefonu. Jest uprzedzony, ze ktos moze do niego dzwonic w sprawie spotkania:razz:

Posted

Iwop dziekuje.:loveu:
Co do adresu to może byś sie z Panem Czarkiem dogadała bo mi go podoał,ale moja kochana mamusia go gdzies schowala i nie wiem gdzie.;|
To jego gg ===> 2567853 . wiec napisz i dogadajcie się sami co do spotkania.;]

Posted

Próbowałam zadzwonic do pana Czarka ale nie odbiera. Zadzwonie więc wieczorem i sie umówię. już rozmawuiałam z Jola i pójdziemy "na zwiady" razem... Czy macie jakieś konkretne sugestie o co go pytac? Czy tez to co zawsze w takich sytuacjach...?

Posted

Przepraszam ale nie mam cierpliwoći czytac całego wątku... jakim trafem Scoti ma trafic z Olkusza do ostrowca..? To znaczy skąd "wytrzasnęłyście " pana Czarka?:crazyeye: