eliza_sk Posted March 10, 2009 Author Posted March 10, 2009 Dziękujemy wszystkim za głosy i prosimy o jeszcze :multi: Nie wiem, czy tylko mnie Dogo chodzi jak czołg ? :angryy: Quote
Zmysł Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 mnie też tak chodzi:angryy: trochę pracy i efekt jest;) ale trzeba jeszcze agitować Quote
eliza_sk Posted March 10, 2009 Author Posted March 10, 2009 [quote name='Zmysł'] ale trzeba jeszcze agitować[/quote] no właśnie próbuję, ale zaraz mnie chyba trafi ... Quote
ewelinka_m Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 mi dogo póki co hula..więc wracam na posterunek Quote
eliza_sk Posted March 10, 2009 Author Posted March 10, 2009 [CENTER][SIZE=3]Serdecznie dziękuję [B]black_cat,[/B] za zrobienie projektu plakatu sterylkowego :Rose::Rose::Rose::[/SIZE] [IMG]http://img144.imageshack.us/img144/7601/plakatsterylki.jpg[/IMG] [/CENTER] Quote
ockhama Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 zagłosowane... mam sentyment do "kieleckich w potrzebie". Quote
eliza_sk Posted March 10, 2009 Author Posted March 10, 2009 [quote name='ockhama']zagłosowane... mam sentyment do "kieleckich w potrzebie".[/quote] dzięki - prosimy o polecanie ;) Quote
Potter Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Niestety, Hela jest chora. W ciągu 3 tyg. schudła 7 kg, wygląda teraz jak szkielet. Oczywiście pierwsze podejrzenie to była nosówka. Ale zrobiliśmy test i wyszedł na szczęście negatywnie. Dzisiaj zrobiliśmy pełny skan krwi, jutro będą wyniki. Ale już teraz podejrzewam jakiś problem z wątrobą , albo raczej trzustką, bo Hela ma biegunkę i wymiotuje, tylko jakoś tak dziwnie, bez torsji, jakby się z niej ulewało. Mela wygląda jak mały czołg, ciężko teraz poznać, że to siostry. Na razie Hela jest w szpitaliku, razem z kocicą po sterylce, która nie jest tym zachwycona. Quote
cornietta Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 [quote name='Potter']Niestety, Hela jest chora. W ciągu 3 tyg. schudła 7 kg, wygląda teraz jak szkielet. Oczywiście pierwsze podejrzenie to była nosówka. Ale zrobiliśmy test i wyszedł na szczęście negatywnie. Dzisiaj zrobiliśmy pełny skan krwi, jutro będą wyniki. Ale już teraz podejrzewam jakiś problem z wątrobą , albo raczej trzustką, bo Hela ma biegunkę i wymiotuje, tylko jakoś tak dziwnie, bez torsji, jakby się z niej ulewało. Mela wygląda jak mały czołg, ciężko teraz poznać, że to siostry. Na razie Hela jest w szpitaliku, razem z kocicą po sterylce, która nie jest tym zachwycona.[/quote] :-( To przykre Trzymaj sie Helcia. Quote
Saphira Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 Wyglada na to, że moze mięsień tzw. oddźwiernik żołądka się nie zamykać:shake: To chyba tylko operacyjnie można coś poradzić:shake: Quote
Diuna B. Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 [quote name='Saphira']Wyglada na to, że moze mięsień tzw. oddźwiernik żołądka się nie zamykać:shake: To chyba tylko operacyjnie można coś poradzić:shake:[/quote] Tylko,że przy niedomykalności odżwiernika,czyli tzw.refluksie nie ma biegunki:shake: Quote
kika22 Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 [quote name='Mefi']A przy okazji - mam na zbyciu ok. 50 tabletek witaminowych dla psów Megavit Multi Vit Canis 1 tab./20 kg oraz prawie nowe zgrzebło do wyczesywania psów. Jeśli reflektujecie, to poproszę o info na PW gdzie mam wysłać.[/quote] Tu masz adres; [B][FONT=Garamond][SIZE=3][COLOR=blue]Stowarzyszenie Obrona Zwierząt[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][SIZE=3][FONT=Garamond][COLOR=#0000ff]ul. 11 Listopada 29[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][FONT=Garamond][COLOR=#0000ff]28-300 Jędrzejów[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] Dziewczyna napewno sie przyda:loveu: Quote
eliza_sk Posted March 13, 2009 Author Posted March 13, 2009 [quote name='kika22']Tu masz adres; [B][FONT=Garamond][SIZE=3][COLOR=blue]Stowarzyszenie Obrona Zwierząt[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][SIZE=3][FONT=Garamond][COLOR=#0000ff]ul. 11 Listopada 29[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][FONT=Garamond][COLOR=#0000ff]28-300 Jędrzejów[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] Dziewczyna napewno sie przyda:loveu:[/quote] Wysłałam Mefi pw, zaraz po jej poście - mam nadzieję, że doszło, bo to był jeden ze słabszych dni dogo. Quote
kika22 Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 [quote name='eliza_sk']Wysłałam Mefi pw, zaraz po jej poście - mam nadzieję, że doszło, bo to był jeden ze słabszych dni dogo.[/quote] Czyli działamy prawie jednomyslnie:eviltong: Quote
andzia69 Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Potter - zgłosiła się do mnie kolezanka, której koleżanka gdzieś z twoich okolic znalazła czarnego amstaffa...podobno była u ciebie w tej sprawie... mam nadzieję, że przetrzyma go do czasu znalezienia mu domu...choć cienko to widzę przy tej ilości bullowatych, a zerowych ilości telefonów - w każdym razie próbowałam jej to jakoś uzmysłowić, zeby przekazała koleżance Quote
Diuna B. Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 [quote name='andzia69']Potter - zgłosiła się do mnie kolezanka, której koleżanka gdzieś z twoich okolic znalazła czarnego amstaffa...podobno była u ciebie w tej sprawie... mam nadzieję, że przetrzyma go do czasu znalezienia mu domu...choć cienko to widzę przy tej ilości bullowatych, a zerowych ilości telefonów - w każdym razie próbowałam jej to jakoś uzmysłowić, zeby przekazała koleżance[/quote] Amstaff był znaleziony w okolicach Brzegów,czarny ,prześliczne psisko,przemiły ,miziasty, nawet mi pozwolił w zęby i uszy zajrzeć:lol: Quote
Saphira Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 [quote name='Diuna B.']Amstaff był znaleziony w okolicach Brzegów,czarny ,prześliczne psisko,przemiły ,miziasty, nawet mi pozwolił w zęby i uszy zajrzeć:lol:[/quote] Może biedactwo zginęło komuś ? Quote
kika22 Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 [quote name='Saphira']Może biedactwo zginęło komuś ?[/quote] Raczej w to watpie, ale jest malenka sznsa:eviltong: Teraz dominuje trend wymiany astow/pitow na yorki:-( Quote
eliza_sk Posted March 14, 2009 Author Posted March 14, 2009 [quote name='andzia69']Potter - zgłosiła się do mnie kolezanka, której koleżanka gdzieś z twoich okolic znalazła czarnego amstaffa...podobno była u ciebie w tej sprawie... mam nadzieję, że przetrzyma go do czasu znalezienia mu domu...choć cienko to widzę przy tej ilości bullowatych, a zerowych ilości telefonów - w każdym razie próbowałam jej to jakoś uzmysłowić, zeby przekazała koleżance[/quote] Pani zgłosiła się do nas, będzie tymczasowała psa, aż się coś znajdzie. W tej chwili pies został poddany leczeniu. Od kilku dni jest już na allegro. [url=http://allegro.pl/item578962618_rambo_oaza_lagodnosci_mlody_amstaff_mix.html]RAMBO-oaza ŁAGODNOŚCI-młody amstaff MIX (578962618) - Aukcje internetowe Allegro[/url] Quote
andzia69 Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 [quote name='eliza_sk']Pani zgłosiła się do nas, będzie tymczasowała psa, aż się coś znajdzie. W tej chwili pies został poddany leczeniu. Od kilku dni jest już na allegro. [URL="http://allegro.pl/item578962618_rambo_oaza_lagodnosci_mlody_amstaff_mix.html"]RAMBO-oaza ŁAGODNOŚCI-młody amstaff MIX (578962618) - Aukcje internetowe Allegro[/URL][/quote] dzięki Eliza:loveu: hmmm...te blizny - jaśniejsze miejsca na pysku wyglądają jakby był porządnie pogryziony...albo jakby nadział sie na jakiś drut kolczasty:crazyeye: widziałyście to? pani coś mówiła o grzybicy...ale nie miał robionych zeskrobin - a mnie to nie wygląda na chorobę skóry sadząc po zdjęciach... on wyglada jak mix asta z labkiem:evil_lol: Quote
eliza_sk Posted March 15, 2009 Author Posted March 15, 2009 [quote name='andzia69'] hmmm...te blizny - jaśniejsze miejsca na pysku wyglądają jakby był porządnie pogryziony...albo jakby nadział sie na jakiś drut kolczasty:crazyeye: widziałyście to? pani coś mówiła o grzybicy...ale nie miał robionych zeskrobin - a mnie to nie wygląda na chorobę skóry sadząc po zdjęciach... [/quote] Pani była z Rambo u weterynarza - zdjęcia są robione zaraz pod wyjściu, jeszcze przed budynkiem. Te jasne miejsca to są takie wyliniałe, łuszczące się placki z małymi rankami - z tego co pamiętam. Ogólnie sierść w bardzo złej kondycji, matowa, pies cały się sypie. Rambo był u weta i to on orzekł grzybicę i podał odpowiednie leki. Quote
Recommended Posts