Jump to content
Dogomania

Libra u mnie na DT!Gronkowiec w uszach, egzema na skórze,uśmiech na pysku-Libra za TM

Recommended Posts

• Replies 3.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no coz w tej chwili siedzi (poza 3 spacerami) w pokoiku malenkim sama, czasem kto do niej zajrzy ale ona swiata nie oglada za czesto. A kojec to juz cos sie dzieje... tylko jak trzeba bedzie ją komus pokazac, z kims pogadac, wziac na spacer, kto to tam zrobi? hotel to hotel...

Posted

[quote name='Poker']Dt za 20 zł ,to właściwie hotel.
Dla mnie płatny Dt może być,bo nie każdy ma fundusze na utrzymanie kolejnego psa i leczenie go,ale wtedy powinne to być pieniądze tylko pokrywające wydatki,bez zarobku.[/quote]
Pewno się narażę ale mnie nie uraża to, czy ktoś zarabia na DT ale określa to jasno, podając, co oferuje, zapewnia za co odpowiada (i wywiązuje się z zapewnień).
Nikt przecież nikogo nie zmusza do ulokowania w takim domu psa.
Obłudą by było i mnie by, jak tu się wyraziła Basia, wkurw....gdyby ktoś napisał: "Kocham zwierzęta na zabój, pomagam im charytatywnie
i z czystego serca. Doba - 20zł (lub więcej)." Skoro ktoś oferuje konkret
i za konkret mam płacić, ba ufam, że z danym psem będzie się działo, jak to zadeklarowano, to nic mi do tego. Idę na to lub nie. Nie trafiłyście nigdy na wątki, że ktoś wziął psa, jak sugerujecie, pies nie znajdował domu docelowego, kasa na rzeczywiste utrzymanie szła jakiś czas, a gdy się ucięła to ów domek adopcyjny zostawał sam z problemem (w tym i np. leczeniem zwierzaka)???
Brzydko jest pokazywać palcem więc tego nie będę uskuteczniać ale takie przykre historie (na szczęście nie ma ich na pęczki) już wyłowiłam.
Potem już tylko z wątku robiła się mała jatka i wzajemne obwiniania, a deklarujący wpłaty chowali głowy w piasek lub skrzętnie się tłumaczyli.
Jak zasadne by to nie były tłumaczenia, prawdziwe etc...fakt jest faktem, że domek tymczasowy zostawał na lodzie za to z psem i bujał się
o własnych siłach.

Posted

No właśnie majqa. Ładnie wyjaśniłaś dlaczego nie ma tak wielu chętnych na DT. Po prostu ludzie obawiają się, że zostaną ( mogą zostać ) po jakimś czasie sami ze zwierzakiem. Trochę to przypomina podrzucenie jajka przez kukułkę, tylko niestety pozostaje wrażenie, że "chyba dałam się wpuścić w maliny".

Posted

po prostu trzeba rozróżnić hotel i DT płatny.
Hotel zarabia,DT oczekuje pomocy w pokryciu kosztów bez zarobku, jeżeli nie ma kasy sam.
Ustalić nazwę i będzie jasność :evil_lol:

Posted

zgadza sie. Nie mniej jednak 20 zl za dobe kompletnie mnie przerasta. Zwlaszcza ze pewnie buda i kojec. To moze u mnie zrobimy bude i kojec i powiem Wam 20 zl/dobe biore ja do siebie ;]
Przeciez chodzi o kontakt z zywym czlowiekiem, cieplo, bliskosc, socjalizacje, do diabla, a nie miejsce przy budzie. Miejsce przy budzie moge miec gratis byle gdzie,na opuszczonej posesji,tylko czy o to chodzi? Po to ja stamtad zabieralam, gdzie byla??:-(

Posted

Możecie te płatne DT nazywać hotelami, tyle że tu jest mała różnica. Jeżeli ktoś bierze psa do domu, to nie wierze że by w jednym czasie miał ich więcej niż 3 w hotelach psy są traktowane jako zarobek i przeważnie jest ich tam 20 a nawet więcej. Rozumiem Cię Dorotko że nie masz pieniędzy aby tyle zapłacić.
Ale ja na miejscu takiej Pani czy Pana, nie brałabym odpowiedzialności za psa za darmo. Pies to nie tylko karma.

Posted

[quote name='pekinczyk']Możecie te płatne DT nazywać hotelami, tyle że tu jest mała różnica. Jeżeli ktoś bierze psa do domu, to nie wierze że by w jednym czasie miał ich więcej niż 3 w hotelach psy są traktowane jako zarobek i przeważnie jest ich tam 20 a nawet więcej. Rozumiem Cię Dorotko że nie masz pieniędzy aby tyle zapłacić.
Ale ja na miejscu takiej Pani czy Pana, nie brałabym odpowiedzialności za psa za darmo. Pies to nie tylko karma.[/quote]

płatny DT po 20 zł za dobę mieści się w definicji małego hotelu dla psów ;)

Posted

Ja też mam DT ,ale zawsze dla 1 psa i jak na razie nigdy nie prosiłam o dotację.Karmę kupuję, a miłość :loveu: i opiekę daję za darmo :cool3:

Posted

[quote name='Poker']Ja też mam DT ,ale zawsze dla 1 psa i jak na razie nigdy nie prosiłam o dotację.Karmę kupuję, a miłość :loveu: i opiekę daję za darmo :cool3:[/QUOTE]

I taki domek byłby idealny :loveu::loveu::loveu:

Posted

pani prezes posty przeczytała i wpadła na pomysł wystawienie Librze ogłoszenia na owczarkach niemieckich- przeca to czystej krwi "owczarek podobny ":razz: chyba ze juz ma?

a co DT to 30 zł to przesada- chyba ze DT sprawdzony i pies w domu bedzie -spacery mizianie itp ale i tak uwazam ze 15 by wystarczyło.

moze te poczatkowe DT były w wiekszosci z checi pomocy ale jak to człowiek zawsze wyweszy interes

u nas w Rudzie prezydent miasta potwierdził ze pies wziety ze schroniska zostanie objety zerowym podatkiem od posiadania psa dożywotnio

i wyobrazacie sobie co ludzie robili\????

oddawali swoje psy z domu zostawiali je na 2 tygodniowej kwarantannie a pozniej po nie wracali mowiac ze chca własnie tego psa ze schroniska z zerowym podatkiem

wiec mnie juz nic nie zdziwi jak ludzie kombinuja

a czy na bazarkach na dogo ktos zarabia???
wiec da sie pomoc charytatywnie

a jezeli ktos bieze psa na DT do siebie do domu jest świadomy praw i obowiązków( jak kazda klubowiczka :diabloti:)

pozniej cos napisze bo zrywałam tynki ze ścian i mam cementowe kozy w nosie :shake: ide sie kąpać

Posted

[quote name='Basia i Barni']pani prezes posty przeczytała i wpadła na pomysł wystawienie Librze ogłoszenia na owczarkach niemieckich- przeca to czystej krwi "owczarek podobny ":razz: chyba ze juz ma?
[/QUOTE]

nie ma!! mozecie zrobic??

[QUOTE]
u nas w Rudzie prezydent miasta potwierdził ze pies wziety ze schroniska zostanie objety zerowym podatkiem od posiadania psa dożywotnio

i wyobrazacie sobie co ludzie robili\????

oddawali swoje psy z domu zostawiali je na 2 tygodniowej kwarantannie a pozniej po nie wracali mowiac ze chca własnie tego psa ze schroniska z zerowym podatkiem [/QUOTE]

rece opadaja, juz nie wiem co powiedziec, normalnie galy mi wyszly...:-o

[QUOTE]
pozniej cos napisze bo zrywałam tynki ze ścian i mam cementowe kozy w nosie :shake: ide sie kąpać[/quote]

Baśka Ty mnie kiedyś zabijesz, normalnie udusze sie przez Ciebie i bedzie trzeba zbierac na wieniec. Czytam dostojny powazny post a tu takie zakonczenie. Umarlam i wpadlam pod biurko. Co Ty kobieto murarz jestes??

Posted

[quote name='Margo05']Basia, wszystkie aktualne ogłoszenia są w poście 1122 :eviltong:[/quote]

och Margo nie zadługa ta liczba rozumiem ze klubowiczki lubią długie rzeczy :diabloti:

podejzewam ze chodzi ci o 122 - naszczescie szefowa musi wszystko miec pod kontrolą- choc lubi czasami zaszaleć ;)

cementowe kozy wydłubane-
muszelka wymyta -
klimatyzacja podkręcona :evil_lol:

wiec do dzieła

Posted

Pani Prezes, uprzejmie donoszę, że to post [SIZE="7"]1122[/SIZE] A długie lubimy :eviltong:

Ponadto wnoszę, o wmożone działania profilaktyczne dotyczące Pani Dorothy. Ona teraz zombi jest i to pod biurkiem :crazyeye:

Posted

[quote name='Margo05']Pani Prezes, uprzejmie donoszę, że to post [SIZE=7]1122[/SIZE] A długie lubimy :eviltong:

Ponadto wnoszę, o wmożone działania profilaktyczne dotyczące Pani Dorothy. Ona teraz zombi jest i to pod biurkiem :crazyeye:[/quote]

