Jump to content
Dogomania

Pierwszy i niepowtarzalny FotoBlog Czarnej Flatki TOSCI :)

Recommended Posts

• Replies 9.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dobra powiem . dokładnie to

[URL="http://www.skapiec.pl/img/83225-47-1-canon-ef-70_200-f_4_0-l-usm.html"][IMG]http://static1.skapiec.pl/sc1/83225b1.JPG[/IMG][/URL] [B] [SIZE=2] Canon EF 70-200 f/4.0 L USM [/SIZE] [/B]

Posted

[quote name='zerduszko']Oł maj gad :crazyeye:[/QUOTE]

mieć obiektyw to nie wszystko .. jeszcze musze sie nauczyć z niego korzystać :lol: :)

Kiedy Kamilko będziesz w Warszawie? :>

zdjęcie robione przez Olę :)
[img]http://img153.imageshack.us/img153/6033/img9181.jpg[/img]

[img]http://img10.imageshack.us/img10/2418/img9182m.jpg[/img]
[IMG]http://img153.imageshack.us[/IMG]

[IMG]http://img10.imageshack.us/img10[/IMG]

Posted

[quote name='WeronikaM']tak myslalam :multi:
dobry :DDDDD :P :P
zycze udanych sesji :D

(najgorsze są pierwsze 20 tys zdjęć) :evil_lol:[/QUOTE]

dziekuje, dziekuje :)

na pewno sie przyda te 20tys zdjęć ^^ będę miała co wklejać na dogo :D

Posted

[quote name='Justa']20 tys zdjęć? Nie wiem czy tyle zrobiłam przez te 3 lata posiadania aparatu :mdleje:[/QUOTE]

hehe, spoko :lol: :lol: to tylko żarcik, niektórzy już po *** robią świetne fotki :D
to zależy od fotografa, nie od sprzętu :lol:

Posted

[url]http://img153.imageshack.us/img153/6033/img9181.jpg[/url] yh, za ciemne. ;] Ale jeszcze do odzyskania... :>
A nam przyszła paczuszka - aparat. Masakra, czuje sie zagubiona, zupełnie inaczej wszystko poustawiane. A Mateusz cały czas gada o aparacie, bawi się aparatem, gada o aparacie, bawi się aparatem... Eh, to jest tak jak facet dostanie nową zabawkę. :D
A śmierdziele mam nadzieję, że przyjdą jutro. :] Choć znając PP listonosz przyniesie awizo, bo nie będzie mu się chciało 4kg nosić.

Posted

[quote name='betty_labrador']mieć obiektyw to nie wszystko .. jeszcze musze sie nauczyć z niego korzystać :lol: :)[/QUOTE]
Weź mi nie mów, jestem na tym samym etapie :angryy:
[quote name='betty_labrador']Kiedy Kamilko będziesz w Warszawie? :>
[/QUOTE]
Więcej już nie będę. Jestem w stanie wytrzymać 100 km w podróży, czasem wariuję i jadę dalej - ale bankowo nie dwa razy w to samo miejsce w tak krótkim czasie ;) Czkam na skonstruowanie urządzeń do teleportacji ;)

Posted

[quote name='WeronikaM']pstrykaj dużo i wklejaj na dogo :D
na jakich trybach się bawisz ?
to twoje pierwsze lustro ? :)[/QUOTE]

cos w pomieszczeniach nie potrafie jeszcze robic fotek. Na M wychodza przy krotkim czasie za Ciemne. Chyba poprostu lampa blyskowa potrzebna? choc wolalabym bez.

[quote name='Justa']20 tys zdjęć? Nie wiem czy tyle zrobiłam przez te 3 lata posiadania aparatu :mdleje:[/QUOTE]

:P zobaczysz ja wyrobie norme 30tys :lol:

[quote name='WeronikaM']hehe, spoko :lol: :lol: to tylko żarcik, niektórzy już po *** robią świetne fotki :D
to zależy od fotografa, nie od sprzętu :lol:[/QUOTE]

^^

[quote name='Bonsai'][url]http://img153.imageshack.us/img153/6033/img9181.jpg[/url] yh, za ciemne. ;] Ale jeszcze do odzyskania... :>
A nam przyszła paczuszka - aparat. Masakra, czuje sie zagubiona, zupełnie inaczej wszystko poustawiane. A Mateusz cały czas gada o aparacie, bawi się aparatem, gada o aparacie, bawi się aparatem... Eh, to jest tak jak facet dostanie nową zabawkę. :D
A śmierdziele mam nadzieję, że przyjdą jutro. :] Choć znając PP listonosz przyniesie awizo, bo nie będzie mu się chciało 4kg nosić.[/QUOTE]

oj biedna Ola..ale tego przeciez mozna bylo sie spodziewac :P no i na pewno na Ciebie przyjdzie kolej ;> ale fajnie ze juz doszlo w ogole :)
no a ja dzis z pełnym juz ekwipunkiem :D cala happy i aparat tylko dla siebie :D

[quote name='zerduszko']Weź mi nie mów, jestem na tym samym etapie :angryy:

Więcej już nie będę. Jestem w stanie wytrzymać 100 km w podróży, czasem wariuję i jadę dalej - ale bankowo nie dwa razy w to samo miejsce w tak krótkim czasie ;) Czkam na skonstruowanie urządzeń do teleportacji ;)[/QUOTE]

wszystko będzie dobrze ^^ nauczymy sie razem ^^ a Ty jaki masz aparacik i obiektyw?

telefon bedzie niedlugo sluzyl do teleportacji ;)

Posted

[quote name='betty_labrador']wszystko będzie dobrze ^^ nauczymy sie razem ^^ a Ty jaki masz aparacik i obiektyw? [/QUOTE]
Nikona D3000 i 2 obiektywy... tylko nie wiem jakie. Ale w sumie żałuję, bo ten jeden jest beznadziejny. Ale za pierwszym razem (tak jak z tym parchem kudłatym moim, wrrrrr) człowiek nie wie co bierze ;)

[quote name='betty_labrador']telefon bedzie niedlugo sluzyl do teleportacji ;)[/QUOTE]
No to będę w Wawie niedługo :lol: A Ty kiedy zawitasz na Śląsk?

Posted

[quote name='zerduszko']Nikona D3000 i 2 obiektywy... tylko nie wiem jakie. Ale w sumie żałuję, bo ten jeden jest beznadziejny. Ale za pierwszym razem (tak jak z tym parchem kudłatym moim, wrrrrr) człowiek nie wie co bierze ;)
[/QUOTE]
Tak, większość osób się na to łapie - obiektyw w zestawie z body to zazwyczaj kit. ;) Na pocieszenie powiem, że ja też przez to przechodziłam. Ale Betty już nie. :D

Posted

[QUOTE]cos w pomieszczeniach nie potrafie jeszcze robic fotek. Na M wychodza przy krotkim czasie za Ciemne. Chyba poprostu lampa blyskowa potrzebna? choc wolalabym bez.[/QUOTE]
to fajnie, ze od razu M :multi:
aby były bardziej oświetlone, zwiększ ISO i zwiększ przysłonę, zresztą pewnie sama wiesz :)
M jest naj :D
stosuję i polecam, Weronika :lol: :lol:

Posted

[quote name='Bonsai']Tak, większość osób się na to łapie - obiektyw w zestawie z body to zazwyczaj kit. ;) Na pocieszenie powiem, że ja też przez to przechodziłam. Ale Betty już nie. :D[/QUOTE]
Uwierzysz mi, ze miałam co Ciebie pisać zanim kupiłam aparat? A teraz sobie w borę pluje.
Z tym, że ten dodatkowy obiektyw to mnie ze 200 zł drożej wyszedł niż jakbym kupiła wszystko osobno, a czasem go używam. Na moje umiejętności, na naukę to i tak dość.

Posted

no tak, bo lustrzanka i obiektyw to nie wszystko... eh. Ja to wiem narazie niewiele jak sie poslugiwac.

niby wiem Weronika o wysokim Iso i przeslonie w pomnieszczeniach. jeszcze wiem ze jakos sie ustawialo Balans Bieli,...tylko jak? (to cos z tym Custome ?)

Ola potwierdz telefonicznie czy panu od Moiry bedzie chcialo sie wyjsc jutro...;/

Posted

[quote name='zerduszko']Uwierzysz mi, ze miałam co Ciebie pisać zanim kupiłam aparat? A teraz sobie w borę pluje.
Z tym, że ten dodatkowy obiektyw to mnie ze 200 zł drożej wyszedł niż jakbym kupiła wszystko osobno, a czasem go używam. Na moje umiejętności, na naukę to i tak dość.[/QUOTE]
Na Nikonach niestety słabiej się znam, więc moja pomoc nie mogłaby być aż tak owocna. No, chyba, że przekonałabym Cię do Canona. ;) Ale oczywiście jak będziesz miała jeszcze kiedyś jakieś pytania, to pisz śmiało - poradzę na tyle, ile będę się orientowała. :)

Betty - Custom White Balance pozwala ręcznie ustawić balans bieli. Z Balansu Bieli wybierasz odpowiednia ikonkę CWB, fotografujesz coś białego, np. kartkę, potem w menu wybierasz Custom White Balance, zaznaczasz zdjęcie z białą kartką i voila! :)

Posted

[quote name='Bonsai']Na Nikonach niestety słabiej się znam, więc moja pomoc nie mogłaby być aż tak owocna. No, chyba, że przekonałabym Cię do Canona. ;) Ale oczywiście jak będziesz miała jeszcze kiedyś jakieś pytania, to pisz śmiało - poradzę na tyle, ile będę się orientowała. :)
[/QUOTE]
Własnie chciałam tak ogólnie spytac, który aparat byłby dobry. Canona trzymałam i jakoś tak... no nie spasował mi ;) Z mojego jestem zadowolona, a robię tylko na auto :oops: Tylko w domu nie umiem :angryy:

Sorki Beatko za OT :p

Posted

[quote name='Mudik']Ale jej język powiewa w biegu :-)

