Frytela Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 [quote name='Dynamique']Nie wspomne o ocenach Pani Anne Inegraad czy jak jej tam było. Były wspaniałe co niektóre psy,a ona tylko bardzo dobre i dobre :roll: Nie wpsomne o tym, jak wybierała na miejscach. Co niektórzy sedziowie to porażka. :roll: A my dostaliśmy dobrą i srebro (nawet babki nam mówiły,ze nie powinniśmy dostac medalu,bo medal jest dla bdb oraz dosk.)[/quote] Wlasnie jak to jest z tymi medalami naprawde? bo ja wszedzie slyszalam ze za bdb nie ma a jest tylko za dosk. a wczoraj u w/w sedziny dostalismy bdb, 1/2 i do tego złotko xD Quote
AnkaW Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 Z Regulaminu wystaw psów rasowych [FONT=CentSchbookPL-Roman][SIZE=2][LEFT]"W każdej klasie i rasie, z wyjątkiem szczeniąt, przyznaje się medale lub rozety dla 3 psów, które [B]uzyskały [/B][B]ocenę doskonałą[/B] oraz I, II i III lokatę; za lokatę I przyznaje się medal złoty, za lokatę II medal srebrny,[/LEFT] za lokatę III medal brązowy." [/SIZE][/FONT] Quote
Kaya Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 My wrócilismy z dosk. i III lokatą pierwszy nasz medal ;) Quote
Kaya Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 Dziękujmy i zapomniałam dodać że gratulujemy wszystkim wygranym i przegranym :-) Quote
Jureja Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 [quote name='Tecia']A wiecej wynikow rudaskow mozna poprosic?:loveu:[/quote] AGRO Rysi Wykrot-dosk.ex1 CWC,zw.rasy ALLODEE Cinammon's dosk.ex1, CWC,CACIB AMERICAN DOLLAR Z Arislandu dosk. ex2 TELL ME YOU CARE FOR ME Dostojne Szałaputy dosk,ex3 ITAKA Rysi Wykrot bdb.,ex 2 Nie wiem czy mi sie cos nie pokrecilo,nie jestem pewna na 100%... Quote
McDzik Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 [quote name='caminada']Dopiero weszłam do domu,musze zając się swoimi psami i sobą. Jak odsapnę wstawie fotki z wczoraj łącznie z portretem Lika . Dzsiejsze sciągnę z aparatu jutro. pozdrawiam[/quote] A jednak ktoś go ufocił :multi: Dziekuję bardzo :) To ja już tu nie będę wchodzić i śledzic, tylko fotki samego Lika poproszę do działu Grupa IX --> "Spaniele Tybetańskie wszem i Wobec" :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Light of Shin-Ra Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 [quote name='sylwiaskalska']Sandi akurat agresywny pies to taki jak właściciela ma do kitu, a ja w życiu nie widziałam agresywnego bullteriera :roll: rasy zostały oddzielone właśnie po to aby właściciele innych ras sobie nie przeszkadzali[/quote] Słyszałam o wypadku w Szczecinie gdzie agresywny amstaf rzucił się na innego psa zrywając obrożę. Quote
sylwiaskalska Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 [quote name='Han Sharn']Słyszałam o wypadku w Szczecinie gdzie agresywny amstaf rzucił się na innego psa zrywając obrożę.[/quote] Takie wypadki bywają wszedzie w każdym mieście mój bokser został też pogryziony przez asta i to poważnie dziura w szyji i na udzie ale nie rzucam ich do jednego wora że wszystkie są agresywne :roll: To pies z charakterem nie dla laika czy tzw "dresiarza" no ale szerzej to nie w tym temacie :) Quote
McDzik Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 W ogole kto ma jakies fotki z konkurencji finalowych? Gracjana, czyzbyście na pudło weszli? :) Quote
Asia i collie Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 Jak w ogóle wyglądały BISy w Szczecinie? Caminada ;) jak znajdziesz chwilkę napiszesz? Quote
Tecia Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 [quote name='Jureja']AGRO Rysi Wykrot-dosk.ex1 CWC,zw.rasy ALLODEE Cinammon's dosk.ex1, CWC,CACIB AMERICAN DOLLAR Z Arislandu dosk. ex2 TELL ME YOU CARE FOR ME Dostojne Szałaputy dosk,ex3 ITAKA Rysi Wykrot bdb.,ex 2 Nie wiem czy mi sie cos nie pokrecilo,nie jestem pewna na 100%...[/quote] Dzieki wielkie, ale chyba faktycznie cos pokrecilas:) Jesli ARGO mial CWC to musiał być w pośredniej wiec jesli nie ma CACIB-a to i rasy tez nie ma:) A jesli byl w mlodziezy to nie ma CWC :) tylko ZwMł:) a suki jakies byly? Quote
McDzik Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 No i Dollar z 2 lokatą to tez dziwne zjawisko :D Quote
karolka Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 [SIZE=3][COLOR=darkred][B]GRATULACJE DLA WSZYSTKICH WYSTAWIAJĄCYCH DOGOMANIKÓW[/B][/COLOR][/SIZE] [B][SIZE=3][COLOR=#8b0000]ORAZ PODZIĘKOWANIA DLA DZIEWCZYN KTÓRE UMIEŚCIŁY PIĘKNE FOTKI Z SOBOTY[/COLOR][/SIZE][/B] [B]Dla naszej młodej suni Szczecińska wystawa zakończyła się sporym sukcesem:[/B] [B]FISICHELLA PRINCESSA Thi-Hi, Kl. Pośrednia: V1, CWC, NDSwR, CACIB, BOB[/B] [IMG]http://img294.imageshack.us/img294/1329/fisi297ye4.jpg[/IMG] [IMG]http://img517.imageshack.us/img517/8705/fisi300rz7.jpg[/IMG] Quote
Kiniek Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 jutro z rana dam zdjęcia z niedzielnych finałów Quote
maxxel Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 [quote name='Elitesse']hmm zastanawialo mnie to co napisales bo sedzine bardzo cenie :roll: a jak uslyszalam wyniki to zdania o niej nie zmienilam - w tej stawce wygraly te psy ktore na zwyciestwo zasluzyly :roll:[/quote] Moze rzeczywiscie powinienem powiedziec w mojej subiektywnej ocenie;) Nie zgadzam sie z ocena BOB`a dla psa doroslego.Ta suka poprostu mi sie nie podoba.. Quote
niki_ill Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 Czy mozliwe jest otrzymanie oceny doskonalej, bez lokaty...bedac samemu w stawce? Quote
McDzik Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 [quote name='niki_ill']Czy mozliwe jest otrzymanie oceny doskonalej, bez lokaty...bedac samemu w stawce?[/quote] Mozliwe - sedzia psu ocene musi postawić (chociażby dyskwalifukującą) , ale lokata zarówno jak tytuły dla psów będących samemu w klasie to tylko uznaniówki. Quote
Elitesse Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 [quote name='maxxel']Moze rzeczywiscie powinienem powiedziec w mojej subiektywnej ocenie;) Nie zgadzam sie z ocena BOB`a dla psa doroslego.Ta suka poprostu mi sie nie podoba..[/quote] i pies i suka maja swoje zalety i wady, oba sa niezle ale oba mnie na kolana nie powalaja Quote
sylwiaskalska Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 [quote name='niki_ill']Czy mozliwe jest otrzymanie oceny doskonalej, bez lokaty...bedac samemu w stawce?[/quote] Ja byłam sama w stawce i jeżeli sędzia uzna że twój pies jest dobry dostaje lokate I ocena doskonała oraz od uznania sędziego CWC lub CACIB. Czasami to że jesteś sama w stawce nie oznacza że zejdziesz ze wszystkim. Generalnie jak miałam ocenę doskonałą zawsze miałam zaznaczoną lokate I w konkurencji 1 Quote
AnkaW Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 [quote name='niki_ill']Czy mozliwe jest otrzymanie oceny doskonalej, bez lokaty...bedac samemu w stawce?[/quote] Nie możliwe. Otrzymując ocenę doskonałą lub bardzo dobrą musi być przydzielona lokata /w tym przypadku pierwsza/ natomiast niekoniecznie pies może dostać tytuły cwc, zw.mł. - to już według uznania sedziego. Quote
sylwiaskalska Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 zdjęcia :) [URL]http://www.dannydfoto.com/2008_06_xvi_mwpr_szczecin.html[/URL] Quote
Recommended Posts