emilia2280 Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 widzialam chudsze (patrz: Krzyczki) i byly ratowane. na jakiej podstawie wet tak zadecydowal? on wcale nie wygládaj najgorzej. dziewczyny, które go widzialyscie - czy to naprawdé byl pies nie do uratowania, wiéc trzeba bylo go uspic? co tu jest grane? a teraz popatrzcie w te oczy i odpowiedzcie mi - kto mial prawo zamknác je na zawsze? Quote
kama_i_ja Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 emilia2280 napisał(a): a teraz popatrzcie w te oczy i odpowiedzcie mi - kto mial prawo zamknác je na zawsze? Emilia błagam.. O ile jeszcze jakoś się trzymam to po takich tekstach rozklejam się zupełnie:-(:-(:-( Jak ostatnio zobaczyłam gdzieś na necie zdjęcie Maniusia to znowu płakałam.. Ja nie mam siły w takich momentach. Ta bezradność mnie dobija. Dobija. Powtórze co napisałam na innym wątku. Wet nie jest zły. Po prostu w Katowicach nie ma szans, nie ma możliwości ratować jednostek. Sytuacja jest tragiczna. Quote
maciaszek Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 wanda szostek napisał(a):To ja mu nadaję imię Angel. Dzięki, chociaż tyle od nas dostał :-(. emilia2280 napisał(a):widzialam chudsze (patrz: Krzyczki) i byly ratowane. na jakiej podstawie wet tak zadecydowal? on wcale nie wygládaj najgorzej. Spróbuję się dowiedzieć jaka była dokładna przyczyna uśpienia psa... Być może był na coś chory... Niestety część psów z Katowic jest "nosicielami" parwo, nosówki. A jeśli chodzi o fotki to te zdjęcia nie oddają ani trochę tego jak Angel wyglądał. On był potwornie chudy :-(. kama_i_ja napisał(a):Powtórze co napisałam na innym wątku. Wet nie jest zły. Po prostu w Katowicach nie ma szans, nie ma możliwości ratować jednostek. Sytuacja jest tragiczna.W katowickim schronie praktycznie nie ma warunków do leczenia psiaków. Nie ma szpitalika z prawdziwego zdarzenia. Psy tak wychudzone jak Angel powinny być karmione 5-6 razy na dobę w małych dawkach - w schronie nie ma się kto tym zająć, za mało ludzi, rąk do pracy :(. Wyjście jest tylko jedno - trzeba wyciągać psy w takim stanie od razu. Tylko gdzie???? :-( Mam wyrzuty sumienia. Mogłam coś zrobić. Już dwa miesiące temu, kiedy widziałam go po raz pierwszy, takiego potwornie smutnego... A co zrobiłam? Wskazałam go (niby w dobrej wierze :roll:) palcem i to w pewnym sensie przeze mnie Angel jest za TM :-(. Przepraszam Cię piesku... Quote
emilia2280 Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 Maciaszek, kama i ja, to nie do WAs naprawdé skierowane byly moje slowa- bynajmniej nie po to zeby zranic. Wiem, ze tylko dziéki Waszej pomocy udaje sié uratowac co któregos biedaka, ale nie wszystkim mozecie pomóc same. Warto, aby jakies stowarzyszenie zwrócilo uwagé na sytuacjé katowickiego schronu. Czy kontaktowalyscie sié z kims w tej sprawie? Wiem ze wiékszosc schronisk jest do d.., ale my jestesmy tu po to, zeby mówic "nie" i wierzé, ze wspolnymi silami, prédzej czy pozniej osiágniemy cel- jeden po drugim. Quote
kako80 Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 maciaszek..w ten sposob kazda z nas ma na sumieniu jakiegos psiaka.. nie mecz sie, teraz jest mu lepiej.. Quote
HAMLET Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 Nie wiem czy ten wet nie przesadził z uśpieniem Angela.Moja sunia z Krzyczek była w tragicznym stanie,pojechała do lecznicy i dostała kroplówki.U mnie dostała jedzenie i teraz po dwóch miesiącach pobytu u mnie jest już lekkim baleronem,a to chart.Ale nie żałuję jej jedzenia,niech w końcu ma.Uśpienie jest czymś czego nie da się odwrócic i uważam,że trzeba się nad tym naprawdę zastanowic Quote
maciaszek Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 kako80 napisał(a):maciaszek..w ten sposob kazda z nas ma na sumieniu jakiegos psiaka.. nie mecz sie, teraz jest mu lepiej..Dziękuję... HAMLET napisał(a):Moja sunia z Krzyczek była w tragicznym stanie,pojechała do lecznicy i dostała kroplówki.No właśnie... W warunkach schroniskowych, w warunkach katowickiego schronu nie ma opcji takiego leczenia. Nie ma na to miejsca, nie ma ludzi, nic nie ma :(. Quote
Recommended Posts