Edi100 Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Korenia napisał(a):Koniecznie trzeba mu szybko znaleźć dom.. dzisiaj Aga pojechała po 10 letnią suńke, żeby ją wyciągnąć i okazło się, że jest bardzoo pogryziona, tak mocno, że może umrzeć, a jak przeżyje to może stracić łapkę :-( Bidusia:placz: Quote
fizia Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Całe szczęście, że jest ten Domek tymczasowy - psiaczek jest młody, śliczny - wierzę, że uda się szybko znaleźć Dom stały Quote
Edi100 Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 fizia napisał(a):I jak tam maluch? Udało się z ta izolatką? Quote
ulvhedinn Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Młody siedzi już w baraku, więc jest bezpieczny ;) Quote
magdawi Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Jak dobrze, że jest już odizolowany od stada. Nie mogłam skupić się na pracy , cały czas myślałam o maleństwie. Odczułam ulgę . Quote
desdemona Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 az kamien spadl mi z serca:) teraz przynajmniej byl bezpieczny, bo moglo to sie dla niego zle skonczyc. to byla tylko kwestia czasu. Quote
monikita Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 monikita napisał(a):O matko jaka bida!!! maja sie dzisiaj zgłosic ludzie z checia adopcji mixa owczarka, bede ich namawiac na ta kruszynke. Kurafara, cisza zadnego telefonu do adopcji, a miał być:placz: Quote
Agnieszka(Visenna) Posted January 24, 2008 Author Posted January 24, 2008 Psiak chodzi w dziwny sposób - tak, jakby miał jakieś problemy z łapami, czy stawami (być może przez to wyglądał nienaturalnie i dlatego wzbudzał nwegatywne emocje innych psów).Wet twierdzi, że to awitaminoza.Chodzi tak, jakby miał zaraz potknąć się o własne nóżki.Może to być też kwestia nierównomiernego wzrostu. Beka - jeśli Pan szuka pieska do pilnowania firmy to może poleć mu któregoś psa ze Szczecińskiej. Dla nich pełna micha i własny kojec to byłoby spełnienie marzeń.A dla tego malucha.. jednak wymarzyłam inny los.. Quote
Agnieszka(Visenna) Posted January 24, 2008 Author Posted January 24, 2008 Elza - skontaktuj się ze mną albo Ulv na tel lub pw.Pilnie. Już jutro chciałybyśmy szczeniora zabrać ze Schroniska. Quote
Edi100 Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Agnieszka(Visenna) napisał(a):Psiak chodzi w dziwny sposób - tak, jakby miał jakieś problemy z łapami, czy stawami (być może przez to wyglądał nienaturalnie i dlatego wzbudzał nwegatywne emocje innych psów).Wet twierdzi, że to awitaminoza.Chodzi tak, jakby miał zaraz potknąć się o własne nóżki.Może to być też kwestia nierównomiernego wzrostu. Beka - jeśli Pan szuka pieska do pilnowania firmy to może poleć mu któregoś psa ze Szczecińskiej. Dla nich pełna micha i własny kojec to byłoby spełnienie marzeń.A dla tego malucha.. jednak wymarzyłam inny los.. Z tego co piszesz, to maluch mocno zabiedzony:( Może tez oberwał nie raz:( Biduś malutki. Jak będzie na Dt u ElzaMilicz, to Go odwiedzę i zawiozę jakieś smakołyki:) No i domku poszukamy, ale takiego z kanapą:p Quote
Edi100 Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Agnieszka(Visenna) napisał(a):Elza - skontaktuj się ze mną albo Ulv na tel lub pw.Pilnie. Już jutro chciałybyśmy szczeniora zabrać ze Schroniska. Mam numer do ElzaMilicz ale nie wiem czy mogę podać?Może na pw, co? Quote
Agnieszka(Visenna) Posted January 24, 2008 Author Posted January 24, 2008 Dzwoniłam, Elza nie odbiera :-(Ulv tez probowala.Moze nie ma mozliwosci.Czekamy na jakis kontakt. Quote
Edi100 Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Agnieszka(Visenna) napisał(a):Dzwoniłam, Elza nie odbiera :-(Ulv tez probowala.Moze nie ma mozliwosci.Czekamy na jakis kontakt. Napewno się odezwie. Ja wiem że Ona z Psiaczkami też ma pełne ręce roboty. Quote
Agnieszka(Visenna) Posted January 24, 2008 Author Posted January 24, 2008 Mam nadzieje, w koncu nie zawsze mozna odebrac telefon ;) Quote
Agnieszka(Visenna) Posted January 24, 2008 Author Posted January 24, 2008 Tylko, że małego rozpiera energia i nie sadze, zeby trzymali go w baraku dluzej niz jeden dzien.. ja sie modle, zeby na boks nie wrocil.Wroci ,jak go jutro nei zabierzemy. Quote
Edi100 Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Agnieszka(Visenna) napisał(a):Tylko, że małego rozpiera energia i nie sadze, zeby trzymali go w baraku dluzej niz jeden dzien.. ja sie modle, zeby na boks nie wrocil.Wroci ,jak go jutro nei zabierzemy. Ja wróci na boksy to po nim:( Jesli Go rozpiera, to chyba znaczy że poczuł się bezpieczniej. Quote
Agnieszka(Visenna) Posted January 24, 2008 Author Posted January 24, 2008 To temperamentne dziecko, a klatki w baraku są małe.A on potrzebuje ruchu i zajec. Quote
Edi100 Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Agnieszka(Visenna) napisał(a):To temperamentne dziecko, a klatki w baraku są małe.A on potrzebuje ruchu i zajec. No tak, szczególnie że ostatnio to pewnie bał się oddychać:(. Mam nadzieję że ElzaMilicz się szybko odezwie. Quote
koss Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Padło to pytanie ale nie pamiętam odpowiedzi ,czy to jest pies czy suczka? co mówi wet. o tych łapkach -tak dokładnie? Quote
Edi100 Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 koss napisał(a):Padło to pytanie ale nie pamiętam odpowiedzi ,czy to jest pies czy suczka? co mówi wet. o tych łapkach -tak dokładnie? Z tego co wiem to chłopak. Bardzo biedny, jeszcze dziecko. A z łapinkami, brak witamin i zaniedbanie:shake: Quote
lepus Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 hej- maluch ma wg mnie początki krzywicy, być moze awitaminoze także, ale ta łapy raczej można jeszcze "poprawić" wpano z fosforem trzeba dawac, w odpowiednich proporcjach (albo gotowy preparat fosforanowo- wapniowy), warto się doświadczonego lek weta poradzić. Quote
ElzaMilicz Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 Nie martwcie się. Dziś psiak będzie spał poza schroniskiem.Jutro rano będzie już w drodze do Milicza. Pozdrawiam. Quote
koss Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 Jeżeli Potrzebne Są Pieniądze Na Leki Antykrzywiczne To Prosze Podać Konto Quote
Recommended Posts