Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='bognik']Wiesz ile jest ras, które mi się podobają? :placz: Gdyby tak wyliczać i je wszystkie mieć, to nie miałabym gdzie spać :cool1: :diabloti:

Ogólnie ze sznaucerów od zawsze najbardziej podobały mi się niekopiowane czarne, miniaturki lub średnie (chociaż bardziej skłaniam się ku miniaturkom) ;)
Tak w ogóle, to czas na drugiego lhasa apso :eviltong: Heh, z domu by mnie wyrzucili :shake:[/QUOTE]

Czas na wyrównanie energetyczne :diabloti: Sznaucer idealnie pasuje :evil_lol:

Mnie się bardziej podobają większe psy niż miniatury, ale sama nie mieszkam, więc trzeba było pójść na kompromis.. A Galina ma temperament średniaka :eviltong:

• Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Justa']Czas na wyrównanie energetyczne :diabloti: Sznaucer idealnie pasuje :evil_lol:

Mnie się bardziej podobają większe psy niż miniatury, ale sama nie mieszkam, więc trzeba było pójść na kompromis.. A Galina ma temperament średniaka :eviltong:[/quote]
Pewnie sznaucer by 'rozruszał' Lharę (chociaż Lhara to jedyny w swoim rodzaju przypadek, gdyż lhasaki ruch kochają :cool1:) :diabloti:

Moi na dużego psa się nie chcieli zgodzić (chciałam goldena :loveu:), więc wybór padł na lhasaka (i nie żałuję!) :-)

Pozdrawiam!

Posted

[quote name='bognik']Pewnie sznaucer by 'rozruszał' Lharę (chociaż Lhara to jedyny w swoim rodzaju przypadek, gdyż lhasaki ruch kochają :cool1:) :diabloti:

Moi na dużego psa się nie chcieli zgodzić (chciałam goldena :loveu:), więc wybór padł na lhasaka (i nie żałuję!) :-)

Pozdrawiam![/QUOTE]

Cóż, Lhara nie miałaby wyjścia, przy takim wulkanie energii - chociaż ja znam sznaucery, które kanapą nie pogardzą i szaleć za bardzo nie lubią.

Tyle, że Golden i Ihasek (hehe śmiesznie sie odmienia :p) to dwa zupełnie różne temperamenty, a ja chciałam tą samą rase, tyle, że średniaka ;)
A Ty nie mieszkasz w domu przypadkiem?

Posted

[quote name='Justa']skopiowany ogon to upośledzony ogon :shake:[/quote]
No fakt, ale mi sie po prostu takie snzupki podobają...- być może dlatego że ja takiego mam, a na to że jest w 50% kopiowany już nie miałam wpływu, co wcale nie znaczy, że jestem za kopiowaniem ogonów ;)

Posted

[quote name='Justa']
Tyle, że Golden i Ihasek (hehe śmiesznie sie odmienia :p) to dwa zupełnie różne temperamenty, a ja chciałam tą samą rase, tyle, że średniaka ;)
A Ty nie mieszkasz w domu przypadkiem?[/quote]
O goldenie była mowa, kiedy jeszcze o lhasaku nie myślałam, teraz lhasak + golden nie wchodzi w grę ;)

Mieszkam w domu z niemałym ogrodem, jednak moja mama postawiła warunek, kiedy w końcu na psa się zgodziła: ,,musi być mały i nie ma linieć" ...
O sznaucerze też myślałyśmy (serio!) :-)

Aaaa - tak w ogóle, to nie ihasak, a [B]l[/B]hasak (przez [B][U]L[/U][/B] :eviltong:) :diabloti:

Pozdrawiam!

Posted

[quote name='bognik']Jakie 'żywe' kolory na pierwszym zdjęciu :-)

'Kura' gdzie tak patrzyła? :razz:
Czarne, niekopiowane sznaucery są THE BEST :loveu: :loveu: :loveu:

Pozdrawiam![/QUOTE]

kura patrzyła na moją rękę:cool1: zawsze mam z tym problem, bo nie zawsze ją interesuje moja ręka, a nawet jak trzymam zabawkę to też nie zawsze chce patrzeć.. ale smaki zawsze działają:p

[quote name='Karolina_Nett']Bardzo fajne widoczki, a 'kura'... :loveu::loveu::loveu:[/QUOTE]

[quote name='Justa']
[B]kojotku[/B] :mdleje: uwielbiam Twoje krajobrazy :loveu: a kura też niczego sobie, tylko taka jakaś - statyczna :diabloti:[/QUOTE]

oh ah:loveu::evil_lol: to moje pierwsze próby w tym temacie
a że Samba statyczna... jak będzie lepsza pogoda to się postaram o bardziej sportowe zdjęcia;)

