Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zdjęcia genialne :crazyeye: Mojej mamie też się spodobały ale na na pytanie o chomika powiedziała "Daj już spokój". Klateczki i inne rzeczy naszykowane i czekają na lokatorów.

• Replies 262
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Evelin']Apsa ale masz pomysły....Niesamowite te zdjęcie chomisi w misce z kotem...czegos takiego jeszcze nie widziałam...[/quote]To nie mój pomysł, na miau mi kazali :diabloti:
[COLOR=Gray]Mój pomysł to było zdjęcie Puni z dwoma 5-dniowymi kociakami w misce. Miałam z tym niemały problem, bo Punia się ich strasznie bała :evil_lol:
[COLOR=Silver]A potem mi się ten pomysł trochę rozwinął. Ale pomysł na zdjęcie z kotami podsunęła mi dziewczyna z miau.pl :)[/COLOR]
[/COLOR]

Posted

[quote name='kalcia']Apso, zdjecia boskie :DDD

Chociaz ten ciemniejszy piesek to z takim wyrzutem patrzy na miske (na pierwszym zdjeciu), jakby chcial powiedziec: "Heeej, co wy mi tu daliscie?" :evil_lol:

Mnie juz przekonywac nie trzeba.. :loveu:[/quote]

Ten piesek patrzy jak mój Barry na chomy. Jak zaczął 2 lata temu, tak nie przestaje się dziwić. ;D I ucieka przed nimi, jak w kuli biegają po mieszkaniu. ;DDD

Coraz bardziej się w kluskach zako****ę. Gdyby nie przytomnośc męża, dokooptowałabym czwartego do stadka...
Namawiam kolegę z pracy. Lekweta, zresztą. :)

Posted

[quote name='BoUnTy']A ja tak z troszke innej baczki ;)

Mam małą prośbę/ pytanie do autora zdjec chomićków - moze zgodziłaby się ta osoba, aby umieścić te zdjęcia na mojej stronie o chomikach (z gory móie to nie blog, tylko pełnowartościowy vortal ;P) - czegoś takiego własnie szukalam, ale nie chce specjalnie dla zdjeć chomików rozmnażać - toć to nieodpowiedzialne (choć znając życie chomiki u mnie by zostaly) xD Te zdjecia sa przecudne, aczkolwiek zastanawiam sie jakiej mutacji jest to coś ;| ni to szafirowa, ni aguti - w ogóle dlugie ogonki mają, czy to napewno czyste dżungary? Tzn. teraz jeszcze nie widać, bo za małe, ale może mamusia się z campbellą spiknęła... ahhh okaże się jak podrośnie xD[/quote]

Dokładnie nad tym samym się zastanawiam w przypadku moich i całego miotu, który byl w sklepie, bo ubarwienie mają zaiste arcyciekawe.

Posted

[quote name='tasso']Dokładnie nad tym samym się zastanawiam w przypadku moich i całego miotu, który byl w sklepie, bo ubarwienie mają zaiste arcyciekawe.[/quote]

A może tatusiem jest skoczek?:evil_lol:

Posted

[quote name='tasso']Dokładnie nad tym samym się zastanawiam w przypadku moich i całego miotu, który byl w sklepie, bo ubarwienie mają zaiste arcyciekawe.[/QUOTE]

Ubarwienie takie dlatego było, że są młodziaki ;) Teraz na tych ostatnich zdjeciac widac, ze będą szafirki - jak nic! ;) Poza tym skoro rodzice sa szafirowi, to w zasadzie prawdopodobieństwo chomika mutacji normalnej jest małe - nie powiem dokładnie, bo nie znamy krzeni rodziców i nie wiemy czy gdzieś w fenotypie nie mają genu Aguti, aczkolwiek jednak i tak byłyby to pojedyńcze jednostki ;) Jednak z tego o widze po zdjeciac to bedą szafirki - jak sie przyjrzycie to zobaczycie, ze sierciuchy mają już grzbieciki takie srebrne ;)

Niestety polskie sklepy dopuszczają do możliwosci rozrodu hybryd - mieszanki campbelli z dżungarskimi. Miałam doczynienia z takimi przypadkami - chomiczka zdechła w czasie porodu, pewnie własnie były to skutki mieszanki miedzygatunkowej... :(

Posted

Srola jest już w swoim nowym domku. Czyli na razie we Włocławku. A potem czas pokaże gdzie mnie wywieje. W każdym bądź razie Srola zawsze będzie ze mną:loveu: To miłość od pierwszego siknięcia na rękę:loveu::evil_lol::loveu:
Jest boska. Na razie się zadomawiamy w akwarium. Jak będzie przypływ funduszy będzie jakaś willa z basenem. Srolinda ( płci nie do końca wiadomej ) ma zatem dla siebie na razie spore akwarium z trocinkami i siankiem. Toaletę narożną z piaseczkiem. Jedzonko i pitku. A także kołowrotek i taką kulę do brykania po podłodze.

Posted

[quote name='Viris']Srolinda uwielbia 3 rzeczy. Słonecznik, jabłuszko i siusianie na moje ręce :diabloti::evil_lol::loveu:[/quote] :lol: :lol: :lol: Wie, że jest już u siebie i na Swoim człowieku :evil_lol:

Posted

[quote name='Viris']Dropsiki też bardzo lubimy....:loveu:[/quote]

I my również :D
Mój Franuś serdecznie pozdrawia Groźną i kluseczki :loveu:

[IMG]http://img90.imageshack.us/img90/879/p1070590mx2.jpg[/IMG]

Posted

Noooooo oddałaś :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Ja się rozpływam. Srolka już wie po co jest piaseczek w wuce, pije z malutkiej nakrętki po kubusiu, bo wszystkie miseczki są za duże :) Jutro może wyskoczę na poszukiwanie klatki. Maleństwo fąfastyczne :loveu:

Do ulubionych czynności dodajemy kołowrotek ;]

I jeszcze jedna fotka :

[IMG]http://img507.imageshack.us/img507/8992/srola1yp2.jpg[/IMG]

Posted

Viris, użyłam Twoich fotek Srolinki do uaktualnienia ogłoszeń chomisiów i myszorów ze sklepu, na szczurzych forach. Mama nadzieję, że nie będziesz mi miała tego za złe.
[URL]http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?p=133020#133020[/URL]
[URL]http://sps.forall.pl/viewtopic.php?t=1133[/URL]

Apso, może telefon dać Twój, czy poczekać, aż ktoś napisze?

Posted

Zasadzkas oczywiście że nie mam Ci tego za złe. Niemniej dziękuję że dałaś znać gdzie je wrzuciłaś ( lubię wiedzieć gdzie biegają po necie moje fotki ) :lol: