irysek Posted February 9, 2008 Posted February 9, 2008 a ja wplace troche kaski. murko droga ile liczysz sobie za dobe Krowka u ciebie? 8zl czy wiecej, a moze mniej. oblicze wtedy sobie wszystko i bede wiedziala ile dni nowego zycia bede mogla zasponsorowac Krowkowi. Quote
emilia2280 Posted February 9, 2008 Posted February 9, 2008 czesc dziewczyny. widzé ze wszystko poszlo gladko. oczywiscie podtrzymujé wczesniejsze deklaracje wplat za Króweczka. nie wiem tylko jak stanélo z transportem, komu i ile? bo jezeli i Murka i Modliszka nadrabiajá drogi, to mogé zaplacic kazdej ile potrzeba. Quote
Murka Posted February 9, 2008 Posted February 9, 2008 irysek, jutro zobaczymy Krówka na żywo to będę mogła dokładnie powiedzieć jaki będzie koszt. Mamy teraz dwa psy na "ulgowym", ale zobaczymy co da się zrobić :roll: Dobre wieści mam takie, że 9-letnia Andzia, która przebywa u nas w domu, będzie się wybierać do domku stałego (musimy "tylko" znaleźć transport do Olsztyna), zwolni się więc miejsce w domu dla Krówka ;) emilia, w moim przypadku za transport 100 zł, tak jak wcześniej pisałam. Quote
k_ofeina Posted February 9, 2008 Posted February 9, 2008 Murka podasz Swoje konto?Ja również chciałabym choć jakieś drobniaki wpłacić Quote
emilia2280 Posted February 9, 2008 Posted February 9, 2008 ja do wplat potrzebujé kodu SWIFT dla transakcji zagranicznych. 8 liter z banku ale konieczne. Quote
bagira@sara Posted February 11, 2008 Posted February 11, 2008 tak, Krówek juz od wczoraj jest y Murki :lol: Quote
Murka Posted February 11, 2008 Posted February 11, 2008 Krówek już u mnie ;) Odchodzić za tęczowy most to on raczej nie ma zamiaru ;) Jest dość żywy jak na swój wiek, apetyt ma kosmiczny i nawet biega :cool3: Poza tym trzyma się człowieka i... przytula się :loveu: Jeśli chodzi o koszt za dobę, to szczerze mówiąc miałam nadzieję, że Krówek jest mniejszy, ale jest to dość spory psina, więc musimy zostać przy 10 zł za dobę. Z lepszych wieści: udało nam się pojechać naszym krążownikiem na gaz i koszt transportu wyniósł 85 zł (wyszło 365 km w obie strony). Numer konta zaraz prześlę na PW. Co mnie u niego martwi to dziwne symetryczne rany na przednich łapach (wstawię potem fotkę) oraz tylnie łapy, w których jakby siadały powoli stawy. Na oczkach delikatne zamglenie, prawdopodobnie postępująca ślepota :-( Jutro podjedziemy z nim do weta, żeby m.in. rzucić okiem na te ranki. Teraz trochę fotek. Z podróży: Quote
fona Posted February 11, 2008 Posted February 11, 2008 Przepiekne zdjecia, nareszcie Krówek ma uśmiech :0 Dziekuje wszytskim i prosze o nr konta na pw. Quote
modliszka84 Posted February 11, 2008 Author Posted February 11, 2008 Wystarczy troche zainteresowania, ciepła...i pies nie do poznania ...:loveu: (żeby nie było, że bez powodu narobiłam paniki - Krówek naprawde w schronisku leżał non stop w budzie, nie chciał jeśc - jest dośc chudy, nie był zainteresowany nigdy żeby wyjśc na spacer czy w ogóle okazać zainteresowanie człowiekowi... :roll:) Quote
Murka Posted February 11, 2008 Posted February 11, 2008 Chudziutki jest faktycznie, ale coś mi się wydaje, że szybko nabierze masy ;) Tu jeszcze na postoju: A tu już u nas (fotki z linką są z pierwszego dnia). Krówek uwielbia chodzić, tuptać, węszyć: Quote
Edi100 Posted February 11, 2008 Posted February 11, 2008 Krówciu bezpieczny:multi:Widac że podróż mu się podobała:) Ciekawski chłopak:) A rany, fakrycznie dośc dziwne:( Quote
modliszka84 Posted February 11, 2008 Author Posted February 11, 2008 U mnie w samochodzie Krówcio cała drogę lamentował że musi siedziec w bagażniku a nie moze przejśc bliżej..nawet nie chciał się położyć bo musiał wszystko obserwować... Jutro postaram sie wystawic jakis bazarek . Quote
fona Posted February 11, 2008 Posted February 11, 2008 A to nie sa po prostu odlezyny? Chyde cialko, w schronie nie wstawal... Quote
Selenga Posted February 12, 2008 Posted February 12, 2008 też poproszę o numer konta na pw jakby nie było zobowiązałam się :-) Quote
Ulka18 Posted February 12, 2008 Posted February 12, 2008 Bardzo kochany i ladny ten Krówek. Czy on jest rzeczywiscie staruszkiem? Zęby ma bardzo ładne. Quote
Olena84 Posted February 12, 2008 Posted February 12, 2008 I ja poprosze o numer konta, to też chętnie wesprę Krówka. Quote
emilia2280 Posted February 12, 2008 Posted February 12, 2008 hej wszystkim, Muszé przyznac, ze przez ostatnie kilka dni, kiedy Dogo nie dzialalo, szalalam z niepokoju o niektóre psy (choc o Krówka bylam spokojna). Az bojé sié co zastané u niektórych bied. Pozostaje mi tylko miec nadzieje, ze lokalni wolontariusze, niesli pomoc psiakom podczas weekendu. PS. Zrobilam wlasnie swoje przelewy za transport i miesiéczná deklaracjé dla Króweczka. Wspaniale jest widziec go powracajácego do zycia - to mogl byc ostatni moment. Quote
Murka Posted February 12, 2008 Posted February 12, 2008 Krówek ma się baaardzo dobrze ;) Ranki to raczej nie odlężyny, nie w tym miejscu no i wyglądają bardziej na wyskubane :roll: Staruszkiem niestety Krówek jest niewątpliwie :-( Do lecznicy podjedziemy jutro, bo będziemy przejeżdżać przez Stalową Wolę i nie trzeba będzie specjalnie dokładać na transport. Mieliśmy jechać dzisiaj do pobliskiego weta, ale "nasze" dziewczyny ze Stalowej mam nadzieję od razu coś doradzą co do tych tylnich łap, może jakieś witaminy itp. Są bardziej doświadczone w schroniskowych przypadkach. Quote
Ulka18 Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Krówek sie przypomina wszystkim dogomaniakom... Quote
modliszka84 Posted February 13, 2008 Author Posted February 13, 2008 JA tez poprosze nr konta na PW - bo mam od Kasi14 i Ady 40 zł... Quote
k_ofeina Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 modliszko widzę,że Murka jest offline to może ja Ci prześlę ,hm?:) Quote
modliszka84 Posted February 13, 2008 Author Posted February 13, 2008 k_ofeina napisał(a):modliszko widzę,że Murka jest offline to może ja Ci prześlę ,hm?:) ok, poproszę :) Dziekuje wszystkim za pomoc Krówciowi... Quote
Recommended Posts