[IMG]http://img218.imageshack.us/img218/1742/pict3797x640rp6.jpg[/IMG]

[quote name='Justa']
Mnie się bardziej podobają większe psy niż miniatury, ale sama nie mieszkam, więc trzeba było pójść na kompromis.. A Galina ma temperament średniaka :eviltong:[/QUOTE]

kiedyś wolałem takie małe pieski jak miniaturki, ale teraz też się przekonałem do większych, taki średniak byłby idealny, albo nawet olbrzymek:p

[quote name='bognik']
Aaaa - tak w ogóle, to nie ihasak, a [B]l[/B]hasak (przez [B][U]L[/U][/B] :eviltong:) :diabloti:

Pozdrawiam![/QUOTE]

ihasak :roflt: nazwa bliższa koniu, niż psu:eviltong: ihahaha:diabloti:

Posted

[quote name='Justa']Jeszcze nic straconego :razz:[/quote]
No niby :razz:

[quote name='LeCoyotte']
[URL]http://img218.imageshack.us/img218/1742/pict3797x640rp6.jpg[/URL]

ihasak :roflt: nazwa bliższa koniu, niż psu:eviltong: ihahaha:diabloti:[/quote]
Świetne zdjęcie! Prosty horyzont i w ogóle, bardzo mi się ta fotografia podoba :-)

Taaa, ihasak - dobre sobie :eviltong:

Pozdrawiam!

Posted

[quote name='Justa']Dla mnie idealne gabaryty to belg w chwili obecnej :loveu:

A widoczek - więcej dołu i LD róg ! :p[/QUOTE]

ale oprócz LDR to wszystko zamierzone:p

a jeszcze mam takie
[IMG]http://img214.imageshack.us/img214/6355/pict3798x640hg5.jpg[/IMG]

[quote name='bognik']Świetne zdjęcie! Prosty horyzont i w ogóle, bardzo mi się ta fotografia podoba :-)
[/QUOTE]
dziękuję:)

Posted

[url]http://img218.imageshack.us/img218/1742/pict3797x640rp6.jpg[/url]

piękne!!!! :klacz:

[url]http://img509.imageshack.us/img509/3014/pict3812x640bf1.jpg[/url]
a to aż mi dech zaparło!!!!!!!! :mdleje: Kojocie normalnie szacuneczek za tą fotkę :loveu::loveu::loveu:

Posted

Ale zaszalałeś z widokami :diabloti:

[url]http://img509.imageshack.us/img509/3014/pict3812x640bf1.jpg[/url]
Fajne, ale mogło by być bardziej ostre no i niebo wydaje mi się troche zaszumione (a może ziarniste :hmmmm:) ;)

Posted

dzięki wszystkim za opinie:cool1:

[quote name='BBeta'][url]http://img509.imageshack.us/img509/3014/pict3812x640bf1.jpg[/url]
Fajne, ale mogło by być bardziej ostre no i niebo wydaje mi się troche zaszumione (a może ziarniste :hmmmm:) ;)[/QUOTE]

to ziarno na niebie to wynik zabawy krzywymi w gimpie... nie wiem czemu tak sie robi, mam nadzieję, że w PSie tego efektu nie ma:diabloti: a nieostre-do szerokiego kąta tylko obiektyw kitowy mam..

Posted

[quote name='LeCoyotte']a nieostre-do szerokiego kąta tylko obiektyw kitowy mam..[/QUOTE]
Tylko obiektywem szerokokątnym można zrobić ostre zdjęcie krajobrazowe? Nie sądze... :p

Posted

[quote name='malawaszka']:evil_lol:robi się tu foto forum jak na :hmmmm: zapomniałam jak się tamte portale nazywają :oops::lol:[/QUOTE]

haha noo zamiast zdjęć Samby daję Wam jakieś landszafty:eviltong:

[quote name='BBeta']Tylko obiektywem szerokokątnym można zrobić ostre zdjęcie krajobrazowe? Nie sądze... :p[/QUOTE]

oczywiście, że nie:diabloti: robione na 40mm więc innym obiektywem bym tego nie zrobił, bo nie pasowałaby ogniskowa

[quote name='gassira']przyszłam się przywitać:p[/QUOTE]

dzieńdobrywieczór:p

Posted

[quote name='LeCoyotte']haha noo zamiast zdjęć Samby daję Wam jakieś landszafty:eviltong:
[/quote]

nie niee ja nie o tym :evil_lol: bo landszafty zwłaszcza takie świetne są jak najbardziej superanckie, tylko piszę o komantarzach - za dużo szumu, za dużo czegośtam w rogu itd :evil_lol::evil_lol::evil_lol: baby bez urazy oczywiście bo pisać może kazdy co chce, tym badziej jak Kojot chce takich opinii, ale mnie one zawsze bawiły :oops::lol: