Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Joanna, dzięki za fotki! :D

No nie, wrzeszczeć "dogomiania" nie możemy, bo potem będą pisać o nawiedzonych właścicielach w gazecie... Ale naprawdę jakiś znaczek by się przydał... nawet takie proste znaczki-przypinki, albo coś takiego... co o tym myślicie?

Tufi, chyba zbiłabyś małą fortune - może faktycznie spróbuj? :wink:

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Joanna

No tak, już to gdzieś słyszałam, tylko niektórzy krzyczą to w formie pretensji (psa należy karmić ! ) :lol: :lol: :lol:

Tufi

Już kiedyś przy okazji wystawy myslałam o znaczku. To dobra rzecz, ale w przypadku zastosowania go na cytadeli, to nie wiem jaki musiałby być duzy ;)

Posted
Joanna

No tak, już to gdzieś słyszałam, tylko niektórzy krzyczą to w formie pretensji (psa należy karmić ! ) :lol: :lol: :lol:

ja tylko chciałam, żebyś tak bardzo się nie martwiła.... :wink: bo często słyszę pytanie: dlaczego te dobermany takie nie wyrośnięte? Mam ochotę odpowiedzieć, że na czymś trzeba oszczędzać i u nas padło na jedzenie dla psów....:wink:

[guote=Rotti]Tufi

Już kiedyś przy okazji wystawy myslałam o znaczku. To dobra rzecz, ale w przypadku zastosowania go na cytadeli, to nie wiem jaki musiałby być duzy ;)

Może tak źle nie będzie - kilka prób i w końcu wszyscy się porozpoznajemy. W końcu wizytówką są nasze psy. Nawet jeżeli biega ich kilka jednej rasy - to nic nie szkodzi, może przybędą nowi dogomaniacy?

Ostatecznie pozostają stare, dobre szturmówki... :lol:

Posted

Joanna

To tak jak u nas. Już kiedyś też komuś (za radą Wirki) powiedziałam, że chude bo kryzys ;)

Szturmówki mówisz :lol: :lol: :lol:

Może jednak poprzestańmy na znaczkach ;)

Oooo, wpadł mi inny pomysł. Zanczków z daleka nie widać, ale opaski na rękawie (albo na psie ) tak :lol:

Posted

Ale wiesz Tufi, jak sie innym spodobają nasze czapeczki albo szaliczki, to mogą nas zacząć podrabiać i się niezłe zamieszanie zrobi. A np. taki szaliczek w lecie przy 30 stopniach ciepła... :lol:

Posted

Kibice nosza i latem - rzecz gustu ;)

Kto by mial zaczac nas podrabiac? Jesli to bedzie jakos fachowo wykonane, to beda mieli problem z podrobieniem. czapeczki to jedyna rzecz, ktora mozna miec zawsze - koszzulek zima nie bedzie widac. Chyba ze te przepaski na rece - ale mozna ich z daleka nie dojrzec... Jutro obgadamy te sprawe :)

Posted
No, jeśli nie będzie padać, to my się zjawimy. Nawet w taką pogodę jak dziś. :Dog_run: A ktoś jeszcze się wybiera? Tufi, Nebu - dotrzecie?

No mi się nie udało dotrzeć. Musiałem wyjechać na kilka dni.

Teraz przed nami kolejna niedziela i może tym razem się uda.

A w kwestii znaczków, czy tym podobnych to uważam, że to całkiem fajny pomysł. Teraz tylko musimy wymyśleć całkiem fajny sposób na oznaczenie się. Ja proponuję zapuścić wąsy.

Na początek jednak pokażę się bez wąsów

Ja i pies

Posted

Rotti i inni od oznaczania. Powiem Wam, że nie jest to głupi pomysł. Zwłaszcza jak ludzie umawiają się na wystawach a nie widzieli się nigdy wcześniej....Co więcej na molosach, taki pomysł jest realizowany, czy przynajmniej był, bo całe wieki tam nie zaglądałe. Można by i Margo cosik takiego podrzucić......

Posted

Riffi

Ja już rzucałam taką propozycję przed wystawą w Świerklańcu, ale nie było specjalnie odzewu :(

Oczywiście, że można to podrzucić Margo.

Uważam, że przy dużym skupisku ludzi jakiś rozpoznmawalny akcent byłby na miejscu :)

Posted
Nebu

A może tak włosy zapuścimy, co ? ;)

Ja niedawno obciąłem z takich do ramion. Nie dam rady drugi raz zapuścić.

Poza tym długie włosy to standard u wielu osób, szczególnie kobiet, więc bylibyśmy zginęli w tłumie. Wąsy natomiast, przyznasz, nie każda kobieta nosi ;)

Posted

Wczoraj z Rotti obmyslalysmy emblemat i doszlysmy do wniosku, ze fajne by byly jakies apaszki na nas lub na szyjach naszych pociech, ew. jakas mala wstazka w okreslonym kolorze przywiazana do obrozy.

Co Wy na to?

Posted
Wczoraj z Rotti obmyslalysmy emblemat i doszlysmy do wniosku, ze fajne by byly jakies apaszki na nas lub na szyjach naszych pociech, ew. jakas mala wstazka w okreslonym kolorze przywiazana do obrozy.

Co Wy na to?

Wstążka to jest TO!!!

Ale czy koniecznie mała? Taka średnia może, co?

Może bladoniebieska jak tło na forum dogomanii?

Posted

Wstazka w takich rozmiarach, zeby nie przeszkadzala psu, zeby - buszujac w krzakach - nie zaplatal sie.

Blekitna moze byc jak najbardziej :) A to sie panie w pasmanterii zdziwia, ze takie nagle zapotrzebowanie na blekitne wstazki ;)

To co, testujemy w niedziele?

Posted

Wstążka jest fajnym pomysłem :) Może być nie tylko na psie ale rówież na właścicielu. Myślę, że to się dotrze samo.

Ja jeżeli będę w niedzielę na cytadeli to raczej ok.14,30.

Posted
Nebu

TY miałeś długie włosy ??? :o A masz jakieś zdjęcie ? :)

mam oczywiście, ale musiałbym zeskanować. W przyszłym tygodniu jak nie zapomnę to wkleję :)