HebaNova Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 Kuba to dziad stary i cwany jak lis :cool3::evil_lol: na kulki suche kręci nosem, każe sobie gotować, więc robię mu na zamiany, raz tak raz tak, no bo jemu się gryżć nie chce, nie da sobie wytłumaczyć że trzeba jeść twarde żeby ząbki czyścić. on jest francuski piesek i musi mieć samo mięsko, najlepiej z ręki dawane... każdą możliwą okazję wykorzystuje żeby coś wyżebrać przy stole a potem wypluć bo mu nie smakuje :crazyeye: na to tylko czyha mój osobisty Heban i wszystkie te jego wyplujki chętnie pochłania :lol: a w ogóle to jest strasznie przyjazny i rozwala mnie totalnie jak się przyjdzie i tak uwali na człowieka i przytuli tą mordką swoją siwą ;) za to na dworze po prostu ADHD - każdy krzak musi być olany i obwąchany z milion razy, ptaki pogonione i okolica wysprawdzana :cool3: na każde większe zmiany, obecność innego psa albo naszą dłuższą nieobecność reaguje stresem i sika po domu, uff dobrze ze na kafelki, ostatnio już wszystko pod niego planujemy żeby sie bidulek nie miał czym denerwować. więc przed 30stką prowadzimy emeryckie spokojne życie :lol: no nic, taka jego uroda. no i jeszcze nie pozwala się brać na ręce, za to uwielbia czesanie, można by go miziać szczotką cały dzień. :loveu: co do wzroku, to nie zauważyłam żeby miał jakieś problemy, ale za to uszy chyba czasem całkiem wyłącza, szczególnie jak się go woła :diabloti: Quote
malawaszka Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 HebaNova napisał(a): na każde większe zmiany, obecność innego psa albo naszą dłuższą nieobecność reaguje stresem i sika po domu, uff dobrze ze na kafelki, ostatnio już wszystko pod niego planujemy żeby sie bidulek nie miał czym denerwować. więc przed 30stką prowadzimy emeryckie spokojne życie :lol: no nic, taka jego uroda. ooo to te znajduchy nas usadzają jak się patrzy i uczą spokojnego życia :lol: moja Pepa tak samo z tym sikaniem - każdy, ale to każdy stres to była kałuża - każde moje wyjście z domu, każde czesanie, każdy gość w domu, nawet telefon na początku :roll: jest ze mną od paźdzernika i dopiero od jakiegoś miesiąca może dwóch nie sika :loveu::multi: i to nie chodziło o to, że nie wytrzymuje, czy że nienauczona czystoci - bo jak jej się chciało na dwór to potrafi stać przy drzwiach i szczekać :lol: Quote
HebaNova Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 ooo tak, stać po drzwiami i szczekać to on potrafi :evil_lol: jak puszczamy go na ogródek i mu się nudzi bieganie to się melduje pod drzwiami i szczeka aż się go nie wpuści :cool3: Quote
Doda_ Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 HebaNova napisał(a):na kulki suche kręci nosem, każe sobie gotować, więc robię mu na zamiany, raz tak raz tak, no bo jemu się gryżć nie chce, nie da sobie wytłumaczyć że trzeba jeść twarde żeby ząbki czyścić. on jest francuski piesek i musi mieć samo mięsko, najlepiej z ręki dawane... Leniuch straszny :cool3: każdą możliwą okazję wykorzystuje żeby coś wyżebrać przy stole a potem wypluć bo mu nie smakuje :crazyeye: Tak jak moja suczka, baaardzo prosi o jedzonko ze stołu, ale jak jej nie smakuje, to wypluwa pięknie.. za to na dworze po prostu ADHD - każdy krzak musi być olany i obwąchany z milion razy, ptaki pogonione i okolica wysprawdzana :cool3: okolica wysprawdzana? no to masz przy sobie ochroniarza.. :evil_lol: co do wzroku, to nie zauważyłam żeby miał jakieś problemy, ale za to uszy chyba czasem całkiem wyłącza, szczególnie jak się go woła :diabloti: Haha, umie doskonale udawac!! Ze nie slyszy!! Quote
HebaNova Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 no... kochany jest dziadeczek i wie co i jak załatwić żeby był zadowolony :evil_lol: Quote
Witokret Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 Takie staruszeczki są najkochańsze :loveu::loveu::loveu: Zupełnie jak nasz dziadzia Pimpuś ;) Quote
HebaNova Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 bo takie dziadeczki są już WYCWANIONE ŻYCIOWO :evil_lol::loveu: Quote
malawaszka Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 Dziadziuś wcale na takiego dziadziusia nie wygląda - w pełni sił i energii przez cały piknik dzisiejszy w Bytomiu :loveu: Quote
Doda_ Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 Czy to KUBA?? Nie wierzę.... taki piękny sie zrobil.. jeszcze piękniejszy... A ty HEBANOVA :mad::mad: nazywałaś go dziadkiem :mad::mad: a wcale na dziadka nie wygląda :mad::mad: Jemu będzie przykro :shake: :evil_lol: przeproś go ladnie :eviltong: Quote
Pogódka Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 I kolejna dziadunia sikająca na kafelki-niczym moja Kromka, raz sika raz nie, w zalezności , co do karmy, tak jak Kubuś, suchej nie rusza, trzeba babci gotowac, szczeka na wszystkich, gryzie po nogach panów, panie woli , bo tylko obszczekuje, na kolana również nie lubi, natomiast jak leży obok to drapac ile wlezie. Czyżby to starsze pokolenie, miało inne zwyczaje????:crazyeye: Ooooo, własnie z moją Mają pogryzły się strasznie, Majce krew leci nad okiem i koło pyska, taka babcia rezolutna.......... Quote
jotka Posted June 7, 2008 Author Posted June 7, 2008 Ledwo zyję po dzisiejszej akcji adopcyjnej, ale było warto! Kubuś znalażł dom! Fajna rodzina, bez zadęcia, naprawdę przejeta losem psa. Cieszę się jak wariatka!!:multi::multi::multi: Quote
Doda_ Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 slucham?! ZNALAZL DOM?! HURRA :multi::multi::multi: Quote
HebaNova Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 Czy to KUBA?? Nie wierzę.... taki piękny sie zrobil.. jeszcze piękniejszy... A ty HEBANOVA :mad::mad: nazywałaś go dziadkiem :mad::mad: a wcale na dziadka nie wygląda :mad::mad: Jemu będzie przykro :shake: :evil_lol: przeproś go ladnie :eviltong: wiekiem dziadeczek ale duchem postrzelony szczenior :evil_lol: cieszę sie że masz domek, Kubuniu, wszystkiego najlepszego :loveu:jakoś mi go tak brakuje w domu, a jak Heban go szuka i luka po domu gdzie Kubolek? jaki wesolutki jest na tych zdjęciach, jak mu się pychol śmieje :) Quote
Doda_ Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 [LEFT]pora zmienic tytul watku i przenieść do dzialu JUZ W NOWYM DOMU ;)[/LEFT] Quote
HebaNova Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Jotka ma dane i kontakt z jego nową rodzinką, trzeba ją pytać ;) ja wolę nie wiedzieć bo jeszcze pojadę i go zabiorę z powrotem, tęskni mi się za dziadeczkiem :lol: Quote
Recommended Posts