Jump to content
Dogomania

SZNAUCER OLBRZYM - kiedyś w schronisku, teraz znowu samotny! POJECHAŁ DO DOMU!!!

Recommended Posts

• Replies 101
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

xxxx52 napisał(a):
co to za tragedia dla psa ,tak w krotkim swoim zyciu juz miec dwoch opiekunow:placz:teras musi znalezc dom do konca swojego psiego zycia.
W jakim wieku jest piesek obecnie?
Czy zgadza sie z innymi psami?
Czy zgadza sie z kotami?
Czy przychodzi na zawolanie?
Czy nie szczeka caly dzien?
Czy ma instynkt lowiecki?
Czy lubi dzieci?
Czy moze kilka godzin byc sam w domu?

te inne pytania i odpowiedzi moze ulatwia znalezienie domu

Na wszystkie te pytania odpowiedzi zna Jotak. DOtrze zaraz do domu i odpisze.

Posted

Inne psy: nie wiem
Koty: Jadł z nimi z jednej miski :-)
Przychodził na zawołanie - nie wiem jak bieganie bez smyczy - to kwestia nauczenia - to mądry pies
Jak nie siedział w kojcu zamknięty to nie szczekał cały dzień
Nie wiem jak z instynktem łow. - na koty nie polował
Malutkie dziecko chodziło koło niego i dotykało go jak jadł kość - nie reagował
Z zostawaniem nie powinno być problemu jak będzie wybiegany - pewnie na początku trzeba będzie go przekonać, że się wróci - po tym co teraz przechodzi - tyle czasu w samotności może być zestresowany jak zostanie znowu sam :(

Ja mam potencjalną zainteresowaną rodzinę - tylko mają 10 mies mixa sznaucera ze schroniska i trzeba sprawdzić jak Rambo na psy reaguje; mieszkałby w mieszkaniu

Posted

xxxx52 napisał(a):
co to za tragedia dla psa ,tak w krotkim swoim zyciu juz miec dwoch opiekunow:placz:teras musi znalezc dom do konca swojego psiego zycia.
W jakim wieku jest piesek obecnie?
Czy zgadza sie z innymi psami?
Czy zgadza sie z kotami?
Czy przychodzi na zawolanie?
Czy nie szczeka caly dzien?
Czy ma instynkt lowiecki?
Czy lubi dzieci?
Czy moze kilka godzin byc sam w domu?

te inne pytania i odpowiedzi moze ulatwia znalezienie domu

Odpowiadam co wiem, a wiem niewiele.
Nie zgadza się z psami zza siatki, jak jest bezpośrednio, nie wiadomo.
Może być z kotami.
W pierwszym domu był z dziećmi. To był pies ich dziadka, po śmierci dziadka trafił do hotelu, potem do schroniska, tam popadł w straszną depresję, ludzie którzy go wtedy przyjęli naprawdę uratowali mu życie. Teraz im życie sie pokotłowało, robią co mogą, karmią, mimo że muszą w tym celu dojeżdżać spory kawał drogi, dają przytulisko.
Ponieważ od dawna nie jest w normalnych warunkach, nie wiadomo jak się zachowuje w normalnym domu zostawiany. Kiedy go zamknięto na głucho podobno zrobił demolkę.
Ma 3 lata. Na zawołanie nie zawsze przychodzi. Na pewno da sie wychować. Goni za samochodami, przeskakuje przez ogrodzenie(ok.1metrowe)

Posted

Romas po 1 lutym zadeklarowała 50 zł to już 150, ja po pierwszym dołożę 200 to 350 - ja myślę, że dom znajdziemy w przeciągu miesiąca bo to naprawdę fajny pies - od wczoraj mam dwa zapytania o niego - tylko obydwa do mieszkania a jedno dodatkowo z psem innym - a nie wiem czy on nie będzie niszczył i cy by się dogadał z tym psem :(

Amikat a jak jest w tym hotelu? Jest możliwość, żeby ktoś go obserwował jak sie zachowuje?

Posted

HebaNova napisał(a):
Malawaszka a jak tam nasze ciemne sprawy? jesteś zdecydowana? to może a'konto częściowo sie dołoże do hoteliku a reszta będzie do negocjacji :evil_lol::lol::p

nie wiem kobieto - chciałabym a boję się, że sprzętowo nie dam rady :oops: a poza tym to cios poniżej pasa bo dla Rambusia zrobie wszystko :nono:

Posted

nie wiem kobieto - chciałabym a boję się, że sprzętowo nie dam rady :oops: a poza tym to cios poniżej pasa bo dla Rambusia zrobie wszystko :nono:
:evil_lol::eviltong:

:hmmmm: ......
.........dorzucę paczkę relanium albo flaszkę na odwagę :lol!:

Posted

Jest miejsce.

Właściel jest wspaniały. Mogę śmiało napisać, że do każdego psa podchodzą indywidualnie. Spacery są dwa razy dziennie. Mamy tam dużo psów, więc często jeździmy.