Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Ka-Vanga']Jaaaaaa Cieeeeeeee - ale SUPER - szalone foty :multi:- NO PIEKNE :loveu: - nadal nie wiem jak to robisz :eviltong:, moje sie rozmazuja :placz:, zreszta zaraz zgram, obrobie to sam zobaczysz :placz: - musze chyba znalezc jakas lepiej odbijajaca sie pilke, bo ta co rzucalam to kiepsko lata :diabloti:[/QUOTE]

już tak nie przesadzaj, że Tobie nie wychodzą takie zdjęcia:cool3: ale dzięki, dzięki:)

[quote name='Tinka:)']ja mam tego ''trochę'' więcej :diabloti: zaraz też spróbuję bo pies wrócił : P[/QUOTE]

tyle samo! :eviltong: jużnie chciałem przesadzać zakładając do tego wszystkiego kaganiec..

[quote name='Justa']rano, coś Ty jej zrobił? :-o[/QUOTE]

pokaz mody:diabloti:

• Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='LeCoyotte']już tak nie przesadzaj, że Tobie nie wychodzą takie zdjęcia:cool3: ale dzięki, dzięki:)[/quote]
jak mowie, ze nie wychodza, to nie wychodza :diabloti:, postanowilam rowniez, ze nie pokaze tych "wypocin" jak wyskakuje do pily - nie nadaja sie :evil_lol:

Jak wroce wieczorkiem do domu i jeszcze pogoda pozwoli to moze "cos" uda mi sie wreszcie zlapac :evil_lol:

Posted

[quote name='Ka-Vanga']
Jak wroce wieczorkiem do domu i jeszcze pogoda pozwoli to moze "cos" uda mi sie wreszcie zlapac :evil_lol:[/QUOTE]

trzymam kciuki:cool3: musi sie udać, zrób to dla dogomaniaków:razz:

Słyszał ktoś coś o karmie Nutram ?? poczytałem conieco o niej i wydaje się być całkiem przyzwoita i chyba kupię na próbę (Bozita juz sie prawie skończyła)

Posted

[quote name='Justa']A ja mam fotkę hamującej Galiny.. na aparacie :placz::placz::placz:[/QUOTE]

ale na szczęście jest jakaś szansa, że gimp da rade:razz:

też pstryknałem Sambe jak hamowała, ale zdjęcie bylejakie, więc nie patrzcie na nie;)

[IMG]http://i283.photobucket.com/albums/kk308/vertobi/PICT4928x640.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='LeCoyotte']1/1250 chyba jest wystarczająco krótki:razz: nie wiem czemu tak wyszło, ostrość chyba uciekła nie tam gdize trzeba

a nie mówiłem, że Twoje lepsze?:diabloti:[/QUOTE]

Tak tylko wyszło tak bardzo blado, że gdybyś skrócił jeszcze, to nabrałoby bardziej wyrazistych kolorów, choć pewnie słońce też miało tu swój udział :roll:

Moje, gdzieżby tam :shake: Tylko nie wiem czemu nie jeździcie po nich :diabloti:

Posted

więc jedyne wyjście nie robić w pełnym słońcu i zaopatrzyć się w szybszy obiektyw:cool1: ale to wiadome...

[quote name='Justa']
Moje, gdzieżby tam :shake: Tylko nie wiem czemu nie jeździcie po
nich :diabloti:[/QUOTE]

no ciekawe :hmmmm:

Posted

Mi się foty podobają:loveu:

Ale nieszczęście leżące i zamęczone fatałaszkami psimi:razz::diabloti::loveu:
[url]http://i283.photobucket.com/albums/kk308/vertobi/PICT4965x640.jpg[/url]
[B]Biedulka[/B]

Posted

Widzę że Samba chociaż trochę do wody wchodzi, mój Necik nie chce wchodzić w ogóle, no, tylko raz chyba wszedł z własnej woli do połowy łap, w innych przypadkach musiałabym go chyba na siłę chyba wpychać za każdym razem ;):(

Posted

[quote name='LeCoyotte']spokojnie, nic na siłę;) jak go będziesz skutecznie zachęcać to się przekona. Sambowe 'do pół klaty i ani kroku dalej' i tak jest wielkim sukcesem.[/QUOTE]

Galina sama z siebie tez nie plywa, ale odpowiednia motywacja działa cuda :diabloti:
Ja nauczyłam ja pływać Broń Boże nie wrzucając - zrobiłam tak, żeby sama wlazła, po prostu przeszłam na drugą strone wielkiej wody, a ona poczuła się opuszczona i popłynęła za mną ;)

