Dorothy Posted April 27, 2008 Author Posted April 27, 2008 no mysle ze i jedno i drugie, nie omieszkam wziac udzialu w babskim wieczorku, a i wyjechac tez bym chciala... Quote
Margo05 Posted April 27, 2008 Posted April 27, 2008 Melduję się wieczornie :) Właśnie wróciliśmy po spotkaniu naszego chartowatego z potencjalnym domkiem. Dziś się nie udało, ale w czwartek dzieczyny po niego przyjadą. I pojedzie do nowego domu. Mam nadzieję, że pieski się polubią, bo jak nie to Blakie wróci do Wawy :cool3: Trzymajcie proszę kciuki :) Dorotko, czy ktoś się odzywał w sprawie Liberki? Quote
Gosiapk Posted April 27, 2008 Posted April 27, 2008 Dorothy czy piesek jest teraz u Ciebie na DT? Quote
Dorothy Posted April 27, 2008 Author Posted April 27, 2008 Libra jest w lecznicy , na hoteliku, u mnie jest 6 psow nie mialam gdzie jej wziac :-(( powinna dawno miec dom, chocby tymczasowy, a tak nie kocha jej nikt:placz: siedzi tam i mimo ze jest szczesliwsza- czas nieublaganie dla niej plynie.. Quote
Margo05 Posted April 27, 2008 Posted April 27, 2008 Pilnie choćby DT. Dorzucimy się na papu jakby co :cool3: Quote
Margo05 Posted April 27, 2008 Posted April 27, 2008 Dziewuszki, idę się wypluskać i do łóżeczka. Padam na pyszczydło :roll: Kolorowych snów :) Quote
majqa Posted April 27, 2008 Posted April 27, 2008 [quote name='Margo05']Pilnie choćby DT. Dorzucimy się na papu jakby co :cool3:[/quote] Sunia jest wyprowadzona na prostą, myślę, że tu nie chodzi o same koszty ale...wiek, częściową utratę słuchu itp. Biedna Librunia. :-( Quote
Gosiapk Posted April 27, 2008 Posted April 27, 2008 Chciałam przeczytać o jej obecnym stanie zdrowia, ale nie dałam rady przeczytać całego wątku. Może ktoś pamięta w którym poście sa wiadomości o jej zdrowiu. Quote
majqa Posted April 27, 2008 Posted April 27, 2008 [quote name='Gosiapk']Chciałam przeczytać o jej obecnym stanie zdrowia, ale nie dałam rady przeczytać całego wątku. Może ktoś pamięta w którym poście sa wiadomości o jej zdrowiu.[/quote] Cytat z Dorotki: "Libra jest do adopcji zdrowa dzairska i wesola, ale: -Libra nie do konca umie zachowac czystosc w domu. Juz troche kuma o co chodzi, ale trzeba by nad tym popracowac, powyprowadzac ja, nauczyc, bo zdarza sie jej wrocic ze spaceru i jest kooo w domu. Nie wiem, albo cierpliwosc albo... kojec?? -Libra zawziecie szczeka na wszelkie psy, ale histerycznie wprost, nie wiemy o co chodzi, boimy sie puscic ja i doprowadzic do konfrontacji, po prostu przysiada na zadzie i koncertuje, machajac ogonem co prawda ale ten szczek jest ogromnie natarczywy. Nie mam pomyslu. Chyba dom bez innych zwierzat... -Koty lekcewazy, koty moga byc -jest troche histeryczna przy probach zagladania pod brzuch itd. Mysle ze kwestia braku zaufania do czlowieka wciaz." Zdrowie - OK. Była sterylka i usunięcie listwy mlecznej. Sunia ma niedosłuch. Reszta w porządku. Dorotko, sprawdź, co poknociłam. Quote
Dorothy Posted April 27, 2008 Author Posted April 27, 2008 Liberka jest zdrowa jak rydz, skóra wypielegnowana, po sterylce i wycieciu zmienionej chorobowo listwy mlecznej, jedyne co jej dokucza to to ze niedoslyszy mocno. Quote
Margo05 Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 Tak czy inaczej przydałby się nam choćby DT. Dobry DT, który wykaże się cierpliwością i spróbuje nauczyć Liberkę bycia w domu. Quote
