Talcott Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 Cuuuudnie!!! Ten pies zasługuje na dom !!!!!! Quote
gosia15 Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 Nooo... Gratuluję, Bączek, podjęcia właściwej decyzji :loveu:... Alfik też!!! Quote
Bączek Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 Gosiu15. Widze ze jstes z Tych. Czy znasz blizej Alfika.Czy mialaś z nim do czynienia. Co wiecie o jego przeszłosci.Czy sa jekies nowe zdjecia i czy dalej jest taki chudy. Quote
Bączek Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 Musze wyłączyć kompa niedoczekawszy się odpowiedzi. Jade do Warszawy do wtorku, więc nie poczytajcie sobie braku odpowiedzi, jako rezygnacji z Alfika. Wzięłabym go już dzisiaj, gdyby nie ta Warszawa. Czy można wziąc psa ze schroniska po 17-stej. Ja pracuje do 15 i nawet gdybym wyjechała prosto po pracy to i tak nie zdążę przed zamknięciem. Z kim mam się kontaktować w tej sprawie. Kto mi psa wyda. Z Eltonem było zupełnie inaczej to zorganizowane. Quote
nika28 Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 [quote name='Bączek']Chce wziac Alfika ze schroniska. Pojade po niego w najblizszy czwartek lub piatek.[/quote] Jezu Bączek, jak ja się cieszę !!!! :multi: :multi: :multi: Quote
Arlene Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 [quote name='Bączek']Musze wyłączyć kompa niedoczekawszy się odpowiedzi. Jade do Warszawy do wtorku, więc nie poczytajcie sobie braku odpowiedzi, jako rezygnacji z Alfika. Wzięłabym go już dzisiaj, gdyby nie ta Warszawa. Czy można wziąc psa ze schroniska po 17-stej. Ja pracuje do 15 i nawet gdybym wyjechała prosto po pracy to i tak nie zdążę przed zamknięciem. Z kim mam się kontaktować w tej sprawie. Kto mi psa wyda. Z Eltonem było zupełnie inaczej to zorganizowane.[/quote] Nasze schronisko jest czynne dla odwiedzających od 10.00 do 17.00 w dni powszednie i od 12.00 do 16.00 w soboty, niedziele i święta. Pieska wydają po prostu pracownicy, wystarczy podać numerek ewidencyjny i wszystko jest jasne. Gdyby była możliwość wzięcia Alfa w takich godzinach, byłoby cudownie. Jednak skoro, jak piszesz, to raczej nierealne... Będzie trudniej. Dowiem się, jak można rozwiązać to inaczej i napiszę. Do czwartku znajdziemy na pewno jakieś wyjście ;) Quote
gosia15 Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 [quote name='Bączek']Gosiu15. Widze ze jstes z Tych. Czy znasz blizej Alfika.Czy mialaś z nim do czynienia. Co wiecie o jego przeszłosci.Czy sa jekies nowe zdjecia i czy dalej jest taki chudy.[/quote] Ja pierwszy raz w schronisku tyskim byłam na poczatku lipca, kiedy moja mama adoptowała pewną maliznę, a ja w tej adopcji "głęboko" palce maczałam :evil_lol:. Od tamtej pory wożę tam czasami ryż, makaron i sweterki na legowiska, ale do psiaków bezpośrednio nie zaglądałam, niestety :oops:. Quote
Arlene Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 Gosiu, masz może zdjęcia zaadoptowanego zwierzaczka? Może się okaże, że go znamy :) Quote
nika28 Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 Ale Alf dzie do DS rozumiem ??? Jezu, nie mogę uwierzyć :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: Quote
gosia15 Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 [quote name='Arlene']Gosiu, masz może zdjęcia zaadoptowanego zwierzaczka? Może się okaże, że go znamy :)[/quote] Pewnie że mam, tylko dogo ze mnie ułomny i mimo wielu prób :comp26:, nie umiem wstawić fotek :wallbash:. Quote
siekowa Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 gosia15 zobacz tu [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=8359596&postcount=26[/URL] :) Super, że Alfik będzie mieć dom :multi: Quote
gosia15 Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 Jojku, Siekowa, wieeelka jesteś! :klacz: :klacz: :klacz: Bóg Ci to wynagrodzi szczęściem w miłośsi:iloveyou:. Alfiku... za kilka dni w nowym domku:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:! Quote
Beata19 Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 O jeju..........naprawdę???????????Ale się cieszę!!!!!!!!!!!!!!!:multi::multi::multi::multi::lol: Quote
Mada:) Posted September 1, 2008 Author Posted September 1, 2008 Bączek, ogromnie cieszę się :multi:. Dostałam PM. Odpiszę jak wrócę z rozpoczęcia roku szkolnego. ;) Quote
Bączek Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 Już jestem. Po psa pojadę w czwartek, mam nadzieję że zdążę w godzinach pracy schroniska. Jestem zdecydowana go wziąc choć tak naprawdę nic o nim nie wiem. Dzwoniłam do schroniska. Powiedziano mi że ma wielkość małego konika, a to oznacza, że biorę kolejnego, bo Elton jak stoi to trzyma głowe na stole. Najbardziej sie boję, że się będą gryźć bo ja nie jestem pogromcą zwierząt. Ale zobaczymy w ostateczności mam kojec. Niech mi ktoś napisze jak dojechać do schroniska od strony Krakowa. Pojadę autostradą na Katowice i co dalej? Quote
Grzecho Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 Z autostrady zjedź na droge S1 w kierunku Cieszyna ( zaraz za bramkami jest wiadukt: pierwszy wyjazd na wiadukt to na Warszawę i Łódź a za wiaduktem na Cieszyn ), jedź prosto do samych Tychów aż skończy się droga i wjedziesz na kolejną drogę nr 1 ( też kierunek na Bielsko-Biała ). Dojedziesz do wiaduktu/ślimaka i wjedziesz za wiaduktem na góre na Oświęcim ( droga nr 44 ). Jedziesz prosto aż do drugich swiateł ( pierwsze są takie nowe dla pieszych ) gdzie masz drogę pod skosem w lewo ( 44 ), prosto na fabrykę Fiata a w prawo na ulicę o nazwie Główna. Skręcasz w Główną. Jedziesz prosto i przed boiskiem szkolnym skręcasz w lewo na ulicę Przejazdową. Już prawie u celu. Jedź aż skończy się asfalt i bedzie droga gruntowa, po prawej stronie nasyp z torami kolejowymi. Po 200-300 metrach jest tablica w lewo z napisem " Miejskie schronisko dla zwierząt w Tychach " Jesteś na miejscu. Normalnie lepiej jak GPS ! :lol: Quote
Panca Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 kilka dni nieobecnosci na dogo i jaka niespodzianka:multi::multi::multi:moze powinnam zagladac raz na jakis czas a nie kilka razy dziennie to wiecej psow by znalazlo domy?;) Quote
Bączek Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 Dziękuję za instrukcje, jak wróce zdam relację. Quote
Mada:) Posted September 3, 2008 Author Posted September 3, 2008 Czekamy, czekamy! :lol: Alfik, pakuj się! :razz: Quote
grazyna9915 Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 [B][SIZE=4][COLOR=blue]Powodzenia!!!:multi:[/COLOR][/SIZE][/B] Quote
Mada:) Posted September 4, 2008 Author Posted September 4, 2008 [B]I jak, i jak, i jak?!! :lol:[/B] Quote
Bączek Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 Jeszcze mi się troche ręce trzęsą z wrazenia. Dojechaliśmy bez problemu. Alf piszczał i cały czas oglądał się do tyłu na Schronisko. Póżniej się uspokoił. Jest potwornie chudy, wyłysiały i cała sierść ma posklejaną, chyba odchodami. Tylne nogi mu sie troszke zaplatają, ale to chyba nie ze starości. Ja mu daję góra 6 lat. Nawet nie ma siwego pyska, tylko zęby trzonowe zniszczone jakby gryzł kamienie i złamany kieł. Z moimi psami nie poszło łatwo. Wzięłysmy z córką Eltona i Alfa na smycz a i tak się na siebie rzuciły. O matko te sie gryzą, córka ryczy . Ale jakoś ja rozdzieliłam. Alf zjadł ze smakiem ryż z mięsem, obsikał wszystkie meble i cały czas chodzi tam i spowrotem. Elton łazi za nim, pomrukuje, ale sie na niego nie rzuca. Jutro jak pójdę do pracy zamknę Alfa w kojcu, bo mogłyby sie nad nim znecać podczas mojej nieobecności. Ale generalnie poszło łatwiej niz z Eltonem bo tego przez miesiąc woziłam do Krakowa żeby nie uciekł, a na smyczy i tylko na smyczy prowadze go do tej pory choć minęło już pół roku. Na kota nie zareagował wogóle. Poza tym stwierdziłam że zna komendę siad i nie wyrywa kiełbasy z ręki. Ewidentnie był chowany w mieszkaniu. I to tyle na dziś bo jestem wykończona. Quote
Mada:) Posted September 4, 2008 Author Posted September 4, 2008 [CENTER][B][SIZE=4]Pełen dzień wrażeń!! [COLOR=red][U]ALF MA DOM![/U][/COLOR] Dziękuję Bączek za podarowanie domu Alfikowi!! OGROMNIE DZIĘKUJĘ!! A Psiaki dogadają się z czasem moim zdaniem![/SIZE][/B] ;) :laola: :cunao:[/CENTER] Quote
Recommended Posts