:diabloti::roll::roll::roll:;)---- pani prezes trzeba wybaczyć - zreszta mam nadzieje pamietacie ze pani prezes nie lubi sprzeciwu a NAJBARDZIEJ MARGO NIE LUBIE POUCZANIA I POPRAWIANIA MOICH SŁÓW :diabloti::evil_lol::evil_lol:

jezeli chodzi o członkinie Dorote - klub g jest tolerancyjny i zombie alceptujemy

zombie z natury są sztywne - a członkinie klubu G musza być elastyczne wiec Doroto postaraj się

a jezeli jest pod biurkiem - to nic tylko pogratulować pomysłu na spedzenie wieczorku :loveu::diabloti: klub G jest pomysłowy

Posted

nie już nie pod biurkiem, ja już zdążyłam się odczołgać, wykąpać dwa psy, a że przedtem udało mi się wyczyścić 3 z 6 posiadanych koni, uważam że bilans czystości jest większy niż zero i dla równowagi idę spac nieumyta. :diabloti:
Chociaż nie, muszę jeszcze obejrzeć moje dziecko, jak zobaczyłam wczoraj jej nogi to odruchowo pomyslałam dlaczego jest w brudnych skarpetkach. Oczywiście to nie były skarpetki:angryy:
brud został zmyty wśród jęków i utyskiwań na niedolę dręczonego mydłem dziecka ale kto wie, co tam mamy dzisiaj:p

czy klub G zawsze poświęca tyle czasu na CZYSTOSC szeroko pojętą??
Wydaje mi się że chyba łamię gdzies regulamin...:placz:

Posted

[quote name='Margo05']Tak jest Pani Prezes :flaming:

A może kawkę zrobić, buciki wytrzeć? :eviltong::evil_lol:[/quote]

kawy nie pije chyba ze z pępuszka którejś z klubowiczek :oops::diabloti:

a buciki ?- przydałoby sie -ale margo jezeli tego pragniesz to nie ma sprawy
klub G rózne rzeczy próbować chce :diabloti:

ale nie tak szybko zeby spełnic twe marzenie o klubowiczko !!! musisz spełnić moje warunki:

1) wycierasz buciki tylko na kolanach :diabloti:

2 zakładasz stringi oraz spodnie biodrówki co by ci rowek z pupci wychodził przy pochylaniu w celu zwiekszenia doznań wizualnych

3)po skończeniu bucików - wycierasz i sprzatasz mi mieszkanie- ja sobie w tenczas zapale fajke na balkonie a pozniej sie mozemy napić tej kawki z twojego pempuszka :multi::loveu:

USTAL DATE BO AZ MI NÓŻKI ŚCIERPŁY JAK TYLKO O TYM POMYSLAŁAM :oops::loveu::diabloti:

Posted

[quote name='Basia i Barni']

2 zakładasz stringi oraz spodnie biodrówki co by ci rowek z pupci wychodził przy pochylaniu w celu zwiekszenia doznań wizualnych
[/QUOTE]

znowu leże pod biurkiem ratunku

[QUOTE]
3)po skończeniu bucików - wycierasz i sprzatasz mi mieszkanie- ja sobie w tenczas zapale fajke na balkonie a pozniej sie mozemy napić tej kawki z twojego pempuszka :multi::loveu:
[/quote]

Jezu ja tez chce zeby mi ktos posprzatal mieszkanie :placz:

Posted

[quote name='Dorothy']nie już nie pod biurkiem, ja już zdążyłam się odczołgać, wykąpać dwa psy, a że przedtem udało mi się wyczyścić 3 z 6 posiadanych koni, uważam że bilans czystości jest większy niż zero i dla równowagi idę spac brudna. :diabloti:
Chociaż nie, muszę jeszcze obejrzeć moje dziecko, jak zobaczyłam wczoraj jej nogi to odruchowo pomytslałam dlaczego jest w brudnych skarpetkach. Oczywiście to nie były skarpetki:angryy:
brud został zmyty wśród jęków i utyskiwań na niedolę dręczonego mydłem dziecka ale kto wie, co tam mamy dzisiaj:p

czy klub G zawsze poświęca tyle czasu na CZYSTOSC szeroko pojętą??
Wydaje mi się że chyba łamię gdzies regulamin...:placz:[/quote]

KOCHANA DOROTO klub G myje sie kiedy chce :loveu:
dzis wyszorowałam muszle dokładnie i nie mówie o klozetowej :diabloti:
a swoim czasem ja z TZ-em nocowałam po pijackim melanzu u mojej mamusi i jak zobaczyła nas w tych czarnych nogach w jej bieluśkiej poscieli to nas tak zagoniła do mycia ze......

ze mój Sławek wyciagnał 2 pary świeżych skarpet od ojca i załozyliśmy na te brudne nogi - efekt był zadawalajacy bo mamusia nas pochwaliła :evil_lol: