Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 72
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Suczka kolejną noc spędziła bardzo grzecznie tylko te jej wrzaski:shake: Wczoraj było troszkę lepiej gdy siedziała z moją suczką na przedpokoju a ja zamknełam się w pokoju tylko troszkę popiszczała i później był spokój jednak nie ma możliwości by tak było gdy ja wychodzę z mieszkania.Dzisiaj suczka pojechała z chłopakiem z rana jednak on na pół godzinki musi do pracy wyskoczyć i będzie musiała zostać w aucie przez ten czas.Całą sobotę i niedzielę będziemy ćwiczyć zostawanie w domku jednak we wtorek trzeba gdzieś ją umieścić jeśli do wtorku nie znajdzie się tymczas lub stały domek to nie wiem co będzie do schroniska nie chcę jej oddawać ale co z nią zrobić wypuścić tam gdzie została znaleziona to też nie jest wyjście:shake:. Myślałam nawet by iść do jakiegoś szkoleniowca wykupić godzinną lekcję może choć trochę by pomógł ale wydaje mi się że to marne szanse.Na hotelik pieniążków nie ma bo u nas hotelik 20zł czy 25 kosztuje.Dałam ogłoszenia w internecie ale nikt nie dzwoni ogłoszenia porobione tylko muszę porozklejać a teraz zbytnio czasu nie miałam.Dziś jeszcze raz po południu przejdziemy się na osiedle i pochodzimy z nią może ktoś ją rozpozna.

Posted

Isadora7 napisał(a):
To biedactwo jeszcze nie ma domku :(. Może dogadajcie się z tym allegro - ktoś na poprzednich stronach proponował pomoc.
Ja proponowałam, ale muszę mieć kilka informacji o suni i jakiś krótki tekst.

Posted

malutka_2007_87 ma problemy z zalogowaniem się na dogo. Przysłała mi maila takiej treści: "tu malutka z forum;) Allegro ma już sunia jednak nie wiem kto założył ale dziękuję.jedna pani do mnie się odezwała ale gdy napisałam jej o umowie adopcyjnej zamilkła druga dzwoniła dziś.Jest z Sosnowca jednak ma sie zastanowić ale nie była zbyt przekonana raczej ją to zlewało czy weźmie psa czy nie niezbyt sympatyczna przez telefon.Suczka w domu zostaje coraz dłużej jednak jak zostaje zupełnie sama bez psa to i tak szczeka potrzebuje by był ktoś w domu chociażby inny pies wtedy jest cicho.Gdy wychodzę daję jej karmę do miski postoję i wychodzę jak zauważy mówię jej do miski i wraca jeść dalej i jest już spokój.Jutro już wracam do pracy, dziś została sama przez godzinkę i było dobrze.Ale jutro mnie nie będzie 7-8godz i już może być problem.Psotka(tak ją nazwałam) została odrobaczona a przed pójściem do nowego domku zaszczepiona.Nie wiem co mam dalej zrobić od sąsiadów z za ściany już mi się oberwało że ich dziecko spać nie może:/ W każdym bądź razie pilnie dalej szukamy domku inaczej w piątek będę musiała odwieźć małą do schroniska.W piątek po południu przez dwie godziny chodziliśmy po osiedlu ale nikt suni nie poznaje byliśmy również w zoologu i powtórnie w lecznicy.Wywiesiłam parę ogłoszeń ale już w sobotę rano ich nie było nie wiem czy ktoś je zerwał specjalnie czy nie..Nie wiem też czy tylko ja mam problemy z dogo ale nie mogę się zalogować teraz jestem u koleżanki i muszę szybko do domku wracać a maila znalazłam na stronie katowickiego schronu."

DOMEK PILNIE POTRZEBNY !!!!!!!!!

Można by sunię zabrać na Dni Psa w Silesia City Center, ale to dopiero za półtora tygodnia (14, 15 i 16 marca).... Co zrobić do tej pory?

A wszystkich zainteresowanych Dniami Psa zapraszam na wątek katowickiego schronu (link w moim podpisie) do postu 1900, 1901, 1902 i 1904!

Posted

Psotka została sama na 7 godzin ciekawe co z tego wyjdzie:roll: jak wychodziłam nie szczekała bo była zajęta jedzeniem nie wiem czy dobrze robię odciągając jej uwagę od mojego wyjścia jedzeniem ale z moją suczką tak właśnie sobie poradziłam i teraz wie że zostaje w domu a jak przyjdę to idziemy na długi spacerek.Wczoraj jak zostawiłam ją w domu gdy poszłam do koleżanki ona otwarła sobie drzwi do mojego pokoju i gdy wróciłam zastałam istny chaos.pogryziona reklamówka gazeta i co gorsza papierosy (rozwaliła cały wagon)na szczęście moje i jej pogryzła tylko jedną paczkę wraz z papierosami jednak nie zjadła nic z tego.Wydaje mi się że chciała po porstu zwrócić na siebie uwagę.Pilnie szukamy stałego domku!!!!Suczka zostaje u mnie do piątku w piątek będę zmuszona zawieźć ją do schroniska:-(

Posted

Malutka, ja i tak jstem pełna podziwu, że z taką wytrwałością sobie radzisz z sunią, że ciągle u Ciebie jest..
My, niestety, mimo szczerych chęci mamy małe możliwości pomocy...
Ja, jedyne co mogę zrobić to porozwieszać ogłoszenia, ale ktoś musiałby je tu zamieścić.. Przecież nie napiszę sama charakterystyki psa, którego nie znam..

