Aga - Czakra Posted February 18, 2008 Author Posted February 18, 2008 on się do niego nie tulił, to był szczeniak przywiązany do płotu pod schronem, zaraz po Małym tu trafił. Był tak przerażony, że Mały go dominował... Budyn - jeżeli jesteś zainteresowana, to przyjedź z rodzicami i zobaczcie psiaka, zawsze można też do schronu zadzwonić i porozmawiać. W tej chwili nie ma pani weterynarz i najlepiej rozmawiać z panią Katarzyną, ona wie najwięcej o psach. Tymczas? W przypadku starych i schorowanych psów okazuje się ostanim domem, bo nikt psa nie chce. A zwrot do schroniska jest ponad siły tych psów Quote
kaj-ka Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Ratlerek miał bardzo seksualne podejście do szczeniaczka, stary schorowany ale jaki ogier. Quote
Budyn Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 załóżcie mu temacik, bo tata nie chce się zgodzić na razie... :( ale zobaczymy ;) Quote
Aga - Czakra Posted February 18, 2008 Author Posted February 18, 2008 Wątek Małego: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9518582#post9518582 tytuł na razie roboczy, przeniosę trochę informacji z tego wątku i proszę, nic na siłę. Ja się nie znam na zwyczajach starych i schorowanych psów schroniskowych, ale i widzę i przeżyłam coś takiego - czy one sobie czasem w bezpiecznych domach nie odpuszczają adrenaliny związanej ze walką o przeżycie w schronie - i wtedy atakują je demony starości? Nie wiem Quote
Aga - Czakra Posted February 20, 2008 Author Posted February 20, 2008 Pusia zdrowieje, meszkiem już obrasta... ale to nic - dzisiaj w schronisku była właścicielka Pusi. Pusia zaginęła babci, pod której opieką czasowo przebywała, Pusia ponoć była leczona pod kątem zmian grzybicznych... W niedziee, jak Pusia zakończy leczenie schroniskowe - wróci do domu. Quote
malagos Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 To dopiero dobre zakończenie! Ale ja mozna dopuścić do takich zmian? Quote
auraa Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 No właśnie! Dobrze że wróci do domu ale takie zaniedbanie?:shake: Quote
Aga - Czakra Posted February 21, 2008 Author Posted February 21, 2008 dzisaj Westkia odebrali właściciele, uciekł podobno... A Pusia? Ona podobno była leczona, tylko w złym kierunku. Pani będzie w niedzielę, to o wszystko wypytamy Quote
Aga - Czakra Posted February 23, 2008 Author Posted February 23, 2008 Małego wczoraj ze schroniska zabrała sąsiadka pracownicy Quote
Budyn Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 jaka ulga :Cool!: tak się ciesze, że ma domek Quote
Aga - Czakra Posted February 23, 2008 Author Posted February 23, 2008 Mnie też kamień spadł z serca Quote
Aga - Czakra Posted February 23, 2008 Author Posted February 23, 2008 Furka jest jeszcze jedna, ale nie chciała zrobić sobie zdjęcia..., maleńka czarna podpalana z białym krawatkiem Miś wyczesany prawie do łysa... ale zauważyłam, że w kasze nie da sobie dmuchać - albo ten wiatr tak na psy dzisiaj agresywnie działał, albo Miś taki jest, jak mu sie coś nie podoba - to i pogonić potrafi. Pyś - zachęcał do zabawy, gadał do mnie - ale jak smycz zobaczył to do budy uciekł... pewnie ktoś bił maluszka Salomon... - ciężko o nim pisać, zwłaszcza, że znamy tego psa od początku i widzimy jego metamorfozę - ostatnio nie wyszedł do mnie, dzisiaj byłam z nimi długo - podchodził , skakał na mnie, jak go pogłaskałam - to koniec - wczepił się pazurkami w kieszeń spodni - i nic nie było w stanie go odczepić, warczał na inne psy, na Przemka, na mnie - ale w tym warczeniu była wielka prośba - weź mnie ze sobą... Quote
Aga - Czakra Posted February 23, 2008 Author Posted February 23, 2008 Edek był zły - jego nowy kolega dzisiaj opuścił schronisko... A Edek dalej siedzi i nikt nawet o niego nie pyta w tle - przerażona sytuacją sunia, boi się ludzi, boi sie psów... Quote
Aga - Czakra Posted March 8, 2008 Author Posted March 8, 2008 Lenka - jamniczka w schronisku od kilku dni adoptowana Quote
Aga - Czakra Posted March 18, 2008 Author Posted March 18, 2008 dzięki wielkie. mamy jeszcze pieska - czarny podpalany, około dwumiesięczny, wyrzucony do śmietnika w worku foliowym... Quote
malawaszka Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 ehhh tak czytałam iczytałam wątek i miałam nadzieję, że gdzieś napisałaś, że Edek już znalazł dom, a tu lipa :placz: Quote
kaj-ka Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Z tego co słyszałam Edek wyjeżdza do Niemiec. Quote
kaj-ka Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Wiadomośc potwierdzona. Edek jedzie do Niemiec. Dzisiaj miał wyrabiany paszport. Quote
malawaszka Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 ale już ma domek zapewniony czy jak? ehhh Polacy Polacy :shake: takie cudo Wam koło nosa przeszło:shake: Quote
Aga - Czakra Posted March 20, 2008 Author Posted March 20, 2008 Edek jest w schronisku od czerwca. i od czerwca nikt nawet o niego nie zapytał. Kilka dni temu jedna rodzina Edka oglądała, ale obawiali się o dziecko, mieli przyjechać z dzieckiem i zabrać Edka na spacer - ale jak sie dowiedzieli, że Edek na 99% nie jest już do adopcji nie odezwali się wcale. W schronisku jest pełno psów, które do dziecka nadają się o wiele lepiej niż Edek, ale... Quote
malawaszka Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Aga - Czakra napisał(a):ale jak sie dowiedzieli, że Edek na 99% nie jest już do adopcji ale jak to? w ogóle czy chodzi o ten wyjazd do niemiec? Quote
Aga - Czakra Posted March 20, 2008 Author Posted March 20, 2008 Edek na 99% nie jest do adopcji ze schroniska przez odwiedzających, bo jest zamówiony do Niemiec i ma już paszport. Piszę, że 99%, bo 1% dodam jak już pojedzie Quote
Recommended Posts