Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='niufek']Ile razy chcesz tego posta tu wklejac??
Watek sie wydluza , dojsc do informacji konkretnych graniczy z cudem, usun podwujne posty .
Do tego proponuje przeczytac pierwszy post .Czarek jest chorym psiakiem ,wiec czy on wchodzi w gre??[/quote]
Ale co za problem - wszyscy wiemy jak działa dogo, ciągle są problemy z połączeniem i dziewczynie się wkleił ten sam post.

Jutro Czarusia odbiera Peter i Czaruś trafia do kliniki do Brynowa na badania. Od kilku dni walczymy, próbujemy znaleźć pomoc, w końcu jest dla psiaka szansa. Jeśli uda mu się pomóc jak najbardziej będzie mu potrzebny domek i myślę, że jeśli Saffi ma sprawdzone domki to bardzo się cieszymy.

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='maggiejan']Niufek, grzeczniej do ludzi, dziewczyna chciała pomóc...
Nie zniechęcaj osób, które starają się coś dobrego zrobić dla psa...
My się tu staramy rozwiązać wspólnie poważny problem.[/quote]

Zasmiecanie watku kilkakrotnym apelem nie jest w mych oczach pomoca . Wtedy trzeba sie przebijac przez te strony by cokolwiek znalesc .
ps. nie upominaj mnie bym grzeczniej pisala , bo w mych slowach nic niegrzecznego nie bylo, raczej w twoim poscie mozna wyczuc niechec do mnie .
Nie widze w mym poscie agresji .
Przeczytaj jej apel dokladnie .Ma domki dla owczarkow ,bo szukala domu dla Sary ,ale Sara jest chora i te rodziny jej niechca ,lub nie moga podjac sie odpowiedzialnosci za nia .Myslisz ,ze jakas z tych rodzin Czarka by wziela???

Posted

[quote name='israel']Ale co za problem - wszyscy wiemy jak działa dogo, ciągle są problemy z połączeniem i dziewczynie się wkleił ten sam post.

Jutro Czarusia odbiera Peter i Czaruś trafia do kliniki do Brynowa na badania. Od kilku dni walczymy, próbujemy znaleźć pomoc, w końcu jest dla psiaka szansa. Jeśli uda mu się pomóc jak najbardziej będzie mu potrzebny domek i myślę, że jeśli Saffi ma sprawdzone domki to bardzo się cieszymy.[/quote]

Czy wy czytacie te posty ?Prosze , ja rowniez trzymam kciuki za Czarka i kazdego psiaka w potrzebie ,ale Safii pisze dokladnie :

[B][SIZE=3]Mam kilka domków ( DS ) dla On-ków,
[FONT=Verdana]które nie wypaliły w przypadku Sary, [/FONT][/SIZE][/B]
[FONT=Verdana][SIZE=3][B]która jest u mnie na DT.[/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana][SIZE=3][B]Domki są oki, ale Sara wymaga stałej opieki z racji choroby[/B].[/SIZE][/FONT]

[SIZE=3]z racji choroby Sary ,domki jej nie wezma . Nie chce rozwiewac waszych nadzieji ,ale Czarek ma u tych rodzin slabe szanse :-(.[/SIZE]

Posted

[quote name='niufek']Czy wy czytacie te posty ?Prosze , ja rowniez trzymam kciuki za Czarka i kazdego psiaka w potrzebie ,ale Safii pisze dokladnie :

[B][SIZE=3]Mam kilka domków ( DS ) dla On-ków,
[FONT=Verdana]które nie wypaliły w przypadku Sary, [/FONT][/SIZE][/B]
[FONT=Verdana][SIZE=3][B]która jest u mnie na DT.[/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana][SIZE=3][B]Domki są oki, ale Sara wymaga stałej opieki z racji choroby[/B].[/SIZE][/FONT]

[SIZE=3]z racji choroby Sary ,domki jej nie wezma . Nie chce rozwiewac waszych nadzieji ,ale Czarek ma u tych rodzin slabe szanse :-(.[/SIZE][/quote]
Oczywiście, że czytamy.
Dziewczyna się stara, bardzo chce pomóc, wkleiła tego posta na różne wątki. Wolontariusze z Rudy na pewno zaproponują jej jakieś zdrowe ONki.
To oczywiste, że Peter nie będzie proponował Czarusia. Najpierw jego stan musi się ustabilizować, potem można zająć się szukaniem domu. To psiak specjalnej troski, w związku z czym i dom dla Niego musi być wyjątkowy.

