Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W Krakowie (Kurdwanów) czeka pod gołym niebem pies wyrzucony z samochodu. Mimo, że głodny, zmarznięty i bezdomny, ufa ludziom. Przytula się, liże po twarzy. Jest bardzo wychudzony. Kto da mu dom stały albo tymczasowy? Ja mam taką ilość zwierząt w bloku, że mogę tylko założyć wątek.

• Replies 74
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

GoniaP napisał(a):
Potrzebne są zdjęcia!!

I to koniecznie...to już jakaś niepisana zasada, że nic tak nie przekonuje jak obraz, zmotywowuje do podjęcia decyzji...Boże, tak dziś zawieruchowato, gdzie ta bida się podziewa...:-(

Posted

Tamb napisz, co wiesz więcej...Tak poprostu do tego psa da się podejść i go przytulić? Zero agresji? Wiek - około? Rozumiem, że pies nie suka?
Poza tym wygląda na zdrowego, czy rzut oka oświadczy o czymś innym?

Posted

O psie wiem od kobiety, która zadzwoniła prosząc o pomoc. Nie wiem skąd dostała mój nr telefonu. Odkąd ogłaszam psy w Dzienniku Polskim ludzie dzwonią myśląc, że jestem z jakiejś fundacji a ja robię co mogę ale już nie mam siły. Mam w tej chwili 8 kotów i 4 psy w bloku. Zrobię zdjęcia, kupię karmę ale do siebie zabrać nie mam możliwości.

Posted

Oby ten psiak przetrwał do jakichś konkretnych info od Ciebie...
(Chyba Cię kiedyś dopytam jak opanowujesz koty by w nocy nie wariowały. :shake: Ja się już poddałam i mam oczy na zapałki...Harce do upadłego i starty psów, które usiłują doprowadzić je do porządku. Sorry za off'a.)

Posted

U mnie jest to samo. całonocne szaleństwo, lęk przed sąsiadami z dołu i wymówki wiecznie niewyspanego TŻ. Już kilka miesięcy szukam domów dla kotów (moje są tylko 2) i nikt sensowny się nie zgłasza. Psami się zablokowałam bo każdy miał jakiś problem i został. A do tego obowiązki rodzinne, praca zawodowa i depresja z przemęczenia. A ludzie dzwonią i opowiadają o psich i kocich nieszczęściach. Ich rola się na tym kończy a ja myślę jak pomóc i coraz mniej mogę.

Posted

Cynk musi dać sama Tamb, ona wie, gdzie on jest, bo to do niej dzwoniono i sama się wybierała w pn. na oględziny ale im szybciej chyba tym lepiej...Taka fatalna pogoda :shake: :-(.

Posted

Już rozmawiałam z Tamb oraz z Foksia i Dżekuś , które sa w kontakcie ze starszą pania , która pieska dokarmia . Jutro jadę zrobić wizję lokalną .
Pies ma jakie takie schronienie , na ogrodzonym terenie , pod jakimś zadaszeniem pani poscieliła mu kołdry i nosi mu jedzenie . Ta pani jest emerytką , z trudem wiąże koniec z koncem , dobrze , ze Foksia i Dżekuś przekazała jej karmę .

Monita , może chcesz się wybrać ze mną ? Jeszcze nie wiem , o której pojadę , bo muszę się najpierw umówić z panią dokarmiającą .

Na stronie schroniska jest sporo ogłoszeń o zaginionych owczarkach , trzeba będzie podzwonić .

Posted

Chętnie pojadę !! Tylko ja mogę dopiero po 14 :roll:

Jak już będą zdjęcia ( jak będziemy mogły o nim więcej powiedzieć ) to przeglądnę ogłoszenia i podzwonię :razz:

Posted

monita napisał(a):
Teraz coś mi przyszło do głowy. W Kundlu było ogłoszenie o owczarku, który zaginął na Kurdwanowie.

Monita , w którym odcinku ? W ostatnim nie ma , sprawdzałam przed chwilą .

Posted

Dziękuję za pomoc. Ja jutro będę od 12 do 17-tej na aukcji kotów w M1, przed aukcją i po aukcji muszę się zająć swoim zwierzyńcem. Bez Waszej pomocy nie miałabym możliwości mu pomóc. Dzisiaj przed aukcją byłam na kroplówce u weta z dziką kotką po sterylce. Już nie wyrabiam.

Posted

GoniaP napisał(a):
tamb, chociaż podaj swój numer Krakowiakom, by mogli pomóc....

Już mają. Podałam im do pani, która dokarmia psa i od której wiem o problemie.

Posted

Dzwoniłam do pani dokarmiającej . O godzinie 15 mają przyjechać właściciele psa , są na 99 % pewni , ze to on . Sąsiad pani dokarmaijącej zauważył ogloszenie o zaginieciu owczarka ze zdjęciem. Zadzwonili pod podany numer , okazało się , ze własciciele mieszkają 30 km od Krakowa a w Krakowie pozostawili psa w hotelu , pies uciekł z hotelu i zaginął.

Ponieważ państwo muszą zaczekać na samochód i mieszkają dosyc daleko , będą koło 15 .

Pani zadzwoni do Foksi poinformować czy pies pojechał szczęśliwie do domu czy nadal czeka na pomoc.