doddy Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 Jak jest teraz możliwość, bo Fiona mieszka w domu przydałoby jej się kąpanie co 2-3 dni w Hexodermie dla złuszczenia naskórka. To jest podstawą w leczeniu nużeńca i zmniejszyłoby jej swędzenie. Quote
madziorna Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 [B][I][COLOR="RoyalBlue"]Super wieści :-) Gęba sama mi się śmieje... :laola:[/COLOR][/I][/B] Quote
desideratum Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 Suuuuper! :multi: I oby ją kochali do samego końca.. Quote
Moriaaa Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 Hexoderm już wysłany, nie było go w lecznicy, więc poszedł pocztą. Sunia oczywiście będzie miała kąpiele, jak tylko dojdzie. Z ciekawostek z dziś. Fionka przestała "walczyć" ze smyczą...szybko laleczka załapała, że gryzienie i ciąganie właściciela za smycz to nie najlepsza zabawa ;) No i się podobno w domciu bardzo ładnie słucha. Wie co znaczy "Fiona na miejsce" ;) Oczywiście tylko za dnia, bo w nocy z Państwem w łóżeczku chrapie ;) Quote
desideratum Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 hehhe... do dobrego bardzo szybko sie przyzwyczajamy ;) Quote
Moriaaa Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Szczęśliwa Fionka pozdrawia wszystkie Cioteczki!!!:multi: [IMG]http://img516.imageshack.us/img516/4580/img7222iu8.jpg[/IMG] [IMG]http://img138.imageshack.us/img138/7140/img7227ng3.jpg[/IMG] [IMG]http://img371.imageshack.us/img371/4025/img7312qw0.jpg[/IMG] Quote
karolina1 Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Oj jak się miło patrzy :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Jaka ona szczęśliwa!!! :loveu: :multi: :loveu: Quote
Selket Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Bosze!!! :multi: :multi: :multi: Jak się cieszkam :multi: Quote
desideratum Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 ojej.. to nie ta sama pica ;) Suuuper! Nie ma to, jak widok szczęśliwego psiego pyszczydła :loveu: Quote
Reno2001 Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 No i doczekała sie w końcu bidulka. Warto było tyle czekac!!! Fiona teraz na pewno to wie!!! Oczka wygladaja duuużo lepiej :multi::multi::multi:. Quote
madziorna Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 [B][I][COLOR="RoyalBlue"][URL="http://img371.imageshack.us/img371/4025/img7312qw0.jpg"]http://img371.imageshack.us/img371/4025/img7312qw0.jpg[/URL] => Normalnie ryczę ze szczęścia... :laola:[/COLOR][/I][/B] Quote
pusia2405 Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 Ostatnie zdjęcie mówi wszystko:loveu:. Fionko, żyj szczęśliwie jak najdłużej w swoim wspaniałym domku:multi: Quote
Bullila.nl Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 Nareszcie ma dziewczynka na co zasluguje:loveu:...szczesliwa mordeczka:lol: Quote
sleepingbyday Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 szczęście w oczach... to nie ten sam pies. fionka górą... Quote
Alicja Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 [FONT=Arial][COLOR=Red][B]widać gdzie miejsce Fionki :loveu::loveu::loveu: [url]http://img371.imageshack.us/img371/4025/img7312qw0.jpg[/url][/B][/COLOR][/FONT] Quote
fioneczka Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 Witam serdecznie :) Chcę z całego serca podziękować wszystkim którym los Fionki nie był obojętny. Dzięki Wielkim Sercom Funadcji a także Waszym mamy nasze szczęście :) 19 sierpnia 2007 za Tęczowy Most odeszła nasza kochana Sara (rothweillerka 6 lat)....została wielka pustka, ból, łzy i wspomnienia. Próbowaliśmy ją ratować ... nie udało się. Mój syn bardzo prosił o szczeniaczka...małą piękną kuleczkę :) Pod koniec marca postanowiłam zerknąć w necie za nowym przyjacielem...nie wiem jak to się stało że trafiłam na zdjęcie Fionki...i jedno spojrzenie wystarczyło :) już wtedy wiedziałam że będzie nasza. Przekonałam syna że piękne szczeniaczki szybko znajdą domki a laleczka potrzebuje kogoś kto ją pokocha .... no i kochamy :) Teraz mogę obiecać że postaramy się aby zapomniała o swoim pierwszym roku życia, że dostanie tyle miłości, ile da radę udźwignąć i będzie szczęśliwa. Buziaki dla wszystkich....Fioneczka, aśka i reszta rodzinki :) Quote
