Foksia i Dżekuś Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 Patia napisał(a):Dzwoniłam do pani dokarmiającej . O godzinie 15 mają przyjechać właściciele psa , są na 99 % pewni , ze to on . Sąsiad pani dokarmaijącej zauważył ogloszenie o zaginieciu owczarka ze zdjęciem. Zadzwonili pod podany numer , okazało się , ze własciciele mieszkają 30 km od Krakowa a w Krakowie pozostawili psa w hotelu , pies uciekł z hotelu i zaginął. Ponieważ państwo muszą zaczekać na samochód i mieszkają dosyc daleko , będą koło 15 . Pani zadzwoni do Foksi poinformować czy pies pojechał szczęśliwie do domu czy nadal czeka na pomoc. nikt jeszcze nie przyjechal i nie odbieraja telefonow. Quote
Foksia i Dżekuś Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 Dzwonilam do hotelu na luzycka mowia,że faktycznie od nich uciekl jakiś pies owczarek i już tam maja dzwonić i jechać po niego. Quote
Patia Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 Do tej pory właściciele nie zglosili się po psa , dzwonią mówiąc , że przyjadą , nie przyjeżdżają , coś kręcą , przed chwilą dzwoniła do nich pani dokarmiająca , to odebrała kobieta podająca się za siostrę właścicielki i powiedziała , że siostra wyjechała i nie będzie jej parę dni :crazyeye::roll: Nie wiadomo co robić :shake: Quote
monita Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 No nie :crazyeye: :shake: I co tu robić ?? Quote
majqa Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 Bardzo dziwne komunikaty od tych Państwa :shake:... Quote
Brucio Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 a wlasciciele hotelu z ktorego podobno uciekl nie przyjechali po niego? Quote
Patia Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 Brucio napisał(a):a wlasciciele hotelu z ktorego podobno uciekl nie przyjechali po niego? powiedzieli , ze to nie on. Ustaliłysmy z panią dokarmiającą , że dziś zawiadomi wlaścicieli , że ich stosunek do sprawy jest dla niej niezrozumiały i że od dziś pies jest dla nich niedostępny . Foksia zawiadomi TOZ , zeby potem nie było tak , że oni się za miesiąc obudzą i będą chcieli zobaczyć psa nagle . Biorę się za telefony do osób ogłaszających zaginiecie owczarków , skoro hotel twierdzi , ze to na 100 % nie ten pies ( Foksia jeszcze przed chwilą dzwoniła do hotelu) Quote
monita Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 Patia, ja sprawdzałam na stronie Kundla, ale nie wyświetlają mi się ogłoszenia :shake: a mogę podzwonić. Quote
monita Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 A może napisać szybko e-mail do Kundla :roll: Tylko nie mamy zdjęcia :roll: Quote
Patia Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 Gdyby nie ci niby właścicele , to zdjęcia i ogłoszenia byłyby tu od niedzieli :angryy: Quote
monita Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 Patia w jakim wieku jest ten pies ?? Przeglądam teraz ogłoszenia o zagubionych owczarkach ( sporo ich jest z okolic Prokocimia ) Quote
tamb Posted January 29, 2008 Author Posted January 29, 2008 Dziękuję za zaangażowanie w sprawę psa. Założyłam też drugi wątek o suni ciężarnej w okolicy Bochni. Odkąd mam 7 kotów i 4 psy nie mam żadnej możliwości pomocy. Do wczoraj miałam 8 kotów, jeden poszedł do super domku. Quote
Patia Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 Tamci niby własciciele nie odezwali się , chciałam wczoraj wieczorem podjechac zrobić zdjecia ale pani dokarmiająca mówi , że wieczorem nie da rady , bo psy pana , który owczarka przechowuje w garażu są spuszczone i on nie chce , żeby się tam obcy krecili , same kłody pod nogi . Spróbuję pomolestować moją koleżankę , żeby ze mną pojechała dziś do południa , bo ja bez samochodu , może mi się uda . Quote
majqa Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 3mam kciuki za powodzenie akcji. Rzeczywiście kłody pod nogi...:shake: Quote
monita Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 Patia ja mogę teraz jechać !! PS : Tylko ja nie jestem zmotoryzowana ;) Quote
Patia Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 No ja własnie też nie . Będę próbować z tą kolezanką , ja juz ją wczoraj prosiłam ale ona jeszcze nie wiedziała czy da radę dziś , zobaczymy . Quote
monita Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 Jeśli trzeba będzie jechać ( na Kurdwanów nie mam daleko ) to służę pomocą. Tylko o 12 muszę odebrać psa z transportu i zabrać go do DT. Ale później ewentualnie mogę z kimś pojechać. Quote
Patia Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 Pies jest u mnie . Tam był puszczony samopas , przy drodze , mężczyzna , który udostepnił garaż powiedział ponoć : jeszcze trochę go podtuczę i sprzedam. Jeszcze nie próbowałam go łączyc z psami , zaraz muszę sie wybierać do pracy . Trzeba go ogłaszać , moze komus zaginął , jest młody . Quote
GoniaP Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 Słów Pana nie skomentuję... Piękny pies!! Quote
Recommended Posts