Jump to content
Dogomania

Libra u mnie na DT!Gronkowiec w uszach, egzema na skórze,uśmiech na pysku-Libra za TM

Recommended Posts

Posted

Doroto!!!
ja to wiesz, nowa na Dogo, bląkam sie po wątkach, tu poczytam , tam poczytam.., no i tu trafilam...
slow brak - za spokoj, za cudna coreczke (tak jak pisalas o koniach - 'bo i dziadek tak robil i ojciec..' - tak samo jest u Was, tylko na przeciwnym, tym pozytywnym biegunie), za ciagla chec pomocy, obecnosc - mimo olbrzymich obowiazkow w gospodarstwie i aktywnosc w tylu otwartych sprawach - podziwiam, po prostu podziwiam..

• Replies 3.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dziekuje za te mile slowa, :oops:
u nas niedobrze, bo Jula ma grype, ja kaszle i swiszcze, a bohaterka tego watku zepchnieta na margines niestety znow ma potworne zapalenie uszu, i to zrobilo sie w pare dni :-(
narazie dostalam augmentin dzis, a w czwartek musze ja zawiezc na glebokie czyszczenie uszu w znieczuleniu, poniewaz uwierzcie mi, jej prawie nie da sie zrobic tego porzadnie na trzezwo. Ostatnio lezalo na niej dwoch lekarzy i ja, trzeci lekarz czyscil uszy i i tak nie wyczyscil do konca. Ona walczy wtedy o zycie :-(
strasznie sie tego boi...
a z uszu jedzie jak nie wiem, gorace sa i bola...:shake:

Posted

przypuszczam ze calość wyniesie koło stówy.
On ja chce w taką częściową sedacje chyba wprowadzić, ale może sie okazać że trzeba będzie całkiem.
Wiem że to ryzyko, ona jest staruszka... schrowana... ale ona potwornie cierpi przy tych uszach, musimy cos wybrać...
Bede wystawiac wieczorem jakies bazarki,narazie przekopuje chalupe w poszukiwaniu rzeczy, jestem kompletnie spłukana,poniżej zera, bede wdzieczna za udzial w nich...:oops:
wczoraj bylam z Morgana bo ma koszmarny łupież i pobierano jej zeskrobine, dostała zastrzyki i antybiotyki, wyszłam lżejsza o 65 zł. :shake:
Styczen jest finansowo cieniutki niestety jak tak zwana dupa węża albo nawet jak kabel od drukarki...

Posted

[quote name='Dorothy']Libra nie je:-)
przedwczoraj zostalo pol miski.
Wczoraj wiecej jak pol.
Dzis nie zjadla nic :-(:-(:-(

czy to moze byc przez uszy???
:placz:[/quote]

Może przez antybiotyk ?

Posted

antybiotyk dostaje dopiero od wczoraj. Przestala jesc w niedziele....:shake:
to do niej niepodobne... Libra i jedzenie w misce...:-(

Mareksy przyszla marchew, ogromnie Ci dziekuje, przydala sie, dzis troche konie pracowaly i bylo na nagrody :-)
marchew prawie znad morza:-)

Guest mareksy
Posted

To super :lol: trochę obawiałem się, że karton może nie wytrzymać ciężaru ;)

Czekam na bazarek, może znajdzie się i coś dla mnie :evil_lol:

Posted

[quote name='Dorothy']nie wiem, miesa z ryzem sama dzis nie jadlam, kochana :mad:
musze udac sie do sklepu zakupic na zeszyt:evil_lol:[/quote]
hahahahahahhahah
hahahahahah

przepraszam :roll:

Dorota jutro zrobię bazar na twoje zwierzaki

napisz mi tylko co tam posiadasz żeby coś ukulać w całość

Posted

ja mam na bazarek troche bizuterii, (to dla Pan) rysunki koni (dla milosnikow) piekne zimowe czapki dla duzych i malych,i znalazlam jakies porcelanowe chinskie lyzki i costam jeszcze z porcelany.
Zadnej calosci tego nie zrobimy :loveu: kazde z innej parafii/.
Ale aparat znow mi wysiadl juztro zrobie drugim tylko bateria sie naladuje.
Zadnej calosci tego nie zrobimy :loveu:

Posted

No to superowy początek roku:shake:.Może potem będzie tylko lepiej! Wymrozi wszystkie biedy i okey:mad:.Dorothy, ciotki nie dadzą Ci zginąć.Liberka cierpi,Morgana cierpi/swędzi/, Julcia cierpi,Dorothy cierpi, o matko! Wystarczy!!! A ja dzisiaj pod pracą znalazłam około 4-letniego,szkieletowatego,przerażonego, niewidomego owczarka niemieckiego!!!:placz:Zabrałam go do weta,jutro diagnoza okulisty.Znalazłam domek na jedną noc, co potem, nie wiem:placz:.Onek piękny, jak się odkarmi,może podleczy oczy,jak się da,to będzie fantastyczny!A jak nie/ojjjj/:shake:. Dorotko, czy Morgana ma alergię? Może karma jej szkodzi?

Guest mareksy
Posted

Widzę że pilnie potrzebne pieniążki, więc nie czekałem na bazarek... ;)

Posted

nie wiadomo co jest Morganie, raczej nie alergia, wet pobral zeskrobine i podejrzewa saprofitycznego grzybka, ona takiego przywlokla juz ze schronu jak ja wzielam ale wtedy niby wyleczylismy i byl spokoj. Ona w schronie miala na sobie pancerz zbitej siersci a pod nia zmacerowany naskorek, a siedziala w schro 7 lat... moze tego czegos sie nie pozbylismy wtedy do reszty...?
nie wiem :-(
nadokladke konie mi smarkaja i dwa maja gluta :shake:

owczarek? Boze. I co z nim zrobisz??

Posted

[quote name='mareksy']Widzę że pilnie potrzebne pieniążki, więc nie czekałem na bazarek... ;)[/quote]

no masz ci los :roll:

a moze tam jednak bedzie cos fajnego na tym bazarku i co wtedy??:razz:
moze jakis gratis wystosuje;)

Posted

[QUOTE] Dorota zrobie ci bazarek i koniec:mad: ale jutro :p bo dziś jeszcze tylko po odpowiadam w tematach i uciekam spać bo padam na pysk :oops:

może byc ?

każdy grosz się liczy[/QUOTE]

moze byc!!!:multi::multi::multi:
:calus: :calus:

Guest mareksy
Posted

[quote name='Dorothy']no masz ci los :roll:

a moze tam jednak bedzie cos fajnego na tym bazarku i co wtedy??:razz:
moze jakis gratis wystosuje;)[/quote]

No.... może jakiś rysuneczek konia :lol: