anielica Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Piesek został znaleziony na ulicy przez Dobrą Duszę... Pani sama ma kilka kotów, ale pracuje bardzo długo i mieszka sama, więc nie może go zatrzymać. Pojechała z nim do schroniska... Wróciła z nim do domu... No i kropka - nie wiedziała co robić. Bo ogłoszeń nie umie dawać, dogomaniaków nie zna... Zna za to Venecję (- kto stary wyga dogomaniacki pamięta rozczulającą historię Dyzia Kuternóżki i Perełki (*) - też kalekiej - dwóch kalekich staruszków z poznańskiego schroniska, które - właściwie bez szans na dom - zostały zabrane aż do Lublina przez Venecję i jej TZ. Pela - Perełka niedawno odeszła za TM, ale odeszła szczęśliwa, bo blisko Dyzia i kochających ludzi...) No i Venecja, sama posiadając 9 psów, postanowiła pomóc i tymczasowo przygarnąć malca, ale tylko tymczasowo, bo ma przepełnienie. Bardzo prosiła mnie o pomoc w poszukiwaniu domu dla psiaka, ogłaszaniu i aukcjach. A więc to on: ma 4-5 mies, właśnie zmienia ząbki, będzie najwyżej średni. Ma ciekawe umaszczenie a wyglądem przypomina terierka (to moja wersja) lub basenji (Venecja). Tak czy inaczej, słodki jest! Szybko łapie kwestie zachowania czystości, nie sprawia problemów. 14.02. Piesek już nauczony czystości, szybciutko załapał. Jest bardzo delikatny (w budowie i charakterze), dystyngowany jakby.., Wenecja mówi, że to pies z klasą, stylowy przyjaciel z niego będzie :) Uwielbia koty, z psami żyje w zgodzie. Jest bardzo czysty. Normalnie musi arystokratyczny korzeń posiadać! Wenecja naprawdę nie może zatrzymać tego psiaka... Bardzo prosiła mnie o wsparcie. 10 psów, w tym 6 bullmastifów, kaleki Dyzio i jedna autystyczna sunia, to bardzo dużo... ! Może ktoś szuka właśnie takiego słodziaka??? Quote
ewajanka Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Bardzo urodziwy psiaczek, ale te łapy długaśne to jakby nie od tego psa.:evil_lol: Quote
anielica Posted February 7, 2008 Author Posted February 7, 2008 Podnosze niuńka... No właśnie te łapki tak mnie zafrapowały. Niby on drobny, ale może w górę urośnie i nie będzie średni tylko jakiś długonóg??? Quote
anielica Posted February 8, 2008 Author Posted February 8, 2008 Psinko, w górę! Domek musi się znaleźć! Quote
ewajanka Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Sybciutko na pierwszą, niech cię wsyscy zobaczą:multi: Quote
anielica Posted February 11, 2008 Author Posted February 11, 2008 Podnoszę pieseczka. Venecja mówi, że prawdziwy z niego stylowy arystokrata - delikatny, czyścioch, załatwia się tylko na dworze. I ma ewidentny pociąg do kotów. Komu? Komu? PS. Mam plakacik wyprodukowany, gdyby jakieś miejsce się na niego znalazło, byłabym wdzięczna :oops: Quote
Mala Posted February 11, 2008 Posted February 11, 2008 dajcie go szybko na allegro i inne psie strony .Pies jest sliczny wiec powinien szybko znalezc dom Quote
Tiger Posted February 12, 2008 Posted February 12, 2008 Podnoszę !!!!! Taką ma fajną mordkę ......:) to będzie bardzo miły i grzeczny psiak !!!!!! Komu szczeniaczka na długaśnych łapkach ? Quote
anielica Posted February 13, 2008 Author Posted February 13, 2008 Mala napisał(a):dajcie go szybko na allegro i inne psie strony .Pies jest sliczny wiec powinien szybko znalezc dom Na allegro dałam, eurocity cały czas mówi, że prześle mi zapomniane hasło i nie przesyła:( Tak samo 4 łapy - nie wiem o co biega:( Quote
anielica Posted February 13, 2008 Author Posted February 13, 2008 Hop to the top! Udało mi się założyć ogłoszenie na 4 Łapach. Quote
anielica Posted February 14, 2008 Author Posted February 14, 2008 Zagubiony stylowy psi młody arystokrata czeka na Swojego Człowieka! Quote
Tiger Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Takie śliczne szczenię i nikt ?!!!!!!!! Troszkę wyrośnięty , ale te długaśne łapy to cały jego urok :) Quote
BasiaD Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Ojej jaki słodki "szczudlaczek"! Niuniu hopaj na 1 po domek! Quote
anielica Posted February 14, 2008 Author Posted February 14, 2008 I w górę jeszcze raz! Kto pokocha psinkę?? Quote
Tiger Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 Tak daleko ?????:placz: spadł nam młody gdzieś w otchłań wątków.... szukamy domku dla młodzieńca !!!!!!!!!!!!!! Quote
Tiger Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 Długonogie psisko , jeszcze dziecko , szuka domu !!!!!!!!!! Quote
anielica Posted February 18, 2008 Author Posted February 18, 2008 W górę Psinko! Czy ktoś mógłby wspomóc, wieszając plakacik albo zamieścić ogłoszenia na portalach darmowych (ja dałam na allegro, 4łapy, adopcje org)??? Wenecja ma 10 psów i naprawdę jej ciężko :oops: Ona miała tak wielkie serce dla naszych dogomaniackich bid, pomóżmy i jej! Quote
Rybka. Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Do góry kochany... Taki arystokrata MUSI znaleźć domek :) Quote
Rybka. Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Anielico, czy on ma Allegro? Ma jakieś ogłoszenia oprócz tych rozwieszanych w Lublinie? Quote
anielica Posted February 19, 2008 Author Posted February 19, 2008 Tak jak napisałam, ma allegro, ma też ogłoszenie na adopcje.org i 4 łapy. Chciałam jeszcze na Eurocity, ale zapomniałam hasła, a oni niby przysyłają, a przysłać nie mogą...:roll: Quote
Recommended Posts