[url]http://img10.imageshack.us/img10/2418/img9182m.jpg[/url][/QUOTE]

hehe, bo szczęśliwa na łonie natury :lol:

[quote name='Bonsai']Na Nikonach niestety słabiej się znam, więc moja pomoc nie mogłaby być aż tak owocna. No, chyba, że przekonałabym Cię do Canona. ;) Ale oczywiście jak będziesz miała jeszcze kiedyś jakieś pytania, to pisz śmiało - poradzę na tyle, ile będę się orientowała. :)

Betty - Custom White Balance pozwala ręcznie ustawić balans bieli. Z Balansu Bieli wybierasz odpowiednia ikonkę CWB, fotografujesz coś białego, np. kartkę, potem w menu wybierasz Custom White Balance, zaznaczasz zdjęcie z białą kartką i voila! :)[/QUOTE]

Wczoraj jak wiesz zaczęłam ustawiac i w kulminacyjnym momencie bateria siadła :evil_lol: jutro w pracy sie pobawię :)

[quote name='WeronikaM']ja zanim zaczęłam robić zdjęcia , to przeczytałam całą instrukcję :D :D[/QUOTE]

ja nie przepadam za instrukcjami :P

ale podziwiam Cie za to ze lubisz i chcesz :)

[quote name='zerduszko']Własnie chciałam tak ogólnie spytac, który aparat byłby dobry. Canona trzymałam i jakoś tak... no nie spasował mi ;) Z mojego jestem zadowolona, a robię tylko na auto :oops: Tylko w domu nie umiem :angryy:

Sorki Beatko za OT :p[/QUOTE]

Moze za krotko go trzymalas w ręku? ja jakos od zawsze bylam nastawiona na Canona. Hmm ale w sumie kazdemu pasuje co innego.

Kamila! błagam...nie rób na automacie fotek .. buu..
a z czym masz ogolnie problem zeby robic na ręcznych ustawieniach?

ps Kamila, czy Ty na poprzednim aparacie tez robilas na auto?-bo chyba mialas hybryde(?) czy to ktos inny?(jesli nie Ty to sory za pomylke :) )

(nie szkodzi ze OT ;) )

[img]http://img208.imageshack.us/img208/1753/img9178f.jpg[/img]

[img]http://img535.imageshack.us/img535/2236/img9180w.jpg[/img]

Posted

[quote name='betty_labrador']Moze za krotko go trzymalas w ręku? ja jakos od zawsze bylam nastawiona na Canona. Hmm ale w sumie kazdemu pasuje co innego.[/QUOTE]
Każdemu poświęciłam tyle samo czasu ;)
[quote name='betty_labrador']Kamila! błagam...nie rób na automacie fotek .. buu..[/QUOTE]
A czemu :diabloti:
[quote name='betty_labrador']a z czym masz ogolnie problem zeby robic na ręcznych ustawieniach? [/QUOTE]
Ze wszystkim :eviltong: Ja nie ma czasu żeby przeczytać co to wszystko oznacza, gdzie co się ustawia itd. Nie ogarnę tego. Jutro może kolejny pies przyjedzie i znów bede musiała robić na auto do ogłoszeń ;)
[quote name='betty_labrador']ps Kamila, czy Ty na poprzednim aparacie tez robilas na auto?-bo chyba mialas hybryde(?) czy to ktos inny?(jesli nie Ty to sory za pomylke :) )[/QUOTE]
Na poprzednim to nie miałam wyjścia, bo tam tylko auto było ;) Ale za to canon ;)

Ależ Tosia pięknie chodzi :loveu: W ogóle jest śliczna i mądra :p

Posted

[quote name='zerduszko']Każdemu poświęciłam tyle samo czasu ;)[/quote]

rozumiem :>

[quote name='zerduszko']A czemu :diabloti:[/quote]

jak chcialas na auto to bylo kupic zwykłą cyfrówkę :P

[quote name='zerduszko']Ze wszystkim :eviltong: Ja nie ma czasu żeby przeczytać co to wszystko oznacza, gdzie co się ustawia itd. Nie ogarnę tego. Jutro może kolejny pies przyjedzie i znów bede musiała robić na auto do ogłoszeń ;) [/quote]

ah ..chyba ze tak :P wiesz w sumie ja sie nie uczylam z instrukcji tylko mialam chwile instruktora ;) bo z kartke trudno mi sie czasem nauczyc takich rzeczy :) zapożyc więc może kogoś kto sie troche na tym zna.

[quote name='zerduszko']Na poprzednim to nie miałam wyjścia, bo tam tylko auto było ;) Ale za to canon ;)[/quote]

a canon..to jednak kto inny mial podobna hybryde co ja. Oprocz Anzy od Hackera :D

[quote name='zerduszko']Ależ Tosia pięknie chodzi :loveu: W ogóle jest śliczna i mądra :p[/QUOTE]

oh, ah, dziękuje :) za miłe komentarza. Jednak zeby Tosia byla psem idealnym brakuje tylko tego zeby nie zjadala mi KUP! :/ i innych swinst :lol:
ale poza tym ja uwielbiam, te jej oczka :)