Posted

Niufek...
Ta Safii nic złego nie zrobila, probowala pomóc, a gdyby dzięki safii temu czarkowi sie udalo znalezc domek, to co bys powiedzial/la tej dziewczynie?? Sara nie moze trafic do niektorych domkow, poniewaz SAMA zoostawac w domu nie moze, placze wtedy, dlatego te domki nie sa dla sary, niektore - nie stac im na leczenie.. Gdyby czarek wyszedl z tego, to moze by znalazl dom...

Prosze, jak ktos probuje pomóc, to tej osobie nie traktuj zle...
Gorzej jest jak ktos moze tylko podnosic watek, a safii probowala pomoc, szukala na cala sile domku dla sary, ale ten nie byl wlasciwy dla sary wiec powiedziala ludziom ze poszuka dla nich pieska..

jesli czarek nie moze jeszcze pojechac do domku, albo ci ludzie chca zdrowego psa, to moze byscie zaproponowali tych ludzi inne psy w najbardziej potrzebie.. jestesmy tu po to by pomagac zwierzetom i nie miejmy do nikogo pretensji za to ze 'probuja pomoc'

Posted

Do wszystkich leków,które zleci vet zaproponowałabym wspomagająco homeopatyczny preparat GENTOS(kropelki,w każdej aptece20ml.ok.25zł.).
Przez dwa tyg. 3xdziennie po 15kropli w maleńkiej ilości wody(2ml)-najlepiej podawać strzykawką 2ml na fafelek z boku buzi.
Spytajcie lekarza czy można go tak wspomóc?

Posted

[quote name='dores']Co to jest PW i jak tam wejść ?[/quote]

W panelu użytkownika w prywatnych wiadomościach masz opcję wyślij nową wiadomość.
Musisz wybrać użytkownika, w tym wypadku Peter Beny i napisać do niego prośbę o numer konta :)

Peter powodzenia dzisiaj i przez następne dni...
Trzymam mocno kciuki za Czarusia...

Safii dziękujemy za chęć pomocy z domkami :)

Posted

[quote name='Justyna_wolontariat']Czarek do Brynowa dojedzie najwcześniej na 13 jeżeli ktoś może powiadomić Kako80 to bardzo proszę ona miała czekać pod lecznicą o 12[/quote]

Dopiero tu weszłam...ojej Kako tyle czekała :(
Nie pomyśleliśmy o podaniu telefonów :(

Posted

Chciałem Kako uprzedzić ale nie było jej na dogo, telefonu niestety nie znam :(

Czaruś już w klinice.
Dziś wygląda lepiej niż w poniedziałek, samopoczucie lepsze, sika bardziej normalnie.
Resztę pewnie napisze Peter jak wróci.

Trzymaj się Czarusiu!

Wsparcie pieniężne dobrych ludzi bardzo potrzebne!

Posted

troche czekalam ale sie niedoczekalam, bo niestety musialam isc!
jak tylko sie dowiem jakie sa zalecenia wetow, bede przychodzic na spacerki.
i ewentualne dokarmianie smakolykami.

Posted

[quote name='kako80']troche zcekalam ale sie nie doczekalam, bo niestety musialam isc!
jak tylko sie dowiem jakie sa zalecenia wetow, bede przychodzic na spacerki.
i ewentualne dokarmianie smakolykami.[/quote]

ja miałam Twój nr,ale nie miałam pojęcia, że sie spóźnią...:(

Dogadałaś sie z Peterem?

Posted

[quote name='kako80']nie, tel do petera tez nie mam, wiec czekam az tu wejdze, i napisze mi co i jak.
dzieki za sms, przeczytalam go bardzo pozno.[/quote]

Petr ma problem z dogomanią...może uda mu sie w końcu wejść.