Posted

ja niestety tez nie mam jak pomoc, walczymy z rakiem naszego psa, pozostale psy sa duzo same w domu

jedyne co na szybko mi przychodzi do glowy to wlaczanie radia/tv jak wychodzisz z domu, zaglusza troche psa a tez jemu dzwieki inne wycisza

Posted

DG32, dzięki za banerek. Dla mnie troszkę za długi, więc musiałam go okroić...

Jestem pewna na 100%, że gdyby sunia przybyła na Dni Psa, to znalazłaby domek. Tylko co z nią zrobić na ten tydzień???? :(

Posted

Sunia bardzo ładnie zniosła pobyt w domku przez te 8 godz a jaka radość była gdy weszłam cały czas skakały po mnie i się cieszyły tak bardzo że wylądowałam w kuchni na podłodze(w sumie 34kg cielska skaczące robi swoje).Wczoraj wysłałam zdjęcia i opis suni do znajomej rodziców chłopaka.Wczoraj również dzwoniła kobieta z Rybnika była bardzo miła przez telefon powiedziała że nie dawno straciła swoją suczkę również nazywała się psotka.Troszkę zaniepokoiło mnie że jej suczka zmarła w wieku 10lat podczas....porodu.Zaniepokoiło mnie również jak powiedziała że ma dom z ogrodem i charta w ...budzie:roll: Kto to widział chart w budzie, powiedziała że absolutnie nie chce Psoty do rozmnażania i że możemy spotkać się w połowie drogi jeśli chodzi o odbiór psiaka.Dziś ma jeszcze dzwonić więc powiem jej o umowie i jeśli nie będzie mieć nic do ukrycia to zawieziemy jej psiaka bezpośrednio do Rybnika.Chcę mieć pewność że Psota trafi w dobre ręce a nie do jakiegoś pseudohodowcy.Jeśli zgodzi się na moje warunki(podpisanie umowy, moją wizytę bym mogła zobaczyć warunki oraz sterylizację)nie będę miała nic przeciwko by tam Psotka pozostała.Nie pozwolę by ktoś chciał wykorzystać tego psiaka i nawet gdybym miała jechać jeszcze dalej to bym pojechała żeby tylko mieć pewność że oddaje psiaka w odpowiednie ręce.

Posted

kurcze chart w budzie i 10letnia sunia w ciazy, to nie wrozy nic dobrego,
i jeszczeodbior w polowie drogi..
czy ona nie chce Cie wpuscic do domu?
mysle, ze bez zoabzcenia warunkow jakie ma dla suni, nie powinniscie jej oddawac, nawet gdyby zapewniala, ze bedzie cudownie.

Posted

Powiedziała że cały czas ktoś jest w domu i że ma jeszcze jednego psa charta w budzie, mam tylko nadzieje że nie na łańcuchu choć i tak sama wizja charta w budzie mnie przeraziła.A jeśli chodzi o dowóz to powiedziała że jeśli chcemy to możemy się spotkać w połowie drogi ale nic nie mówiła że tak ma być.Czekam na telefon od tej Pani i jak tylko zadzwoni to powiem jej o umowie sterylizacji(w razie czego mogę połowę zapłacić)w dodatku teraz sa dni sterylizacji zwierząt więc będzie taniej.Jeśli jest odpowiedzialna i chcę Psotkę do kochania to nic co powiem nie powinno jej przerazić jeśli nie to znaczy że to nie jest odpowiedni domek i tyle

Posted

Malutka, może dobrze by było jeszcze przeprowadzić z panią ankietę przedaopcyjną: http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=3498097&postcount=77
Koniecznie zróbcie wizytę przedaopcyjną (i zobaczcie przy okazji w jakich warunkach żyje ten chart).
Zapisz też w umowie adopcyjnej do kiedy ma być zrobiona sterylka (np. w ciągu najbliższych 3 miesięcy). Gdyby pani okazała się kombinatorką będziesz mogła, w razie czego, odebrać sunię.

Posted

Malutka, trochę znam charty i o pierwsze ŻADEN chart nie nadaje się do budy, a po drugie charty jako mogą psy o bardzo silnym instynkcie myśliwskim mogaą być śmietelnie niebezpieczne dla małych psów. Moja wetka hoduje charty i naprawdę wiem, o czym mówię. Ja bym tam jamnika nie dała.