Posted

Ja go w życiu nie wpychałam ani nie wrzucałam na siłę, to by tylko pogorszyło sytuację (tak myślę). A zmotywować go nie mam gdzie, bo jedyna woda w naszej okolicy jest w parku a w niej nie można plywać, tzn. psy mogą, ale mój nie chce ;) A jak bym przeszła na drugą strponę, to on by sobie chodnikiem pobiegł :evil_lol: W te wakacje mam chyba mam jechać nad jakąś rzekę, to spróbuję :D

Posted

[quote name='LeCoyotte']rozwiązanie równie drastyczne, biedna innego wyboru nie miała:shake::evil_lol:
Ja uczyłem rzucając patyk coraz dalej[/QUOTE]

Czy ja wiem, chodziło o przełamanie się - ale weszła sama. Teraz prosić jej nie musze, żeby do wody weszła, nie boi się więc chyba krzywdy jej nie wyrządziłam.

Posted

[quote name='Karolina_Nett']W te wakacje mam chyba mam jechać nad jakąś rzekę, to spróbuję :D[/QUOTE]

próbuj próbuj, bo woda dla psa to świetna zabawa;) w upały niezastąpiona..

[quote name='Justa']Czy ja wiem, chodziło o przełamanie się - ale weszła sama. Teraz prosić jej nie musze, żeby do wody weszła, nie boi się więc chyba krzywdy jej nie wyrządziłam.[/QUOTE]

aż tak drastyczne jak wrzucenie do wody to to na pewno nie jest. Gala nie ma skrzywionej psychiki, więc jest dobrze;) Wiadomo, że jeśli przewodnik robi coś to i pies chętniej to wykona. Jak Samba się czegoś boi na ulicy (głownie wieczorem/w nocy - wtedy to wszystko inne wydaje się być takie straszne:diabloti:) to sam podchodzę to tego czegoś pokazując jej, że to nic strasznego, ona też podejdzie, obwącha i już jest spokojna:) Takich przykładów jest wiele.

Posted

[quote name='Karolina_Nett'] W te wakacje mam chyba mam jechać nad jakąś rzekę, to spróbuję :D[/QUOTE]

Tylko uważaj na prąd w rzece, bo potrafi być niebezpieczny.

[quote name='LeCoyotte']Gala nie ma skrzywionej psychiki[/QUOTE]

Jesteś pewien? :evil_lol: :lol:

Posted

[quote name='Justa']
Jesteś pewien? :evil_lol: :lol:[/QUOTE]

a ma?:> po niektorych zdjęciach można twoerdzić, że chyba tak:eviltong:

[quote name='basia bonnie'][url]http://i283.photobucket.com/albums/kk308/vertobi/PICT4928x640.jpg[/url]
hahah,fajne! :evil_lol: :evil_lol:[/QUOTE]

dzieki:lol: ale zdjęcie poniżej średniej:eviltong:

Posted

[quote name='Justa']Tylko uważaj na prąd w rzece, bo potrafi być niebezpieczny.[/quote]
Jeszcze niedawno było tam bardzo spokojnie ;). Najwyżej pojedziemy nad zalew zegrzyński, ale tam chyba nie ma wstępu do wody ze zwierzętami. O ile w ogóle można wejść z psem na teren zalewu... Coś się znajdzie ;)

Posted

[quote name='Karolina_Nett']Jeszcze niedawno było tam bardzo spokojnie ;). Najwyżej pojedziemy nad zalew zegrzyński, ale tam chyba nie ma wstępu do wody ze zwierzętami. O ile w ogóle można wejść z psem na teren zalewu... Coś się znajdzie ;)[/QUOTE]

To tak jak u nas nad rzeką, po kolana wody, leciutki prąd, ale i tak Galina pod prąd nie da rady płynać i stoi w miesjcu mimo, że macha łapami :cool1:
Co do Zegrza, ja nie ryzykowałabym kąpieli tam - woda jest delikatnie mówiąc niezbyt czysta :roll:

Posted

[quote name='Karolina_Nett'] Najwyżej pojedziemy nad zalew zegrzyński, ale tam chyba nie ma wstępu do wody ze zwierzętami. O ile w ogóle można wejść z psem na teren zalewu... Coś się znajdzie ;)[/quote]
Ja nie widziałam żadnego zakazu wstępu psom do wody:shake:A jeżdżę ze swoimi sznupami często i jeszcze żadnego syfa nie załapały oprócz cholernych kleszczydeł:cool3: - tych nad zalewem jest mnustwo i trzeba dokładnie oblukać psy po takim wypadzie;):p