Dorothy Posted April 28, 2008 Author Posted April 28, 2008 bardzo by sie przydal, naprawde :-( powiedzcie mi do jakich gazet mozna dac ogloszenia? rejon podbeskidzia moze... chyba ze potem pomozecie w transporcie Quote
Basia i Barni Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 ciezki przypadek - juz niewiem co zrobic ;-/ mdajcie wiecej czasu bo dzis mam mało czasu- pomysle Quote
Margo05 Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 Ja jestem tak świeża w temacie, że nie mogę pomóc. Gdyby nie Rybka, to nawet nie wiedziałabym gdzie ogłaszać w necie :shake: Quote
Basia i Barni Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 mysle ze głuchota libry tu niema decydującego głosu -patrz watek brajla- poprostu jest jak tysiace wilkowatych - musi wpasc w oku nic wiecej Quote
Dorothy Posted April 28, 2008 Author Posted April 28, 2008 Rozmawialam dziś z Ania, proponowała przeniesienie Libry do pani z Katowic, która zajmuje się adopcjami,współpracuje z fundacjami i prowadzi DT , pani może wziąć ją za 15 zł za dobe. Jest też pan z Ustronia który chce wziąć ją choćby dziś za 20 zł za dobę. Ale jak dla mnie są to połowiczne rozwiązania, i tak odpowiedzialność za płacenie spoczywa na mnie, nie wiadomo jak długo, i kiedy te domy się znajdą, a w lecznicy póki co przynajmniej moge mieć kredyt. Tam pewnie musialabym płacić od ręki :-( 600 zl miesiecznie troche duzo... :shake::shake: przydalby sie ten DT :modla: Quote
Margo05 Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 Drogo :cool3: To naprawdę spory problem. :angryy:człowiek jest taki bezsilny :angryy: Quote
Basia i Barni Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 ładny interes z tymi Dt niezle niezle- idzie ładnie zarobic - matko to sie w pale nie miesci-czysty interes :placz: Quote
Margo05 Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 I nawet nie trzeba bawić się w udawaną hodowlę :shake: Quote
Basia i Barni Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 zauwazyłam juz na dogo pewien post ze ktoś posiada Dt dla zwierzatek [SIZE=6]ale.....[/SIZE] no wiec pozniej ta osoba skromnie wypisała cennik za dobe pytanie moje jest takie czy DT to dom tymczasowego zarobku- dla dorobkiewiczów, czy DT dla ludzi pragnacym pomóc??? bo zaczyna mnie to juz konkretnie wkur.. bo ja rozumiem hasło typu wezne psa do siebie tymczasowo ale prosze o pomoc w zbiórce żywnosci a nie dam DT za 20 zł :shake: Quote
Poker Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 Dt za 20 zł ,to właściwie hotel. Dla mnie płatny Dt może być,bo nie każdy ma fundusze na utrzymanie kolejnego psa i leczenie go,ale wtedy powinne to być pieniądze tylko pokrywające wydatki,bez zarobku. Quote
Margo05 Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 Ja dla mojego chartowatego miałam propozycję DT za 10 zł. Co tu dużo mówić, to jest kwestia zarobkowa. Weź takich 10 psów na podwórko i po 20 dniwka. Nawet 15 zł. to masz 4500 zł. miesięcznie. Na michę wydasz powiedzmy 2000zł. choć kupując hurtem to mniej. Ale załóżmy, że tyle. A reszta to co? Obsługa? Jak z fajkami na dyskotece. Paczka 6 zł. ale za otwarcie jej 4 zł. Quote
Dorothy Posted April 28, 2008 Author Posted April 28, 2008 10 zl to i tak lepiej niz obecny hotel Quote
Recommended Posts