Alicja Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 [FONT=Arial][COLOR=Red][B]cieszymy się ze jesteście tu z nami :loveu::loveu:i że Fionka do Was trafiła[/B][/COLOR][/FONT] Quote
katya Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 :smilecol::bigcool::sweetCyb::drink1::beerchug: :cunao::laola: :):):) Quote
Reno2001 Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Fioneczko-witamy na dogo. Pisz wszystko co u was, jak się aklimatyzuje Fionka w nowym domu, czy macie jakieś problemy? Wiele cioteczek zaangażowało się w leczenie Fiony i są głodne info o małej :cool3:. Dla nas nie ma nic piękniejszego, niż szczęśliwy psiak w szczęśliwej, nowej rodzinie. Quote
fioneczka Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Witamy serdecznie : ) Postaram się na bieżąco informować co słychać u naszej gwiazdeczki. Oczęta z dnia na dzień wyglądają lepiej, jeszcze troszkę ropieją ale podajemy kropelki. Najważniejsze że nie są spuchnięte i nie ma już podrażnienia. Jeżeli chodzi o skórę, podrażnione miejsca nie są już tak zaognione, laleczka dostaje leki przeciwświądowe. Raz wykąpaliśmy ją w płynie antyalergicznym ale cały czas czekamy na płyn który wysłała nam Kaja, wówczas będziemy kąpać ją co 2-3 dni wg zaleceń. Jesteśmy pod stałą kontrolą Veta, którego Fioneczka uwielbia ... przy okazji wizyty zawsze wpada do pyszczka smakołyk z jego rąk :) Jeżeli chodzi o karmienie wcina karmę którą dostała z fundacji ale także potrawki z kurczaczkiem i nic się nie dzieje więc myślę że podrażnienie skóry to nie alergia pokarmowa tylko pozostałość po nużycy Nie martwcie się .... teraz może być już tylko dobrze .... taką mam nadzieję. Ject co prawda [U]jeden bardzo poważny problem[/U] i nie wiem czy da się coś z tym zrobić - lalka strasznie rozpycha się w łóżku i chrapie jak stary facet :), dzisiaj w nocy nawet spadła z łóżka tak się wierciła :) Jeżeli chodzi o spacery ... nie ciągnie już na smyczy, nie gryzie jej i zachowuje się jak psia arystokracja :) Poproszę męża żeby wrzucił tu kilka fotek laleczki - ja nie potrafię :( Jeszcze raz dziękujemy wszystkim za SERCE okazane tej małej .... chyba dzięki Wam wszystkim odzyskała wiarę w ludzi. Pozdrawiamy serdecznie .... buziaków tysiące Quote
madziorna Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 [quote name='fioneczka']chrapie jak stary facet :), dzisiaj w nocy nawet spadła z łóżka tak się wierciła :)[/QUOTE] [B][I][COLOR="RoyalBlue"]Prawie posikałam się ze śmiechu... :roflt::roflt::roflt:[/COLOR][/I][/B] Quote
madziorna Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 [quote name='fioneczka']chrapie jak stary facet :), dzisiaj w nocy nawet spadła z łóżka tak się wierciła :)[/QUOTE] [B][I][COLOR="RoyalBlue"]Prawie posikałam się ze śmiechu... :roflt::roflt::roflt:[/COLOR][/I][/B] Quote
Reno2001 Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 [quote name='fioneczka']...Jeżeli chodzi o spacery ... nie ciągnie już na smyczy, nie gryzie jej i zachowuje się jak psia arystokracja :)... [/quote] Ona była spragniona wolności-tyle czasy przesiedziała w lecznicy, ze każy spacer to była euforia. Stąd na pewno było to ciągnięcie. Teraz Fiona wie, ze na dwór może wychodzic często. Za moment wybiega się do woli (czy ona nadal chodzi w kołnierzu?). Cóż, a że ona arystokratka...:evil_lol::evil_lol::evil_lol:, wiemy, wiemy. Nie raz pchała się w samochodzie na fotel pomimo wygodnego miejsca na podłodze. Wie maleńka co dobre :lol:. Quote
Recommended Posts