Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lusia ma jedną osobę obserwującą na allegro.. Nikt jednak jeszcze nie dzwonił..:-( Mam nadzieję, że jeszcze w tym miesiącu szczęście się do Lusi uśmiechnie..
Poniżej podaje numer konta, gdzie można wpłacać pieniądze na hotelik dla Lusi:
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Katarzyna Kostrzyńska[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]ul. Chrobrego 21[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]62-040 Puszczykowo[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]mBank:[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]40 1140 2004 0000 3402 4104 0179[/SIZE][/FONT]

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niestety żadnego:shake:, ja zaznaczam, za Isadorką,że jeśli ktos nie jest zainteresowany adopcją to żeby nie robić nadziei i nie dokładać do obserwowanych. Trzymam Kciuki za małą. Musi się udać:loveu:

Posted

[quote name='lovefigaro']...Co do dokładnego miejsca pobytu Lusi, przykro mi, ale osoba, u której przebywa nie chce mieć reklamy na Dogo...[/quote]
Sorry, chyba się pogubiłam, albo niedoczytałam.
Czy Lusia po ucieczce nie wróciła do Ciebie Lovefigaro ?

Posted

Lusia wróciła do Lovefigaro, ale zaraz potem do potencjalnego Domu. Niestety źle się tam zachowywała, była agresywna w stosunku do psa tych państwa i Lovefigaro musiała Ją odebrać.
Teraz jest w hoteliku.

Posted

Nie...:-(
Ogłoszenia w internecie są, kiedyś pisałaś, że w gazecie też, plakaty są...

A masz jakieś wiadomości, jak Oan się czuje w hoteliku? Dalej OK?

Posted

[quote name='fizia']Lusia wróciła do Lovefigaro, ale zaraz potem do potencjalnego Domu. Niestety źle się tam zachowywała, była agresywna w stosunku do psa tych państwa i Lovefigaro musiała Ją odebrać.
Teraz jest w hoteliku.[/quote]
Lusia agresywna ???? Taka milusińska, malutka psina agresywna ? Wątpię.

Posted

[quote name='fizia']Nie...:-(
Ogłoszenia w internecie są, kiedyś pisałaś, że w gazecie też, plakaty są...

A masz jakieś wiadomości, jak Oan się czuje w hoteliku? Dalej OK?[/quote]

W gazecie nie ma.. W radiu bylo wczoraj, ale cisza.. Ale to jest myśl! Może do gazety "Pies" albo "Mój pies".. Albo do Głosu Wielkopolskiego chociaz..
Lusia czuje się dobrze, co prawda nie byłam jeszcze u niej,ale była Weronika.. Dziś byłam w poznańskim schronisku u Morgana, a do Lusi pojadę chyba w poniedziałek.

Posted

cytuję Lovefigaro

"Kiedy przyjechałam po Lusię, ona leżała na kanapie w salonie, a ich pies trząsł się ze starchu pod łożkiem. Kiedy wlaścicielka go zawołała, ten podszedł do nas, a Lusia z pianą w pysku rzuciła się na niego..
Nie wspomnę, że chciala wyskakiwać przez zamknięte okna, że rzucała sie na szyby, że załatwiała swoje potrzeby w domu, że prawie powiesila się na furtce, ze robila podkop pod płotem, ze atakowała ojca tej kobiety, kiedy ten siadał koło Lusi na kanapie, że wyła cały czas i gryzła drzwi wejściowe.. Wierze, że zachowanie Lusi unormowałoby się z czasem, ale ja osobiście na miejscu tej kobiety tez przede wszytskim kierowałabym się dobrem własnego psa.. Nie chciałabym ryzykować pogryzieniem.. Piszecie o izolacji, ale tej pani zalezy na psie, który będzie przyjacielem dla jej suni..
Lusia nadaje się do domu bez żadnych innych zwierząt "

Posted

[quote name='lovefigaro']W gazecie nie ma.. W radiu bylo wczoraj, ale cisza.. Ale to jest myśl! Może do gazety "Pies" albo "Mój pies".. Albo do Głosu Wielkopolskiego chociaz..
Lusia czuje się dobrze, co prawda nie byłam jeszcze u niej,ale była Weronika.. Dziś byłam w poznańskim schronisku u Morgana, a do Lusi pojadę chyba w poniedziałek.[/quote]

No właśnie, ostatnio na jakimś watku czytałam, że ktoś ma psa właśnie dzięki gazecie "Mój pies"

Posted

Przyjmujemy ogłoszenia drobne do publikacji w miesięczniku "Mój Pies" oraz w serwisie internetowym [url]www.psy.pl[/url].

Ogłoszenia są płatne. Cena ogłoszenia internetowego to 15 zł za każdy miesiąc emisji.

Jednorazowa emisja ogłoszenia w miesięczniku "Mój Pies" kosztuje 10 zł za każdą rozpoczętą linijkę (22 znaki) tekstu. Dodatkowo, aby wyróżnić ogłoszenie oferujemy możliwość opublikowania go w ramce (+15 zł), w ramce ze zdjęciem (+ 55 zł) lub na kolorowym tle (+ 20 proc. kwoty).

Ogłoszenia do miesięcznika "Mój Pies" przyjmujemy do 5. dnia miesiąca poprzedzającego emisję.

Dowód wpłaty za ogłoszenie prosimy przesłać na adres: "Mój Pies", dział reklamy, ul. Postępu 18b (budynek Orion), 02-676 Warszawa lub faxem: (022) 606-05-48.
Telefon : (022) 874-51-36

[URL]http://ogloszenia.psy.pl/[/URL]

Posted

[quote name='elik']Lusia agresywna ???? Taka milusińska, malutka psina agresywna ? Wątpię.[/quote]

Elik, ona jest łagodna w stosunku do ludzi (choc nie wszystkich), ale na psy reaguje agresywnie.. Już nawet nie mówie o zwyczajnej dominacji, ale na tego ich charta się po prostu rzucała z pianą w pysku.. I ja też bym w to nie wierzyła, ale niestety byłam tego świadkiem..:oops:

Posted

W Krakowie mamy taki program w telewizji lokalnej "Kundel bury i kocury" - wiele psów dzięki niemu znajduje Domy.
Nie ma czegoś podobnego w Poznaniu?

Posted

[quote name='fizia']Przyjmujemy ogłoszenia drobne do publikacji w miesięczniku "Mój Pies" oraz w serwisie internetowym [URL="http://www.psy.pl"]www.psy.pl[/URL].

Ogłoszenia są płatne. Cena ogłoszenia internetowego to 15 zł za każdy miesiąc emisji.

Jednorazowa emisja ogłoszenia w miesięczniku "Mój Pies" kosztuje 10 zł za każdą rozpoczętą linijkę (22 znaki) tekstu. Dodatkowo, aby wyróżnić ogłoszenie oferujemy możliwość opublikowania go w ramce (+15 zł), w ramce ze zdjęciem (+ 55 zł) lub na kolorowym tle (+ 20 proc. kwoty).

Ogłoszenia do miesięcznika "Mój Pies" przyjmujemy do 5. dnia miesiąca poprzedzającego emisję.

Dowód wpłaty za ogłoszenie prosimy przesłać na adres: "Mój Pies", dział reklamy, ul. Postępu 18b (budynek Orion), 02-676 Warszawa lub faxem: (022) 606-05-48.
Telefon : (022) 874-51-36

[URL]http://ogloszenia.psy.pl/[/URL][/quote]

Dziewczyny, może pozbieramy na takie ogłoszenie i damy jej w ramce w tym "Moim psie"..?:roll:

Posted

[quote name='fizia']W Krakowie mamy taki program w telewizji lokalnej "Kundel bury i kocury" - wiele psów dzięki niemu znajduje Domy.
Nie ma czegoś podobnego w Poznaniu?[/quote]

Hmm.. Nie słyszałam właśnie.. Nie, to tak długo trwać nie może.. Nie ma co się kłócić i obrażać, tylko bierzmy się za coś konkretnego.. Ja proponuje jakieś ogłoszenia płatne w gazetach.. Potrzebne sa tylko fundusze jak zwykle..:oops:

Posted

[quote name='fizia']U mnie niestety z pieniążkami krucho, bo staramy się opłacić DT skrajnie przerażonej suni z mojego podpisu, ale 15-20 zł postaram się posłać[/quote]

No właśnie Fiziu czytałam dziś trochę na jej wątku.. Czy to znaczy, że ktoś ją zabiera na tymczas? Ona nadal biedna jest taka wystraszona?
U mnie finansowa tragedia tak samo..:shake: Może w kwietniu coś się ruszy..

Posted

Przelałam właśnie 20 zł, ale będzie zaksięgowane pewnie dopiero w poniedziałek.

Tak, Rodzina Danki1234 zgodziła się przyjąć Ruda na płatny tymczas (200 zł) to jedyna dla Niej szansa na socjalizację.
Podobno cały czas siedzi w kąciku, trzęsie się. Jest trochę dzika, mieszkała w jakimś budynku na polach/
Pieniążki już prawie uzbierane, ale jeszcze pozostaje kwestia transportu z częstochwoy w okolice Warszawy...

Posted

Dziękuję, Fiziu. Jak zwykle można na Ciebię liczyć..
Ale mam dziś doła.. Nie ma mojego męża, byłam w schronisku w Poznaniu, później przyjechali po mojego synka,pojechał do dziadka na urodziny, a ja miałam zabrać się za sprzątanie.. Ale siedzę tu i wygrzebuje jakieś stare wątki i czytam... Tyle jest tych biednych psów.. Gdybym miała dom, pewnie zabrałabym kilka od razu.. Ale nawet to kilka to mało.. Ta bezradność mnie przeraża..
Fiziu, a na wątku tej małej rudej suni jest zdjęcie takiej owczarkowatej. Wiesz o niej coś więcej? Czy ona ma swój wątek oddzielny? Jakies ogłoszenia..?

Posted

No niestety, ilość tych bid jest przytłaczająca...:(

Ta owczarkowata sunia ma ok. 2 lata, jest w schronisku spokojna, ale niestety oddana do schroniska z powodu ugryzienia dziecka....nie wiadomo w jakich okolicznościach to się stało, być może dziecko w dużej mierze zawiniło, ale kto wie, tak czy inaczej ciężko Jej będzie znaleźć Dom z taką przeszłością...
Nie ma ogłoszeń, bo też przydałby sie DT, żeby sprawdzić jaka Ona naprawdę jest.