[B]Będzie miał dobre wieści :)[/B]

na PW wysyłam Ci nr Petera.

Posted

Tak jest już , Czarek jest już mój , ufff, co prawda nie mogę go zabrać do siebie , ale będę walczyć o niego tak jak o swojego psa . Z pozytywów muszę napisać , że dziś dużo lepiej wyglądał niż przed pierwszą wizytą w klinice :multi::multi: Brzuch sprawiał wrażenie normalne , nawet zauważyłem że trzeba go będzie podtuczyć :lol: Sikanie super , po wysikaniu tylko kilka krąpiel dodatkowo , cewnikowanie widocznie bardzo pomogło i mam nadzieje , że nawet nie będzie potrzebne codziennie . Jutro po rozmowie z pani doktor podam co konkretnie będzie miał podawane i mam nadzieje że leczenie przyniesie efekty , dziękuję wszystkim za wsparcie finansowe .
Kakoo bardzo mi przykro że nie dojechałem na czas , ale byłem jeszcze w Sosnowcu u Edyty ( BajkaB) i ona ze mną pojechała po Czarusia . Niestety Brajl znów krwawi :shake::shake::shake: Zawieźliśmy cosik do schroniska , pieski będą mieć cieplej w budach ;)
Pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz dziękuję ......

Posted

Pisałąm to już wczesniej,ale jeszcze powtórzę.
Do wszystkich leków,które zleci vet zaproponowałabym wspomagająco homeopatyczny preparat GENTOS(kropelki,w każdej aptece20ml.ok.25zł.).
Przez dwa tyg. 3xdziennie po 15kropli w maleńkiej ilości wody(2ml)-najlepiej podawać strzykawką 2ml na fafelek z boku buzi.We wskazaniach jest właśnie atonia pęcherza(nawet pooperacyjna).
Mocno trzymam kciuki!

Posted

Wspaniale, że Czaruś lepiej się czuje. Chcę wierzyć, że to oznacza, iż jest w lepszej formie, niż podejrzewaliśmy i że opanowanie jego choroby jest możliwe. Podziękowania dla Ciebie, Peter i dla Edytki, za to co zrobiliście dla Czarusia :Rose:.

Posted

Peter, czy zauważono u Czarka jakąś opuchliznę ? Nie umiem dokładnie wyrazić o co mi chodzi, ale przy tego typu problemach jest to dość częste.
I czy wiadomo, kiedy lekarze będą w stanie określić dokładnie czy i jak działają nerki. Wcześniej była informacja, że jedna już nie pracuje, a druga kiepsko.

Posted

a ja mam go wyprowadzac na spacerki?
wolno mu chodzic?
czy ktos wie jak on sie zachowuje przy ruchliwej ulicy?
moglabym z nim ewentualnie do parku chodzic o ile to nie jest za dluga trasa?

niestety nie dostalam priva..

Posted

[quote name='przyjaciel_koni']Peter, czy zauważono u Czarka jakąś opuchliznę ? Nie umiem dokładnie wyrazić o co mi chodzi, ale przy tego typu problemach jest to dość częste.
I czy wiadomo, kiedy lekarze będą w stanie określić dokładnie czy i jak działają nerki. Wcześniej była informacja, że jedna już nie pracuje, a druga kiepsko.[/quote]

Badania USG miał robione przy pełnym brzuchu moczu , wiec nie wiem do końca czy to tak naprawdę tak jest , dziś miał brzuch normalny a nie pełny moczu . Jutro podam więcej info ...........
Kako80 skontaktuję się jutro z tobą , podaj mi na PW tel , dzięki bardzo ......

Posted

[quote name='al-ka']Pisałąm to już wczesniej,ale jeszcze powtórzę.
Przez dwa tyg. 3xdziennie po 15kropli w maleńkiej ilości wody(2ml)-najlepiej podawać strzykawką 2ml na fafelek z boku buzi.We wskazaniach jest właśnie atonia pęcherza(nawet pooperacyjna).
Mocno trzymam kciuki![/quote]

Na pewno warto wypróbować wszystkie specyfiki :)