Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 929
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Błyskotka']No niestety championat możemy skończyć najwcześniej w Nowym Targu.
Chciałabym "wyskoczyć" w okresie wakacyjnym gdzieś za granicę. Może uda się z tymi Koszycami :roll:.
Na razie z wystawami jestem zablokowana. Jadę z Sułtanem na Katowice a co dalej to nie wiem. Wszystko zależy od mojej pannicy czy zostanie mamą ;).[/quote]

No to podobnie jak u mnie - też bym chciała pojechać na wakacjach za granicę i w tym roku nie tylko w charakterze czysto wypoczynkowym, ale przy okazji jakąś wystawę 'zaliczyć' :eviltong: .. Narazie podobają mi się trzy koncepcje... te Koszyce znalazłam jako pierwsze, to jest Krajówka na Słowacji i ode mnie dosłownie jak rzut beretem.. w sierpniu natomiast jest międzynarodowa w Bratysławie ... albo w Splicie w Chorwacji też fajny ciąg wystaw - cztery wystawy w cztery dni - dwie krajówki i dwie międzynarodówki, jak dobrze pójdzie to od razu można za jednym zamachem championat młodzieży zrobić :) Ten Split chyba najfajniejszy, jeszcze miasto ładne, bo byłam tam już raz na wakacjach ;) .. no i wystawy są ok. godziny 23-24 , więc cały dzień jest na plażowanie w słońcu, a chłodniejszy wieczorek na wystawę :) ..

Posted

A mają pewnie, czasem się tak zdaża, ze ktoś to przepisuje i jedną rase pominie, bo przecież tego jest mase.. :) Trzeba zgłosić i dopiszą pewnie :D Na wystawie rzeszowskiej ostatnio była adekwatna sytuacja do tej, tylko z inną rasą :)

Posted

[COLOR=blue][FONT=Georgia][B]UWAGA PROMOCJA!!![/B][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#990000][FONT=Georgia][B]3. Psy zgłoszone na XII Wystawę Międzynarodową i zarejestrowane w Oddziale w Krakowie (pod warunkiem opłacenia zgłoszenia do dnia 20 maja 2008 oraz opłaconych składek członkowskich) są objęte [/B][/FONT][/COLOR][COLOR=blue][FONT=Georgia][B]10%[/B][/FONT][/COLOR][COLOR=#990000][FONT=Georgia][B] rabatem od ceny zgłoszenia.[/B][/FONT][/COLOR]

Posted

[quote name='katik']A dlaczego nie ze swoim psem? :cool3:[/quote]

Bo to jeszcze maleństwo nie obyte z ringiem, jeszcze nie był wystawiany.. a leonbergera nie wezmę, bo duży pies się nie nadaje do tej konkurencji - figury trzeba przejść, a nie przebiec, więc pies duży - z którym trzeba truchtać, by wpasować się w tempo jego chodu - nie będzie prezentował się tak samo fajnie w tej konkurencji jak mały czy średni piesek - ale to tylko moje obcserwacje. A ta gryfonka super się ustawia, jest wyuczona, więc mi będzie łatwiej :)

Posted

W tamtym roku byłam to w tym też muszę...brata się ma to się szpanuje :diabloti: Oby tylko mi się znów bateria nie rozładowała w aparacie :cool3:

Posted

[quote name='McDzik']Bo to jeszcze maleństwo nie obyte z ringiem, jeszcze nie był wystawiany.. a leonbergera nie wezmę, bo duży pies się nie nadaje do tej konkurencji - figury trzeba przejść, a nie przebiec, więc pies duży - z którym trzeba truchtać, by wpasować się w tempo jego chodu - nie będzie prezentował się tak samo fajnie w tej konkurencji jak mały czy średni piesek - ale to tylko moje obcserwacje. A ta gryfonka super się ustawia, jest wyuczona, więc mi będzie łatwiej :)[/quote]

Nie do końca się zgodzę. W tej konkurencji trzeba sobie radzić z każdym psem, a nie tylko z małym czy średnim. Ja ide z bernardynem i uważam że to dobry wybór. Poza tym leonbergery już nieraz na MP widziałam, ładnie się prezentują o ile sobie JH z nimi radzi ;-)

Posted

[quote name='marymek']Nie do końca się zgodzę. W tej konkurencji trzeba sobie radzić z każdym psem, a nie tylko z małym czy średnim. Ja ide z bernardynem i uważam że to dobry wybór. Poza tym leonbergery już nieraz na MP widziałam, ładnie się prezentują o ile sobie JH z nimi radzi ;-)[/QUOTE]
:multi::multi:
tylko czy Franka se poradzi :evil_lol:
W Krakowie idziesz na MP?

Posted

[quote name='marymek']Nie do końca się zgodzę. W tej konkurencji trzeba sobie radzić z każdym psem, a nie tylko z małym czy średnim. Ja ide z bernardynem i uważam że to dobry wybór. Poza tym leonbergery już nieraz na MP widziałam, ładnie się prezentują o ile sobie JH z nimi radzi ;-)[/quote]

Ale to były moje spostrzeżenia takie.. a Leony też widziałam - mój znajomy, Michał, na koniec sezonu 2007 właśnie z suką leonbergera zajął w Poznaniu 4 miejsce w finałach w grupie młodszej :) ..
No.. a co do leonów, to też się pokażę z tą rasą na wystawie w Przemyślu we wrześniu, jak dobrze pójdzie.. :)

Posted

[quote name='panienkabubu']:multi::multi:
tylko czy Franka se poradzi :evil_lol:
W Krakowie idziesz na MP?[/quote]

Poradzi, poradzi :loveu:
Tak, ide do Krakowa na MP, a zamierzasz zgłosić Franke?

Posted

[quote name='panienkabubu']No ba!:evil_lol:Chociaż jeszcze nie wiem, to zależy od np. wystawy w Katowicach :cool3:Ale jak coś, to na psa możesz liczyć:)[/quote]

OK :)
W takim razie 100krotne dzięki :loveu:
[SIZE=1]W dalszym ciągu myśle nad tym, jak Ci się powoli zacząć odwdzięczać :oops:[/SIZE]